Gość: gosc IP: *.chello.pl 14.06.07, 18:30 Bareja nie do podrobienia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Josif Stanisław Bareja - profesor komedii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:40 "Jak wspomniana na początku scena z "Misia", w której wystąpił wraz ze Stanisławem Tymem jako pan Janek. " Raczej pan Jan. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Stanisław Bareja - profesor komedii 14.06.07, 21:49 Szkoda tylko że filmy mistrza polskiej komedii, są tak aktualne w dzisiejszych czasach a nie ogląda się ich tylko jako historyczne obrazy PRLu w krzywym zwierciadle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanarek Stanisław Bareja - profesor komedii IP: 62.233.164.* 14.06.07, 19:11 Miś nie do podrobienia ale przyznajcie...prezydent i premier też nie do podrobienia a nawet Ed-Gar też nie do podrobienia www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Co by było gdyby żył i robił filmy? 14.06.07, 19:15 kupa śmiechu... widzieliście ciąg dalszy alternatyw. to nie oglądajcie. nie warto. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loginn99 Re: Co by było gdyby żył i robił filmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:43 SZACUNEK . Zastanawiam się nad pomnikiem , jadnak TEN pomnik musi być niebanalny ( tak jak sam mistrz Bareja ) . Macie jakieś ciekawe pomysły ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mutant Re: Co by było gdyby żył i robił filmy? IP: *.telprojekt.pl 14.06.07, 20:13 nie no tylko nie pomniki, juz ich nie ma gdzie stawiać ... jakąś ulice to można nazwać ale dajcież spokoj z pomnikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Co by było gdyby żył i robił filmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 07:36 W Krakowie jest już rondo Jego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Co by było gdyby żył i robił filmy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 20:29 Dajcie spokoj z pomnikami. Gdyby Bareja żył to by się śmiał z tej całej moherowo pomnikowej bandy ciemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Kaaaawał mego blisko 30letniego życia. 14.06.07, 20:52 Jego komedie mogą wszystko. -- "Panie Jasiu kochany, ja dzisiaj nie potrzebuję żadnych migaczy, mnie wszystko dzisiaj miga." "Ty będziesz robił dziadowskie oszczędności na sto - dwieście tysięcy, żeby nas byle łajza z kontroli wzięła za tyłek! Więc wbij sobie w ten twój oszczędny, kierowniczy, filmowy łeb: pieniądze należy zdobywać legalnie, a nie lewymi kombinacjami! Ten twój sznurek z helikoptera może sobie fruwać za ćwierć ceny z twoją żoną, a my, zapamiętaj sobie to, wynajmiemy helikopter na dziesięć godzin za pełną stawkę godzinową od instytucji. "Dziesięć godzin" - słownie." "Niestety kochany. Nie przyjmujemy dzisiaj: już po godzinach a w dodatku wolna sobota jest." "Janek, nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych. Nie bądźmy Pewexami." -- Jak ja uwielbiam pociagnąc ni z gruchy ni z pietruchy Bareją... "Ja, to proszę pana mam bardzo dobre połączenie: wstaję rano, za piętnaście trzecia..." Wielkie "DZIEKUJĘ", Panie Stanisławie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ten Miś Stanisław Bareja - profesor komedii IP: *.spray.net.pl 14.06.07, 19:58 jak dla mnie wielki filmowiec, może największy, nawet od tych wszechpiedestałowych, dla mnie najciekawsze jest jednak melodramatyczność zakończenia Misia, mam wrażenie, że to jest coś całkiem z innej bajki, całkiem niekomedyjne, co chciał przekazać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mutant Re: Stanisław Bareja - profesor komedii IP: *.telprojekt.pl 14.06.07, 20:14 jestem w polowie misia wiec jeszcez nie wiem co chcial przekazac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Stanisław Bareja - profesor komedii IP: 91.104.113.* 14.06.07, 20:52 Gdzie sie podzieli ci rezyserzy gdzie sie podzieli ci aktorzy?Nastepcow nie widac Gwiazdy odchodza teraz prawie wszystko to komercyjny kicz Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Stanisław Bareja - profesor komedii 14.06.07, 21:01 tak jest w niemal kazdej dziedzinie zycia zapewne dlatego, ze kiedys na studia szlo sie z zainteresowania, a nie dla papiera wiec byli odpowiedni ludzie w odpowiednim miejscu a teraz pojawily sie duze pieniadze to i pojawila sie cala gama pseudofachowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Dykiel i Kryszak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 21:00 P. Dykiel i p. Kryszak, tak ciepło wypowiadający się o Stanisławie Barei, 'zagrali' w profanacji 'Alternatywy 4', czyli zaczątku serialu, którego nazwę wstyd wspominać. Wiadomo, z czegoś muszą żyć. Ale warto było? Zniżyć się do czegoś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Dykiel i Kryszak 14.06.07, 21:04 a podjeto juz decyzje o kreceniu dalszych odcinkow? Odpowiedz Link Zgłoś
gawsohn Re: Stanisław Bareja - profesor komedii 14.06.07, 21:03 Polakom gratulujemy Barei :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ja takie pytanko bym miałem: 14.06.07, 21:27 dlaczego ten wielki nasz minister na G. jeszcze nie zakonczył tej całej komedii, no przecież skandal to jest, aby naród porządny rzeczy takie oglądać miał mógł! Porządne filmy robić należy, a nie z jakim Pruskim, dziedzicem, nawet z szarfą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don't back Re: Stanisław Bareja - profesor komedii IP: *.aster.pl 14.06.07, 22:41 Nie trzeba reżyserów , takie rzeczy nadal dzieją się na polskich ulicach i w urzędach gdzie siedzą ciągle PRLowscy osobnicy.Ludzie uciekli za granicę bo tych absurdów więcej nie można znosić . Wrócą gdy władza znormalnieje. Chociaż moja rodzina juz nie chce wracać do tego kraju w którym tak wiele wycierpiała w szkole i pracy .Wszystkiemu winna władza i przepisy które pozostały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Stanisław Bareja - profesor komedii IP: *.gre.pl 14.06.07, 22:43 Patrzac na to wszystko co sie w Polsce dzieje, czasami mam wrazenie, ze to wszystko Bareja rezyseruje z nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur szkoda-jeszcze jakby z dychę pożył 14.06.07, 22:57 byłoby kilka filmów więcej, czuję trochę niedosyt jego filmów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maggi co mysla o filmach bareji dzisiejsi 15-18 latkowie IP: *.adsl.alicedsl.de 14.06.07, 23:28 jestem ciekawa co mysla o filmach bareji dzisiejsi 15-18 latkowie ktorzy nie zyli w czasach PRL Odpowiedz Link Zgłoś
horatio_valor Re: Stanisław Bareja - profesor komedii 14.06.07, 23:28 Jego komedie z okresu sprzed "Misia" należy określić jako niezłe, ale nic więcej. W warunkach PRL-owskiej posuchy mogły rzeczywiście błyszczeć. Mają raczej dobre momenty, niż są świetne w całości. "Miś" to oczywiście niezaprzeczalne arcydzieło. Ale oba seriale zrobione już po "Misiu"? No cóż... "Alternatywy 4" jest za długi, rozwleczony, naciągane żarty. Mógłby z tego być dobry film dwugodzinny, ale niestety postanowiono zrobić serial. "Zmiennicy" to porażka na całej linii. Bareja już chyba był wypalony twórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Koniuszko Re: Stanisław Bareja - profesor komedii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 00:05 o przepraszam "Zmiennicy" to bardzo fajny serial jak na koła samochodu nawijamy życia wstęgę... Odpowiedz Link Zgłoś
dopiotrka Re: Stanisław Bareja - profesor komedii 15.06.07, 01:27 przepraszam horatio ,ale Cie nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritz Stanisław Bareja - profesor komedii IP: *.cable.mindspring.com 15.06.07, 01:15 Pod względem technicznym jego filmy stoją na marnym poziomie, ale zakładam, że wynikało to z panujących czasów i dostępnego sprzętu. Chyba każdy oglądający filmy Barei zna jakąś scenę gdzie głos nie współgra z ruchami warg, gdzie ewidentnie słychać, że głos jest podkładany itd. Jeżeli jednak chodzi o samą fabułę jego filmów i dialogi to Bareja jest absolutnym geniuszem. Takich scen nie potrafi pisać nikt i upłynie wiele lat zanim w Polsce pojawi się ktoś dorównujący mu talentem. On i Stanisław Tym to mistrzowie scenek absurdalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ritz Re: Stanisław Bareja - profesor komedii IP: *.cable.mindspring.com 15.06.07, 01:24 - Kto to zrobił? - Ja - Pan? - To ja się pytam kto? Te teksty rozkładają mnie na łopatki. ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś