Dodaj do ulubionych

Jadą pracownicy z Chin

• Gość: kaj Jadą pracownicy z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:23
      nikogo nie wpuszczać!!!!!!!!!!!!!!!
    • pompompom Re: Jadą pracownicy z Chin 14.04.07, 20:30
      ok. 1000 złotych? To chyba dyrektor. W dobrej (bogatej prowincji) robotnik
      zarabia równowartośc coś ok. 150 dolarów. W innych mniej. Mówimy o budowach. I
      zapieprzają od świtu do zmierzchu, przez cały tydzień. O socjalu można
      zapomnieć, o bhp też. Główne narzędzie pracy stanowi łopata i taczka. Na
      budowie na równi z facetami pracują kobiety, które bywają matkami. Przedszkola
      nie dla wszystkich są dostępne, więc zabiera się dzieci do pracy. Przez prawie
      dwa tygodnie miałam pod nosem budowę i dzień w dzień widziałam kobietę z
      maleńkim dzieckiem w nosidełku jak z mozołem wyciągała pełne ziemii wiadra z
      dołów pod fundamenty. O koparce to oni sobie mogli na tej budowie pomarzyć.
      Budowali budynek kilkupiętrowy, a nie domek letniskowy. I w ciągu tych
      niecałych dwóch tygodni na moich oczach dociągneli do parteru. Reszta
      zakończyła się podobno w dwa miesiące później (jakieś 5 pięter).
      Jeśli tu mają zarbiać 3 razy tyle to wyjdzie im tyle samo co naszym
      pracownikom. Tylko tu życie droższe. I nie będą wydziwiać. Zadowolą się
      warunkami na które żaden polski robotnik się nie połasi.
      A ci z nich co zarabiają naprawdę duże pieniądze mają w nosie wyjazdy. Nawet na
      wakacje pojadą sobie na swój Hainan.
      • raveness1 Re: Jadą pracownicy z Chin 15.04.07, 06:02
        Sami sobie to "wypracowali" - swoja mentalnoscia niewolnika, lizustwem i
        wlazeniem w du.. swoim ukochanym dyktatorom.
        Poza tym , Unia Europejska to nie Unia Azjatycka. Za malo maja ziemi i ludzi?
        Gorzej z rozumkiem.
        • pompompom Re: Jadą pracownicy z Chin 15.04.07, 13:07
          Być może, ale oni nie narzekają. Robią swoje biznesy, zarabiają na życie, o
          polityce nie kłapią, bo i po co. To my cały czas politykujemy, zamiast
          pracować.
          Kraj ogromny i bardzo zróznicowany, przyjęliśmy, że Chiny to bieda. Bieda tam
          jest i to nie ma co zaprzeczać, ale i bogactwo też. Tyle, że oni się z tym
          swoim bogactwem (z biedą zresztą też) nieafiszują. Nie przykładajmy naszych
          standardów do Azji.
          Ale za to autostrad mają znacznie więcej niz u nas zaplanowano i to na żywo.
    • Gość: Jaś Jadą pracownicy z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 20:52
      A co z Chinkami ?
      Są bardzo seksy !!!
    • Gość: smiechu warte Jadą pracownicy z Chin IP: *.e-wro.net.pl 14.04.07, 22:21
      Jestem po studiach, w LG pod Wroclawiem oferuja mi 1000zl na reke i jeszcze
      dziwia sie ze nie znajduja procownikow, a chinczykom piszecie ze maja placic
      3000zl? hehehehe... Chyba 300zl :)
      • Gość: Kowalski Bo Polacy to lenie śmierdzące IP: *.3.cust.bredband2.com 15.04.07, 00:09
        Piją wódę, jedzą kiszone ogórki i nie myją się.
        Teraz wiecie dlaczego Chińczyk w Polsce będzie zarabiał trzy razy tyle.
        Polak potrafi !!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: tik tak Jadą pracownicy z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 06:36
      a polskie dzieci będą miały skośne oczy jak po najezdzie tatarskim....
    • Gość: jebda sie Re: Jadą pracownicy z Chin IP: 81.171.195.* 15.04.07, 07:09
      Prwde mowiac nie mam nic do Chinczykow, ale mam za to do tych wszystkich
      jebakow w zadzie ktorzy pozwalaja na takie rzeczy te skorwysyny pie..ne
      mendy ..e biora w lape a pozniej mowia ze nie ma ludzi do pracy dajcie
      bynajmniej ludzia po te 2000 tysiace PLN, aby mogli godnie zyc i pracowac wy
      korwy, mendy niech wszyscy ktorzay wam tak placa ru..a wasze matki.
    • Gość: Kama Jadą pracownicy z Chin IP: *.reverse.mdcc-fun.de 15.04.07, 09:34
      Rzad Polski jest zaraz glupszy,zamiast dac wlasnym ludziom zarobic,to nie ale chca pokazac swiatu jacy sa dobrzy dla innych,juz jako dziecko czytalam ze zolta rasa zaleje swiat i juz sie to dzieje,nic przeciwko chinczykom ale kazdy zad ma sie starac o swoj narod
    • Gość: piter ??? IP: 213.155.182.* 15.04.07, 09:39
      Jak na to patrze to nie wiem jak można karmić kłamstwami Polaków!Ludzie w
      Irlandii czy Anglii pozwolono na napływ siły roboczej bo tam bezrobocie było na
      poziomie 5%!!!tzn ze było prawie naturalne i tylko przy takim mozna mówic o
      braku rąk do pracy i tylko wtedy obca siła robocza może przynieść efekty
      długoterminowe i nie zaszkodzić gospodarce!,i patrzcie dalej teraz Irlandia i
      Anglia zamknęły rynek dla rumunów żeby nie narobić sobie problemu!!a gdzie u nas
      można mówić o braku rąk do pracy przy bezrobociu najwiekszym w UE???!!!w tym
      Kraju nie może być dobrze...:(,wróciłem tu i chyba znowu wyjade ehhh
    • Gość: Horrific Re: Jadą pracownicy z Chin IP: 195.205.97.* 15.04.07, 09:41
      To jakies bzdury... nie wierze ze polak nie chce pracowac za 3000 zl.
    • Gość: taaaaa I pewnie poziomem płac też zrównamy do chińskiego IP: *.lastunicorn.info 15.04.07, 09:51
      Miska ryżu za pół dnia.
    • Gość: eeeee Proponuje BOJKOT produktow firm, ktore w Polsce IP: *.wolfson.cam.ac.uk 15.04.07, 10:08
      zatrudniają ciapatych tzn. azjatow. Nie moze byc tak, zeby w Polsce przy
      zatrudnianiu byly preferencje dla nie-Polakow, ktorzy zanizaja stawki za
      wynagrodzenie.
      • Gość: Andrzej Proponuje BOJKOT całego świata IP: *.3.cust.bredband2.com 15.04.07, 10:25
        zatrudniają ciapatych tzn. azjatow. Nie moze byc tak, zeby w Polsce przy
        zatrudnianiu byly preferencje dla nie-Polakow, ktorzy zanizaja stawki za
        wynagrodzenie.

Bojkotować Rosję, Niemcy, Francję wszystkich bojkotować Polak ze swoją siłą
        nabywczą 1000 zł zbojkotuje cały świat.
        Smieszny mały karaiku gdyby nie zachód w wschód to waszymi mieszkaniami byłyby
        ziemianki z łuczywem Łukasiewicza
        • pompompom Re: Proponuje BOJKOT całego świata 15.04.07, 13:10
          Sam jesteś ciapaty. Byłeś w Chinach? Znasz Chińczyków, czy tylko wydaje ci sie,
          że znasz. To źle ci sie wydaje.
          • mariuszdd Re: Proponuje BOJKOT całego świata 15.04.07, 13:24
            pompompom napisała:

> Sam jesteś ciapaty. Byłeś w Chinach? Znasz Chińczyków, czy tylko wydaje ci sie,
            >
            > że znasz. To źle ci sie wydaje.

Do Chin nie musisz jechać
            • pompompom Re: Proponuje BOJKOT całego świata 16.04.07, 00:28
              No nie muszę, fakt. Chętnie jednak pojadę jeszcze raz :)
      • the_foe ultraliberalny rzad! 15.04.07, 12:37
        Ten ultlaliberalny rzad dziala jak zarzad przedsiebiorstwa. Stawia na tych
        ktorzy generuja zysk. Polak ma tendencje do nieplacenia podatkow i pracy na
        czarno. Gdy zastapi sie ich Chinczykami ZUS odzyje i skoncza sie protesty po w
        Chinach nawet nie wiedza ze pracownik ma jakies prawa
      • Gość: tianlong Re: Proponuje BOJKOT produktow firm, ktore w Pols IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:59
        POPIERAM!!!!!!!!
        trzeba im pokazać kto tu rządzi!!!!!!!
    • Gość: nie wracam Re: Jadą pracownicy z Chin IP: *.cable.ubr01.live.blueyonder.co.uk 15.04.07, 11:25
      Niedobrze mi sie robi jak czytam opinie na forum. Jezeli byli by chetni do pracy, to nikt by sie nie bawil w sprowadzanie pracownikow z zagranicy. Jezeli nie potraficie znalesc pracy to tylko wasza wina. Nie bedziecie robic za 900zl? To sie przekwalifikujcie. Niech przyjada, bedzie na kogo zrzucac wine za bezrobocie,niskie wyplaty i szefow kretynow. Polska to kraj chole...ch rasistow. Moze ktos z was skrzywdzonych przez los i wredne panstwo zakasa rekawy i wyjedzie za granice do pracy? Tak wiem, rodzina, pracowac trzeba, jezyka sie nie zna. Na szczescie w chinach nie maja takich zmartwien.Sam jestem za granica bo w polsce nie moglem zarobic tyle ile chcialem i bogu dziekuje ze nie jestem obcokrajowcem w Polsce. Bardzo mnie cieszy ze zaczynaja sciagac obcokrajowcow do Polski.
      • mariuszdd Re: Jadą pracownicy z Chin 15.04.07, 12:00
        Gość portalu: nie wracam napisał(a):

> Niedobrze mi sie robi jak czytam opinie na forum. Jezeli byli by chetni do prac
        > y, to nikt by sie nie bawil w sprowadzanie pracownikow z zagranicy. Jezeli nie
        > potraficie znalesc pracy to tylko wasza wina. Nie bedziecie robic za 900zl? To
        > sie przekwalifikujcie. Niech przyjada, bedzie na kogo zrzucac wine za bezroboci
        > e,niskie wyplaty i szefow kretynow. Polska to kraj chole...ch rasistow. Moze kt
        > os z was skrzywdzonych przez los i wredne panstwo zakasa rekawy i wyjedzie za g
        > ranice do pracy? Tak wiem, rodzina, pracowac trzeba, jezyka sie nie zna. Na szc
        > zescie w chinach nie maja takich zmartwien.Sam jestem za granica bo w polsce ni
        > e moglem zarobic tyle ile chcialem i bogu dziekuje ze nie jestem obcokrajowcem
        > w Polsce. Bardzo mnie cieszy ze zaczynaja sciagac obcokrajowcow do Polski.

Przemawia przez ciebie zawieść ,chcesz nas wykurzyć z kraju,żebyśmy mieli tak
        dobrze jak ty :)
      • Gość: connor Nie wracaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:08
        Nie wracaj. Nikt cię tutaj nie chce. Poszedłeś po najniższej linii oporu.
        Proponuje żebyś też zapomniał polski bo nie bedzie ci potrzebny. Baw się dobrze
        na wyspach. My mamy honor (o którym ty zapomniałeś) i walczymy o swoje (czego ty
        nie potrafisz).
    • Gość: palec99 Jadą pracownicy z Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 12:07
      To bardzo dobrze wszyscy na tym zyskamy.
    • Gość: anka Niech wreszcie podwyższą pensje! IP: *.aster.pl 15.04.07, 13:33
      wtedy znajdą się chętni do pracy.
      Ja pracujac w Avonie juz ponad 10 lat nie dostałam nigdy żadnej sensownej
      podwyżki - pracując w biurze zarabiam tyle co sprzątaczki sprzątające kurz z
      mego biurka.
      Za to firma nie szczędzi pieniędzy na wszechobecne reklamy.
    • gs-arts.net Znow sluzacy ma lokaja! 15.04.07, 13:36
      ...
    • Gość: emigrant Jadą pracownicy z Chin IP: *.cable.ubr16.edin.blueyonder.co.uk 15.04.07, 14:39
      przez takich p.Sadowskich i jemu podobnych my polacy zamiast pracowac w swoim
      kraju i pomnazac jego dorobek musimy sie tulac po swiecie zeby zapewnic godziwy
      byt sobie i swojej rodzinie.
      TO JEST GRANDA, DAJCIE ROLAKOM GODZIWE PIENIADZE ZA PRACE A NIE TYLKO PASIECIE
      SWOJE BRZUCHY!!!
    • Gość: SOCJAL-DEMOKRATA Jadą pracownicy z Chin IP: *.culp.east.verizon.net 15.04.07, 15:08
      ZGNILY KAPITALIZM PANOSZY SIE W POLSCE TERAZ WYKORZYSTUJA BIEDNYCH CHINCZYKOW
      A CO BEDZIE GDY ONI ZECHCA TU ZOSTAC TAK JAK KIEDYS POLACY NA ZACHODZIE
    • Gość: Polka Najwyższy czas zmiecić Polityków, od A-do Z IP: *.as.kn.pl 15.04.07, 15:13
      Parlament i Rząd Polski działa na szkodę Polskich Obywateli.
      Najwyższy czas zmiecić Polityków, od A-do Z,to są najnormalniejsi pod słońcem
      szkododnicy.
      A co z 14% bezrobociem wśród Polaków?
      Kto zapłaci za ziemię podarowaną Koreańczykom pod Wrocławiem? dawać w prezencie
      to można ale swoje np. Leper ma 300 h ziemi Piskorski też kilkaset hektarów.
      Politycy zapominają, że Państwowa ziemia to nie ich prywatna własność, którą
      można rozdawać na prawo i lewo, żółtek jak chce mieć pracowników to niech godnie
      ich wynagradzi, dlaczego Państwowa Inspekcja Pracy nie ma swobody poruszania się
      po zakładzie Koreańczyka, tak jak w przedsiębioprstwach polskich?
    • Gość: Domi to macie rządy PiSu IP: *.krak.tke.pl 15.04.07, 16:24
      PiS wygoni wszytskich Polaków a nasze miejsca pracy zajma azjaci... SKANDAL
    • Gość: Tianlong Jadą pracownicy z Chin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 18:55
      a za 30 lat Polaków na wyspach będzie 7 mln bo IV RP będzie powolna jak Bracia
      Kaczyńscy i nie wypracuje warunków do zatrzymania Polaków w kraju. za to w
      Polsce będzie 30mnl ludzi z czego jakieś 9 mln to będą imigranci którzy zaczną
      'polskiej mniejszości' stawiać poprawne politycznie warunki: będziemy mieli 2
      języki urzędowe (bo przecież kto będzie zmuszał chińczyków do mówienia po polsku
      przecież oni mają SWOJE PRAWA JAKO MNIEJSZOŚĆ), na Pragę, Wawer i Młociny Polacy
      nie będą mieli wstępu bo to będą chińskie getta, a pewnego listopadowego
      wieczoru zapłoną samochody w stolicy bo biedni imigranci będą się czuli
      'dyskryminowani' Ale będą się cieszyć Chińczycy bo przy polskim becikowym ich
      żony będą mogły rodzić do woli tak że ich drogi rodne będą wyglądały jak tunel
      metra.
      Otwórzcie jeszcze rynki pracy dla krajów gdzie jest epidemia AIDS to dopiero
      będzie IV RP.
      Bo Polska elita polityczna choruje na zgąbczenie mózgu. Nie uczą się na błędach
      innych tylko muszą koniecznie na swoich. Eksperymentują oczywiście kosztem tych
      którzy zmęczeni ich cudowaniem uciekną w końcu na Wyspy albo na Nową Zelandie.
      Mówiąc szczerze IV RP morduje własny naród. Woli chinoli...
      • Gość: Polka Już najwyższy czas powstrzymać bezprawie w Polsce IP: *.as.kn.pl 15.04.07, 19:42
        Tak sobie myślę czy już nie czas zrobić rewolucję, przecież jesteśmy ludźmi
        wykształconymi, znającymi języki obce i nie musimy ciągle słuchać i tolerować
        pseudo intelektualistów, którzy doprowadzili kraj i jego Obywateli do ruiny.
        Ludzie utwórzmy partię ludzi Normalnych, patriotów i drogą normalnej eliminacji
        usuńmy element destrukcyjny, czyli: ludzi skorumpowanych, złodziei,
        niekompetentnych, nepotyzm i wielu innych do niczego się nie nadających buców,
        którzy bardzo chętnie bawili się na koszt całego Narodu Polskiego.

Już czas się spiknąć przez Internet i powstrzymać szkodników, ludzie przecież
        nie jesteśmy ubezwłasnowolnieni i nikt nam nie będzie ciągle narzucał jakiś
        bredni politycznych walących nas po kieszeni - czekam na odzew.
    • Gość: marchewka Jadą pracownicy z Chin IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 15.04.07, 20:07
      Rynek nie znosi prozni. Zamiast lamac sobie glowe lepiej sie otworzyc. Czemu
      tylko nie pomyslec o ludziach z tej samej grupy kulturowej jak np. Litwini czy
      Bialorusini. Laczy nas historia, zbiezny jezyk, kultura slowianska, zwyczaje,
      zywnosc, czasem nawet wiara i wyznanie...
    • Gość: lekarzyna Re: Jadą pracownicy z Chin IP: 149.254.200.* 17.04.07, 17:22
      no to wszystko jasne,Azjaci nie beda pracowac za 1000 zl a lekarz musi!!!!
      Gdyby mi dano 3xtyle to bym zostal w kraju z mila checia, a tak zwalniam pule
      kasy na korzysc chinczykow.Jest super, wiec o co chodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka