Dodaj do ulubionych

Pokolenie JP II

15.05.07, 20:48
[*] Czesc Jej Pamieci.Podobnie jak Sw.Joanna Beretta Molla.

www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=1175
Obserwuj wątek
    • frank_drebin Idolka feminazistek to sp. Anna Radosz na pewno 15.05.07, 20:50
      nie zostanie.
    • wanda43 Re: Pokolenie JP II 15.05.07, 20:51
      Jakie pokolenie?O czym ty piszesz?Co tu gloryfikowac?
      • frank_drebin To, ze matka oddala zycie za dziecko to wg ciebie 15.05.07, 20:53
        nic ? Wspolczuje twoim dzieciom o ile je masz.
        wanda43 napisała:
        Co tu gloryfikowac?
        • wanda43 Re: To, ze matka oddala zycie za dziecko to wg ci 15.05.07, 20:58
          Mam. I dbam. Więcej mam w sobie miłosci do dzieci, niż te obludnice,co to teraz, na stare lata w moher sie ubraly,a w mlodosci robily za dajki.Nie pieprz mi glupot. Napatrzylam sie dosc i nasluchalam.Nie znosze obludy.
          • frank_drebin Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala zycie 15.05.07, 21:00
            za dziecko. Ty uwazasz, ze to nic godnego uwagi a ja mam przeciwne zdanie ?
            Gdzie tu obluda ?
            wanda43 napisała:

> Mam. I dbam. Więcej mam w sobie miłosci do dzieci, niż te obludnice,co to
            teraz
            > , na stare lata w moher sie ubraly,a w mlodosci robily za dajki.Nie pieprz mi
            g
            > lupot. Napatrzylam sie dosc i nasluchalam.Nie znosze obludy.
            • jdbad Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:01
              Bo to święta kobieta była.
              • frank_drebin Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:04
                Ja akurat zupelnie tu abstrahuje od kwestii religijnych i wszelkich pokolen. To
                gest wyjatkowo dzis rzadkiego poswiecenia. No, ale jak widac po dyskusji w
                watku niektorzy uwazaja, ze to nic godnego uwagi.
                jdbad napisała:

> Bo to święta kobieta była.
            • wanda43 Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:12
              Wiesz co Franiu?Ty sobie zajdz,urodz,a dopiero wtedzy poczujesz matczyne uczucia.I zapewniam cie,wiecej ich maja w sobie zwykle kobiety,niz te w moherkach.Te pierwsze sa swiadome rodzicielstwa i dzieci kochają / od poczęcia lub od urodzenia/,te drugie dzieci maja w wiekszosci z watykanskiej ruletki lub po zabawie w remizie.
              Dla mnie kobieta,ktora mając swiadomosc swojej smiertelnej choroby decyduje sie na dziecko, jest pip.pip.pip, decydujac sie na urodzenie sieroty,albo moherową idiotką i egoistką.
              • jdbad Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:13
                Ciekawa jestem, czy miała już inne dzieci, bo one też wtedy zostały sierotami.
                Szkoda mi ich, ale cóż święta to święta.
                • wanda43 Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:17
                  Jezeli miala juz dzieci,tym bardziej swiadczy to o jej chorym egoizmie i dzieciom nalezy wsdpolczuc.
              • frank_drebin Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:17
                Ty umiesz czytac ?
                "O tym, że ma nawrót nowotworu - czerniaka, Radosz dowiedziała się w ubiegłym
                roku, gdy była w szóstym miesiącu ciąży. Zdecydowała, że dla dobra dziecka
                podda się chemioterapii po jego urodzinach."
                www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=1175
                W momencie zajscia w ciaze sadzila wiec, ze jest zdrowa.
                Sorki teraz moge napisac spokojnie ty jestes idiotka. I koncze te dyskusje bo
                widze, ze z betonem sie nie dogadam.
                wanda43 napisała:
                Dla mnie kobieta,ktora mając swiadomosc swojej smiertelnej choroby decyduje sie
                na dziecko, jest pip.pip.pip, decydujac sie na urodzenie sieroty,albo moherową
                idiotką i egoistką.
                • wanda43 Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:24
                  No to teraz ja cie pytam,czy ty umiesz czytac?
                  NAWROT CHOROBY - po literkach i spokojnie. Zrozumiales?

roku

Rozumiesz,co to jest nawrot choroby?
                  To kto tu jest beton?Przyjemniaczu PiSowy?
            • don.kichote Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:26
              frank_drebin napisał:

> za dziecko

A może zabrakło 48 tyś, funtów?
              • frank_drebin Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:29
                W momencie jak decydowala nie bylo mowy o tej kuracji, albo nadzieje na nia
                byly mizerne. Wiec podjela decyzje wiedzac, ze ryzykuje swoim zyciem.
                don.kichote napisał:

> frank_drebin napisał:
                >
                > > za dziecko
                >
                > A może zabrakło 48 tyś, funtów?
                • wanda43 Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:34
                  Przypominam!!! Nawrót choroby!!!
                  A wiec wczesniej wiedziala,ze jest chora na smiertelna chorobe!!!!
                  No wiec?
                • don.kichote Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:40
                  A teraz całkiem poważnie.
                  Wg, mnie, są trzy możliwości:
                  1. Jest/było tak ja to przedstawiłeś/zinterpretowałeś, że zrobiła to świadomie a
                  to znaczyłoby że była - przepraszam za określenie - idiotką z zamoherzonym łbem.
                  2. Zaawansowanie choroby było tak wielkie, że nie dawało jej szans na życie,
                  nawet po chemioterapii i w tym wypadku popieram jej decyzje.
                  3. Zabrakło owych 48 tysięcy na terapię "po" urodzeniu - po prostu zaryzykowała
                  i przegrała, a to moim zdaniem, powinno być karalne.

Która z tych wersji jest prawdziwa?
                  • frank_drebin Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:43
                    Ja widze to duzo prosciej oddala swoje zycie za zycie dziecka. Jak zaznaczylem
                    juz wyzej (jakbys umial czytac ze zrozumieniem to bys nie pisal bzdur jak
                    ponizej) abstrahuje od wszelkich religijnych aspektow tej sprawy.
                    don.kichote napisał:
                    1. Jest/było tak ja to przedstawiłeś/zinterpretowałeś, że zrobiła to świadomie
                    a to znaczyłoby że była - przepraszam za określenie - idiotką z zamoherzonym
                    łbem
                    • wanda43 Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 21:49
                      Franiu,zanim napiszesz,pomysl.Zanim splodzisz,tez pomysl.Niezaleznie od ideologii, ktora wyznajesz.Myslenie nie boli,wymaga tylko troche oleju.W glowie,a nie w organach sluzących uciesze.
                    • don.kichote Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 22:05
                      frank_drebin napisał:

> Ja widze to duzo prosciej oddala swoje zycie za zycie dziecka. Jak zaznaczylem
                      > juz wyzej (jakbys umial czytac ze zrozumieniem to bys nie pisal bzdur jak
                      > ponizej)

("poniżej" piszę dopiero teraz, ale rozumiem że to przejęzyczenie)

Ty nie ma co "rozumieć":

roku, gdy była w szóstym miesiącu ciąży. Zdecydowała, że dla dobra dziecka podda
                      się chemioterapii po jego urodzinach. W listopadzie urodziła zdrowego synka,
                      Oskara. Po porodzie okazało się, że nowotwór zaatakował oba płuca oraz mózg i
                      nie może być mowy o operacj"

Jeżeli masz choćby blade pojęcie o nowotworach złośliwych, to wiesz, że w
                      wypadku nawrotu takiej choroby, każdy dzień, a nawet godzina jest ważna. Zatem,
                      jeżeli liczyła, że zwłoka trzech miesięcy w rozpoczęciu leczenia, nie będzie
                      miała znaczenia, to znaczyłoby, że jest niedouczona albo ktoś wprowadził ją w
                      błąd - może nawet lekarz, który źle rozpoznał zaawansowanie choroby.
                      W takim przypadku - usprawiedliwiłbym jej postępek.

Jeżeli jednak, zrobiła to świadomie, godząc się na konsekwencje, to - powiem
                      szczerze - uważam takie postępowanie, za SAMOBÓJSTWO!

> abstrahuje od wszelkich religijnych aspektow tej sprawy.

A ja, nie abstrahuje! Ja podejrzewam, że to jest właśnie przyczyna jej postępku!
                      • frank_drebin Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 22:08
                        Nazywaj to sobie samobojstwem - ja nazywam to poswieceniem. I skad twoj wniosek
                        jak ponizej ? Wiesz, czy ona w ogole wyznawala jakakolwiek wiare ? Ja nie wiem,
                        ale ty widze masz info z pierwszej reki jesli napisales.
                        don.kichote napisał:
                        abstrahuje od wszelkich religijnych aspektow tej sprawy.

A ja, nie abstrahuje! Ja podejrzewam, że to jest właśnie przyczyna jej postępku
                        > !
                        >
                        >
                        >
                        • don.kichote Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 22:15
                          Przed chwilą, zarzucałeś mi "brak zrozumienia" tego co czytam.
                          Widzę jednak, że to nie mój, a Twój problem:

frank_drebin napisał:

> I skad twoj wniosek jak ponizej ? Wiesz, czy ona w ogole wyznawala
                          jakakolwiek wiare ? Ja nie wiem,
                          >
                          > ale ty widze masz info z pierwszej reki jesli napisales.
                          > don.kichote napisał:
                          > abstrahuje od wszelkich religijnych aspektow tej sprawy.
                          >
                          > A ja, nie abstrahuje! Ja podejrzewam, że to jest właśnie przyczyna jej
                          > postępku

napisałem przecież wyraźnie:
                          >>"Ja podejrzewam"<< a to oznacza, że nie wiem, ewentualnie, że nie nie mam
                          pewności!
                          • frank_drebin Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala 15.05.07, 22:18
                            Tak czy owak bylo to wyrazenie twojego zdania na temat jej motywacji. Jesli to
                            napisales. Jesli nie bylo tak - czemu to napisales ? Piszesz cos czego sam nie
                            jestes pewien ?
                            don.kichote napisał:

> Przed chwilą, zarzucałeś mi "brak zrozumienia" tego co czytam.
                            > Widzę jednak, że to nie mój, a Twój problem:
                            >
                            > frank_drebin napisał:
                            >
                            > > I skad twoj wniosek jak ponizej ? Wiesz, czy ona w ogole wyznawala
                            > jakakolwiek wiare ? Ja nie wiem,
                            > >
                            > > ale ty widze masz info z pierwszej reki jesli napisales.
                            > > don.kichote napisał:
                            > > abstrahuje od wszelkich religijnych aspektow tej sprawy.
                            > >
                            > > A ja, nie abstrahuje! Ja podejrzewam, że to jest właśnie przyczyna jej
                            > > postępku
                            >
                            > napisałem przecież wyraźnie:
                            > >>"Ja podejrzewam"<< a to oznacza, że nie wiem, ewentualnie, że
                            > nie nie mam
                            > pewności!
                            >
                            • Gość: Re: Obluda a co w Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka oddala IP: *.aster.pl 17.05.07, 13:37
                              to jest tylko test przeglądarki, bardzo proszę nie zwracać na niego żadnej
                              uwagi, nie ma on żadnego znaczenia i jego zadaniem jest jedynie przetestowanie
                              pewnej funkcji, z góry przepraszam z pisanie nie na temat i liczę na
                              wyrozumiałość Państwa, łączę serdeczne pozdrowienia oraz życzenia Wesołych Świąt
                              • Gość: to jest tylko test Re: Obluda a co w tym obludnego, ze matka od IP: *.aster.pl 17.05.07, 13:39
                                to jest tylko test przeglądarki, bardzo proszę nie zwracać na niego żadnej
                                uwagi, nie ma on żadnego znaczenia i jego zadaniem jest jedynie przetestowanie
                                pewnej funkcji, z góry przepraszam z pisanie nie na temat i liczę na
                                wyrozumiałość Państwa, łączę serdeczne pozdrowienia oraz życzenia Wesołych Świąt
                                • Gość: to jest tylko test Re: Obluda a co w tym obludnego, z IP: *.aster.pl 17.05.07, 13:40
                                  to jest tylko test przeglądarki, bardzo proszę nie zwracać na niego żadnej uwagi, nie ma on żadnego znaczenia i jego zadaniem jest jedynie przetestowanie pewnej funkcji, z góry przepraszam z pisanie nie na temat i liczę na wyrozumiałość Państwa, łączę serdeczne pozdrowienia oraz życzenia Wesołych Świąt
    • bebe3 Re: Pokolenie JP II 15.05.07, 21:20
      Abstrahując od dzieci, twierdzę,że nie ma pokolenia JP II, jest pokolenie MP3
    • buffalo_bill Anna Radosz zmarła 3 dni temu 15.05.07, 21:23
      Więc po co ten link z tytułem "wiadomość dnia"? I po co do miłości macieżyńskiej
      doklejać "pokolenie JP II" razem ze św. Joanną Berettą? Wiesz chociaż czy
      była wierząca?

[*] Cześć Jej Pamięci
      • wanda43 Re: Anna Radosz zmarła 3 dni temu 15.05.07, 21:29
        Bo to jest propaganda nikomu nie potrzebnego męczenstwa.PROPAGANDA!!!
    • pan.nikt Może poczytajcie o faktach i kilka mądrych komenta 15.05.07, 21:38
      Mądrych w przeciwieństwie do Waszych wymadrzań.

www.szkocja.net/artykuly/art.aspx?id=426
      www.szkocja.net/artykuly/art.aspx?id=258
      Tylko, że tam komentują normalni ludzie, a nie takie żąśą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka