Dodaj do ulubionych

opole mułowate

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:43
Była szansa na pierwszą prawdziwą inwestycje w tym "miescie" niestety nasi
kochani urzędnicy wratuszu znowu nie dali rady i wedel catbury nie bierze już
opola pod uwagę.Zainteresowanych odsyłam do dzisiejszej nto.Od dawna mówię to
miasto nadaje się tylko do zaorania.Niestety ta sama nto napisała niedawno
artykuł pt."W opolu żyje się najlepiej "od którego dostałem zajadów po
uszy.Ile jeszcze musi wody w odrze wody upłynąć żeby ludzie przestali głosowac
na takie osoby jak pan Zembaczyński a opole przestało być synonimem marazmu
,mułowatości i kompletnego braku perspektyw rozwoju.
Obserwuj wątek
    • mx4 Re: opole mułowate 04.11.05, 19:25
      Jeszcze rok.
      "Chryste, znaczy cierpliwości" (K.O. Borchard "Znaczy Kapitan")
      • Gość: su Re: opole mułowate IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 04.11.05, 21:10
        No dobra, a jest kogo wybrać za ten rok, i jedni i drudzy są ch..a warci. Papa
        Musiał II jeszcze się w tym mieście nie narodził.
        • opolak Re: opole mułowate 04.11.05, 21:22
          Czasem lepiej wziąć dobrego organizatora z innego regionu.
          Nie będzie miał powinowatych.
          • o.tisk Re: opole mułowate 05.11.05, 08:56
            czyli jezykiem sportowym " trener z zagranicy ! "
            Moze to i lepsze w tym przypadku ?
        • Gość: zniesmaczony Re: opole mułowate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 22:14
          znając polską mentalność, nawet do Papy by sie przyczepili, ze to źle i tamto
          nie tak jak trzeba. Przeciez na tym to polega, ze zawsze coś jest nie tak i
          zawsze widać tylko minusy, nigdy plusów. Inaczej by nawet tego forum nie było,
          bo nudne by było czytanie codziennie 300 postów w klimacie "ale jest cudownie"
          "ach jak wspaniale" "lepiej być nie moze" itp. itd.
          • mx4 Re: opole mułowate 05.11.05, 08:21
            A co mogę na to poradzić, że to nie ja odpędzam inwestorów, że to nie ja mam
            kretyńskie megalomańskie pomysły, że to nie ja chcę wydać 96 milionów na
            amfiteatr i następne na suyper stadion lekkoatletyczny nie dając kilku na
            przygotowanie terenu pod inwestycje (przykładowej fabryki czekolady), że to nie
            ja nic nie robię w ratuszu. Owszem mogę np. wystartować w przyszłych wyborach
            (mój program wyborczy jest prosty - na początek dużo latarni, a potem...). A
            różnica między mną a urzędnikami miejskimi (z prezydentem na czele) jest taka,
            że ja pracuję a oni urzędują. Dlatego na tym forum i ja i inni mamy prawo i
            wręcz obowiązek władze (wtedy kiedy robi głupoty) krytykować.
            • jawor10 Re: opole mułowate 05.11.05, 15:29
              mx4
              a ile sobie życzyłbyś za dobre sprawowanie władzy???
          • Gość: Tommy Re: opole mułowate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 17:02
            Mamy do tego prawo aby utyskiwać jako wyborcy i przede wszystkim jako obywatele,
            którzy powierzyli sprawowanie władzy w swoim imieniu bandzie nieudaczników o
            superaspiracjach. Nic to, że od wyborów do wyborów dajemy sie naciągnąć na tę
            samą przeterminowaną, odświeżoną kiełbasę wybroczą. I wg. Ciebie mamy siedzieć
            cicho i nie mogąc przełknąć kolejnego kęsa zajadać się tym g..nem!!!

A co do 300 postó w klimacie "ale jest cudownie" to tak!!!! było by pięknie
            gdyby przychodząc do pracy, odpalając kompa przeczytać informacje, ża a to
            kolejna ogromna inwestycja rusza w naszym mieście, albo że, właśnie powstaje 5
            tys. miejsc pracy w naszym regionie!!!!!Przynajmniej wiedziałbym, że oddając
            swój głos na pana X sam dorzyciłem swoją małą cegiełkę do sukcesu tego miasta.
            • borus6 Re: opole mułowate 05.11.05, 19:05
              Tak klawo być na posadce, wysokopłatnej - beż żadnej odpowiedzialności za
              wydawanie pieniędzy z budżetu, nie być ocenianym od efektów pracy, premia i tak
              będzie.Ale na to pozwalają wyborcy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka