Gość: stary IP: 212.87.241.* 13.11.08, 08:13 A gdzie śmierć ze starości????/ czekam na opis Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: Jakie to uczucie umierać? 13.11.08, 09:16 brrrrrrrrr... okropny temat ale ISTOTNY! ponoć najmniej bolesne jest umieranie z wyziębienia organizmu. człowiek na początku się trzęsie a potem zasypia. Podobnie jest ze śpiączką wątrobową czy cukrzycową. (akurat w rodzinie przerabiamy ten temat). pacjent po prostu zasypia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamejudd Czekam na relację. IP: *.centertel.pl 13.11.08, 09:47 Koniecznie wyślij focie na Alert24.pl!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gilotyna :) o tym zapomnieliscie :) IP: *.net.autocom.pl 13.11.08, 11:02 dwóch francuskich naukowców przeprowadzało badania nad zgilotynowanymi - po 5-15 sek. zanikają u nich odruchy, jak jest ze swiadomościa to nie wiadomo... a co do pożaru to palone na stosie czarownice traciły traciły świadomosć zanim je płomienie zaczynały parzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: gilotyna :) o tym zapomnieliscie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 15:15 szkoda że die zeit nie prztoczył badań niemieckich naukowców, którzy w latach 40-stych poczynili wręcz fundamentalne obserwacje w tym temacie. obawiam się że część wiedzy na temat umierania pochodzi z tamtych eksperymentów tylko nie podaje się źródeł, bo niby skąd czerpać takie dane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Jakie to uczucie umierać? IP: 212.160.172.* 13.11.08, 09:22 > A gdzie śmierć ze starości????/ czekam na opis Bardzo dokładny opis miałeś we wszystkich mediach w dniach 1-2 kwietnia 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Jakie to uczucie umierać? IP: *.chello.pl 13.11.08, 09:36 krew UTLENOWANA a nie utleniona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamejudd [...] IP: *.centertel.pl 13.11.08, 09:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd [...] 13.11.08, 14:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: O, widzę że GWnianych redaktorków prawda w oc IP: *.generacja.pl 13.11.08, 16:57 artykul jest bardzo interesujacy. poza tym pochodzi z die zeit, ktory jest tygodnikiem na poziomie i nie goni za tania sensacja (swego czasu kupowalam go regularnie, wiec mam rozeznanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek ja umieralem z wykrwawienia... IP: 217.153.242.* 13.11.08, 10:52 ...na poczatku nie bylo przyjemnie zawroty glowy, zimno i dreszcze...ale pozniej przyszedl spokoj a wrecz radosc...potem mialem halucynacje, z krzyza zszedl Jezus i tanczyl przy moim lozku w kabaretkach...pekalem ze smiechu :)...potem podali mi kroplowke i krew...uczucie spokoju i euforii minelo...:) Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy PithHelmet, Adblocker, Admuncher 13.11.08, 10:57 i tak dalej. A w wersji hardcore: modyfikajca pliku host.ini, zapisów w firewallu plus wyłączenie całego gó.w.na w postaci javascriptu, javy, flasha i im podobnych.) Odpowiedz Link Zgłoś
t1986seba Nie ma czegos takiego jak 'smierc ze starosci' 13.11.08, 11:02 Smierc ze starosci, w rzeczywistosci jest skutkiem choroby lub niewlasciwego funkcjonowania organiuzmu spowodowanego podeszlym wiekiem. Wiec moze byc to np atak serca, udar mozgu, zaburzenia pracy jednego z narzadow wewnetrznych itp A jak wyglada? organizm jest coraz bardziej oslabiony, coraz mniej odczuwa bol, czesto tez umysl nie pracuje normalnie, wiec ni do konca swiadomie. Pozniej nastepuje utrata przytomnosci ( spowodowana niedotlenienem mozgu ) i juz, po wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy No, ktoś taki musi umierać wpieniony! 13.11.08, 11:04 "Jeżeli z jakichkolwiek przyczyn zahamowany zostanie dopływ utlenionej krwi do mózgu," Krew utleniona jak utleniona woda? ;>>> Dumbasses Odpowiedz Link Zgłoś
t1986seba Re: No, ktoś taki musi umierać wpieniony! 13.11.08, 11:30 Prawidlowo, to krew jest 'utlenowana', a nie utleniona :P Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy No, a o czym piszę? 13.11.08, 13:30 Liczyłem na inteligencję czytających... (czasami point się nie wymawia/pisze. dobry przykład miałeś u mnie, a zły był w Dudku: "...— No, a gdzie niby mogę skoczyć? — Pan może panu majstrowi skoczyć tam, gdzie pan może pana majstra w du.pę pocałować...") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khem,khem Re: No, a o czym piszę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 16:55 > Liczyłem na inteligencję czytających... Uhahaha, w komentarzach na tym forum? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: No, ktoś taki musi umierać wpieniony! IP: *.stansat.pl 15.11.08, 19:36 Tłumaczka dziękuje za uwagę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W@cuś Nie ma co, bardzo pogodny tekst na weekend! Szkoda IP: *.acn.waw.pl 13.11.08, 11:46 , że towarzystwo z Die Zeit nie opisało jak sobie fuhrer palnął w łeb i jak długo musiał zdychać. Albo jak szczur himmler przegryzł kapsułkę z cyjankiem. Takie opowiadanie sprawiłoby mi przyjemność na sobotę i niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noise213 10/10 IP: *.cable.ubr14.haye.blueyonder.co.uk 13.11.08, 14:05 j/w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_xyu Jakie to uczucie umierać? No więc to jest tak ... IP: 62.36.225.* 13.11.08, 12:20 pl.wikipedia.org/wiki/Proces_umierania_w_teorii_Wad%C5% BCrajany pl.wikipedia.org/wiki/Bardo_(stan) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Jakie to uczucie umierać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 12:27 przypadek Sojuza to nie jedyny przypadek śmierci w kosmosie. Misja Apollo I to 3 zabitych Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Czytaj ze zrozumieniem 13.11.08, 13:09 "Uduszenie w próżni - skóra chroni przed eksplozją organizmu [...] W rzeczywistości do tej pory zdarzył się tylko jeden śmiertelny przypadek TEGO TYPU w przestrzeni kosmicznej.[...]" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eco Tekst jest żywcem przepisany... IP: *.edipresse.pl 13.11.08, 13:21 ... z New Scientista. Ciekawe, że nie podali źródła - przedruk czy plagiat? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Uważaj, bo skasują ci posta :-) 13.11.08, 14:45 Redaktorzy internetowej GW nie plagiatują, oni wykonują twórcze covery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarek78 Re: Uważaj, bo skasują ci posta :-) IP: *.igloonet.pl 13.11.08, 15:24 Przecież to artykuł z "Die Zeit" (logo widoczne przy artykule, zresztą znajdującym się w dziale z prasą zagraniczną), więc nie rozumiem dlaczego o plagiat posądzani są w tym wypadku akurat redaktorzy z "GW". "Die Zeit" raczej też nie popełnił plagiatu, tylko przedrukował (zob. nazwisko autorki) www.newscientist.com/article/mg19626252.800 Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Re: Uważaj, bo skasują ci posta :-) 14.11.08, 23:32 Wcześniej nie było podanego źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarek78 Re: Uważaj, bo skasują ci posta :-) IP: *.igloonet.pl 15.11.08, 09:06 Dziwne, że jeden z wcześniejszych komentatorów wiedział, skąd jest artykuł, a pisał posta, zanim pojawiło się oskarżenie o plagiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me wysyłam link do New Scientist IP: *.ols.vectranet.pl 13.11.08, 14:51 Ciekawe co na to powiedza i jaką karę z plagiat dostanie pożal się boże redaktorcio... Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Congratsy. 13.11.08, 15:07 Moze dzieki temu na gazecie.pl przestana zatrudniac niedorobiencow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jags Jakie to uczucie umierać? IP: *.ip.netia.com.pl 13.11.08, 13:48 Podobno te tunele świetlne to po prostu umieranie mózgu. Umierają nerwy wzrokowe i jakieś takie kolorowe wizje się ma. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Jakie to uczucie umierać? 13.11.08, 13:55 To efekt niedotlenienia mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jags Re: Jakie to uczucie umierać? IP: *.ip.netia.com.pl 13.11.08, 14:44 To straszne nie móc nawet podczas umierania zobaczyć zupełnej ciemności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: highlander81 Jakie to uczucie umierać? IP: 212.160.172.* 13.11.08, 14:16 Można też umrzeć z powodu nieszczęsliwej miłości jak Padme Amidala w "Zemście Sithów". A to film na faktach autentycznych. Mnie natomiast można zabić tylko odcinając głowę. Ale ja mam 257lat i kompletnego świra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jakie to uczucie umierać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 15:19 Bardzo fajnie różne rodzaje śmierci opisuje Dan Brown np. w "Aniołach i demonach" Odpowiedz Link Zgłoś
bogatka1 Re: Jakie to uczucie umierać? 13.11.08, 17:09 Gość portalu: m napisał(a): > Bardzo fajnie różne rodzaje śmierci opisuje Dan Brown np. w "Aniołach i demonach" - czytałam, jedna z najlepszych książek. Jest film z Tomem Hanksem, chyba w przyszłym roku premiera. ...ale ja tu n/t: Czy ktoś wie, jakie są zewnętrzne oznaki, że ktoś wkrótce umrze? Czy to prawda, że na twarzy to widać, np. zmiany w okolicy oczu, na skroniach? Coś o tym czytałam, kiedy byłam młoda, zapamiętałam "kończysty nos" - bo to określenie było dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChocolatChaud Ughh... Mocne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 17:14 Tekst brzmi miejscami jak poradnik dla samobójców. Brrr... Ale szacun dla autora :) Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Spoko, niedługo reportaż wprost z kibla. 14.11.08, 23:36 Następnie śmierć na żywo w Gazeta TV, a później super fotorelacja z Human Hunting Fest na Syberii (czyli Gazeta.pl w pogoni za "Faktem"). Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Spoko, niedługo reportaż wprost z kibla. 18.11.08, 12:17 pamejudd co z tobą nie tak? mamusia nie tuliła? tatuś nie kochał? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Dla miłośników tuneli 18.11.08, 21:22 Byłem w stanie śmierci klinicznej, przez parę minut nie oddychałem, miałem prowadzony masaż serca. Żadnego światełka w tunelu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jakie to uczucie umierać? IP: 195.81.10.* 21.12.08, 20:11 jestem pielegniarka ludzie umieraja czesto a ja nie umie rozpoznac ze nastapi to zaraz ostatnio dzien po dniu dwa przypadki umarli na moim dyzurze do konca przytomni rozmawiali Odpowiedz Link Zgłoś