Dodaj do ulubionych

Będą protestować pod NFZ -etem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.11, 05:50
pracowalem u falka to koszmar brak lekow sprzetu rozwiazac NFZ ci ludzie szkodza spoleczenstwu
Obserwuj wątek
    • Gość: ostaniSprawiedliwy Re: Będą protestować pod NFZ -etem IP: 82.160.25.* 07.06.11, 07:20
      ja pracuje w falcku i nie potwierdzam tego, że brak jest leków. karety są tak wyposażone że zyczę np opolskiemu pogotowiu takiego sprzętu i dbałości o sprzęt, transmisji danych do kardiologów a nie do internistów, Ci którzy to czytają i pracuja to RM to wiedzą o czym piszę. Ściema Panowie, tu przynajmniej lekarz z karetki jest lekarzem z karetki a nie z oddziału czy izby przyjęć szpitala jak np w Oleśnie, i karetka z systemu rm nie robi transportów komercyjnych i innych komercyjnych usług jak w Opolskim Pogotowiu. a nie nabiorą roboty że pacjenci czekają min 4 godziny na transport na badanie, a tak to wygląda w przypadku opolskiego pogotowia i szpitala np na katowickiej czy w kup, albo się czeka nie wiadomo ile godzin albo jedzie karetka która powinna jechać do zachorowania albo wypadku. PANIE i PANOWIE życzę Wam żeby FALCK przejął ratownictwo w całym województwie, a chłopcy z Solidarności trzęsą porami bo w Falcku nie założą związków inie będą mili ciepłej posadki do emerytury bez szkoleni, kursów. Powodzenia FALCK, POWODZENIA, trzymam kciuki za 3 lata i mam nadzieję, zamkniecie bajzel na Mickiewicza który idzie na dno i nie mówię tu o ratownikach dla których pełny szacun ale o osobach rządzących tym bałaganem
      • Gość: mobber Re: Będą protestować pod NFZ -etem IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.11, 12:07
        Wyjaśnij mi to trochę głębiej: W FALKU nie wolno założyć związku ?
        • Gość: ostatniSprawiedliw Re: Będą protestować pod NFZ -etem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 12:32
          jeśli jesteś zatrudniony na umowę o prace i znajdziesz chętnych to wszędzie możesz założyć, jeśli pracujesz na podstawie umowy cywilno-prawnej to zdaje mi się że nie można założyć związków.
          • Gość: mobber Re: Będą protestować pod NFZ -etem IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 14:13
            no tak
            • Gość: prawie socjalista Re: Będą protestować pod NFZ -etem IP: *.g1.citymedia.pl 08.06.11, 14:59
              W Polsce się wszystko pomięszało – polski pracobiorca krytykuje związki zawodowe, czyli tych, którzy z definicji powinni go reprezentować. Ale może jest to sygnał, że jutro będzie lepiej skoro potrafimy zdefiniować problemy.
              Polscy pracodawcy skutecznie przekonują, że wszystkiemu winni są „oni” czyli władza, która narzuca podatki, ubezpieczenia itp. obciążenia. Typowe stwierdzenie brzmi: „Gdyby nie było podatków i ZUS to zatrudnienie wzrosłoby o tysiąc pięćset procent, a płace o dwa tysiąc pięćset procent”. Nieprawda – na pewno wzrósłby zysk pracodawców, zaś Ty pracobiorco byłbyś pozbawiony ochrony zdrowotnej, i ubezpieczenia społecznego itp. zdobyczy państwa... socjalistycznego ;)
              Wiem co piszę, gdyż mój pracodawca przesunął mnie z etatu na samozatrudnienie – i nie chodziło o lepsze jutro dla wszystkich ;) Zarabiam tyle samo – plusy są tylko po stronie kapitalisty. Musiałem podpisać – inaczej won z roboty :(
              Różnica między umową zlecenia a umową o pracę różni się odpowiedzialnością – na umowę zlecenie odpowiadasz całym swoim majątkiem za swój błąd. Jeżeli jesteś ratownikiem medycznym to przygotuj się na to, że jakiś prawnik/ komornik zajmie – wcześniej czy później – Twój dom czy cały majątek na pokrycie kosztów odszkodowania za błąd w niesieniu pomocy.
              Dla mnie jako pacjenta to też problem – jeżeli popełnisz błąd jako pracownik to będę w stanie od twojego pracodawcy odzyskać odszkodowanie. Jeżeli zaś jesteś samozatrudniony – to może się okazać, że zostanę okaleczony i bez pieniędzy.

To nie nasi biznesmeni mają rację, ale Marks (czy jakiś Engels) pisząc, że (w skrócie) większa płaca robotnika oznacza mniejszy zysk kapitalisty.

Mnie też denerwują system, w którym członkowie związkowcy biorą ciężką kasę od pracodawców (czyli tak naprawdę od nas – pracobiorców, ale niedobrowolnie!) i od czasu do czasu protestują. Związkowcy powinni się utrzymywać ze składek związkowców – wtedy mieliby szacunek... i to by było uczciwe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka