Gość: polski aptekarz Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.torun.mm.pl 11.06.09, 09:47 wszyscy narzekają, że Polak Polakowi źle życzy itp itd, a nikt prawie nie zauważył, jak gazeta się sprzedaje. Taki artykuł to czysta reklama. A nigdzie nie jest napisane "artykuł sponsorowany". Ponadto aż tak wierzycie w reklamy? Zresztą wystarczy porównać ceny + koszta dostawy, że rewelacji nie ma. trzeba zamówić za min 99zł.(i to tylko leki bez recepty!!!!!) Jeszcze mała rada, jak dostajecie receptę od lekarza (który często przepisuje dany lek (droższy) bo ma z tego profity) to w aptece macie prawo spytać o tańszy odpowiednik. Czasami różnica wynosi 50%!!! a skład leku jest identyczny. Poza tym zastanówcie się, czy lepiej zapłacić za lek o 2zł taniej, ale w aptece, gdzie cały zysk idzie zagranicę, czy może warto wesprzeć rodaków, którzy cały dzień ciężko harują, a zarobione w ten sposób pieniądze wydają u innych rodaków. I nie mówię tu tylko o aptekach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ukosa Aptekarzu... z tym "ciezkim harowaniem" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.06.09, 10:13 w aptece, to juz calkiem przesadziles. Lepiej przesylabizuj te wszystkie opinnie i wyciagnij wnioski. I nie powolywuj sie na patriotyzm, to zalosne... Zwlaszcza, gdy samemu robi sie kase z zimna krwia na pokrzywdzonych przez los ludziach. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deutscher Spargel W niemcach tansze leki? IP: *.dhcp.studentenwerk-bielefeld.de 11.06.09, 10:43 No nie wiem, smiem twierdzic, ze jest wrecz odwrotnie. Wracajac z Polski do reichu, wracam zawsze z reklamowkami pelnymi lekow (rutinoscorbin, sinupret, orofar etc.). Co do patriotyzmu... Po pierwsze, nie powinienes drogi "z ukosa" zarzucac komus zlych checi, tylko dlatego, ze ma racje (tak na marginesie, mieszkasz w Niemczech, wiesz zatem z pewnoscia, dlaczego orlen musial zmienic nazwe na star?). Wedlug mnie, czas najwyzszy, aby Polacy nauczyli sie postepowac tak jak inne nacje w europie. Nie musi to byc rozbuchana duma jak w Szwecji, gdzie wszystko co ichniejsze jest "best", ani tak jak w reichu, gdzie gros rzeczy nieichniejszych jest be. Dobre bo polskie, choc ewentualnie o 5 groszy drozsze. Jak najbardziej pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.no Re: Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.09, 12:08 > Zresztą wystarczy porównać ceny + koszta dostawy, że rewelacji nie ma. > trzeba zamówić za min 99zł.(i to tylko leki bez recepty!!!!!) Tia nie ma rewelacji ,Enfamil 2 Premium w internecie 21,99 pln w aptece 28,49 przy 10 puszkach miesięcznie które kupuje dla dziecka to spora oszczędność , bepanthen jakies 18 pln różnicy aspirin ok 5 . Na receptę też można zamowić bezproblemowo . Poza tym zastanówcie się, czy lepiej zapłacić za lek o 2zł taniej, ale w aptece > , > gdzie cały zysk idzie zagranicę, czy może warto wesprzeć rodaków, którzy cały > dzień ciężko harują, a zarobione w ten sposób pieniądze wydają u innych rodaków > . Można korzystać z świetnych krajowych aptek internetowych . Żal tylko emerytów, którzy nie mają dostępu do internetu i są dymani w stacjonarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.chello.pl 11.06.09, 14:23 enfamil 2 prenium w aptekach zdrowie w szczecinie kupuje po 19,95 za puszke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.no Re: Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.09, 15:02 > enfamil 2 prenium w aptekach zdrowie w szczecinie kupuje po 19,95 za puszke No to masz szczęscie w Łodzi w najtańszej sieci aptek kosztuje 24,99 ale tam jest stania na ok.godziny , miasto biedne ale ceny jak czytam światowe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski aptekarz Re: Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.torun.mm.pl 11.06.09, 15:38 -to zamów lek na receptę w jakiejkolwiek aptece internetowej, mi się NIGDY nie udało. zawsze pojawiało się info: odbiór osobisty w aptece na ul. ...... -nigdzie nie napisałem, że nie można korzystać z aptek internetowych krajowych -emeryci mają zazwyczaj dzieci, wnuki. gdzie one są??? -poza tym przestańcie pisać, że jesteście dymani w aptekach stacjonarnych. mieszkałem w UK. jest tam wielka sieć aptek BOOTS. mają oni apteki internetowe i stacjonarne. kupisz u nich wszystko. i ceny w aptekach stacjonarnych są droższe, czasami nawet o 50%. Dlaczego? bo po prostu koszta z prowadzenia apteki stacjonarnej są nieporównywalnie większe, a jej zasięg nieporównywalnie mniejszy. już to raz pisałem dzisiaj. gdzie zakupilibyście leki, które musicie zażyć w ciągu kilki godzin, gdyby nie apteki stacjonarne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaa Re: Tanie leki z niemieckiej apteki IP: 80.30.14.* 11.06.09, 13:53 Hehe ale patriota. A moze ty sie zastanow nad tym, ze ja twoj rodak na to 2 zl tez haruje w pracy a ty mnie dymasz. Skoro jestes taki altruista w stosunku do rodakow to obniz o 2 zl lek, ty nie zbiedniejesz a nam zostanie 2 zl w kieszeni na cos innego, co kupimy u innych naszych rodakow. Ale w druga strone to ju nie dziala????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski aptekarz Re: Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.torun.mm.pl 11.06.09, 15:30 1. jestem patriotą i staram się wspierać polskich przedsiębiorców, nie widzę tu nic śmiesznego 2. 2zł to był symbol 4. prawda jest taka, że jeżeli coś jest bardzo tanie, to coś innego jest droższe. i wydaje się komuś że oszczędzasz kupując lek X, a za innym razem przepłacasz kupując lek Y (tak działają apteki sieciowe) 5. na pewno apteki internetowe są tańsze, ale przy takich zakupach towarów jakie one dokonują, otrzymują one ogromne upusty od producentów. zwykła, osiedlowa apteka nie ma żadnych szans na takie ceny, bo by po miesiącu nie istniała. i gdzie byś potem poszedł jakbyś natychmiast potrzebował leku? 6. ja osobiście kupuje artykuły spożywcze w małych sklepikach, gdyż wiem, że zatrudniona jest tam czasami cała rodzina. a nawet jeśli mają dodatkowych pracowników, to są oni zatrudnieni na normalnych warunkach, aniżeli w Tesco czy innych supermarketach. 7. uważam, że marże apteczne nie są tu winne, tylko przepisy fiskalne, ustawy o lekach refundowanych itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugs'n'pills Re: Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.toya.net.pl 11.06.09, 19:26 >1. jestem patriotą i staram się wspierać polskich przedsiębiorców, nie widzę tu > nic śmiesznego tak jest bóg ,handel,ojczyzna >2. 2zł to był symbol trzeba było dać symboliczne 40 pln nikt by się nie czepiał 4. prawda jest taka, że jeżeli coś jest bardzo tanie, to coś innego jest > droższe. i wydaje się komuś że oszczędzasz kupując lek X, >a za innym razem > przepłacasz kupując lek Y (tak działają apteki sieciowe) dlatego lek Y kupuje się w innej aptece w aptekach internetowych można to szybko sprawdzić 5. na pewno apteki internetowe są tańsze, ale przy takich zakupach towarów jaki > e > one dokonują, otrzymują one ogromne upusty od producentów. zwykła, osiedlowa > apteka nie ma żadnych szans na takie ceny, bo by po miesiącu nie istniała. LOL dlatego otwiera się więcej aptek niż punków bankowych > gdzie byś potem poszedł jakbyś natychmiast potrzebował leku? no własnie leki są czasem artykułem niezbędnym do życia , wię i tak nie macie wyjścia drodzy klienci 6. ja osobiście kupuje artykuły spożywcze w małych sklepikach, gdyż wiem, że > zatrudniona jest tam czasami cała rodzina. czasami na czarno a nawet jeśli mają dodatkowych > pracowników, to są oni zatrudnieni na normalnych warunkach ROTFL aniżeli w Tesco czy> innych supermarketach. tam to mają chociaż umowę, fakt ze nędzną >uważam, że marże apteczne nie są tu winne zazwyczaj winna jest chciwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.sbmec.pl 11.06.09, 11:06 może Super-Pharm jest niemiecką apteką, bo tam jets taniej. tylko oni mają też kosmetyki i perfumy (o 60% taniej niz z Sephora...!??) jak to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
koconianka45 Tanie leki z niemieckiej apteki 11.06.09, 11:12 Właśnie wczoraj kupiłam w swojej polskiej aptece Arthron complex 90 tabletek za 117 złotych, po przeczytaniu artykułu zajrzałam na stronę apo-discounter.pl i znalazłam tam ten sam specyfik: 60 tabletek za 134 żł z informacją, że jest to już cena obniżona o trzydzieści kilka złotych. Kto tu kogo oszukuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.pools.arcor-ip.net 11.06.09, 11:29 Glowa pisu powinna zareagowac i sprawdzic czy sie za tym jakis antypolski spisek nie kryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tanie leki niektóre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 12:13 w Polsce a także w internecie ceny są zróżnicowane.Różna też jest cena różnych leków.Polskie odpowiedniki(?) były i są tańsze.Przykładem są krople do oczu Zincol(łagodzące).Kiedyś bez recepty-obecnie na receptę(w Polsce to już reguła).Kiedyś 1 sztuka ostatnio 2 sztuki w opakowaniu.Kilkakrotnie tańsze niż badziewie zagraniczne.Oczywiście ważna jest profilaktyka-leczenie to miliardy.Na ogół jest pożądane wprowadzenie reguły:leczenie powinno trwać do 3 dni,następnie zmiana leku i lekarza na specjalistę,z przekąsem prywatnie.W Polsce tak zawsze jest:płaca polska a w Niemczech i USA towar i cena zachodnia.Wycofany lek Meprobamat był jednym z najlepszych leków opracowanych na świecie-porównywalny z aspiryną.Nie był trochę obojętny,ale to naprawdę drobnostka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 12:50 Od kilku lat kupuję tylko w aptece internetowej- wszystkie leki bez recepty i kosmetyki. Na kremie Vichy oszczędzam około 23 zł, na Aspirynie 6-7 zł. Itd, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
drugiburak Tanie leki z niemieckiej apteki 11.06.09, 14:10 być może w internetowych jest taniej.Ja mieszkam w Niemczech i niestety w Polskich jest taniej,nie róbcie wrogiej propagandy-kupuję więc wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 14:22 sprawdziłam ceny na tej apo, porownalam z domem zdrowia, polska apteka i roznic nie ma prawie wcale, artykul beznadziejny i propagujacy zakupy za Odra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika super! IP: *.acn.waw.pl 11.06.09, 18:36 Po przeczytaniu artykulu zajrzalam na stronę apteki - kosmetyki mają o wiele tansze!! Np. krem Eucerin Hialuron Filler kosztuje okolo 60 zl,podczas gdy w innych aptekach minimalna cena to 85 zl. Szkoda, ze nie sprzedaja lekow na recepte. Mimo to na pewno bede u nich kupowac - jesli nie leki to kosmetyki apteczne. Złożyłam zamówienie dziś [Boże Ciało, dzień wolny od pracy]około godz.14:00, a o 18:00 dostałam maila z informacją, że zamówienie zostało wysłane! Jestem po wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk2502 Tanie leki z niemieckiej apteki 12.06.09, 08:22 Jakie tanie leki?Porownajcie fizycznie w aptekach np. w łodzi. A gdzie koszty przesylki?(chorendalnie drogie).Pare lekow niechodliwych jest wystawionych jako "swiece" o 2,3zl taniej a przy pozostalych lekach chodliwych cena jest zawyzona niz w aptekach stacjonarnych. Reklama jest dzwignia handlu i ludzie lapia sie "na tanie leki z niemieckiej apteki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.no Re: Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.09, 09:41 >Jakie tanie leki?Porownajcie fizycznie w aptekach np. w łodzi. fizycznie porównałem właśnie w łodzi i w polskich aptekach internetowych jest taniej patrz parę postów wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik bezczelna kryptoreklama niemieckiej apteki 30.11.09, 10:42 to już lepsze niż product placement, po prostu podajemy adres i już, ciekawe jaki rabat uzyska autor artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korkont Tanie leki z superapteki.pl IP: 94.75.121.* 24.01.10, 18:53 a z niemieckiej to ja dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
genderman Re: Tanie leki z niemieckiej apteki 25.01.10, 10:53 Bo polak polaka chce okraść,logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.10, 09:35 Po prostu Polacy są bogatsi od Niemców i dlatego leki i preparaty u nas są droższe ale konsumpcja leków w obu krajach jest podobna . Niemcy są biedniejsi od Polaków dlatego zdecydowanie szukają tańszych leków i suplementów a unikają drogich .Unikają takich recept na które muszą wydać 1/3 lub 1/2 pieniędzy zez swojej miesięcznej renty ,emerytury jednorazowo . A w Polskich aptekach widzę dziadków wydających po 150,200 a niekiedy 300 zł i więcej w całym miesiącu - bez zdziwienia czy irytacji .Natomiast Niemcy recepty mają z reguły nierefundowane lub płacą 50 do 70% sumy za lek a u nas są korzystniej refundowane np. płaci się tylko 10 do 30 % z sumy za lek lub czasami bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tanie leki z niemieckiej apteki IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.04.10, 20:58 Pisze się ,że apteka ma marżę na sprzedawane leki do 30 % a zapomina się skąd apteka leki zamawia . Apteka zamawia leki i suplementy z hurtowni która też pobiera marże za lek np. do 30 % a najmniej zarabia producent . Wniosek - w żadnym kraju europejskim pacjent nie płaci aż 60% więcej do wartości danego leku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa Re: Tanie leki z niemieckiej apteki IP: 80.50.238.* 22.07.10, 15:02 jak zamowic leki z niemieckiej apteki prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś