Dodaj do ulubionych

Piłka wypada z pubów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 23:37
ja uważam że jest to kompletna bzdura.
Obserwuj wątek
    • Gość: domin w ten sposob zabija sie pilke w Polsce ! IP: *.acn.waw.pl 04.03.08, 23:41
      to jest tragedia

to co oni robia

teraz wszyscy beda po domach ogladac w pojedynke.....jak wogole
      wykupia abonament

• Gość: gonzo <a href="http://legia-cwks.pl" target="_blank">legia-cwks.pl&# IP: *.dslgb.com 05.03.08, 00:59
        A ja byłem przekonany, że to jak najbardziej legalne!
      • Gość: polski kibic Re: w ten sposob zabija sie pilke w Polsce ! IP: *.gprs.plus.pl 05.03.08, 14:19
        ZGADZAM SIĘ!!!!!!!!!! kasa i biznes wazniejszy
    • ciuciuriatka wie ktos o jakich kwotach mowa? 04.03.08, 23:50
      fajnie pisac artykol ale moglby choc Sz.P.Redaktor pofatygowac sie i zadzwonic
      tu i tam i spytac sie jakie to kwoty wchodza w rachube za licencje.

Zreszta prawo mozna zawsze obejsc.
      Wystarczy zamknac drzwi i powiedziec ze impreza prywatna.

Anglicy w taki sposob obchodza zakz palenia w pubach.
      • flamengista problem w tym, że takiej oferty nie ma 05.03.08, 10:25
        Owszem, Mutikino wykupiło sublicencję. Ale to wieka firma i cała sieć kin.

Nie ma natomiast droższego abonamentu i specjalnego dekodera dla knajp czy
        restauracji.
        • Gość: TPepe Uwaga:zamykać i zasłaniać okna IP: *.nencki.gov.pl 05.03.08, 11:52
          ..bo jak ktoś sobie stanie przy płotku, albo usiadzie na balkonie z lornetą i
          zajży mecz poogląda w twoim telewizorze to ci przyjdzie policja i zabezpieczy
          telewizor jako narzędzie przestępstwa. Taka forma praw autorskich jaką mamy dziś
          służy tylko i wyłącznie zachłannym producentom chłamu! A goście od transmisji są
          jednymi z najzachłanniejszych. Czy ktoś pamięta jak Morgerstern się o mało nie
          zabiła skacząc na wietrze, bo "Show must go on"?
    • Gość: kibic stadionowy Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 23:51
      proponuje zostawic transmisje w knajpach sygnowanym logiem danego
      klubu a w mniejszych miastach wyznaczyc taka knajpe...proste jasne
      do rzeczy.
    • Gość: sirc Piłka dla kibiców IP: *.icpnet.pl 04.03.08, 23:55
      to do sąsiada do domu też nie mogę iść na mecz i z nim oglądać przy piwku??
      A jeśli on ma projektor i jest nas kilku??
      Za bilety nie kasuje, piwko tanie bo ze sklepu...
      ...generalnie guzik mnie to obchodzi, co oni sobie wymyślą...bo ja i tak ogładam mecze w necie :P i wybieram sobie jakie chce, a najlepsze jest to że nie słysze tego nędznego polskiego komentarza...bo i po co!!
      • Gość: Fallout Re: Piłka dla kibiców IP: *.euro-net.pl 04.03.08, 23:59
        Jasne, czyli podobna sytuacja jak z muzyka w sklepach i placeniem za puszczanie
        w miejscu pracy(fryzjer, sklep itp.) bo to umila czas klientom. Pewnie od tej
        pory w pubach bedzie obok tv napis "tylko do prywatnego uzytku". Paranoja w tej
        Polsce
        • Gość: X Re: Piłka dla kibiców IP: *.chello.pl 05.03.08, 10:45
          Paranoja w Polsce polega na tym, że na kradzież jest przyzwolenie społeczne (vide: twój post). Tantiem za muzykę i opłaty za pokazywanie meczów w lokalu to normalność.
      • Gość: polski kibic pytanko do sirc!!!!!!!!! IP: *.gprs.plus.pl 05.03.08, 14:23
        mam pytanko. gdzie i na jakiej stronie ogladasz te mecze w necie? jak bys mogl
        podac to bylbym wdzieczny.
        • Gość: sirc Re: pytanko do sirc!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 05.03.08, 16:21
          www.soccer-live.pl/ tam jest wszystko,
          program sopcast lub inne..polecam
    • Gość: X Piłka wypada z pubów IP: *.chello.pl 04.03.08, 23:56
      Ja byłem święcie przekonany, że 90% pubów płaci za te transmisje... Ale to jednak Polska - i nasze polskie poszanowanie prawa.
      • Gość: xcvcbb Re: Piłka wypada z pubów IP: 83.238.180.* 05.03.08, 10:14
        no przecież dzięki transmisji wiecej klientow przychodzi i wiecej
        piwa schodzi, po co ta angielska jeszcze oplaty za wstep, drozsze
        piwo robi. pazernosc ludzka nie zna granic.
    • Gość: Peether Piłka wypada z pubów IP: 89.242.162.* 05.03.08, 00:10
      złodziejski C+ już zapowiedział, że nie jest zainteresowany sprzedawaniem licencji do pubów
      więc niech sie goni
      • Gość: myslacy Re: Piłka wypada z pubów IP: *.wh-burse.uni-wuppertal.de 05.03.08, 08:32
        przeciez kazdy pub moze wykupic ta licencje, do colery oni sponsoruja z polowe
        klubow ligowych a tu kilku pazernych zlodziejaszkow glupiego specjalnego
        abonamentu nie moze wykupic...hmm... ja tez zabiore ci komorke na ulicy no bo co
        to komorka jest raptem, i tak nie masz nic pozadnego wiec w czym problem..nie
        bedziesz chyba takim egoista prawda? a ten zlodziejski canal+ to dlatego ze
        walczy ze zlodziejami? tak? przy takim podejsci jak tu to zawsze bedziemy 30 lat
        z murzynami..
        • Gość: df Re: Piłka wypada z pubów IP: *.gemini.net.pl 05.03.08, 08:51
          nie rozumiesz tłuku że c+ nie jest zainteresowany sprzedawaniem
          licencji, i że na tym polega problem ?
          • Gość: tom Re: Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:02
            A dlaczego tłuku nie jest?
            • Gość: cvik Re: Piłka wypada z pubów IP: *.uci.agh.edu.pl 05.03.08, 10:19
              Bo zyjemy w kraju 3 swiata. W tym artykule faktycznie nie jest poruszony naistotniejszy problem, albo w poprzednim artykule na ten temat GW pisala bzdury o tym że C+ nie chce sprzedawac licencji barom/knajpom
          • Gość: ble Re: Piłka wypada z pubów IP: *.autocom.pl 05.03.08, 09:27
            nie rozumiesz tłuku, że nie można odmówić wszystkim sprzedaży licencji? już
            microsoft dostał za coś takiego gigantyczną karę.
            • flamengista ależ wcale nie trzeba odmówić! 05.03.08, 10:29
              Wystarczy podyktować zaporową cenę:-D

Na przykład taką, jaką zapłaciło Multikino za sublicencję. Właściciel
              pojedynczego lokalu oczywiście takiej sublicencji nie wykupi, bo go nie stać - a
              koszt takich praw nie zostanie pokryty wpływami ze sprzedaży.

I wszystko będzie zgodne z prawem...
    • Gość: micik Piłka wypada z pubów IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 00:12
      przecież można pścić telewizję z niemiec/czech i już mamy transmisję meczów z euro
      • jgor5 Re: Piłka wypada z pubów 05.03.08, 09:19
        ...i to jest bardzl dobre wyjście, mam nadzieję, że kanały niemieckie, rosyjske i inne poza polskimi dostatecznie zaspokoją potrzeby kibiców. Przy okazji trochę język sie podszlifuje, komenstarze nie będą tak razic...., same zalety. Tak swoją drogą, ciekawe które stacje zagraniczne będą to transmitować?
    • str00ng i bardzo dobrze... 05.03.08, 00:21
      ...ze robia z tym porzadek. Chca zarabiac dzieki TV - niech placa za to. Wydadza
      40-60zl na abonament na m-c, a zarobia duzo wiecej. To nie jest w porzadku.
      • Gość: mmm tłumoki !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:05
        knajpy płacą NORMALNE abonamenty ! natomiast telewizjom chodzi o to
        żeby DODATKOWO zapłaciły za LICENCJĘ, która wg nich dopiero
        upoważnia do publicznego pokazywania meczy !!! zrozumieli ?!...
        • Gość: X Re: tłumoki !!! IP: *.chello.pl 05.03.08, 10:49
          Tłumoku! Knajpa musi płacić więcej, żeby telewizji wynagrodzić to, że klienci owej knajpy nie muszą wykupywać "normalnego abonamentu" by obejrzeć mecz.

Peerelowska mentalność ciągle w sile.
    • Gość: lop Re: Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 00:31
      Xhore przepisy ktore tak wylobbowaly koncerny medialne zawsze beda sie sprowadzac do jednego, lamiania obchodzenia debilnych przepisow.

Zreszta zeby ogladac na co akurat mam ochote to nawet zakup wszystkich 3 platform dostepnych w polsce nie jest recepta, bo raz chce zobaczyc CL, raz bundeslige, czasem mecz Radwanskiej, Nba etc... placic kupe kase za raz, dwa w tygodniu ogladane widowisko, bzdura, wiec Sopcasty i inne tego typu programy beda coraz bardziej popularne, tym bardziej ze predkosci transmisji bedzie rosla i rosla ;-) Niech ten Polsat cyfrowy szbko debiutuje na tej gieldzie bo za kilka lat moze sie okazac ze nie maja racji bytu tego typu przedsiewziecia.
    • Gość: morderca "kukułek" Piłka wypada z pubów IP: *.dyn.optonline.net 05.03.08, 00:48
      typowe szukanie frajerów do płacenia. ciekawe kiedy będziemy płacić za
      oddychanie.a czy tojest zgodne z konstytucją
    • Gość: . canal+ pokaze ME? IP: *.demon.nl 05.03.08, 01:12
      ze sie boja?
      Jak byly MS w Niemczech to pokazywali same resztki po tym jak polsat i
      tvp zgarneli najlepsze mecze.
    • Gość: gos Piłka wypada z pubów IP: *.hsd1.mn.comcast.net 05.03.08, 01:56
      reeeejj bez takich
    • Gość: Michał Ciekawe kto będzie niedługo oglądał te mecze... IP: *.rad.vectranet.pl 05.03.08, 02:05
      Ciekawe kto będzie niedługo oglądał te mecze w ogóle, jak wszystko kodowane itd.
      Kiedy kibice będą strajkować?
      W taki sposób to na pewno nie promuje się piłki nożnej w naszym kraju:/
      W właśnie w pubach jest najlepsza atmosfera do oglądania meczów...
      • kazs Re: Ciekawe kto będzie niedługo oglądał te mecze. 05.03.08, 08:50
        jedne wielkie s.........two!!!
        • Gość: Lider Re: Ciekawe kto będzie niedługo oglądał te mecze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 09:09
          idz sie poskarz korzeniowi ze nie kupuje praw do transmisji i nie pokazuje za darmo w calym kraju w kazdym pubie. C+ wydaje ogromne pieniadze na lige + na realizacje wysokiej jakosci i nic dziwnego ze chca zarabiac. tymczasem bary zarabiaja na cudzej pracy. Na calym swiecie placi sie licencje telewizja tylko u nas nie i to jest paranoja. powinno byc ustawowo uregulowane ze jest mozliwosc kupienia licencji i wtedy by sie musieli dogadac.
    • Gość: diablo78 Piłka wypada z pubów IP: 81.219.188.* 05.03.08, 07:38
      dobrze wrescie na mecze zaczniecie chodzic ja sie ciesze
      • Gość: cra Re: Piłka wypada z pubów IP: *.mip.pl 05.03.08, 08:21
        a kogo obchodzi ta nędzna krajowa liga, pało? polsat, jak chce, żeby go
        ktokolwiek oglądał,a reklamodawcy dawali zlecenia, nie będzie robić z siebie
        debila. ten canal to są jednak popaprańce.
    • Gość: deft to wybudujcie jeszcze kościoły IP: 83.238.24.* 05.03.08, 08:22
      będziemy chodzić i tam składać ofiary, będziemy szczęśliwi!
    • alpchris Piłka wypada z pubów 05.03.08, 08:33
      A ja uważam że słusznie robią. Licencja miesięczna kosztuje grosze. Pub /bar
      cokolwiek, zarabia na tym że pokazuje mecz bo zwiększa sprzedaż. Canal+ byłby
      frajerem gdyby nie pobierał za to opłat. To już tylko pubom można zarabiać?
      Szkoda słów i oczu na to co tu piszecie.
      • Gość: zdziwiony Re: Piłka wypada z pubów IP: *.chello.pl 05.03.08, 09:18
        Fajnie ze jestes taki mady, ale canalowi plus nie zalezy na puszczaniu pilki w
        barach. Wiec nie wiem gdzie te twoje grosze
    • Gość: kibic Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 08:38
      a co jak ja sobie do domu zaprosze cały lokal to tez c+ wpadnie mi z
      policja haha tez mam wykupic licencje zeby mogł ktos inny nie z
      mojej rodziny ogladac :) smiechy ale tak to tylko w polsce moze byc
      • Gość: też kibic Re: Piłka wypada z pubów IP: *.chello.pl 05.03.08, 10:51
        > smiechy ale tak to tylko w polsce moze byc

W cywylizowanych krajach puby płacą za licencje, a Ty jesteś idiotą.
    • Gość: jaco Piłka wypada z pubów IP: 80.54.88.* 05.03.08, 08:42
      PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW !!!!!!!!!!!!!!!
    • alpchris Piłka wypada z pubów 05.03.08, 08:44
      Co innego jest zarabianie na transmisji a co innego oglądanie sobie. Przecież te
      transmisje to magnez przyciągający do lokalu. Gdyby nie pokazywano meczu
      prawdopodobnie mniej osób by tam poszło. Transmisja z meczu to taki sam towar
      jak piwo w barze. Przecież sprzedawca nie "kradnie" piwa żeby je sprzedać.
      kupuje je. to czemu nie może wykupić licencji na mecz? W Polsce utarło się
      wyciskanie maksymalnego zysku z wszystkiego. Ja uważam że jak chce zarobić to
      muszę też dać szanse innym. Pomyślcie o tym od drugiej strony. Tak dla odmiany.
      • Gość: mmm ale właściciel baru płaci abonament ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:09
        nie wystarczy tym krwiopijcom z C+ ???
        widać że nie.... żenada !
        • Gość: anonim Re: ale właściciel baru płaci abonament ! IP: *.chello.pl 05.03.08, 10:53
          Ale dzięki temu, że on płaci - jego klienci nie muszą. On zarabia na piwie, a C+ nie tylko nic z tego nie ma, ale i traci klientów. Zwykłe złodziejstwo.
          • Gość: jack Pierdoly! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 17:53
            Ludzie nie chodza do knajpy, bo nie stac ich na c+, tylko chca
            obejrzec mecz w grupie, c+ chce dodatkowo zedrzec forse. Rozumiem,
            iz zgodnie z Twoim "tonem sprawiedliwego" bedac abonentem c+ nie
            musze kolejny raz placic za to samo prawda?
    • Gość: Malkontent Piłka wypada z pubów IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.03.08, 08:51
      Spier....ać na księżyc złodzieje i wyzyskiwacze ja wam kur..a
      wykupie abonament.
      • reym Re: Piłka wypada z pubów 05.03.08, 08:59
        Większej głupoty nie słyszałem. To już policja nie ma nic innego do roboty ?
        • Gość: Kirkor Re: Piłka wypada z pubów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:05
          Policja ściga rabusiów i dobrze. Ciekawe, że ci co płaczą kupują średnio po 5
          piw, pewnie razy 5zł to już 25zl. to niemal tyle ile cały miesięczny abonament
          na cplus.
          Czyli raz w tygodniu nie pójdą się urżnąć to będzie ich stać na pilkę.
          • broziak Re: Piłka wypada z pubów 05.03.08, 09:58

• Gość: mmm no właśnie ! chyba nie ma... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:13
          jak sąsiadowi buchnęli Passata spod domu, to po dwóch godzinach
          (!!!) od zgłoszenia podjechała Policja i... tylko po to żeby spisać
          protokół i zapytać czy pojazd był ubezpieczony - po dwóch tygodniach
          (!!!) przyszlo pismo, że sprawa jest umorzona z powodu braku
          jakichkolwiek śladów i możliwości wykrycia sprawcy ! d..y sie im nie
          chciało ruszyć za biurek, żeby pojeździć po dziuplach i giełdach (bo
          przecież to szkoda pojedyńczego obywatela, im zwisa) ! a tymczasem
          słyszy się jak na zlecenie jakiś C+ czy też Microsoftu łażą po
          barach lub domach i pilnują czy przypadkiem ktoś nie "piraci" ! oto
          cała nasza "policja"... żenujące...
    • Gość: Parkan Piłka wypada z pubów IP: *.streamnet.pl 05.03.08, 09:03
      To jest wielkie gó..!!!
    • Gość: xxx Piłka wypada z pubów IP: *.171.106.42.crowley.pl 05.03.08, 09:12
      Zadziwiają mnie komentarze na forum. Działanie C+ oraz Polsatu jest jak
      najbardziej słuszne i ma związek z wykorzystywaniem praw autorskich. C+ i Polsat
      wykupują prawa do pokazywania piłki nożnej za ciężkie pieniądze i mają prawo
      wymagać aby puby, restauracje płaciły za wykorzystywanie ich produktów do celów
      zarobkowych. W tym przypadku bardzo łatwo można zauważyć iż transmije meczów
      wiążą się z wymiernymi korzyściami dla właścicieli pubów. W całym cywilizowanym
      świecie tak jest, tylko u nas jak zwykle musi być inaczej.
      • Gość: mmm zauważyć jednak należy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:17
        że bary płacą abonamenty !!! tymczasem telewije żądają dodatkowych
        haraczy ! nie wziąłeś tego pod uwagę ?

dam ci inny przykład : kupujesz sobie w salonie auto i rejestrujesz
        działalność gospodarczą związaną z przewozem osób (taxi), po kilku
        tygodniach masz wizytę policji, która została nasłana na ciebie
        przez właściciela salonu, w celu wymuszenia dodatkowych opłat,
        ponieważ nie wozisz tym autem swojej d..y, tylko wozisz obcych ludzi
        i raczysz na tym aucie zarabiać !!! ale... przecież zapłaciłeś za
        auto !!! tak samo jest z TV - bar zapłacl za dekoder i abonament -
        no to wara od tego jak będzie pokazywał program !!!
        tylko że u nas wszystkie telewizje, ZAIKSy itp itd - są "świętymi
        krowami", a widać że policję mają na swych prywatnych usługach !!!
        żenujące !!!!!!!

• Gość: jayjay Nauczcie się czytac.. IP: *.ds14.agh.edu.pl 05.03.08, 09:35
          Jak wy nic nie rozumiecie, a połowa osób to nawet nie wie o czym czyta.
          Przeczytajcie najpierw artykuł w kieleckim dodatku, to zrozumiecie. NIE chodzi o
          to że puby nie płacą abonamentu, bo płacą. NIE chodzi też o to że nie chcą
          zapłacić za dodatkową licencję na udostepnianie meczów publiczne!!!! Chodzi o to
          że jak właściciel pubu zadzwonił do C+ zapytać się ile to kosztuje , to mu
          powiedzieli, że :"NIE SĄ ZAINTERESOWANI TAKIMI LICENCJAMI I ICH NIE BEDZIE< A
          CANAL+ CHCE SPRZEDAC JAK NAJWIĘCEJ DEKODERÓW I BĘDĄ WALCZYĆ Z KNAJPAMI
          • Gość: Lenin Re: Nauczcie się czytac.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.08, 14:40
            a my co im na to? niech s.p.i.e.r.d.a.l.a.j.ą razem z pzpn-em!

może czas najwyższy zaskarżyć skurwli o brak licencji dla publicznego
            pokazywania meczów w pubach - w całym cywilizowanym swiecie takie licencje to
            norma, tylko u nas je.bane francuskie psy /ogrodnika/ uważają, że im wszystko
            wolno - .. c+ i polszit!!!
    • Gość: vincio Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:15
      Na całym świecie jest takie prawo więc przestańcie się buntować
      Oglądanie meczy to taka sama impreza jak koncert czy film za wszystko
      płaci się tantiemy czyli prawa autorskie producenckie i inne. Takie
      życie - ja się zastanawiam kiedy w naszym kraju w końcu się będzie
      takie rzeczy traktować normalnie. Chcesz pokazać płać i tyle.
      • broziak Re: Piłka wypada z pubów 05.03.08, 10:05

--OK zapłac dużą bańke za możliwośc pokazywania meczu, oczywiście powinny byc takie opłaty ale jak nadawca nie jest zainteresowany to możesz tylko piratowac dopuki C+ tego nie zrozumie to mam nadzieje że znowu ktoś spiratuje ich karty i zyski zaczną spadac, jeżeli cena jest rozsądna to nikt prawa nie łamie szczególnie przy tak niejasnych zasadach wykupienia praw do transmisji naszej nędznej ligi
      • Gość: xxx Re: Piłka wypada z pubów IP: *.uci.agh.edu.pl 05.03.08, 10:22
        Komu mam zaplacic skoro C+ nie chce sprzedawac takich licencji.
    • alpchris Piłka wypada z pubów 05.03.08, 09:19
      Przecież można ten abonament doliczyć do piwa (choć nie trzeba). powiedzmy 50
      gr. Piwo zamiast 5 zł kosztuje 5,5 zł. kupisz 5 piw dopłacisz 2,5 zł. Czyli
      powiedzmy u najuboższych ludzi pół godziny pracy. Nawet na (nie urażając nikogo
      z tych miast) spotkanie Pcimia "Samosław" z "Zawiszą" Męcikał zapłacisz więcej.
      A w Pubie oglądasz Legie, Wisłe nie mówiąc o Arsenalu, Milanie, Barcelonie, Man
      Utd, Lyonie i Realu Madryt. Za wejście na stadion na ćwierćfinały Ligi Mistrzów
      płaci sie po 300 Euro i więcej - kto tyle zapłaci z Was?. Nie ma nic za darmo! W
      komunie było wszystko za darmo!
      A policja do czego potrzebna to faktycznie nie wiem. Chyba autor przesadził z
      dramatyzmem. Wystarczy wezwania do zapłaty wysłać. Jeśli właściciel nie zapłaci
      wpisuje sie go na listę dłużników i szybciutko sam zapłaci żeby być wiarygodnym.
      Nie wiem po co w ogóle ta afera.
      • Gość: ben Re: Piłka wypada z pubów IP: *.uci.agh.edu.pl 05.03.08, 10:26
        Problem nie w tym że wlasciciele resteuracji nie chca placic dodatkowych oplat , ale w tym że C+ nie chce takich opłat pobierac. Dla C+ nie istnieje cos takiego jak licencja dla knajp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka