Dodaj do ulubionych

Wyszukany pracodawca

IP: *.aster.pl 25.06.09, 08:47
Praca na etat to podstawa, z pełnym świadczeniem i wszystkimi składkami. A w
necie na forach są tylko ogłoszenia dla frajerów, którzy dadzą się nabrać, że
zarobią kupe kasy w kilka dni. Szukać pracy należy tylko na stronach do tego
stworzonych, polecam praca,pracuj,infopraca i jobexpress.
Obserwuj wątek
    • Gość: miluchna Re: Wyszukany pracodawca IP: *.cebit.com.pl 26.06.09, 08:43
      Zgadzam się. W prasie też często są zamieszczane linki do badziewnych stron,
      które rzekomo mają oferować pracę, a często chcą wyłudzić pieniądze "od
      potencjalnych pracowników" za np. przysłanie próbnych materiałów. Poza tym, po
      co aż tyle przeglądać stron, gdy można iść drogą na skróty, czyli przejrzeć
      oferty na jobexpress.pl, infopraca.pl, pracuj.pl Szukanie pracy przez
      wyszukiwarki pracy, to wg mnie, oprócz oczywiście rekomendacji znajomych,
      rodziny, poprzednich współpracowników - najszybszy i najwygodniejszy sposób
      szukania pracy.
      • Gość: Kulka Re: Wyszukany pracodawca IP: 212.122.223.* 27.06.09, 20:34
        Wiadomo, że najprościej przez internet! Sama też tak szukam i również wierzę tylko w specjalistyczne portale, na których nie ma głupich ogłoszeń od nieuczciwych pracodawców.
        • lukefair Re: Wyszukany pracodawca 27.06.09, 22:08
          a dla mnie to na pierwszym miejscu sa znajomi :) niejednokrotnie znajomy
          wepchnal mnie gdzies, gdzie podobno nie bylo juz miejsca. na drugim miejscu jest
          oczywiscie internet, ktory dzis daje duzo wiecej opcji niz tylko szukanie pracy,
          ktorys z portali oferowal kreacje cv w kilka sekund dostepna do sciagniecia bez
          zadnych reklam czy inne udogodnienia. na miejscu trzecim jest chodzenie po
          firmach, bo czesto widzac checi do pracy przyjma chociaz na testy aby wymienic
          slabo sprawujacego sie kolege ;)
          • Gość: kulka Re: Wyszukany pracodawca IP: *.net.inotel.pl 30.06.09, 12:40
            jeżeli ma się znajomych, którzy mogą ci pomóc i 'wepchnąć' gdzieś, to faktycznie jest to najlepsza opcja, ale nie zawsze ma się takich przyjaciół. co do internetu, to wiadomo, że wygrywa z prasą, czy właśnie chodzeniem po frimach, które moim zdaniem w ogóle nie ma sensu. a co do tego portalu, o którym pisałeś, że można wygnerować tam cv w pdfie to chodzi Ci pewnie o jobexpress. przynajmniej ja własnie tam się z tą opcją spotkałam.
          • Gość: al77 Re: Wyszukany pracodawca IP: *.aster.pl 01.07.09, 17:49
            Znajomości w każdej branży się przydają, gorzej jeśli ich nie masz. W takim
            wypadku masz jakiś inny pomysł jak szukać po sieci? Praca sama nie przyjdzie, a
            chyba na necie można najwięcej ofert wysłać w krótkim czasie. To co piszesz o
            robieniu cv to można np. na jobexpressie sobie wrzucić te dane z formularza do
            przyzwoitego pdfa.
            • Gość: jaja Re: Wyszukany pracodawca IP: 67.159.44.* 01.07.09, 19:24
              :)
              • Gość: jajaja Re: Wyszukany pracodawca IP: 67.159.44.* 01.07.09, 19:25
                :D
            • Gość: maku Re: Wyszukany pracodawca IP: *.aster.pl 05.07.09, 12:05
              Jak zrobić pdf na tej stronie? Już się zarejestrowałem i chciałbym mieć takie
              cv. Szukać można też standardowo po gazetach albo latać po mieście z cv, tylko
              komu się chce?
              • Gość: miluchna Re: Wyszukany pracodawca IP: *.cebit.com.pl 05.07.09, 23:10
                Wchodzisz na jobexpress.pl, gdy już zamieściłeś swoje cv wchodzisz na podgląd cv
                i klikasz w zapisz to cv jako dokument pdf. Ja mam na razie jedno cv, ale
                wnioskuję z tego, że można stworzyć kilka cv w zależności, do którego pracodawcy
                chcesz wysłać. No i po chwili masz cv w pdfie. Nic prostszego! Pozdrawiam
          • Gość: miluchna Re: Wyszukany pracodawca IP: *.cebit.com.pl 01.07.09, 22:12
            Eh, z tym chodzeniem po firmach to nie jest najlepszy pomysł. W większych
            firmach portier nie wpuści cię do środka a nawet jak wejdziesz, to nie trafisz
            bezpośrednio do właściwej osoby, a jak nawet trafisz, to może być ona
            niezadowolona, że jakiś obcy szwenda się po firmie. Poza tym cenię swój czas i
            wolę w tym czasie aplikować do dwudziestu firm z wyszukiwarek pracy niż
            przemieszczać się po mieście i wchodzić ludziom do firm.
    • strikemaster Re: Wyszukany pracodawca 05.07.09, 17:02
      Jakaś reklama? W ogóle szukanie przez Neta mija się z celem. Może najwyżej służyć bezrobotnemu do poprawiania sobie nastroju "przecież coś robię". Pracy się szuka osobiście, a lepiej przy znajomości branży, a najlepiej przy znajmościach w branży.
      • Gość: miluchna Re: Wyszukany pracodawca IP: *.cebit.com.pl 05.07.09, 23:15
        A jak nie masz tych znajomości w branży, to jak niby masz szukać pracy? Przez
        Urząd Pracy, zamieszczający większość ofert dla pracowników fizycznych? Czy może
        lepiej usiąść w domu na czterech literach, wychodząc z założenia, że "po co w
        ogóle podejmować trud szukania pracy, skoro i tak nie znajdę". Z moich znajomych
        kilkoro osób znalazło pracę przez internet, i to poprzez wspominane wcześniej
        wyszukiwarki pracy. Skoro im się udało, nie widzę powodu, żeby mi się w końcu
        miało nie udać.
        • Gość: chester Re: Wyszukany pracodawca IP: *.aster.pl 07.07.09, 14:39
          Miluchna masz rację z tym szwendaniem się po firmach, w wielu biurach jest
          wejście na kartę, a przez recepcję bez umówionej wizyty nie przejdziesz. Nawet
          winda jedzie dopiero po przyłożeniu karty! Też wolę siedzieć na du*** w domu w
          ten upał niż latać po mieście, a efekty przy wysyłaniu wielu ofert są całkiem
          dobre. Przynajmniej dla mnie kilka rozmów w tyg jest ok.
          Maku przecież masz na stronie w edycji cv coś takiego jak podgląd cv i tam na
          dole jest zapisz cv jako pdf czy jakoś tak. Jobexpress jest banalny w obsłudze,
          dziwne że nie znalazłeś tej opcji.
          • Gość: miluchna Re: Wyszukany pracodawca IP: *.cebit.com.pl 07.07.09, 18:36
            Masz kilka rozmów w tygodniu? No, to gratuluję, chłopie:)Z taką statystyką to na
            pewno wkrótce coś sobie znajdziesz albo nawet dostaniesz kilka propozycji pracy
            i bedziesz mógł w nich przebierać:) A przez jakie portale pracy szukasz? Wiem,
            że na pewno przez jobexpress.pl i przez jakie jeszcze? Ja większość portali
            znam, ale może któryś przeoczyłam. Chociaż i tak aplikuję przez te najbardziej
            liczące się jak: jobexpress.pl, pracuj.pl, gazetapraca.pl czy infopraca.pl
            • Gość: hex Re: Wyszukany pracodawca IP: *.torun.mm.pl 12.07.09, 15:57
              jest jeszcze chociazby gumtree, sporo tam ogloszen :P choc nie jest to portal
              stricte 'karierowy' ;-) jobexpress to napewno najnowoczesniejsze rozwiazania jak
              na dzien dzisiejszy w swiecie portali pracy, gazetapraca uniwersalnosc tak samo
              jak pracuj.pl
              • Gość: chester Re: Wyszukany pracodawca IP: *.aster.pl 14.07.09, 16:55
                Owszem ze wszystkich portali jak zbierze się odp to wychodzi kilka na tydz.
                Teraz mam w pon i w środę najbliższe rozmowy. Już miałem propozycje pracy, tylko
                warunki mi nie odpowiadały. Jobexpress jest najlepiej dopracowany i ma fajny
                wygląd, ale korzystam też z masy innych stron:
                [www.praca.pl]
                [www.szukamypracy.pl]
                [www.pracuj.pl]
                [www.infopraca.pl]
                [www.kariera.com.pl]
                [www.jobs.pl]
                [www.jobrapido.pl]
                [www.jobpilot.pl]
                [www.kariera.wprost.pl]
                [www.praca.money.pl]
                [www.praca.gazeta.pl]
                [www.hrc.pl]
                [www.gumtree.pl]
                • Gość: błażej Re: Wyszukany pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 23:09
                  Brawa dla kolegi za linki, w ogóle powinna być gdzieś stronka z wszystkimi
                  portalami pracy. Chociaż tak patrząc realnie to ja co dzień otrzymuję z 30 ofert
                  z różnych serwisów na mejl, ale dopiero jak sam szukam to mi się coś spodoba.
                  Może to taka przewrotność:) Ja lubię też jobexpres bo wszystko jasno jest
                  poukładane i po prostu wygodnie się przegląda, jobs.pl też odwiedzam bo
                  zagranica mnie kusi,ale za gumtree nie przepadam bo za dużo wszystkiego w
                  jednym miejscu jak dla mnie.Ale net to dla mnie podstawa.
                  • Gość: loku Re: Wyszukany pracodawca IP: 67.159.44.* 19.07.09, 13:57
                    Nie lubię gumtree, gratki i innych tego typu stron, tylko bałagan i same
                    problemy ze znalezieniem dobrych ofert. Z wymienionych wyżej www na co dzień
                    przeglądam praca.pl, pracuj.pl, jobexpress.pl i infopraca.pl.
                    • lukefair Re: Wyszukany pracodawca 21.07.09, 02:14
                      Gość portalu: loku napisał(a):

> Nie lubię gumtree, gratki i innych tego typu stron, tylko bałagan i same
                      > problemy ze znalezieniem dobrych ofert. Z wymienionych wyżej www na co dzień
                      > przeglądam praca.pl, pracuj.pl, jobexpress.pl i infopraca.pl.

te ktore wymieniles moze poza jobexpressem to rowniez - balagan i same problemy
                      ze znalezieniem dobrych ofert - wszystko to moim zdaniem oczywiscie, bo chyba
                      jobex to jedyny portal pracy w polsce, ktory dziala w oparciu o standardy web2.0
                      • Gość: chester Re: Wyszukany pracodawca IP: *.aster.pl 21.07.09, 14:44
                        Linki niestety poszły z nawiasem :/. Oferty na mailu mi się niewygodnie
                        przegląda, lepiej wejść na stronę i sobie ciekawsze zapisywać w profilu, albo od
                        razu aplikować. Co do portali widzę, że się zgadzamy, a jak poszukiwania pracy?
                        Jakieś rozmowy?
    • Gość: meander Re: Wyszukany pracodawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 18:33
      Ja też polegam na portalach pracy. Niestety sporo z nich jest zaśmieconych
      niekompletnymi informacjami i powtarzającymi się ogłoszeniami. Widzę, że sporo
      osób dostrzegło, tak jak ja uporządkowaną stronę jobexpress. Lubię też portal
      gazety i jobs-mimo że ten ostatni naćkany reklamami jest, ale przyjazny
      zwłaszcza studentom!
      • Gość: Larous Re: Wyszukany pracodawca IP: *.anonymouse.org 25.07.09, 12:19
        Mnie reklamy w necie wkurzają i to bardzo. Nawet wtyczki do firefoxa niewiele
        dają na takie flashowe, które wjeżdżają na stronę. Portal do szukania pracy
        powinien być jasny i niezawalony reklamami, żeby wszystko można było szybko i
        bezstresowo znaleźć. Pod tym względem jobexpress jest git. Jedno jest
        interesujące-pod jakim względem oni oceniają ofertę mianem „dobra oferta”. Z
        tego co widzę strasznie dużo osób się na takie coś rzuca i jest
        kilkanaście-kilkadziesiąt wysłanych aplikacji.
        • lukefair Re: Wyszukany pracodawca 27.07.09, 01:03
          dokladnie, chyba nikt nie lubi reklam, ktore czesto sie blokuja i nie mozna ich
          po prostu zamknac!! portale powinny jednak podchodzic do tego typu spraw z
          dystansem , bo naprawde potrafi odstraszyc uzytkownika. tu tez sie zgadzam ze na
          jobex calkiem fajnie to wszystko wyglada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka