Gość: zwirz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 23:37 ja uważam że jest to kompletna bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: domin w ten sposob zabija sie pilke w Polsce ! IP: *.acn.waw.pl 04.03.08, 23:41 to jest tragedia to co oni robia teraz wszyscy beda po domach ogladac w pojedynke.....jak wogole wykupia abonament Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo <a href="http://legia-cwks.pl" target="_blank">legia-cwks.pl IP: *.dslgb.com 05.03.08, 00:59 A ja byłem przekonany, że to jak najbardziej legalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski kibic Re: w ten sposob zabija sie pilke w Polsce ! IP: *.gprs.plus.pl 05.03.08, 14:19 ZGADZAM SIĘ!!!!!!!!!! kasa i biznes wazniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciuriatka wie ktos o jakich kwotach mowa? 04.03.08, 23:50 fajnie pisac artykol ale moglby choc Sz.P.Redaktor pofatygowac sie i zadzwonic tu i tam i spytac sie jakie to kwoty wchodza w rachube za licencje. Zreszta prawo mozna zawsze obejsc. Wystarczy zamknac drzwi i powiedziec ze impreza prywatna. Anglicy w taki sposob obchodza zakz palenia w pubach. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista problem w tym, że takiej oferty nie ma 05.03.08, 10:25 Owszem, Mutikino wykupiło sublicencję. Ale to wieka firma i cała sieć kin. Nie ma natomiast droższego abonamentu i specjalnego dekodera dla knajp czy restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TPepe Uwaga:zamykać i zasłaniać okna IP: *.nencki.gov.pl 05.03.08, 11:52 ..bo jak ktoś sobie stanie przy płotku, albo usiadzie na balkonie z lornetą i zajży mecz poogląda w twoim telewizorze to ci przyjdzie policja i zabezpieczy telewizor jako narzędzie przestępstwa. Taka forma praw autorskich jaką mamy dziś służy tylko i wyłącznie zachłannym producentom chłamu! A goście od transmisji są jednymi z najzachłanniejszych. Czy ktoś pamięta jak Morgerstern się o mało nie zabiła skacząc na wietrze, bo "Show must go on"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic stadionowy Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 23:51 proponuje zostawic transmisje w knajpach sygnowanym logiem danego klubu a w mniejszych miastach wyznaczyc taka knajpe...proste jasne do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirc Piłka dla kibiców IP: *.icpnet.pl 04.03.08, 23:55 to do sąsiada do domu też nie mogę iść na mecz i z nim oglądać przy piwku?? A jeśli on ma projektor i jest nas kilku?? Za bilety nie kasuje, piwko tanie bo ze sklepu... ...generalnie guzik mnie to obchodzi, co oni sobie wymyślą...bo ja i tak ogładam mecze w necie :P i wybieram sobie jakie chce, a najlepsze jest to że nie słysze tego nędznego polskiego komentarza...bo i po co!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fallout Re: Piłka dla kibiców IP: *.euro-net.pl 04.03.08, 23:59 Jasne, czyli podobna sytuacja jak z muzyka w sklepach i placeniem za puszczanie w miejscu pracy(fryzjer, sklep itp.) bo to umila czas klientom. Pewnie od tej pory w pubach bedzie obok tv napis "tylko do prywatnego uzytku". Paranoja w tej Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Piłka dla kibiców IP: *.chello.pl 05.03.08, 10:45 Paranoja w Polsce polega na tym, że na kradzież jest przyzwolenie społeczne (vide: twój post). Tantiem za muzykę i opłaty za pokazywanie meczów w lokalu to normalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski kibic pytanko do sirc!!!!!!!!! IP: *.gprs.plus.pl 05.03.08, 14:23 mam pytanko. gdzie i na jakiej stronie ogladasz te mecze w necie? jak bys mogl podac to bylbym wdzieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirc Re: pytanko do sirc!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 05.03.08, 16:21 www.soccer-live.pl/ tam jest wszystko, program sopcast lub inne..polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Piłka wypada z pubów IP: *.chello.pl 04.03.08, 23:56 Ja byłem święcie przekonany, że 90% pubów płaci za te transmisje... Ale to jednak Polska - i nasze polskie poszanowanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcvcbb Re: Piłka wypada z pubów IP: 83.238.180.* 05.03.08, 10:14 no przecież dzięki transmisji wiecej klientow przychodzi i wiecej piwa schodzi, po co ta angielska jeszcze oplaty za wstep, drozsze piwo robi. pazernosc ludzka nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peether Piłka wypada z pubów IP: 89.242.162.* 05.03.08, 00:10 złodziejski C+ już zapowiedział, że nie jest zainteresowany sprzedawaniem licencji do pubów więc niech sie goni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myslacy Re: Piłka wypada z pubów IP: *.wh-burse.uni-wuppertal.de 05.03.08, 08:32 przeciez kazdy pub moze wykupic ta licencje, do colery oni sponsoruja z polowe klubow ligowych a tu kilku pazernych zlodziejaszkow glupiego specjalnego abonamentu nie moze wykupic...hmm... ja tez zabiore ci komorke na ulicy no bo co to komorka jest raptem, i tak nie masz nic pozadnego wiec w czym problem..nie bedziesz chyba takim egoista prawda? a ten zlodziejski canal+ to dlatego ze walczy ze zlodziejami? tak? przy takim podejsci jak tu to zawsze bedziemy 30 lat z murzynami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Piłka wypada z pubów IP: *.gemini.net.pl 05.03.08, 08:51 nie rozumiesz tłuku że c+ nie jest zainteresowany sprzedawaniem licencji, i że na tym polega problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:02 A dlaczego tłuku nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cvik Re: Piłka wypada z pubów IP: *.uci.agh.edu.pl 05.03.08, 10:19 Bo zyjemy w kraju 3 swiata. W tym artykule faktycznie nie jest poruszony naistotniejszy problem, albo w poprzednim artykule na ten temat GW pisala bzdury o tym że C+ nie chce sprzedawac licencji barom/knajpom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Piłka wypada z pubów IP: *.autocom.pl 05.03.08, 09:27 nie rozumiesz tłuku, że nie można odmówić wszystkim sprzedaży licencji? już microsoft dostał za coś takiego gigantyczną karę. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista ależ wcale nie trzeba odmówić! 05.03.08, 10:29 Wystarczy podyktować zaporową cenę:-D Na przykład taką, jaką zapłaciło Multikino za sublicencję. Właściciel pojedynczego lokalu oczywiście takiej sublicencji nie wykupi, bo go nie stać - a koszt takich praw nie zostanie pokryty wpływami ze sprzedaży. I wszystko będzie zgodne z prawem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micik Piłka wypada z pubów IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 00:12 przecież można pścić telewizję z niemiec/czech i już mamy transmisję meczów z euro Odpowiedz Link Zgłoś
jgor5 Re: Piłka wypada z pubów 05.03.08, 09:19 ...i to jest bardzl dobre wyjście, mam nadzieję, że kanały niemieckie, rosyjske i inne poza polskimi dostatecznie zaspokoją potrzeby kibiców. Przy okazji trochę język sie podszlifuje, komenstarze nie będą tak razic...., same zalety. Tak swoją drogą, ciekawe które stacje zagraniczne będą to transmitować? Odpowiedz Link Zgłoś
str00ng i bardzo dobrze... 05.03.08, 00:21 ...ze robia z tym porzadek. Chca zarabiac dzieki TV - niech placa za to. Wydadza 40-60zl na abonament na m-c, a zarobia duzo wiecej. To nie jest w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm tłumoki !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:05 knajpy płacą NORMALNE abonamenty ! natomiast telewizjom chodzi o to żeby DODATKOWO zapłaciły za LICENCJĘ, która wg nich dopiero upoważnia do publicznego pokazywania meczy !!! zrozumieli ?!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: tłumoki !!! IP: *.chello.pl 05.03.08, 10:49 Tłumoku! Knajpa musi płacić więcej, żeby telewizji wynagrodzić to, że klienci owej knajpy nie muszą wykupywać "normalnego abonamentu" by obejrzeć mecz. Peerelowska mentalność ciągle w sile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lop Re: Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 00:31 Xhore przepisy ktore tak wylobbowaly koncerny medialne zawsze beda sie sprowadzac do jednego, lamiania obchodzenia debilnych przepisow. Zreszta zeby ogladac na co akurat mam ochote to nawet zakup wszystkich 3 platform dostepnych w polsce nie jest recepta, bo raz chce zobaczyc CL, raz bundeslige, czasem mecz Radwanskiej, Nba etc... placic kupe kase za raz, dwa w tygodniu ogladane widowisko, bzdura, wiec Sopcasty i inne tego typu programy beda coraz bardziej popularne, tym bardziej ze predkosci transmisji bedzie rosla i rosla ;-) Niech ten Polsat cyfrowy szbko debiutuje na tej gieldzie bo za kilka lat moze sie okazac ze nie maja racji bytu tego typu przedsiewziecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morderca "kukułek" Piłka wypada z pubów IP: *.dyn.optonline.net 05.03.08, 00:48 typowe szukanie frajerów do płacenia. ciekawe kiedy będziemy płacić za oddychanie.a czy tojest zgodne z konstytucją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . canal+ pokaze ME? IP: *.demon.nl 05.03.08, 01:12 ze sie boja? Jak byly MS w Niemczech to pokazywali same resztki po tym jak polsat i tvp zgarneli najlepsze mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos Piłka wypada z pubów IP: *.hsd1.mn.comcast.net 05.03.08, 01:56 reeeejj bez takich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Ciekawe kto będzie niedługo oglądał te mecze... IP: *.rad.vectranet.pl 05.03.08, 02:05 Ciekawe kto będzie niedługo oglądał te mecze w ogóle, jak wszystko kodowane itd. Kiedy kibice będą strajkować? W taki sposób to na pewno nie promuje się piłki nożnej w naszym kraju:/ W właśnie w pubach jest najlepsza atmosfera do oglądania meczów... Odpowiedz Link Zgłoś
kazs Re: Ciekawe kto będzie niedługo oglądał te mecze. 05.03.08, 08:50 jedne wielkie s.........two!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Ciekawe kto będzie niedługo oglądał te mecze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 09:09 idz sie poskarz korzeniowi ze nie kupuje praw do transmisji i nie pokazuje za darmo w calym kraju w kazdym pubie. C+ wydaje ogromne pieniadze na lige + na realizacje wysokiej jakosci i nic dziwnego ze chca zarabiac. tymczasem bary zarabiaja na cudzej pracy. Na calym swiecie placi sie licencje telewizja tylko u nas nie i to jest paranoja. powinno byc ustawowo uregulowane ze jest mozliwosc kupienia licencji i wtedy by sie musieli dogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablo78 Piłka wypada z pubów IP: 81.219.188.* 05.03.08, 07:38 dobrze wrescie na mecze zaczniecie chodzic ja sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cra Re: Piłka wypada z pubów IP: *.mip.pl 05.03.08, 08:21 a kogo obchodzi ta nędzna krajowa liga, pało? polsat, jak chce, żeby go ktokolwiek oglądał,a reklamodawcy dawali zlecenia, nie będzie robić z siebie debila. ten canal to są jednak popaprańce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deft to wybudujcie jeszcze kościoły IP: 83.238.24.* 05.03.08, 08:22 będziemy chodzić i tam składać ofiary, będziemy szczęśliwi! Odpowiedz Link Zgłoś
alpchris Piłka wypada z pubów 05.03.08, 08:33 A ja uważam że słusznie robią. Licencja miesięczna kosztuje grosze. Pub /bar cokolwiek, zarabia na tym że pokazuje mecz bo zwiększa sprzedaż. Canal+ byłby frajerem gdyby nie pobierał za to opłat. To już tylko pubom można zarabiać? Szkoda słów i oczu na to co tu piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Piłka wypada z pubów IP: *.chello.pl 05.03.08, 09:18 Fajnie ze jestes taki mady, ale canalowi plus nie zalezy na puszczaniu pilki w barach. Wiec nie wiem gdzie te twoje grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 08:38 a co jak ja sobie do domu zaprosze cały lokal to tez c+ wpadnie mi z policja haha tez mam wykupic licencje zeby mogł ktos inny nie z mojej rodziny ogladac :) smiechy ale tak to tylko w polsce moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kibic Re: Piłka wypada z pubów IP: *.chello.pl 05.03.08, 10:51 > smiechy ale tak to tylko w polsce moze byc W cywylizowanych krajach puby płacą za licencje, a Ty jesteś idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Piłka wypada z pubów IP: 80.54.88.* 05.03.08, 08:42 PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alpchris Piłka wypada z pubów 05.03.08, 08:44 Co innego jest zarabianie na transmisji a co innego oglądanie sobie. Przecież te transmisje to magnez przyciągający do lokalu. Gdyby nie pokazywano meczu prawdopodobnie mniej osób by tam poszło. Transmisja z meczu to taki sam towar jak piwo w barze. Przecież sprzedawca nie "kradnie" piwa żeby je sprzedać. kupuje je. to czemu nie może wykupić licencji na mecz? W Polsce utarło się wyciskanie maksymalnego zysku z wszystkiego. Ja uważam że jak chce zarobić to muszę też dać szanse innym. Pomyślcie o tym od drugiej strony. Tak dla odmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm ale właściciel baru płaci abonament ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:09 nie wystarczy tym krwiopijcom z C+ ??? widać że nie.... żenada ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: ale właściciel baru płaci abonament ! IP: *.chello.pl 05.03.08, 10:53 Ale dzięki temu, że on płaci - jego klienci nie muszą. On zarabia na piwie, a C+ nie tylko nic z tego nie ma, ale i traci klientów. Zwykłe złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Pierdoly! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 17:53 Ludzie nie chodza do knajpy, bo nie stac ich na c+, tylko chca obejrzec mecz w grupie, c+ chce dodatkowo zedrzec forse. Rozumiem, iz zgodnie z Twoim "tonem sprawiedliwego" bedac abonentem c+ nie musze kolejny raz placic za to samo prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malkontent Piłka wypada z pubów IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.03.08, 08:51 Spier....ać na księżyc złodzieje i wyzyskiwacze ja wam kur..a wykupie abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
reym Re: Piłka wypada z pubów 05.03.08, 08:59 Większej głupoty nie słyszałem. To już policja nie ma nic innego do roboty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirkor Re: Piłka wypada z pubów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:05 Policja ściga rabusiów i dobrze. Ciekawe, że ci co płaczą kupują średnio po 5 piw, pewnie razy 5zł to już 25zl. to niemal tyle ile cały miesięczny abonament na cplus. Czyli raz w tygodniu nie pójdą się urżnąć to będzie ich stać na pilkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm no właśnie ! chyba nie ma... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:13 jak sąsiadowi buchnęli Passata spod domu, to po dwóch godzinach (!!!) od zgłoszenia podjechała Policja i... tylko po to żeby spisać protokół i zapytać czy pojazd był ubezpieczony - po dwóch tygodniach (!!!) przyszlo pismo, że sprawa jest umorzona z powodu braku jakichkolwiek śladów i możliwości wykrycia sprawcy ! d..y sie im nie chciało ruszyć za biurek, żeby pojeździć po dziuplach i giełdach (bo przecież to szkoda pojedyńczego obywatela, im zwisa) ! a tymczasem słyszy się jak na zlecenie jakiś C+ czy też Microsoftu łażą po barach lub domach i pilnują czy przypadkiem ktoś nie "piraci" ! oto cała nasza "policja"... żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Parkan Piłka wypada z pubów IP: *.streamnet.pl 05.03.08, 09:03 To jest wielkie gó..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Piłka wypada z pubów IP: *.171.106.42.crowley.pl 05.03.08, 09:12 Zadziwiają mnie komentarze na forum. Działanie C+ oraz Polsatu jest jak najbardziej słuszne i ma związek z wykorzystywaniem praw autorskich. C+ i Polsat wykupują prawa do pokazywania piłki nożnej za ciężkie pieniądze i mają prawo wymagać aby puby, restauracje płaciły za wykorzystywanie ich produktów do celów zarobkowych. W tym przypadku bardzo łatwo można zauważyć iż transmije meczów wiążą się z wymiernymi korzyściami dla właścicieli pubów. W całym cywilizowanym świecie tak jest, tylko u nas jak zwykle musi być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm zauważyć jednak należy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:17 że bary płacą abonamenty !!! tymczasem telewije żądają dodatkowych haraczy ! nie wziąłeś tego pod uwagę ? dam ci inny przykład : kupujesz sobie w salonie auto i rejestrujesz działalność gospodarczą związaną z przewozem osób (taxi), po kilku tygodniach masz wizytę policji, która została nasłana na ciebie przez właściciela salonu, w celu wymuszenia dodatkowych opłat, ponieważ nie wozisz tym autem swojej d..y, tylko wozisz obcych ludzi i raczysz na tym aucie zarabiać !!! ale... przecież zapłaciłeś za auto !!! tak samo jest z TV - bar zapłacl za dekoder i abonament - no to wara od tego jak będzie pokazywał program !!! tylko że u nas wszystkie telewizje, ZAIKSy itp itd - są "świętymi krowami", a widać że policję mają na swych prywatnych usługach !!! żenujące !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jayjay Nauczcie się czytac.. IP: *.ds14.agh.edu.pl 05.03.08, 09:35 Jak wy nic nie rozumiecie, a połowa osób to nawet nie wie o czym czyta. Przeczytajcie najpierw artykuł w kieleckim dodatku, to zrozumiecie. NIE chodzi o to że puby nie płacą abonamentu, bo płacą. NIE chodzi też o to że nie chcą zapłacić za dodatkową licencję na udostepnianie meczów publiczne!!!! Chodzi o to że jak właściciel pubu zadzwonił do C+ zapytać się ile to kosztuje , to mu powiedzieli, że :"NIE SĄ ZAINTERESOWANI TAKIMI LICENCJAMI I ICH NIE BEDZIE< A CANAL+ CHCE SPRZEDAC JAK NAJWIĘCEJ DEKODERÓW I BĘDĄ WALCZYĆ Z KNAJPAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenin Re: Nauczcie się czytac.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.08, 14:40 a my co im na to? niech s.p.i.e.r.d.a.l.a.j.ą razem z pzpn-em! może czas najwyższy zaskarżyć skurwli o brak licencji dla publicznego pokazywania meczów w pubach - w całym cywilizowanym swiecie takie licencje to norma, tylko u nas je.bane francuskie psy /ogrodnika/ uważają, że im wszystko wolno - .. c+ i polszit!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vincio Piłka wypada z pubów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 09:15 Na całym świecie jest takie prawo więc przestańcie się buntować Oglądanie meczy to taka sama impreza jak koncert czy film za wszystko płaci się tantiemy czyli prawa autorskie producenckie i inne. Takie życie - ja się zastanawiam kiedy w naszym kraju w końcu się będzie takie rzeczy traktować normalnie. Chcesz pokazać płać i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
broziak Re: Piłka wypada z pubów 05.03.08, 10:05 --OK zapłac dużą bańke za możliwośc pokazywania meczu, oczywiście powinny byc takie opłaty ale jak nadawca nie jest zainteresowany to możesz tylko piratowac dopuki C+ tego nie zrozumie to mam nadzieje że znowu ktoś spiratuje ich karty i zyski zaczną spadac, jeżeli cena jest rozsądna to nikt prawa nie łamie szczególnie przy tak niejasnych zasadach wykupienia praw do transmisji naszej nędznej ligi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Piłka wypada z pubów IP: *.uci.agh.edu.pl 05.03.08, 10:22 Komu mam zaplacic skoro C+ nie chce sprzedawac takich licencji. Odpowiedz Link Zgłoś
alpchris Piłka wypada z pubów 05.03.08, 09:19 Przecież można ten abonament doliczyć do piwa (choć nie trzeba). powiedzmy 50 gr. Piwo zamiast 5 zł kosztuje 5,5 zł. kupisz 5 piw dopłacisz 2,5 zł. Czyli powiedzmy u najuboższych ludzi pół godziny pracy. Nawet na (nie urażając nikogo z tych miast) spotkanie Pcimia "Samosław" z "Zawiszą" Męcikał zapłacisz więcej. A w Pubie oglądasz Legie, Wisłe nie mówiąc o Arsenalu, Milanie, Barcelonie, Man Utd, Lyonie i Realu Madryt. Za wejście na stadion na ćwierćfinały Ligi Mistrzów płaci sie po 300 Euro i więcej - kto tyle zapłaci z Was?. Nie ma nic za darmo! W komunie było wszystko za darmo! A policja do czego potrzebna to faktycznie nie wiem. Chyba autor przesadził z dramatyzmem. Wystarczy wezwania do zapłaty wysłać. Jeśli właściciel nie zapłaci wpisuje sie go na listę dłużników i szybciutko sam zapłaci żeby być wiarygodnym. Nie wiem po co w ogóle ta afera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Piłka wypada z pubów IP: *.uci.agh.edu.pl 05.03.08, 10:26 Problem nie w tym że wlasciciele resteuracji nie chca placic dodatkowych oplat , ale w tym że C+ nie chce takich opłat pobierac. Dla C+ nie istnieje cos takiego jak licencja dla knajp. Odpowiedz Link Zgłoś