Dodaj do ulubionych

Dozwolone od 24 lat

• Gość: tomcio motorzysta Dozwolone od 24 lat i nie zgodne z konstytucją!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 15:02
      To jest niezgodne z konstytucją!!! Według prawa obowiązującego w
      Polsce każdy ma prawo do decydowania o swoim życiu osobistym.
      Niemniej jednak uważam, że większe zagrożenie stanowią ludzie starsi
      którzy tempem swoich odruchów na jakiekolwiek zagrożenie stwarzają
      większe niebezpieczeństwo niż motorzyści. Nawet stan dróg w wielu
      miejscach uniemożliwia bezpieczną jazdę jednośladem!!! Właśnie
      stanem nawierzchni należy się zając!!! Jestem absolutnie przeciwny
      temu rosporządzeniu! Pozdrawiam wszystkich bikerów!!!
    • Gość: krzysiek Dozwolone od 24 lat IP: *.zory.msk.pl 14.03.08, 15:05
      nie no poprostu mam ochote sie pociąc;/ po tej reformie wzrosnie liczba
      zamobujstw... a jak nie to tylko wzrosnie o moje... ja pier**le jak to
      mozliwe... dziwic sie potem ze kazdy z polski wypier*ala.... kur*a mac ch*j mnie
      boli jak ja na to wszyskto patrze!
    • Gość: Bubu Dozwolone od 24 lat IP: 83.19.68.* 14.03.08, 15:42
      Mam pytanie a co jesli ktos zapisze sie na kurs na poczatku kwietnia
      a urodziny(a co za tym idzie mozliwoasc zdawania ) ma 22 czerwca??
      Czytaka osoba bedzie mogla przustapic do egzaminu??
      Jelsi nie to co z kwota zainwestowana w kurs??

Prosze o odpowiedz.
    • Gość: tomcio motorzysta Strajk... jest ktoś chetny ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:07
      Mam pytanko. Kto jest za tym zeby zrobic strajk po uchwaleniu tej
      ustawy ??? Niech odzywaja się tylko ci ktorzy są chetni do
      strajkowania przeciwko temu rozporządzeniu. Proponuje organizowac
      grupy motorzystów i okazywac swoje niezadowolenie w dowolny dla
      kazdego sposob... Pozdrawiam!
      • Gość: Jordan Re: Strajk... jest ktoś chetny ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:24
        Świetny pomysl
      • Gość: tak Re: Strajk... jest ktoś chetny ??? IP: *.sistbg.net 15.03.08, 15:00
        strajk ale z głową
    • Gość: wiki Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:08
      Jak dla nie to jest glupota przeciez nie kazdy jezdzi szybko. A ten ktory to
      ustalil pewnie nigdy nie siedzial na motorze.
      • Gość: Jordan Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:26
        Dokladnie, masz racje osoba ktora to wymyslila na 80% ( tak jak wiekszosc
        krytykujcych zachowanie motocyklistow na drodze) nawet nie wsiadla na motor i
        nie zobaczyla na wlasne oczy jacy chamscy potrafia byc kierowcy "puszek"
    • Gość: rsvmile Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:08
      Jest to totalna przesada, młodzi będą jeździc bez prawa jazdy i właśnie wtedy
      może wzrosnąć liczna wypadków wśród motocyklistów uciekających przed policją i
      mogą ucierpieć kierowcy samochodów.
      Oczywiście, są młodociani piraci na szlifierach, ale większośc wypadków jest
      spowodowanych nieuwagą kierowców samochodów uwarzających motocyklistów za
      gorszych...
      Sam nie jednokrotnie spotkałem się z takimi przypadkami, gdy auto zajechało mi
      drogę...
      ps. nie odbierajcie młodości, tym, którzy kochają dwa koła i naprawde potrafią
      jeździc...
      • Gość: mia Dajcie nam- młodym odpowiednio się przygotować... IP: *.sistbg.net 15.03.08, 15:24
        Właśnie. Rozsądny człowiek dobierze sobie motocykl do swoich możliwości. Nie
        odbierajcie nam możliwości spełnienia marzeń, nierzadko pielęgnowanych przez
        tyle lat... Ojciec motocyklista, brat, chłopak, przyjaciele... ile mam czekać
        jeszcze żebym i ja mogła do nich dołączyć... ciągle tylko bycie pasażerem... To
        jest pasja tak silna, że młodzi będą jeździć bez prawka. I nieprzygotowani
        odpowiednio wtedy dopiero będą zagrożeniem. A dlaczego nie mogli się
        przygotować? Bo sobie jakiś pan nie znający rzeczy, opierający swoje poglądy na
        jakiś legendach, że wszyscy motoc. są źli wprowadził taką ustawę.
    • Gość: szafura Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:14
      a jak dla mnie poroniony pomysl ze wzgledu na kase. robiac A i B za jednym zamachem place mniej niz jak poczekam 6 lat na A... wiec to jest ograniczanie moich praw..
      • Gość: Jordan Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:31
        a pomysl o osrodkach szkolenia kierowcow przeciez mlodzi ludzie ktorzy chcieli
        zrobic prawko na motor zrobili to w wieku 18 lat a nie dajmy tam 22 czy 24.
        Jakie straty przez te 6 lat poniosa osrodki szkolenia. Zamiast modernizowac swoj
        sprzet zostana jakies straty i po tych 6 latach jak zaczniemy robic prawo jazdy
        bedzie porazka ( a tak btw to w 2012 koniec swiata ma byc takze bez prawka bede
        jezdzil jak to podpisza :P)
    • Gość: MOTORZONE Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:15
      Poje*alo ich !!

Co Oni chca osiagnac ?? Zwieksza tylko ilosc osob ktore jezdza bez prawka !!

Jednym slowem ZAL !!!!!!!
      • Gość: Jordan Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:36
        nic nie osiągnął
        Ja bede jedna z nich ( osoba jezdzaca bez prawka )
    • Gość: cezary Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 16:55
      DEBILSTWO!!!! powinno sie wprowadzic ograniczenia mocy w motocyklach jak w
      niemczech!!! zdales prawko nawet w wieku 16 lat? TO masz swojego GSXR1000
      (180koni) zdlawionego na 40koni przez rok i po srpwie. po roku sciagasz blokady
    • Gość: BZN Dozwolone od 24 lat IP: *.prz.edu.pl 14.03.08, 17:18
      BU HAHAHA jak dla mnie pomysł jest idiotyczny!!! jak wiadomo nie zyjemy juz w czasach prehistori!!! teraz motocykle o pojemności 125cm3 maja około 14-38 KM!!! i rozwijaja prędkości rzędu 150 km/h czy to mało zeby sie zabić ???? jezeli młody człowiek ma sie zabic to sie zabije 150 w zupełności mu do tego wysarczy!!! a takie głupie ingerowanie w jego wolnośc tylko pogarsza sprawe!! zreszta człowiek który siada na maszyne o mocy 130km jest tego swiadomy i z regóły dużo wczesniej zaczł swoja przygode z motocyklami!!! Lepszym pomysłem było by poprostu wprowadzenie mocniejszych motocykli na nauce jazdy i wydłużenie czasu nauki z obecnych (chyba) 20 godzin do np 40 godzin. Młodych ludzi potrzeba tylko nauczyc szacunku do siebie, maszyny, drogi i innych kierowców. POZDRAWIAM!!!!
    • Gość: Anton Dozwolone od 24 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 17:20
      A co z tymi którzy maja juz prawa jazdy na motocykl a nie maja 24 lat??? Wydaje
      mi sie że pomysł jest dosc dobry ale i tak pełno jeszcze bedzie na polskich
      drogach młodych ludzi jezdzących bez prawa jazdy. I nie zgadzam sie z innymi
      komentarzami że młody 18 letni człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego jak mocna
      maszyna jezdzi. Ni każdy motocyklista jest czereśniakiem nie wiedzącym gdzie
      jest gaźnik. pozdrawiam
      • Gość: anya Re: Dozwolone od 24 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 16.03.08, 12:26
        LEX RETRO NON AGIT
    • Gość: Bartek Dozwolone od 24 lat IP: *.chello.pl 14.03.08, 17:21
      Witam.Absolutnie nie podzielam pomysłu zwiększenia wieku potrzebnego do
      przystąpienia na prawo jazdy,na motocykl.Nie zgadzam sie również ze młodociani
      motocykliści tworzą brutalne zagrożenie dla osób postronnych. Osoba jadąca na
      motocyklu w 99% przypadków,gdy spowoduje śmiertelny wypadek zabija siebie i
      ewentualnie osobę druga,która jechała z nią na motocyklu,a naprawdę BARDZO
      rzadko sie zdarza,iż wpływa to na zdrowie osób postronnych.Tak wiec,jeżeli
      młodociany motocyklista decyduje sie na niebezpieczne manewry zagraża
      PRZEDEWSZYSTKIM swojemu życiu. Naprawdę nie liczne są wypadki ,gdzie ginie
      więcej niż 2 osoby z udziałem motocyklistów.
      Pozdrawiam gorąca i dziękuje za możliwość wypowiedzenia sie.
    • Gość: Lotos250 Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 17:22
      koleś ma nie równo pod sufitem.Jestem posiadaczem dosc sporego motorku dokładnie
      ETZ 250.Uważam że koles nie wie co gada.Weś człowieku sie zastanów.Nie zabraniaj
      nam tego co kochamy.Masz do nas pretensje że powodujemy wypadki po pierwsze w
      tym gó..anym panstwie nie ma dróg dobrych które powoduja wypadki...nie chce mi
      sie wiecej pisac bo szlak mnie trawia.Zabroń nam jeździć na motorkach od 18lat
      to my zaczniemy pić ćpac i rabowac bo co mamy robić innego jak nie będziemy
      mogli śmigac motorkami.A i nie uda ci się nas powstrzymac bo my i tak zawsze
      będziemy jeździć i nieważne czy legalnie z prawkiem czy bez.I będziecie mieli
      małe szanse aby nas zgarnąc tymi waszymi polonezami hahahahahahhaha.pozdro dla
      motocyklistów.
    • Gość: OMG Dozwolone od 24 lat IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.08, 17:25
      No tak tego jeszcze brakowało nie ma różnicy czy 18 czy 24 kata jak sie jest
      głupim to na cale życie.
    • Gość: mateo Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 18:09
      totalnY nonsens. zal.pl, honda gora!!!!
    • Gość: Maniek Dozwolone od 24 lat IP: *.stargard.mm.pl 14.03.08, 18:09
      Kaczor<--
      • Gość: olo Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 12:42
        Polacy są solidarni i nikt nie moze im niczego zabronić,,,,nie kazdy zamierza
        jeżdzic tylko autem my jesteśmy uzdolnieni i możemy jeżdzic motorem...czy to
        nasza wina inni nie umią jeżdzić
    • Gość: iwano Dozwolone od 24 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 18:19
      im sie chyba coś w głowach poprzewracało! Myślą że w ten sposób wyeliminują
      piractwo na drogach... jasne! Jakby kierowcy samochodów zwracali uwagę na
      motocyklistów i nie wymuszali na każdym kroku inaczej by było! Auta też są takie
      które rozpędzają się dość szybko do 200km/h, to co prawko na auto też od 24 roku
      życia? ABSURD!!!
    • Gość: rezik Dozwolone od 24 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 18:19
      TO JEST CHORE! Jakis minister co wczesniej sie sztuka i muzyka zajmowal nagle
      zostaje minstrem infrastruktury chociaz nie wie nawet jakie wystepuja rodzaje
      dróg!! a to ze ktoś na 1 moto kupuje erłana to jego sprawa! za duzo kasy
      miał=śmierc predzej czy pozniej(narkotyki i te inne). RóWNIE DOBRZE MóGł SIE
      NOZEM ZADZGAC....TEZ BY SZTUCCOW ZAKAZALI?!?!?!?!?!?! C-H-O-R-E!!
      pozatym nie mydlcie nam oczy 1 film to typowy -wypadek samochodom tez sie
      zdarza! 2 film to w ameryce krecili i byl to nielegalny pokaz to sie powinno na
      policje dzwonic to by wystarczylo a nie zakaz wprowadzac paja*e z rzadu
    • Gość: falconiforme Dozwolone od 24 lat IP: 88.220.106.* 14.03.08, 18:24
      Głupota na maksa. Jakie statystyki? Motocyklistów ginie 150-ciu w roku a w
      samochodach 5000. To jest statystyka. Zresztą motocykl jest dużo bezpieczniejszy
      dla samochodów niż samochód dla motocykla.
    • Gość: Chrust Dozwolone od 24 lat IP: *.ztpnet.pl 14.03.08, 18:58
      Po..ło ich do cna... to i tak nic niezmieni, zobaczycie co sie
      bedzie dzialo na drogach jak to wejdzie :] H.. W DUPE POLITYKĄ!!
    • Gość: misiek Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 19:59
      Troche to kontrowersyjne, po pierwsze: wiekszosc wypadkow z
      motocyklistami jest spowodowane przez kierowców samochodów
      traktujacych motocyklistów jak smieci. Młodzi chca i beda szalec,
      ale powinni robic to na torach wyscigowych, których w Polsce jest
      az... 1 !!! (tylko Poznań, niestety na Miedziance brak stref
      bezpieczenstwa), dobrze ze chociaz torów MX mamy w kraju sporo,
      jednak zwykli szpanerzy wola sie popisac na motocyklach szosowych,
      należy zaczac od odpowiedniej edukacji i budowy torów wyscigowych.
      Granica wiekowa dla odpowiedzialnych ludzi jest dobra. Znam temat
      jazy na motocyklach. Motocykle to moja pasja, teraz mam 17 lat i
      smigam na 125, szosowa ma 13 km (max. 120km/h), crossowa maszyna do
      szalenstw 40 km i ta maszyna szaleje na zamknietym torze. Mam juz
      prawko A1, w wieku 18 lat chciałbym normalnie zdawac na kat. A. Na
      ulicy nie musze szalec, cała adrenaline rozładowywuje na torze. W
      POLSCE JEST BRAK TORÓW WYŚCIGOWYCH I ODPOWIEDNIEJ EDUKACJI
      DROGOWEJ !!!!!!!
    • Gość: Gałgan Żeby zdobyć doświadczenie trzeba mieć tę możliwość IP: *.multimo.gtsenergis.pl 14.03.08, 20:51
      Przecież to jest chore, debili na motocyklach nie brakuje, ale większość to normalni, spokojni użytkownicy motocykli. Jak młody człowiek ma zdobyć doświadczenie jak mu się tego zabrania, zastanówmy się, czy taki 24 letni głupek pierwszy raz w życiu wsiadający na motocykl czy 18 latek jeżdźący od powiedzmy 8 roku życia na motorynkach, skuterach i małych motocyklach?????? Uważam, że dużo lepszy efekt dało by: naprawa polskich dróg, budowanie torów wyścigowych i lepsze szkolenie na kursach niż takie durne ograniczenia... dziękuje
    • Gość: ungeheuer Jakaś kpina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.08, 20:53
      Gdzie sprawiedliwość, ja się pytam? Tyle czasu czekałam, żeby kupić motor,
      cieszyłam się, że jeszcze rok i będę mogła zdać egzamin na prawo jazdy, kupić
      wymarzonego choppera, a tu ci taki psikus. Fantastycznie. Naprawdę. Odbierać
      ludziom marzenia na kolejnych kilka lat. Dziękuję Ci, Polsko.
      A przecież do egzaminów na prawo jazdy (niekoniecznie tylko kategorii A)
      wystarczy dołączyć test psychologiczny + rozmowę z psychologiem. Kto nie
      przejdzie - trudno, komunikacja miejska nie gryzie. Rower tym bardziej. I
      wyjdzie z pożytkiem dla każdego.
      • Gość: loti Re: Jakaś kpina? IP: *.sistbg.net 15.03.08, 15:05
        Masz rację... Jestem w tej samej sytuacji. Trzeba uciekać z tego pseudokraju bo
        nas zjedzą tymi zakazami...
    • Gość: K1C3K Dozwolone od 24 lat IP: *.chello.pl 14.03.08, 21:02
      zapraszam na sonde na ten temat:
      sonda.hanzo.pl/sondy,1904,n2xakpj8F29Sg2c0.html
    • Gość: ciny1 Dozwolone od 24 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.08, 21:34
      to głupota powinni najwyzej zwiekszyc poziom trudnosci przy zdawaniu
      jazdy a nie jak ktos siedzi pierwszy raz na motoze a przejedzie
      miedzy pachołkami to jusz daje mu sie swistek to mogli by zmienic
      ale wielu kierowców jezdzi niemal od dziecka wiec wiedzą jak sie
      obchodzic z motorem kiedy dac gazu kiedy zwolnic i takie tam według
      mnie to głupi pomysł ządu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka