Gość: Heraldek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:03 Porazajaca wiadomosc GW........... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eustachy Re: Mieszkańcy Indii wolą lunch domowej roboty IP: *.catv.net.pl 14.06.07, 14:58 ?? przeciez to jest artykul z prasy zagranicznej (NYT), a nie wiadomosc GW. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Mieszkańcy Indii wolą lunch domowej roboty 16.06.07, 17:20 Obiadki mamusi zawsze będą najlepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Mieszkańcy Indii wolą lunch domowej roboty 15.06.07, 03:52 mnie zastanawia, ze heraldek, przedstawiciel peryferyjnej cywilizacji europejskiej, na ten cud logistyki jakim w Indiach jest domowy lunch w pracy, jedyne co ma dopowiedzenia to: "Porazajaca wiadomosc GW..........." potem sie dziwicie, ze cywilizacja przeniosla sie nad Indopacyfik. nie, nie dziwicie sie, wyscie tego nawet nie zauwazyli nie widzicie tego, choc za oknem stoi huta indyjska jak wol Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Bardzo ciekawy artykuł, ale trzeba było przeczytać 16.06.07, 17:18 coś więcej niż tylko tytuł. Chyba że kogoś interesuje wyłącznie jego ciasny grajdół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Mieszkańcy Indii wolą lunch domowej roboty IP: 213.195.254.* 16.06.07, 17:42 Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie moga sami odwiezc pustego pojemnika do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuka Dobry pomysl ale nie dla wszystkich IP: *.telia.com 16.06.07, 18:28 Też bym wolała aby ktoś mi gotował domowy lunch i dowoził do pracy ale jeśli nie mam nikogo w domu, kto mi więc ugotuje jedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Skad sie biora setki takich debili jak Heraldek? 16.06.07, 23:21 Jest sobie taki portal, gazeta.pl Sa na nim tysiace artykulow, felietonow, tlumaczen ze swiatowej prasy na wszytkie mozliwe tematy. Jak to na dobrym portalu byc powinno. I przylaza takie mendy, i pieprza o GW, o GWnie, o koszernej, itp. itd. No to po ch.. korzystaja z portalu ktory im sie nie podoba? O co im chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juleczka Re: Skad sie biora setki takich debili jak Herald IP: *.chello.pl 16.06.07, 23:24 Dokładnie tak. Nic im sie nie podoba. Sami nic nie wymyślą, a stękają na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Skad sie biora setki takich debili jak Herald 17.06.07, 01:08 przestana kiedy tylko przestaniesz traktowac GW jak ostateczna wyrocznie i lykac BEZKRYTYCZNIE papke ktora podaje Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Skad sie biora setki takich debili jak Herald 17.06.07, 03:44 Skad ty, matole, mozesz wiedziec co ja mysle o czymkolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cmok kazdy by wolal.. IP: *.hsd1.nj.comcast.net 17.06.07, 00:45 ...trzeba tam skoczyc i posmakowac, ot i co. airpaharganj.com/fromUSAtoINDIA.aspx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Mieszkańcy Indii wolą lunch domowej roboty IP: *.sa.bigpond.net.au 17.06.07, 11:46 Dziekuje GW, mnie tam bardzo ciesza i interesuja takie ciekawostki z zycia innych.. No, a dla tych co mysla tak jak ja - podziele sie z Wami osobista .. Moj syn (jak sie domysliliscie mieszkamy w Australii i to juz od 25 lat) wlasnie zareczyl sie z dziewczyna z Indii. Smiechu co nie miara. My "wywiezlismy" go z Polski do Australii; jej rodzicie przyslali ja tu na studia i zostala, a malzenstwo bedzie.. No wlasnie jakie? Australijskie! Zlosliwcom dodaje - syn mowi po polsku, ona juz sie przyucza, a ciekawostka nastepna - dziewczyna jest katoliczka (co nie jest wazne!) i nie mozemy mowic o niej "Hinduska". Jej rodzna "wymieszana" od pokolen - protugalsko-hinduska "krzyzowka". Pozdrawiam madrych Polakow koala Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Jestes jak widze otwarty na swiat. 17.06.07, 12:36 Przyzwyczaj sie do wiadomosci z Indii. Z biegiem czasu coraz wiecej rzeczy istotnych dla losow swiata bedzie sie dzialo w Indiach i Chinach. Polska to taki maly pylek na mapie swiata. 38 milionow mieszkancow w porownaniu z Indiami gdzie jest ponad miliard. To jest kraj ktory mimo biedy dynamicznie sie rozwija i co wazne modernizuje sie a nie oglada sie na historie. Nie czepiaja sie anglikow ze ich okupowali i okradali przez stulecia. Zajmuja sie tym co przed nimi. I dlatego Polske juz dzis sobie moga kupic w calosci razem z Kaczynskimi za pieniadze ktore wydaja na mleko rano. Kto chcialby jednak kupic taki kraj:) Pozdrowienia z Bombaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bomba świetna historia IP: *.wro.vectranet.pl 17.06.07, 14:05 Zwraca uwagę na coś, czego możemy pozazdrościć - rodzinę, której każdy członek jest ważny, cenny i doceniany. To wiele mówi o kulturze społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konzi Re: świetna historia IP: 203.171.245.* 17.06.07, 16:55 A ja w Kolkacie nie zauwazylem takiej uslugi (mieszkam tu juz dwa lata). Wszyscy moi znajomi albo sami przynosza sobie jedzenie z domu, albo kupuja w naszej firmowej restauracji. Pozdrowienia z Kolkaty. PS. Bombaj juz od kilku ladnych lat nazywa sie Mumbai, tak jak Kalkuta Kolkata, a Madras Chennai. GW powinna przestac juz robic te nieustajace bledy! Odpowiedz Link Zgłoś