mike-great Może być snob z plebsu??? Socjologicznie... 22.05.08, 06:37 Może być snob z plebsu??? Socjologicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Daliśmy się zgrillować 22.05.08, 00:22 Ten artykuł to zwykłe pierolenie o Szopenie. *Szopen gościu który wymyślił lewatywę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmosiki Tylko gdy nie potrafisz wychwycić mięska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 01:18 "Jak się ocenia, do września Polacy przejedzą i przepiją przy rusztach blisko 8 mld zł (dane Eurostatu). Jeszcze trzy lata temu było to nieco ponad 6 mld zł." I to jest istotne. I pod tym względem dla zainteresowanych tematem wcale nie jest to p***e o Szopenie aka p***e kotka za pomocą młotka. :) Pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie Re: Tylko gdy nie potrafisz wychwycić mięska IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 02:07 i dlatego trzeba opodatkować grilowców. Przy 5 procentach wystarczy na pielęgniarki lub listonoszy a jak grill się o-VAT-uje to i na inne pazerne grupy społeczne też starczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Daliśmy się zgrillować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 05:59 Grill to ruszt. Czyli grillowanie to rusztowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gvest Co za snobizm? IP: *.med.buffalo.edu 22.05.08, 06:48 Z tym snobizmem to chyba szukanie sensacji. Grillowanie na zachodzie jest czyms zupelnie zwyczajnym, i kazdy to potrafi. W Polsce ma byc inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Daliśmy się zgrillować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 08:21 ja wole ognisko ,kiełbaski sa lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grilski Daliśmy się zgrillować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 09:21 Co ze deblile z tych pseudo profesorow! Nie maja innych zajec naukowych by sie wypowiadav na durny temat jak grill! Nie w tym nic zlego aby przgotowac zarcie na grilu a nie na kuchni w domu. Co za ciemnota polska. Po za tym co zlego zaprosic rodzine i znajomych do nowego domu i pokazac swoi dorobek i osiagniecia swojego sukcesu! Przy takiej mentalnosci jaka panuje w tym kraju, nic normalnie rozwijac sie nie bedzie. Kazda czynnosc jaka sie wykonuje dziennie jest zwiazana bezposrednio z businessem. Czy jesz czy pijesz, spisz, chorujesz, jedziesz, grilujesz, pieprzysz glupoty na necie, ogladasz TV, masz rozwolnienie, idziesz do kina, modlisz sie, chodzisz do kosciola i tak w nie skonczonosc! Czy prof. est od wytycznych od grila. Panstwo zaplacilo za ich potezna edukacje aby cos wnosili w Polska nauke i rozwoj panstwa, podnoszenia stopy zyciowej o ktorej kazdy przycietny zwykly szarak marzy! Nie ma slow, rece opadaja! Pozdrowienia dla wszystkich bez rozumu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rangheros Snobizm IP: *.telsat.wroc.pl 22.05.08, 10:23 Uwielbiam grilla, ale nie przepadam za ludzmi, ktorzy zaczeli go "uwielbiac" od momentu, jak tylko kupili dom. Od tego momentu "kochaja" grilla i nigdzie poza miasto nad rzeke, czy gdziekolwiek, nie mozna ich zaprosic, dostaje sie tylko od nich wciaz zaproszenie na grilla do domu. A to tylko pretekst, zeby podziwiac ich wielka chalupe i dzieci, ktore osobiscie mnie mecza. Nie mowiac o tym, ze ja BBQ robie od 12 lat, a taki nowobogacki nowicjusz wegla nie potrafi nawet rozpalic, zamiast zaru ma plomien...I nie pozwoli mikomu pomoc. Nie twierdze, ze tacy sa wszyscy, ja lubie grilla, dla jego atmosfery, inni zdarzaja sie jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakrator Daliśmy się zgrillować IP: *.toya.net.pl 22.05.08, 10:48 Co za bzdury na tej wyborczej i nikt nawet nie wpadl na to,ze grillujemy,bo nam to SMAKUJE??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszek biedni to sa wegetarianie IP: *.ds.pg.gda.pl 22.05.08, 11:02 marchewkę albo ziemniaka mogą sobie conajwyżej zgrillować :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlaw Daliśmy się zgrillować IP: *.softpro2.pl 22.05.08, 11:07 dla mie to jest nie jedzenie, nie przekąska, nie nowa tradycja tylko coś wstrętnego - kupa dymu i smrodu. wolę kiełbaskę z wody a schaik, karczek itp z patelni. pozdrawiam niezdrowych grubasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Daliśmy się zgrillować IP: *.botany.gu.se 22.05.08, 12:18 <Prof. Krzysztof Łęcki uważa, że organizowanie grillów dla znajomych <zaspokaja naszą potrzebę "pokazania się". - Żeby zaprosić znajomych <na grilla, trzeba mieć przynajmniej kawałek ziemi, a to przy <dzisiejszych cenach nieruchomości może być symbol wyższego statusu A jak ktos organizuje grila nad jezorkiem albo w parku, to rozumiem, ze to z zazdrosci i tylko udaje, ze nalezy do "wyzego statusu"? Czy ten pan sie gdzies leczy? Jak bardzo czeba byc zakompleksionym, zeby takie wnioski wyciagac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Daliśmy się zgrillować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 13:29 Trzeba być profesorem, żeby takie wnioski wyciągnąć :) Grill - 15 zł w Tesco, kiełbaska - 10, dojazd nad rzeczkę kolejne 10. I oto mój szczyt wysokiego statusu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liquid Re: Daliśmy się zgrillować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 12:36 Dokładnie. Trzeba być idiotą żeby do grilla dorabiać jakąś ideologię.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegiel drzewny Smolista kiełbacha, konsumpcja, czarne łapy IP: *.lodz.mm.pl 22.05.08, 12:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamień węgielny Re: Smolista kiełbacha, konsumpcja, czarne łapy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 13:04 mniam, uwielbiam to... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 Daliśmy się zgrillować 22.05.08, 14:12 A co was durne żydki obchodzi jak Polacy spędzają wolny czas. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 Daliśmy się zgrillować 22.05.08, 15:07 Prof. Nęcki: - We współczesnym polskim wydaniu grill to przede wszystkim zabawa dla samców. To oni poczuwają się, by stać za rusztem, a kobiety w tym nie uczestniczą, są ozdobą grilla. Często przywilej stania za grillem zachowuje dla siebie sam pan domu. To on chce być mistrzem ceremonii i obdzielać innych pożywieniem. Polak może dać w ten sposób innym sygnał: patrzcie, ja tu rządzę. Ten profesor Nęcki to chyba po podstawówce jak Bartoszewski-takie głupoty gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
larson Grill śmierdzi 22.05.08, 15:39 .. a mianowicie śmierdzi jak krematorium. Nie wiem czy to śmierdzi ten węgiel grillowy, czy ten przypalony tłuszcz wytopiony z padliny, czy cokolwiek innego, ale capi to tak, że trzymam się od tego z dala. A jak już muszę postać przy tym syfie choć 10 minut, później wszystko ze mnie ląduje w pralce. Nie wziąłbym do gęby nic tak śmierdzącego. Kiedyś jakoś mnie to mniej drażniło, ale teraz ten snujący nad polskimi przedmieściami krematoryjny smród mnie mocno mdli. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 Daliśmy się zgrillować 22.05.08, 15:44 Panie Michnik podobno u was w Issraelu w szabas zaczęto jadac kozie bobki. Podobno Żydzi od razu pokochali tą nową tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: welcometohell poezja... 13 st.C za oknem - oponki rosna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 16:06 VIVAT SZLACHTA ~ co tam Euro2012... horrendalne odsetki i podatki Odpowiedz Link Zgłoś