Dodaj do ulubionych

Toastmasters ? Public speaking ? Leadership ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.12, 22:55
W najbliższej przyszłości planuję w Opolu zaszczepić ideę Toastmasters.

W wielkim skrócie jest to organizacja, która zrzesza setki tysięcy ludzi na całym świecie, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności w zakresie przemawiania publicznego, umiejętności przywódczych, organizacyjnych, networkingowych.

Sam trafiłem do Wrocławskiego klubu po przeczytaniu książki Dale Carnegiego, ale do udziału w Toastmasters zachęca też wielu innych autorów o międzynarodowej sławie np. Brian Tracy.

To co jednak najlepsze to fakt, że Toastmasters daje możliwość poznawania nowych, ambitnych i pełnych energii ludzi. Dwa razy do roku organizowane są ogólnopolskie zjazdy TLI, w tym roku pierwszy w styczniu był w Katowicach. Poza tym, co warto zaznaczyć, w tym roku pierwszy raz w historii w Poznaniu odbędzie się konferencja ogólnoeurpejska połączona z 3 dniowymi warsztatami z najlepszymi mówcami na świecie.

Temat ten jednak otworzyłem, żeby spytać się Was co myślicie o uruchomieniu Toastmasters w Opolu ?

Ja uważam, że Opole nie może być gorsze o tych wszystkich miast, w których kluby już funkcjonują.

Pozdrawiam serdecznie,
MT

ps.
gdybyście chcieli więcej informacji o Toastmasters

toastmasters.wroclaw.pl/
www.silesiatoastmasters.pl/
toastmasters.org/
toastmasters.edu.pl/
www.facebook.com/WrocloveToastmasters
wroclovetoastmasters.blogspot.com/
Obserwuj wątek
    • alik28 Re: Toastmasters ? Public speaking ? Leadership ? 11.04.12, 21:10
      ja jestem bardzo za :O))))
    • alanta1 Re: Toastmasters ? Public speaking ? Leadership ? 11.04.12, 21:41
      zasady na kilometr "śmierdzą" pewną kontrowersyjną firmą MLM :P
      • alik28 Re: Toastmasters ? Public speaking ? Leadership ? 11.04.12, 21:56
        jaką firmą MLM?
        • alanta1 Re: Toastmasters ? Public speaking ? Leadership ? 11.04.12, 22:02
          daruj, ale nie będę pisać nazwy, bo się zaraz zlecą nawiedzeni wyznawcy :>
          • Gość: na nie Re: Toastmasters ? Public speaking ? Leadership ? IP: *.252.19.65.internetia.net.pl 12.04.12, 16:20
            JESTEM PRZECIWNY URUCHAMIANIU TEGO
          • Gość: Mateusz Tuński Re: Toastmasters ? Public speaking ? Leadership ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 22:47
            Toastmasters na pewno nie jest w żadnym zakresie związane z żadną firmą funkcjonującą w ramach MLM.

Zapraszam do lektury czy to oficjalnej strony - www.toastmasters.org/

Czy też przykładowych stron klubów działających i rozwijających się w Opolu i nie tylko
            www.facebook.com/pages/Toastmasters-Opole/397524963662464
            toastmasters.wroclaw.pl/
            www.silesiatoastmasters.pl/
            Poza tym oczywiście zapraszam na kolejne spotkanie klubu, które odbędzie się 18 listopada o godz. 18.30 na WSB w Opolu. Wtedy rozwiane zostaną wszelkie wątpliwości odnośnie tego jakiego typu organizacją jest Toastmasters i co ma do zaoferowania.

Pozdrawiam,
            MT
    • Gość: lilka Re: Toastmasters ? Public speaking ? Leadership ? IP: *.play-internet.pl 14.04.12, 10:41
      A jaka będzie składka członkowska?
      • Gość: lilka Re: Toastmasters ? Public speaking ? Leadership ? IP: *.play-internet.pl 14.04.12, 10:59
        Dobrze, już sobie znalazłam informacje:

"Opłata członkowska wynosi 140 zł (pół roku zajęć) + jednorazowy koszt podręczników oraz przystąpienia do światowej organizacji Toastmasters International w wysokości 95 zł. Każdy członek otrzymuje w ramach tej kwoty zestaw startowy:

Zestaw 5 podręczników wydanych przez TM International (wersja angielska i dostępne polski tłumaczenia)
        Competent Communicator (Kompetentny Mówca)
        Competent Leadership (Kompetentny Lider)
        Your Speaking Voice – Tips for Adding Strenght and Authority to Your Voice (Twój mówiący głos – wskazówki, które dodadzą siły i autorytetu twojemu głosowi)
        Gestures:Your Body Speaks – How to Become Skilled in Nonverbal Communication (Twoje ciało mówi – jak umiejętnie posługiwać sie komunikacją niewerbalną)
        Effective Evaluation – Tips and Techniques for Giving Helpful Evaluations (Efektywne ocenianie – zalecenia i techniki dawania konstruktywnej informacji zwrotnej)
        Imienny certyfikat potwierdzający członkowstwo w światowej organizacji Toastmasters International
        Prenumerata miesięcznika „Toastmasters” (każdy numer to kopalnia rozwiązań, podpowiedzi i technik dotyczących przywództwa i komunikacji)."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka