Dodaj do ulubionych

Stop islamizacji? Co u diabła?

IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 19:47
Ostatnio na różnych stronach internetowych (np. hopaj) tudzież w dyskusjach na forach pojawiła się nowa moda. Antyislamizm. „Kupując kebaba sprowadzasz Araba!”, „Stop budowie meczetów w Polsce!” (?!), czy też sugestywne „Choć kochanie, mamusia poprawi ci bombę”. Raptem muzułmanów jest w Polsce ze 30 tysięcy. Ze dwa tysiące to „nasi” Tatarzy, skupieni w bodajże dwóch wsiach, z których pochodzi nasz narodowy pokrzepiciel serc – Henryk Sienkiewicz. Ze 25 tysięcy to Czeczeni, których po wojnie z Rosją rzuciło do nas. Meczetów w Polsce jest chyba 3 (Warszawa, Gdańsk, Poznań). Jeden się buduje. Nie graniczymy z krajem muzułmańskim, nie jesteśmy na trasie ich migracji, warunki socjalne w Polsce długo jeszcze będą skutecznym murem ekonomicznym. O co zatem u diabła chodzi?

Wydaje się, że pewna część naszego społeczeństwa usilnie przejawia zapotrzebowanie na wroga. Taką funkcję od dawna spełniają żydzi, jednak czasy się zmieniają, jest ich bardzo mało, i tylko wnikliwi obserwatorzy życia narodowego (np. Waldek) „są w stanie wyłuskać ich podskórne przedsięwzięcia”. Stąd też charakterystyczny dla polski antysemityzm platoniczny, czyli nienawiść do kogoś kogo się nie spotkało i de facto nie ma. Analogiczny będzie tutaj Polski Antyislamizm Platoniczny. Jednak w przeciwieństwie do antysemityzmu, ma on przesłanki do rozkwitu i jest gwiazdą wschodzącą. Irak, Afganistan,WTC, ibn Ladin, zamieszki we Francji czy ostatni atak maczetą w UK, to jest to co Polak widzi w ekraniku i zatem dają mu szansę na rozwój i urealniają zagrożenie. O ile hajlowanie i wieszanie sześcioramiennej gwiazdy na szubienicy jest zajęciem jedynie dla osobników o radykalniejszych poglądach, i tym samym społecznie alienowany, antyislamizm może być akceptowalny przez szerszą grupę nie narażając przy tym niechęć otoczenia, a może przeciwnie. Dlatego staje się modny w portalach dla nastolatków. Wedle zasady: jak będę antysemitą to będą patrzeć jak na faszystę, jak będę antyislamistą to jest cool bo staję się obrońcą demokracji i wolności. Należy do tego dodać tzw. obronę wiary chrześcijańskiej, co daje bardzo szerokie pole manewru.
Oczywiście nastoletni gimbus czy też obywatel, który intelektualnie zatrzymał się na tym etapie edukacji nie rozumie istoty dziejącej się rewolucji społecznej w muzułmańskich państwach Afryki Północnej. Nie rozumie trudu milionów muzułmanów dążących do przemian. Co najwyżej widzi w TV jakiś obcy mu tłum i jest mu przeciw, bo finansowany przez rodziców wyjazd do Egiptu staje pod znakiem zapytania. Polskie podręczniki do historii też nie wyjaśniają, że religia jest tylko jednym z elementów składowych kultury i bardziej przenosi to, co ta kultura (lub jej brak) tworzy. Nie dziwne, bo tym samym rzuciłoby nieprzyjemny cień na rodzime aspekty dewotyzmu i fundamentalizmu czego dobitny przykład dał ostatnio poseł Najjaśniejszej z ramienia PO, Godson (nomen omen), który wraz ze sporą rzeszą oczekuje cudu na stadionie narodowym wykonanym przez sprowadzonego specjalnie do tego celu afrykańskiego szamana spod znaku krzyża.

Do rodziców i dziadków. Zapytajcie się swoich nastoletnich latorośli. Możecie być zdziwieni.

Obserwuj wątek
    • Gość: zombie Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 20:00
      Tak a propos polecam (jeśli nie czytałeś dotychczas) powieść Anthony'ego Burgess'a pt. "1985" z 1978 r.
      pozdrawiam
      • Gość: @ Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 11:08
        Stop islamizacji - nie rozumiesz? Lepiej zapobiegać, niż obudzić się z ręką w nocniku. Patrząc na przyrost naturalny islamistów w Europie za kilkanaście lat rodowici europejczycy będą stanowili mniejszość. Nie widzisz co się dzieje na zachodzie?
        • Gość: lalecznik Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 17:35
          To co przedstawiasz jako zapobieganie to zwykła fobia podszyta strachem przed obcym. To doprowadzi jedynie do tego, że kogoś skopią na ulicy albo podpalą drzwi od mieszkania. Ty oczywiście raczej tego nie zrobisz, tym niemniej protestować też nie będziesz. Moralnie bardzo wygodne. Stwarzać odpowiedni klimat, dawać tzw. społeczne przyzwolenie, ale jednocześnie nie brać odpowiedzialności.

Zapobieganiem nazwałbym już nacisk na laickość państwa, w tym zakaz wieszania innych znaków w budynkach państwowych poza narodowymi. No, ale trzeba najpierw naciskać naszych rodzimych fundamentalistów.
          • Gość: @ Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 23:40
            Byłeś kiedyś w kraju arabskim? Widziałeś religijność islamistów? Wiesz jaka ich "dzietność"?
            Już dziś głośno mówi się o tym, że w 2050 r. Niemcy we własnym kraju będą mniejszością. Co przezorniejsi Holendrzy sprzedają własne domy i uciekają do Australii (tam prezydent na pomysł zbudowania meczetu odpowiedział, że Australia ma korzenie chrześcijańskie, a jak ktoś chce nosić burki i budować meczety - to do widzenia i wypad tam, skąd przyjechał).
            Więcej wyobraźni w miejsce lewackiej tolerancji.
            • Gość: SZS Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 05:47
              Moje zetknięcie sie z pochodzącym z Maroka magistrantem na studiach politologii w Mainz, z wyższych sfer z okolic dworu monarszego, dał mi wielce pozytywny obraz inteligencji i kultury arabskiej. Osiągnęliśmy pełną zbieżność w bardzo wielu sprawach, a niekończące się rozmowy zakończyły się absolutną zgodą i porozumieniem w wielu sprawach. Motłoch, tłum, a sfery inteligenckie itp, to tak jak u nas, dwa odrębne światy. Wiec trzeba wcześniej cierpliwie klarować i do znudzenia mówić córkom, w ktora stronę powinny nakierowywać swoje celowniki. To nie jest kwestia fobii, tylko kwestia roztropnego wyboru. Kultura arabska kontemplowana we wlaściwie dobranym środowisku jest piekna...Więc nie tyle stop islamizacji, co więcej wiedzy o krajach arabskich i ich historii.
              • jureek Re: OT 14.07.13, 16:12
                Gość portalu: SZS napisał(a):

> Moje zetknięcie sie z pochodzącym z Maroka magistrantem na studiach politologii w Mainz,(...)

Przepraszam, że się czepiam, ale razi mnie, gdy w tekście pisanym po polsku używa się niemieckich nazw miejscowości, mimo iż istnieją polskie nazwy. To zubażanie naszego języka.
                Jura
            • Gość: lalecznik Da sie wypić z Arabem? IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 12:12
              Ty widzisz tylko negatywne aspekty ścierania się kultur. Stąd tendencja budowy muru. Nie widzisz pozytywnych, ponieważ się o nich nie mówi (jak to zwykle bywa). Budować zasieki też trzeba umieć z głową. Ale lepiej ścierać się na otwartym polu i tutaj Europa czy też euroatlantycka kultura ma przewagę wynikającą z technologii, ekonomii i swobód obywatelskich jakie są niedostępne dla szerokich społeczeństw państw arabskich. Człowiek wyposażony w telefon komórkowy, łączący się ze znajomymi oraz ze światem, oglądający przyjeżdżających turystów, słuchający tych co byli lub są w Europie stanowi podstawę obecnych przemian w tych krajach. Oczywiście droga jeszcze długa, ale to dotyczy również i nas w Europie Wschodniej i tych z Zachodu również.

U Arabów nie byłem, ale z Arabami rozmawiałem. Tak jak rozmawiałem twarzą twarz z Chińczykami, Nigeryjczykami czy Hindusami. Nie jestem jakimś światowcem, ale charakter mojej pracy wymusza kontakty międzynarodowe i tym samym międzykulturowe. To zmienia sposób patrzenia. Widzisz człowieka. Kultura jest sprawą drugorzędną. Widzisz, że ludzie są tacy sami. Bardziej decyduje charakter niż kultura. Są ludzie, z którymi po prostu da się żyć, i ludzie z którymi żyć trudno. Zupełnie jak w Polsce. Trzeba po prostu tak działać aby mieli przewagę ci pierwsi, a nie ci drudzy, którzy najczęściej kryją się za narodowo-kulturowymi totemami. Stąd nie mam zamiaru spokojnie patrzeć na jakąś chorą kampanię, szczególnie gdy jest ona promowana na portalach nastolatków, którzy ze świata znają zaledwie drogę dom-szkoła.

A jak się pytasz o Arabów to kurczak zapiekany w bananach i pomarańczach jest super. Tylko kurde, nie umiem tego zrobić. Raz spróbowałem, ale to nie to. A smak wciąż za mną chodzi.
              I jak myślisz, da się wypić z Arabem kielicha, czy nie?
              • lehoo Re: Da sie wypić z Arabem? 14.08.13, 15:24
                Da się. Nie z kieliszka, tylko z filiżanki i nie w ogródku, a w domu. Czemu ? A domyśl się sam.
                • Gość: lalecznik czemu z filiżanki? IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 19:35
                  Oczywiście, że się da ponieważ sam z nimi piłem. To, że w domu, i nie w ogródku - to wiem. Należy również zasłonić firanki. Odpowiedź: Aby Allach nie widział. Natomiast czemu z filiżanki to nie wiem. Jestem ciekawy :)

Ja przynajmniej mogę coś a Arabach powiedzieć bo ich widziałem, a z jednym nawet studiowałem. Ale obecnie najwięcej o nich mają do powiedzenia, którzy ich na oczy nie widzieli.
                  • lehoo Re: czemu z filiżanki? 17.08.13, 08:41
                    Bo w przeciwieństwie do szklanki nie widać, co się pije.
            • Gość: fraszka Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.204.117.21.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.13, 07:23
              dzietność duża była, większość 40-latków pochodzi z olbrzymich rodzin, 6-8 dzieci było normą. Teraz ci 40-latkowie jak mają 3 dzieci, to jest dużo. Oni też umieją liczyć, też chcą zapewnić swoim dzieciom dobre szkoły, wygodny dom. Oczywiście, że na prowincji są tam wciąż rodziny wielodzietne, ale to się zmienia. Dajmy im czas. U nas przed wojną ośmioro rodzeństwa też było normą. Prawa kobiet - Polki 100 lat temu nie mogły na ziemiach polskich studiować. Dajmy czas Arabom, pokazujmy, jak można żyć.
    • Gość: xxx Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.13, 11:55
      lepiej zapobiegać niz leczyć juz na terenie UE istnieje Republika Islamska - prawo szariatu stosowane jest w Anglii, Niemczech, Szwecji, Holandii - oczywiście nie wszędzie ale w niektórych dzielnicach a to juz chore
      • Gość: Tadek Zle pojeta tolerancja szkodzi telerującemu IP: *.com 15.07.13, 12:32
        Zle pojęta tolerancja szkodzi tolerującemu ,nie można tolerować gdy ktos cie bije i chce okrać,zabić,nie mozna tolerować brudu,złej usługi,pracy,itd.itp.,bo to szkodzi tolerującemu.

Toczy się bezlitosna wojna światowa przeciwko Chrześcijaństwu.
        Szatański plan eksterminacji Chrześcijaństwa jest podzielony na kilkanaście równoległych frontów.

walka przeciwko podstawowej komórce społecznej jaką jest rodzina - propagowanie aborcji
        zatruwanie środowiska - wody, powietrza, żywności oraz lekarstw i szczepionek
        demoralizacja seksualna młodzieży doprowadzająca do drastycznego spadku ilości urodzin
        faworyzowanie kobiet poprzez nadanie im większych praw w celu rozbijania małżeństw
        kontrola ideologiczna mediów - forsowanie satanizmu, czarów i okultyzmu - ochrona tych szkodliwych nurtów
        odbieranie wolności, praw oraz świadczeń socjalnych dla Chrześcijan na rzecz mniejszości etnicznych
        mieszanie różnych wyznań i raz w celach ewentualnego wywoływania konfliktów rasowo-religijnych
        stały atak propagandy i nauki przeciwko Słowu Bożemu, Bogu i Chrześcijaństwu
        destabilizacja gospodarcza krajów o białej populacji - sztuczne wytwarzanie kryzysu gospodarczego
        system szkolnictwa wprowadzający pseudo nauki typu - Ewolucja, Wielki Wybuch czy Heliocentryzm.
        blokada wszelkich wynalazków usprawniających życie, zdrowie oraz bezpłatnej energii.

Wszystkie te elementy prowadzą do biologicznego, ekonomicznego oraz moralnego wyniszczania Chrześcijaństw

Mieszanie ras, kultur i religii.

Populację krajów chrześcijańskich wymienia się na populację ludzi innych raz - głównie Islamistów sprowadzanych z Afryki oraz ludzi z krajów Bliskiego Wschodu. Dlaczego w tych krajach toczą się bratobójcze wojny? Dlaczego trwa wojna w Iraku czy Afganistanie.

W tym kontekście jest oczywiste dlaczego sprzedaje się broń do Afryki, zamiast zapewniać im pomoc. To dla Afryki wyprodukowano HIV!

Pozornie bezsensowne wojny w różnych częściach świata mają sens. USA toczą od kilkudziesięciu lat (także w chwili obecnej) wojny pozornie pozbawione logiki. Wojna w Korei, Wietnamie i wiele wiele innych służą głownie wytworzeniu fali strachu, a mieszkańcy tych krajów z przerażeniem uciekają do tych państw, którzy powodują takie nieludzkie warunki niemożliwe do przeżycia. Przybywając do nowych krajów, otrzymują oni wysokie zapomogi, oferty dobrych prac, często wyżej płatnych niż... przedstawiciele chrześcijańskiej białej populacji.

Ludzie ci nie zdają sobie sprawy z tego, że uciekają do... swoich rzeczywistych prześladowców, którzy na nich czekają z otwartymi rękoma. Dlaczego? Ponieważ mają dla nich szczególnie ważne zadanie i za jego wykonywanie czeka ich sowita 'nagroda'.. Pomiędzy uchodźcami znajdują się agenci bojówek islamskich, specjalnie wyćwiczonych członków ekstremalnych ugrupowań islamskich, którzy mają do wypełnienia morderczą misję.

Dżihad przeciwko Chrześcijaństwu!
        Wiecej:
        Napisz w wyszukiwarce:

wojna przeciwko białej rasie

www.google.pl/#sclient=psy-ab&q=wojna+przeciwko+bia%C5%82ej+rasie&oq=+przeciwko+bia%C5%82ej+rasie+&gs_l=hp.1.0.0i7i30.19409.20203.1.23253.5.5.0.0.0.0.82.343.5.5.0....0...1c.1.19.psy-ab.Xv02pZuqSlI&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.48705608,d.ZWU&fp=73706ea13c8a9dfc&biw=1024&bih=665
    • Gość: tao szatanski nie łapiesz....laleczniku IP: *.xdsl.centertel.pl 15.07.13, 20:00
      nie "łapiesz" istoty, sensu, problemu. jak o czymś piszesz to czyń to porządnie a nie baw się w redaktorka prowincjanolnego pisemka.
      w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku jeden z kanadyjskich intelektualistów napisał, że wiek XXI będzie wiekiem wojen religijnych. co on bredzi - pomyślałem. religia dominantem życia społecznego, stanowienia prawa w XXI wieku. no nie. powałęsałem się po świecie i zrozumiałem, że nie sposób przyznać mu racji. islam. spójrzmy na własne podwórko jak ideologia katolicka ingeruje w ustanowienia prawa, stan świadomości prawno-społecznej jej wyznawców, tolerancji, otwartości, urzędowych ideologów. lemański.
      człowiek, wolny człowiek to stan umysłu i tu tkwi istota rzeczy. czy można leżeć krzyżem w kościele. synagodze czy w meczecie i być wolnym? tak. teoretycznie tak lecz w praktyce jest to prawie niemożliwe.
      zamordyzm katolicki wyklucza, islam zabija. ot, drobna różnica.
      do multikultury, społeczeństwa, trzeba dorosnąć. jak? nie wiem. może to niemożliwe?

tao szatanski
      ps.
      proponuje pomieszkać kilka miesięcy w kraju w którym religia jest prawem.
      • Gość: lalecznik Ależ Tao IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 21:40
        Uważam, że doskonale łapię istotę problemu. Powiem wprost o co chodzi. Na kampanię antyislamską zwróciłem uwagę podczas przeglądania z moją nastoletnią córką dosyć zabawnych portali. Zdziwiła mnie, ponieważ w Polsce nie ma problemu islamizacji i wszystko wskazuje, że nie będzie. Islamem mogą się martwić Francuzi, Anglicy, Niemcy, ale nie my. Zdziwiłem się drugi raz, po zastanowieniu, ponieważ w Polsce mamy problem z naszym rodzimym typem dewocji i fundamentalizmu. I nic nie wskazuje na to aby się szybko skończyło (patrz wpis powyżej). Dlaczego zatem prowadzi się kampanię przeciw rzeczy dosyć dla nas wirtualnej skoro na miejscu mamy problem bardzo realny? Popytałem córki dokładniej co w szkole na temat islamu, i rzeczywiście okazało się, że ma w klasie taką osobę. Następnie przyjrzałem się dyskusjom prowadzonym na forach, pod kątem pewnych cech osobowych dyskutantów. I oto co następuje. W trzonie kampanię antyislamskiej prowadzą zasadniczo nasi kochani fundamentaliści i dewoci. Pochodzą z kręgów które chętnie widzą burkę, ale cicho siedzą jak media donoszą o bruździe genetycznej, zamknięciu ust Bonieckiemu, sprawie Lemańskiego i zachowaniu jego biskupa, wybrykach Głódzia, itd. Zajmują się co robią arabowie, a my nie mamy jakichkolwiek uregulowań w sprawie in vitro. Niby przestrzegają, ale oczy im się świecą na taki konflikt. Nie mam żadnej ochoty ich wspierać.
        Rozwiązaniem jest laickość państwa. W takim kierunku idą kraje zachodnie. I w tym kierunku musimy naciskać.
        • Gość: tao szatanski może? IP: *.xdsl.centertel.pl 16.07.13, 01:04
          staram się poznać żródło. wszystko, rzeka, ma swój niepodzielny początek. reszta to polityka, biznes, literatura, strach. organiczny strach, świadomy lub nie z przewagą na nie. "sidła" polityczne są zracjonalizowane. religia. o.... polityka przed polityką. coś w tym jest. polityka przed polityką. od niepamiętnych czasów człowiek pyta: po co? dlaczego? jaki w tym sens? pytania fundamentalne ale... teraz nie pytamy albo odpowiedzi mają się nijak do tych z przed tysięcy czy setek lat. czy księgi "stoją" w miejscu? może z nami jest coś nie tak? myślę, że z nami i księgami zarazem.

serdecznie pozdrawiam

tao szatanski
          • Gość: turecki Re: może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.13, 06:02
            my też pozdrawiamy, witaj w kraju !
        • Gość: antyislam Re: Ależ Tao IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.13, 02:37
          "Islamem mogą się martwić Francuzi, Anglicy, Niemcy, ale nie my" alboś ciemny, albo naiwny, islam to nie religia, islam to totalitarny system polityczny, wszystkie zasady islamu są podporządkowane jednej idei: zniszczyć kazdy inny światopogląd, jeśli myśliż z kozojeby poprzestaną na Anglii, Niemcach i Francji, to sie grubo mylisz, a najgorsze jest ot że rządy tych debilnych krajów nie widzą problemu, Francuzki itd są bite, opluwane i gwałcone przez ciapate bydło w swoim kraju, mężczyznom łby obcinaja w biały dzień maczetami, no ale nie ma problemu, spróbuj za to choć odpyskować w obronie własnej, to wtedy wielkie aj waj na cały śwait jacy europejczycy to wielcy rasiści, nie ważne że ci "rasisci" zapieprzają na ich zasiłki, z resztą gdzie ty żyjesz? masz neta jakbyś chiał t obyś wiedział, ty najwyraźniej nie chcesz widzieć, a szkoda bo masz córke jak piszesz, a ja juz współczuje jej, jak tak dalej pójdzi nie będzie miała za łatwego życia kiedyś w nasze jukochanej poprawnej Europie
    • Gość: Maks Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.13, 19:35
      W kwestii Islamu polecam książkę www.dropbox.com/s/pe4tdihouxd61t7/WiaraNataliaKsiazek.pdf

www.dropbox.com/s/8qybzia4cbby1a8/Nieprzypadkowe--Zjawiska%2CNatalia%2C%2CKsiazek.pdf
      Miłej lektury życzę
    • Gość: anka Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 17:08
      Oni nas też nie lubią
    • wyklu-czony Re: Stop islamizacji? Co u diabła? 10.08.13, 18:07
      Lalecznik,sposób pisania i wypowiadania na kontrowersyjne tematy masz bardzo podobny do jednego z internautów "forum Ostrowiec" pana "Słonia" specjalnie dla "Słonia " umieściłem ,dalszy ciag komentarza na forum Ostrowiec w wątku"11listopada w Warszawie-kolejna prowokacja."
      "Ludzie rozróżnijcie patryjotów od ruchu niszowego tj.ONR,Młodzieży Wszechpolskiej itp.Ruchy faszystowskie będa zwalczane,mimo ukrytej sympatii do tych ludzi.Tak było w ostatnim marszu Niepodległości ,gdzie Policja świadomie prowokowała demonstrantów.Nawet PiS oddciął sie od dalszego postepowania demonstrantów,słów przywódców ruchów niszowych o niszczeniu demokracji itp.Dziś PiS nie bedzie już wspólnie organizował Marszu Niepodległości z silami niedemokratycznymi.Tak samo,by było gdyby podpłaszczykiem lewicy,chciano by zniszczyć demokrację i ustanowić powtórnie komunizm.Tylko ,że komunizm w oczach społeczeństwa pozostał ruchem niszowym a faszyzm zyskuje coraz więcej zwolenników ,dlatego będą prowokacje w dn.11 Listopada.Globaliści,policja połączą siły aby wyeliminować rosnący w siłę faszyzm. To chciałem przekazać jednemu wykształconemu panu że antysemityzm nienawiść do inności kulturowej,ograniczanie praw człowieka,problem islaminizacji Europyitp. nie ma racji bytu w wspólczesnym świecie.Siły skrajne obojętnie czy po prawej stronie czy lewej stronie życia będą zwalczane legalnie czy nielegalnie.Muszą zostać zepchnięci do ruchu niszowego."
      Jeśli Ty to nie Słoń,potraktuj ten mój wpis jako wpis na temat islaminizacji.
      • Gość: lalecznik Re: Stop islamizacji? Co u diabła? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 21:08
        No, mamy problemy z obecną definicją patriotyzmu. Generalnie powinniśmy przyjąć, że patriotą jest ten, kto się za takiego uważa. Tyle, że wtedy takie pojęcie nic nam nie definiuje.

Jak już wywołałeś politykę, to PIS wcale nie odcina się od ruchów skrajnych. Śledzę fora prawicowe i właściwie jesteś jedynym głosem, który tak twierdzi. PIS nie odcina się dlatego, że przy braku możliwości koalicyjnych zarówno środowiska skrajnie nacjonalistyczne czy kibolskie oraz fundamentalistyczne jak radiomaryjne wchodzą w skład jego bazy politycznej. PIS jest zakładnikiem zakładnikiem tych środowisk. Pokazują to nonsensownie ostre wypowiedzi prezesa w sprawie in vitro oraz równie żarliwa obrona Starucha. Partia polityczna dochodząca do władzy stanowi swoistą pompę zasysającą ludzi na dane stanowiska państwowe. Jest rzeczą sensowną uważać, że w przypadku dojścia do władzy PIS, właśnie te środowiska uzyskają większy wpływ. Tak było w przypadku poprzedniej koalicji, kiedy do władzy – dzięki PIS dostali się ludzie z Samoobrony i LPR. Wtedy to mieliśmy hailującego ministra-kibola, który nawet doszedł do władzy w TVP.

W przypadku środowisk skrajnych liczą się nie tylko ich wybryki, co ich milcząca akceptacja przez szerszą społeczność. PIS będzie milczał w przypadku nacjonalistycznych, rasistowskich, antysemickich wybryków z powodów które wymieniłem wyżej. Pewnie zasadniczej większości jego zwolenników takie ekscesy się nie podobają. Problem w tym, że to milczenie jest odbierane przez środowiska skrajne jako cicha akceptacja co tylko ich nakręca. Patrz ostatni baner na meczu.
        Problemem PIS jest również charakter lidera oraz historyczne tło partii prawicowych w Europie Wschodniej. Gdyby liderem tego nurtu był ktoś pokroju jak Charles de Gaulle, nastawionego bardzo narodowo ale jednocześnie bardzo proeuropejskiego, który potrafił ukierunkować nurty narodowe ale jednocześnie wyjść poza granice kraju – sytuacja byłaby zupełnie inna. Niestety zamiast nieustraszonego bohatera wojennego czy czołowego działacza solidarnościowego podziemia mamy pełnego kompleksów człowieka z dochodzącą traumą powypadkową.
        Historia partii prawicowych, które w Polsce przedwojennej nie były demokratyczne, a na Węgrzech czy Rumunii wręcz faszystowskie, nie rokują na przyszłość.
        Podsumowując. Ciężko z tym rozróżnieniem. A problem z islamem, mimo że dotyczy europejskich państw kolonialnych, trafia w Polsce na podatny grunt.
        Słoń to nie ja.
    • wyklu-czony Re: Stop islamizacji? Co u diabła? 11.08.13, 19:14
      "lalecznik" umieściłem Twój wpis o PiS- na naszym forum Ostrowiec Swiętokrzyski.Tytuł wątku "Dlaczego się szykuje na wojnę z PiS"
      • Gość: laczenik aleś ty d lalecznik nie łapiesz istoty rzeczy IP: *.com 12.08.13, 12:40
        "Islamem mogą się martwić Francuzi, Anglicy, Niemcy, ale nie my" alboś ciemny i głupi albo naiwny, jedno i drugie i czecie.
        Anglicy ,Niemcy,itd.kraje zachodnie też przed kilkoma laty nie miały problemu z islamistami.My teraz nie,ale za kilka lat ,na pewno,jeśli będziemy mieli takie postawy tolerancyjne i bez wyobrazni i głupie jak lalecznika poglądy.
        Kanclerz Merkel powiedziała,że multi-kulti się nie sprawdza.
        Twoja tzw.tolerancja i złe pojęta dobroć jest szkodliwa.
        lalecznik jesteś tak głupi,aż ręce opadają.
        Leleczniku nie można być wyrozumiałym i tolerancyjnym dla kogoś kto nam szkodzi jest pasorzytem, kto chce nas zniewolić i zabijać.
        Co "artykuł" lelecznika,to coraz większa głupota,laleczniku skończ Waśc wstydu oszczędz.
        Napisz w wyszukiwarce:

wojna przeciwko białej rasie

www.google.pl/#bav=on.2,or.r_qf.&fp=f0b891a558375e1e&q=wojna+przeciwko+bia%C5%82ej+rasie+
        • Gość: lalecznik Re: lalecznik nie łapiesz istoty rzeczy IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.13, 22:22
          Nie jestem ani tolerancyjny ani wyrozumiały. Na pewno nie dla kogoś, kto mając edytor tekstu wali błędy ortograficzne w swoim ojczystym języku oraz chrzani nam tutaj o jakiejś białej rasie, nie racząc nawet sprawdzić czy to jest antropologicznie prawdziwe, i dowodząc tym samym swojej intelektualnej ignorancji. I taki osobnik pisze mi, że ja coś nie łapię. No to tłumaczę, jak krowie na rowie. Biała rasa to pseudonaukowy wymysł zachodnioeuropejski z XIX wieku. Na pewno nie obejmuje Polaków. Obecne pozostałości jego Białych AngloSaskich Protestantów, boleśnie by Tobie to wyjaśniły, dowodząc że Polacy jako naród nic nie wnieśli do sumy ich zachodnioeuropejskich osiągnięć. Poza tym jako słowianin jesteś „slave” czyli po prostu białym niewolnikiem stworzonym do niższych czynności. Zmieceni przez historię ich nazistowscy współbratymcy traktowali Twoich przodków jak podludzi, co najwyżej planując dokonanie rasowej segregacji niczym bydła. Patrząc pseudoantropologicznie na proporcje mojej czaszki, tudzież ciemnoblond owłosienie pewnie bym się zakwalifikował. Ty może nie. Dlatego jest wstydem i hańbą, że jako obywatel kraju, który przez ideologię rasy tak wiele wycierpiał, masz czelność ją propagować.

W moich oczach jesteś gorszy od araba wrzeszczącego dżihad i strzelające bezsensownie z kałacha w powietrze ponieważ kraj w którym żyjesz daje Tobie o niebo lepsze możliwości rozwoju niż ma tamten. Europa ściera się z islamem od ponad 14 wieków, więc daruj sobie te strachy na Lachy. Jeszcze 150 lat temu pastorzy protestanccy w USA obawiali się, że ze względu na wydobycie ropy zabraknie smoły w piekle do gotowania grzeszników. W Polsce powojennej baby żegnały się na widok murzyna szeptając „diabeł”. I tak jak chrześcijański zabobon i kołtuństwo jest tłumione przez samych chrześcijan, tak islam mogą rozbroić tylko muzułmanie, od środka. Kontakt ze światem, także Europą im w tym pomoże. Tacy jak Ty jedynie zaszkodzą, ponieważ nie są żadnym konstruktywnym nośnikiem kultury, do której starają się odwoływać.
          • Gość: tao szatanski dajcie sobie siana !!! IP: *.xdsl.centertel.pl 13.08.13, 00:11
            dajcie sobie siana - wsio. smakosze móżdzku, wiedzy, są w rozterce, popłyncie do żródeł a żródełko rzeknie: wszystko jest gównem oprócz moczu. to meritum. reszta trąci ograniczeniem umysłowym zastąpionym debilnymi ideologiamii a dalej..., poczucie, chciałoby się powiedzieć, boskiej krzywdy "mózgowo" ekonomicznej.

nasz rabin czyni cuda.
            cuda?
            tak.
            widziałeś?
            oczywiście!
            jakie cuda?
            rabin tak się zdenerwował na mośka i rzekł: mosiek niech cię szlach trafi a twój dom legnie w gruzach.
            w spółwyznawcy błagali rabina żeby się z tego wycofał co rabin uczynił.
            i..., mośka szlach nie trafil i dom nie legł w gruzach.
            cud!!!

czym się różni chrześcijaństwo od islamu?
            trochę "wydoroślało". niektórzy mówią, że to zasługa "oświęcimia" i powojennej ekonomii.

ideolodzy kochają pojebów !!! poza tym blank wygodnie być pojebem. człowiek rodzi się wolny - reszta to wielkie nieszczęście.

tao szatanski

• Gość: lalecznialeśtydurn Żydowska krucjata przeciw Białym Kobietom. Cezary IP: *.com 13.08.13, 11:00
              Żydowska krucjata przeciw Białym Kobietom. Cezary Zbikowski
              To, że mnie nazywają antysemitą, nietolerancyjnym zwyrodnialcem, homofobem, rasistą i w ogóle politycznie niepoprawną i społecznie wrogo nastawioną kanalią, to dobrze wiem a i wam moi drodzy czytelnicy jest to też wiadome. Zatem nie będę nawet tego komentował, ale chcę jeszcze raz poruszyć temat rasizmu, jako że jest on bardzo źle zrozumiały a szczególnie w takich społecznościach jak polskie, które to jeszcze nie zetknęły się bezpośrednio z dużymi wielorasowymi zgrupowaniami. Jeśli sprawy będą się nadał w ten sam sposób poruszały, to te masy kryminogennych elementów, co dziś opanowały obskurne bazary, wkrótce opanują nasze ulice a wtedy będzie za późno na rozważania.

Aby lepiej naświetlić kolejny aspekt tego problemu przeniosę się ponownie na tereny gdzie ten konflikt rasowy jest bardziej widoczny.

W dzisiejszym świecie mistrzowie propagandy zarzucają nas masą różnych statystyk, które to rzadko odzwierciedlają realna rzeczywistość, są jedynie masą numerów, które mają za zadanie opowiedzieć nam jakąś historię i uczynić, że uwierzymy w nią z wybałuszonymi ślepiami.

Pozwólcie mi, że opowiem wam kilka rzeczywistych historii popartych rzeczywistymi numerami.
              Są to historie i numery, które każdy biały człowiek mieszkający na tej ziemi powinien znać i oczywiście coś z nimi zrobić.

Ponieważ kontrolowane przez Syjonistów media nie chcą żebyście cokolwiek o tym wiedzieli, to zapewne nie wiecie, że od 2004 r. do dnia dzisiejszego czarni mieszkańcy USA zgwałcili blisko 100.000 (Sto tysięcy) Białych kobiet, co daje oszałamiający numer 20.000 (Dwadzieścia tysięcy) zgwałconych Białych kobiet (przez czarnych) na rok!!!
              Inaczej mówiąc w samym USA jedna Biała kobieta jest gwałcona przez czarnego mniej więcej co pół godziny!!! Nie do wiary? Sprawdźcie kryminalne statystyki FBI a zobaczycie, że nie kłamię.

Biorąc pod uwagę te numery, to Białe kobiety są praktycznie gwałcone bezustannie przez czarnych mieszkańców USA.

Podczas tego samego okresu statystyki te nie podają żadnego gwałtu dokonanego przez Białego mężczyznę na czarnej kobiecie. W związku z tym, że czarni gwałcą tam też nagminnie czarne kobiety to znaczy, że murzyni w USA dokonują znaczną większość gwałtów w tamtym kraju, lecz gwałty na Białych kobietach są prawdziwym fenomenem. Jeśli mi nie wierzycie to sami sprawdźcie statystyki więzień amerykańskich i raporty FBI.

Na nieszczęście ci, którzy chcą żyć w tej wyimaginowanej bajecznej krainie wielokulturowości i wielorasowości, zignorują te cyfry i dalej będą śnić na jawie.

Trzy lata temu, trzech białych studentów z uniwersytetu Duke zostało oskarżonych o gwałt na czarnej kobiecie. ( en.wikipedia.org/wiki/2006_Duke_ … rosse_case ).
              Wiecej:

stopsyjonizmowi.wordpress.com/slowianskie-niewolnice-w-rekach-zydowskich-panow/zydowska-krucjata-przeciw-bialym-kobietom-cezary-zbikowski/
              www.google.pl/#bav=on.2,or.r_qf.&fp=753ae4548230c5bc&q=wojna+przeciwko+bia%C5%82ej+rasie+
              • wyklu-czony Re: Żydowska krucjata przeciw Białym Kobietom. Ce 14.08.13, 09:00
                "lalecznik" współczuje Ci.Powód dlaczego,Ci bezmózgowi internauci,pozwalają na obelżywe ,sformułowania wobec Ciebie.To brak logowania się w portalu.Nic im nie możesz zrobić,gdy nawet wejdą Ci z butami w życiorys. Co do antysemityzmu, mam odpowiedz dla nich na tym forum,jakoś nie zabierają głosu w tym temacie.Oto wpis wklejam.

Dlaczego poruszam problemy z Ruchem Narodowym w wykonaniu Polskim.w ostatnim okresie trwal zjazd tego ruchu.Dlaczego jestem za na odrzuceniem tego nurtu lub minimalizajcia go do ruchu niszowego.Zacznę od antysemityzmu połaczonym z faszyzmem,potem walką z rzekomą islamilizacją Polski,następnie z perspektywy kruszacych fundament cywilizacji łacińskiej ,kto niszczy Polske.

Kto to jest antysemita w wykonaniu Polskim.Faszyści ,że ktoś jest żydem poznawali ludzi po obrzezaniu,specyficznej budowie oczów(powieka Semicka przynależna tylko do Zydów lub dla osobnikow spokrewnionych z tym narodem w naszym klimacie) wyraznym przedstawicielem bardzo ładnej powieki semickiej była Kalina Jędrusik lub pani senator Grześkowiak,charekterystyczny wygład,haczykowaty nos,ciemna oprawa oczu,ciemne i brązowe włosy na ogol kręcone.Tak wyglądał Zyd w Polsce.A wybitnymi antysemitami,są ludzi właśnie z domieszką tych cech sa to przeważnie osobnicy którzy odstąpili od Judaizmu 3-4pokolenia temu.

Dlaczego byli Żydzi ,ktorzy przejeli chrześcijaństwo lub ateizm,stają się antysemitami.

Być może należy ten problem rozwiązać naukowo,bo problem jest W Polsce Żydow nie ma a

kwitnie antysemityzm.Być może,przechrzty muszą być wdzieczni narodowi Żydowskiemu,że

stali się chrzecijanami i w dowod wdzięczności nadal podkreślaą antyżydowstwo wobec

całego narodu ,aby utrzymać mit że spoleczeństwa innej kultury,wiary chce ich zniszczyć

wyeliminować(żyd wieczny tułacz).Tak napędza się prywmitywny antysemityzm bez żydów w

Polsce.Problem stosunkow polsko-Zydowskich istnieje.Czy zostanie rozwiązany za naszego

życia.Fakty w stosunkach polsko-żydowskich.Przyjeliśmy ich jak braci,gdy cala Europa

dokonywala pogromów żydów.Początkowo obie kultury rozwijaly się przyjacielsko,choć żydzi

nigdy nie chcieli się asymilować z naszym spoleczeństwem.Ich gminy to bastion wiary,dopoki

stanowili,egzotyczną nacje w wielokulturowej Rzeczypospolitej,to ich znaczenie bylo znikome.

Rozwoj manufaktur,kult pieniądza,zmienil podejscie zydów do Polakow.Gdy niszczyl nas potop

Szwedzki ,wojny z niewiernymi na kresach wschodnich,powstanie Chmielnickiego,słynne Liber

Veto,wzrost znaczenia możnowładztwa.Efekt takich dziejow to rozwoj kultury żydowskiej na

naszych ziemiach czyli wzrost liczebnośc nacji żydowskiej,lichwiarstwo,bogacenie się żydow.

Teraz zostalo pchniecie nas w nicość,czyli niebyt naszego państwa.Kto korzystal na tym,że

mielismy 3zaborcow.My biednieliśmy ,gineli w powstaniach, z zsyłani na Sybir.Kultura

żydowska osiągała apogeum żyjac na koszt rdzennych mieszkanców.To pod zaborami kwitł handel

przygraniczny,rozwój bandyctwa żydowskiego(mordowanie bogatych Polakow)grabież,tak ukazują to

kroniki miast ,gmin pod zaborami.żydzi coraz bardziej wykorzystywali nasze spoleczeństwo,

czując się,że są ponad prawem. Każdy Żyd, gmina Żydowska miała obowiązek pomocy swojej narodowości,

gdy popiętach zaczeła im deptać policja,to zostal wyjazd do Ameryki.Tak oto sami sobie

stworzyliśmy problem Żydostwa. Wolność Polski to problem z utrzymaniem tej grupy spolecznej.

Faszyzm,IIwojna Światowa zło,które wymordowalo naród żydowski na naszych ziemiach,zostawiono nam tylko kulturę

po tym narodzie i cmentarze w tym największy Oświęcim.Holokaust jest faktem i powinniśmy być

wdzieczni ,że powstalo panstwo Izrael. Część historii tego narodu jest na ziemiach polskich.

Dziś antysemityzm w wykonaniu przez Ruch Narodowy,to dzialanie na szkodę Polski.Należy

wykorzystywać to ze ich kultura,cmentarze znajdują się tu.Ten problem utrzymania dobrych

stosunków z diasporą Zydowską należy tylko w kwestii rządzących naszym krajem.Jak mamy przypadki

antypolonizmu wśród żydów przykłady byly ambasador Weiss doktor Honorius Uniwersytetu Warszawskiego

dla polaków ma przeslanie,że izraelici będa przyjeżdzać do kamienic na Kazimierzu w Krakowie,

biorąc od mieszkańcow haracz za wynajecie mieszkan.Jak to sie ma do problemu niszczenia kamienic

palestyńskich w Izraelu,inny przypadek zlecenie przez szweda,kradzieży napisu na bramie.Co robią

polskie władzy ten napis ma znajdowac sie w muzeum a na bramie jego kopia,Czego uczą się Izraelici będący

na wycieczce w Polsce,że polacy sa takimi antysemitami?Sprawy obecności ochron wycieczek Izraelskich w

Polsce.Jeśli Zydzi uważają ,że panuje u nas taki antysemityzm,to niech placą za ochronę swoich wspólbraci

na terenach Polskich,za ochronę ich dóbr kulturowych,np. do dzisiejszego dnia w Ostrowcu

jest prowadzony patrol nocny

na Kirkucie 2-krotny czyj koszt takich wyjazdów to my płacimy.Nauczmy się handlować z tym narodem np. jakiś

Rabin głosi hasla antypolskie.Problem rozwiązuje dyplomacja Polska,jak wstrzymaniem wiz dla izraelitów,

jak kto woli paszportów dyplomatycznych,problem polakożerstwa prowadzony przez żydow-rozwiazanie proste,

wstrzymac przyjazd żydów do Polski,rozliczać ich z ochrony ich dóbr kultury,cmentarzy,U nich nic nie jest za

darmo.Zydzi w Europie korzystają z tego że europa ma poczucie winy za IIwojnę swiatową.To my mamy atuty

w kontaktach z żydami,ich kultura jest na rdzenie Polskich ziemiach.Problem antysemityzmu,polakożerstwa,

sprawy Wielkiego Syjonu i bredni z tym związanych.Polskie zaniechania i błedy w stosunkach polsko-żydowskich

(pogromy żydow) w następnym komentarzu.
                • Gość: lalecznikaletyjest Antysemityzm? IP: *.com 14.08.13, 12:33
                  Oto co pisza o antysemityzmie co niektorzy itelektualisci zydowscy:

“Zapamiętajmy raz na zawsze ogromną naukę płynącą z naszej historii, że ANTYSEMITYZM nie jest naszym żydowskim problemem, ale ………problemem GOIM.” – dr. Josef Kastein jeden z najsławniejszych żydowskich historyków, “History and destiny of Jews”

“Utajony rasizm praktykowany przez Żydów w stosunku do obcoplemiennych, wśród których przyszło im żyć, prędzej czy później powoduje otwartą i oczywistą reakcję dotkniętych tym “gojów”. Reakcja takowa natychmiast zostaje skarcona jako ? Antysemityzm !” – pisarz żydowski Louis Golding, “The Jewish Problem”
                  Więcej:
                  stopsyjonizmowi.wordpress.com/poznaj-zyda/about/
                • Gość: lalecznik ja specjalnie poruszam takie tematy IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 19:30
                  Ależ nie masz mi co współczuć. Ja specjalnie poruszam takie tematy i nie oczekuję wcale dyskusji na poziomie. Cieszę się, że są wpisy, które sobie cenię. Po prostu chcę aby ludzie, którzy wypisują bzdury w Internecie mieli pod górkę. Żeby nie było tak, że tylko ich wpisy istnieją w publicznej przestrzeni, a zatem aby im się nie wydawało, że to co wypisują stanowi jest zdanie powszechnym i obowiązującym.
              • lehoo Re: Żydowska krucjata przeciw Białym Kobietom. Ce 14.08.13, 15:28
                Tłumaczenie jest do dupy. "Numer" to w oryginale "number", czyli liczba.
                • Gość: lalecznikaletyjes Zniesławienie czyli prawda o antysemityzmie-film IP: *.com 14.08.13, 16:36
                  Zniesławienie czyli prawda o antysemityzmie-film
                  Film pokazujący , prawdziwe oblicze , i mechanizmy antysemityzmu
                  Poczytajcie komentarze pod filmem,oto niektóre:
                  " ta babka na poczatku dobrze mowi .nawet Hitler ich nic nie nauczył.az wkoncu narodzi sie taki Hitler2 a zydzi powiedza ze to psychopata jest.ja pie... co za glupi narod to zydostwo."

"Bardzo dobry film. materiał z którego wszyscy powinni sie uczyć a takie organizacje jak ADL powinny byc zdelegalizowane jako organicaje jatrzące i powodujące antysemityzxm i podsycające nienawiśc narodo do siebie"
                  Npiszcie w wyszukiwarce:
                  zniesławienie czyli prawda o antysemityzmie
                  Więcej:
                  www.youtube.com/watch?v=4NkjI8k9-6E
    • lalecznik-7 A jednak ... 20.09.15, 21:32
      Jak widać moda na islamofobię narastała od jakiegoś czasu. Ostatnia histeria związana z uchodźcami padła na wypielęgnowany grunt.
      • Gość: Mariusz Re: A jednak ... IP: *.avenueoftor.com 21.09.15, 08:35
        Nie tylko na islamofobię ,goje nie chcą co im chcą nżucić,bżydy,w gazecie GWno piszą o narkotykofobi bo goje nie chcą się truć narkotykami,o lucyferofobi ,bo niechcą wielbić Lucyfera zamiast Boga,i tak dalej,te goje te same fobie mają z tegp co im bżydy nażucają.
        • Gość: sceptyczny Mariuszu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.15, 15:18
          Ty chyba jednak nie masz narkotykofobii, bo piszesz bzdety jak po jakichś prochach. Pewnie wg Ciebie syjoniści rozpylili je w powietrzu przed Twoim domem, jednak ja uważam że się zwyczajnie naćpałeś...
          • Gość: Mariusz Re: Mariuszu! IP: 207.244.70.* 21.09.15, 17:20
            Co gazeta GWno proponuje gojom aby ich zniszczyć.
            narkofobia w wyborczej
            Tego nie piszą ludzie przyjażni społeczeństwu,ale ci którzy chcą je zniszczyć,bżydy pachołki Szatana.
            Bżydy sami nie ćpają,ale gojów namawiają i sprzedają,tak jak przed wiekami bżydy w karczmach rozpijali pospółstwo i na tym zatraceniu gojów zarabiali.
            Teraz kolej na propagowanie dopalaczy,za dopalaczmi stoi Mossad i bzydy.
            Niektóre chore cytaty z GWno:
            "Narkofobia szkodzi zdrowiu
            Czy można być dumnym, że Polska jest na pierwszej linii frontu światowej wojny z "narkotykami"? Że nasza ustawa jest w Europie najszczelniejsza, nie zostawia ćpunom żadnej furtki? Że jak Kmicic-Babinicz faszerujemy narkolubrynę prochem naszych kategorycznych postaw? I wysadzimy w powietrze narkotykową zarazę? Można tak myśleć? Można."

Więcej:

www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=narkofobia+w+wyborczej

• lalecznik-7 Balcerowicz w TOK FM 21.09.15, 17:24
      „Wyłania się odrażający obraz Polski i Polaków, których solidarność sprowadza się do tego, że kasują setki miliardów euro. A jak przychodzi do pewnych ustępstw na rzecz solidarności europejskiej, to wychodzi twarz odrażająca"
      „Przyjęliśmy 80 tys. Czeczenów - muzułmanów. Wtedy PiS nie protestował i wtedy miał rację. A teraz wokół 10 tys. ludzi rozpętuje się histerię, trzeba zatrzymać tę kampanię nienawiści."
      "Słucham wykształconych ludzi, którzy straszą Szwecją – ale Szwedzi przyjęli do tej pory 200 tys. Syryjczyków, to inna rzeczywistość. Straszy się sfałszowaną rzeczywistością Szwecji, tylko po to, by Jarosław Kaczyński mógł wziąć całą władzę w swoje ręce".
      „Poprzez antyimigracyjną politykę tracimy wizerunek, który jest naszym kapitałem politycznym. Naszym interesem jest to, by wojska NATO przesunęły się na teren Polski. Jak możemy uzyskać taką zgodę lub być adwokatem Ukrainy, jeśli przeciwstawiamy się Europie teraz?"
      Jarosław Gowin kompromituje się moralnie. Trzeba mieć wyczucie proporcji. Politycy niemieccy, szwedzcy są o wiele bardziej chrześcijańscy, niż ostentacyjnie katolicka Polska."
      polska.newsweek.pl/leszek-balcerowicz-opozycja-kompromituje-sie-moralnie,artykuly,370902,1.html

Piękne słowa. Nic dodać, nic ująć.
      • Gość: gosc Re: Balcerowicz w TOK FM IP: *.avenueoftor.com 21.09.15, 19:01
        Nachalne są te ż. ku... i zuchwałe z @Radio_TOK_FM .... że zacytuje Szwejka

twitter.com/LustroR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka