Dodaj do ulubionych

Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe terminale

IP: *.play-internet.pl 16.01.12, 23:58
pomysł na pewno godny uwagi, choć nie wiem czy 20 minut darmowych to nie za krótko - i czy to 20 minut na cały dzień czy na jedną jazdę?

ideałem byłyby rowery za darmo, to jeszcze bardziej spopularyzowałoby jazdę na rowerze w tym mieście (bilet autobusowy jest droższy, ale niewiele), jednak w Polsce to chyba niemożliwe
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe termin IP: *.play-internet.pl 17.01.12, 02:54
      fakt, powinno być 30min - bo w tym czasie na rowerze da się przejechać całe Opole (od zwm na dambonia) ;)

limit nie jest na pewno dzienny (chodzi o zapewnienie rotacji)
    • gandharwa Chabry? 17.01.12, 07:25
      Wpisałem 11 lokalizacji. Za 12 proponuję os. Chabrów, koło Agawy. To blisko centrum , jest droga rowerowa, wiele osób by chętnie skorzystało.
    • cezner Re: Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe termin 17.01.12, 11:17
      W 20 minut na rowerze spokojnie da się przejechać z ZWM/Dambonia/Malina/Chabry do Centrum. Więc 20 minut jest OK. 12 terminali to całkiem sporo.
    • Gość: Malwina Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe terminale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 11:54
      Terminale dla banków w Opolu zajęte, czas na rowery. Bo jak nie do banku to na rower. Trochę brakuje tu hamulca. Jaki cośmiś wymyśli dla dobra opolan? Szczudła, jeszsze nie ma przegrodzi do łażenia na szczudłach, albo? Będą przeszkadzać gondolom zarąbiście świetnym władzom.
      • przemo_opole Re: Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe termin 17.01.12, 11:58
        Malwinka, nie bądz sknera, podziel się zielskiem. Bo widzę że dobre jest... :)))
        • Gość: Pudelek Re: Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe termin IP: *.play-internet.pl 17.01.12, 14:04
          pewno jarała w banku, to daje kopa :D
          • Gość: juh Re: Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe termin IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 17.01.12, 16:59
            A gdzie jakiś punkt na starym zwmie? Koło akademików? Punkt powinien być gdzieś w sercu osiedla (i nie mówie tu o parku) a nie przy 3 akademikach.
    • Gość: KKK Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe terminale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.12, 19:47
      Pod jakim adresem można zgłaszać propozycje lokalizacji?
    • Gość: gość Re: Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe termin IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 08:07
      świetny pomysł ok 5 lat temu pisałam o takim pomyśle (będąc po wycieczce w Dani- tam mnóstwo parkingów rowerowych) i jak widać nie tylko mnie to się podoba, jestem za. Gratuluję.
      ps. Obyśmy tylko szanowali to co jest fajne, ale zapewne miejsca będą monitorowane czy coś w tym stylu.
    • Gość: gość Zdecyduj, gdzie staną w Opolu rowerowe terminale IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.12, 08:20
      Na liście zaproponowanej na miejsca rowerowe brakuje okolic przy I US Skarbowym czy też okolice Kraszewskiego a 1maja ( jest tam jakaś baza samochodowa, transportowa kiedyś sprzedawano bilety MZK) lub teren CPN ( w pobliżu gazowni w Opolu - ul. Rodziewiczówny)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka