Dodaj do ulubionych

ODSZEDŁ JACEK KUROŃ

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:21
'' non est Iudeus,ne4que Grecus; non est servus, neque liber ''

... brak mi słów
Obserwuj wątek
    • Gość: zezol Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 17.06.04, 10:26
      Niech będą potępieni wszyscy Ci którzy niszczyli działąlnośc Jacka.
      Teraz już mu nic nie zrobicie.
      Jacku spoczywaj w spokoju.
      • Gość: Drzistula Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ IP: 213.17.147.* 17.06.04, 10:35
        Mozna tylko napisać: "Nie wszystek umarł". Pozostanie w naszej pamięci jako
        człowiek wyjątkowy - niezłomny, szlachetny i wielkiego serca.
        • Gość: koszmar Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ IP: 5.5R3D* / *.cache.pol.co.uk 19.06.04, 20:41
          W nocy, kiedy odszedl na zielone lonki wszechczasow, Pan Jacek zechcial mi sie
          zasnic. Bylem wtedy daleko od Jego i mojego kraju. Cos mnie w srodku nocy
          obudzilo i kazalo czekac na pojawienie sie switu. Kiedy wreszcie zarysowal sie
          horyzont widoku z mojego okna poszedlem spac ze swidaomosciom, ze cos sie
          stalO. Nazajutrz dostalem z Polski dwa SMS-y u smierci Pana Jacka.
          Smutno i gorzko, bo mysle, ze jego marzenia o POLSCE, jako czyms wyjatkowym, co
          mogloby stonowic wzor dla wspolczesnego swiata, odchodzom razem z nim. Moze
          warto jego marzenia podjac i starac sie by Polska mogla byc rodzajem wzorca
          przemian radykalnych, ale bez rozlewu krwi, a przez zakladanie "nowych
          komitetow". Panie Jacku, moze uda sie w Polsce to, co sie nigdzie nie udalo.
          Moze bedziemy ten jeden raz madrzejsi przed szkodom.
          Spoczywaj w spokoju, ze nic zlego Twemu krajowi sie nie przydarzy.
          • Gość: gumiśiowa dolina Re: do Koszmara Trzeba miec nadzieję..... IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 20.06.04, 08:36
            Pieknie Pan napisał.Daj Boze by słowa Pana i Jacka mrzenia spełniły się.
            Ja jednak jestem uważnym obserwatorem i powiem krótko, przez Polskę przechodzi
            od kilku lat fala złodziejskich działań, pseudodobrych uczynków pod
            płaszczykiem których jawia się działania aferzystów, kłamstw, osobistych
            interesów-brudnych, chałtury politycznej, ohydnych złodziejskich działań
            wykorzystujacych naiwnosć i wiarę w lepsze jutro ludzi pozbawionych godności
            przez pseudopracodawców. Misto Opole jest tej skorumpowanej działalnosci
            przykładem.Komuniści dobrze sie rozlokowali w zakładach i sółkach miejskich.
            Opole to mafia która niszczy ludzi mówiacych prawdę, ludzi uczciwych.Komuniści
            nie oddadzą władzy , bedą mordować by nie opuścić stołka i władzy. Wiara w
            nowego prezydenta Zemaczyńskiego o to ze zlikwiduje to złodzijskie bagno legła
            w gruzach. Jest pan inteligentny i zrozumie pan jego brak natychmiastowych
            działań.
            Nadzieja w tym,że śmierć dosięgnie każdego, bez względu na przynależność
            społeczną: komuch, złodziej, polityk, czy wyzuty z honoru przez pracodawcę
            psychopate praCOWNIK. Robale bedą żżerały wszystkich.Amen
        • Gość: Bull John Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ IP: *.local.pl / 195.117.123.* 22.06.04, 18:16
          Hmm? - wątpliwe oczekiwanie -

Drzistula ?
          Ciebie tyż w TV na to nabrali ...?
          • Gość: jola Re: ODSZEDŁ JACEK KUROŃ IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 24.06.04, 16:19
            Tak naprawdę Tacy ludzie jak Jacek Kuroń nigdy nie odchodzą
            • Gość: H56 a jednak nie wszyscy komuniści byli żli ! IP: *.comnet.krakow.pl 27.06.04, 12:01
              nigdy nie byłem sympatykiem ani członkiem partii która rządziła w czasie mojej
              młodości w latach 56-89 u.w. jednak uważam, że prawica, ani obecna lewica nie
              ma prawa posługiwać się Jackiem Kuroniem w kreowaniu swoich partii. Kuroń był
              komunistą z zasadami, walczył nie o zmiane ustroju ale socjalizm z ludzką twarzą
              W moim sercu pozostanie jako wielki autorytet moralny, jeden z niewielu z tego
              całego tałatajstwa politycznego. Pogrzeb tego wielkiego człowieka tolerancji i
              pojednania uważam za farsę, bo jak komunistę i zdeklarowanego ateistę można
              chować pod krzyżem ? ta krata na grobie miała chyba wobec kilku idiotów
              symbolizować wieczna niewolę. Jacek Kuroń w grobie się chyba przewraca.
              • Gość: heina Re: a jednak nie wszyscy komuniści byli żli ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.04, 13:06
                każdy obrżąd pogrzebowy jest spektaklem. Czasami Bardziej udanym a
                czasami mniej.Nie drażni mnie krzyż, na grobie komunisty, gdyż jest
                on symbolem bardzo uniwersalnym. Odszedł CZŁOWIEK co nie szukał różnic.
                Odszedł normalny FACET, ze swoimi zaletami i wadami, ale tam gdzie
                były przepaści, ON się nad nimi unosił. Pogrzeb zakńczył sie wraz z
                transmisja telewizyjną i nam tez spieszno do własnych zajęć i interesów.
                Dla tyuch którzy JACKA podziwiali i szanowali, mam prośbę, nie
                zmarnujmy energi jaka z NIEGO emanowała . Nie stawiajmy pomników, nie
                zmieniajmy nazw ulic i nie twórzmy fundacji imieniem. Naśladujmy GO i
                przekazujmy kolejnym pokoleniom, zasady, którym Jacek był wierny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka