Dodaj do ulubionych

Kurski zdemolował Zakowskiego.....

IP: 217.197.74.* 03.03.06, 00:50
pieszczocha, dziś w programie u Foxa.Trójka murarska w składzie Zakowski,
Najsztub i prowadzący Lis wywoływali ducha pożeracza wolności mediów.Ten seans
spirytystyczny rozwalił Kurski mający w odwodzie Cymańskiego, a przed sobą
kwity z faktami.Był rzeczywiście dobrze przygotowany w przeciwieństwie do
Liska et consortes.Momentami Zakowskiemu niczym jego sumowi brakowało
powietrza.Złośliwy kamerzysta w zbliżeniach pokazywał kable na jego szyi, gule
i trzęsące się wargi.A Kurski niczym sowiecki prokurator wojskowy punktował go
za wywiad kelnerski w Londynie z Kulczykiem i Paradowską. Przywalił mu z
prowokacją Staniszkisowej i atakiem na Bronka Wildsteina za listę i
przyśpieszenie lustracji, na dzwięk, którego to słowa portki się panu trzęsą -
skonstatował Kurski nie bez racji.Zakowski zamilkł na dobrych parę chwil jak
zamroczony bokser.Dostało się też Lisowi za włazidupstwo Millerowi.Pitt Bull
był dobrze przygotowany i wyrażnie Cymański go spuścił ze smyczy.Lis
postraszył widzów czasami makkartyzmu i zgrabnie pożegnał widzów po angielsku,
jakby była to jego ostatnia wolna wypowiedż na wizji.Grozę spotęgował poprzez
dwukrotne wypowiedzenie tego pożegnania gud najt, end gud lack.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obiektywny Inaczej Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 11:12
      Do tego oszołoma Jarosława to nawet brat Jacek Kurski nie chce sie przyznawać.
      Jedynie Najsztub dobrze wypadł.
      A cymanski@berecik.moh.rp to "zero ujemne"!
      • Gość: BRO Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:34
        Program Lisa mnie specjalnie nie pociaga. Prowadzacy prubuje kreowac sie na
        autorytet a czesto nie staje ani przekonujacych argumentow, ani bezstronnosci, o
        ktora jakoby zabiega, ani wreszcie moralnej postawy.
        Wczorajszego programu widzialem kawalek. Kurski faktycznie jest inteligentny i
        byl dobrze przygotowany. Uwazam jednak, ze tego rodzaju ludzie sa wyjatkowo
        niebezpieczni. To typowy ideolog bez skrupulow. Stosowane przez Kurskiego
        techniki erystyczne dzialaja na motloch a bronic sie przed nimi trudno.
        Motlochowi trzeba krotkich jasnych hasel i dosadnych sformulowan. Rzeczywistosc
        ma byc przedstawiona prosto i jasno. Ale rzeczywistosc nie jest ani prosta ani
        jasna.
        Stad raz puszczona w ruch prostacka machina prawdopodobnie zatrzyma sie dopiero
        na jakims powaznym kryzysie, moze nawet katastrofie. Predzej prostactwo nie
        skonstatuje, ze jest manipulowane.
        By bylo jasne szanuje ludzi prostych i niewyksztalconych. Sek w tym, ze
        prostactwo niekoniecznie znaczy brak wyksztalcenia.
        Nie wykluczone, ze jako kraj zmierzamy na argentynski szlak.
        Tam Peronisci takze doszli do wladzy pod haslami oczyszczenia panstwa i
        zaprowadzenia porzadku. Motloch to poparl a peronistyczni "swoi" rozgrabili
        panstwo, zepsuli gospodarke i dzis juz nie ma chetnych do naprawiania
        czegokolwiek. Komunizmu nie ma ale i obiecywanego porzadku nie ma.

Pozdrawiam
        BRO
        • Gość: MIeszaniec Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.pl / 217.173.202.* 03.03.06, 18:21
          Zgadzam się z Twoją diagnozą. Dziwi mnie postawa behemota, który wywołał temat.
          Program obejrzałem. Z trudem. Już wcześniej widziałem popisy w sprawie
          Wermachtu, opluwanie prof. Łętowskiej, więc dziwić nic nie powinno. Tak jak
          Kurski ja również potrafiłbym się przygotować. O wiele trudniejszym zadaniem
          jest przewidywanie działań Kurskiego i przygotowanie się do odparowania jego
          argumentów. Ponadto trudno kulturą osobistą zwalczać brutalne chamstwo.
          Facet razem z tym drugim palantem przekrzykiwali wszystkich łącznie z
          prowadzącym, a Żakowskiego tam nie było słychu ani widu.
          Starcie chama Kurskiego i ugrzecznionego Żakowskiego musiało zakończyć się
          wynikiem wiadomym, z tym tylko, że ocena jest jednoznacznie oczywista dla
          motłochu. Podobnym skutkiem zakończy się cywilizacyjne starcie Zachodu i świata
          islamskiego. Ani się obejrzycie, jak kościoły zmienią wystrój na wzór ongiś też
          kościołu Haghia Sophia. Zapobiegli powinni już zatrudnić świstaka do wycinania
          półksiężyców ze sreberek. Wspomnicie kiedyś moje słowa.
          Z wątku rozpoczętego przez Behemota tylko jedna smutna refleksja. Przykro mi,
          że facet o tak wydałoby się niezależnych poglądach przyłącza się w ocenach do
          motłochu z byczymi karkami. Zastanawiam się, czy futrzak aby nie powziął sobie
          zamiaru demonstrowania swojej oryginalności za wszelką cenę.
          Wydaje mi się, że skuteczniej byłoby wskoczyć w rajtuzy, wetknąć sobie w zadek
          pawie pióra i zrobić parę rundek dookoła Ratusza.
          • katharyna Re: Kurski zdemolował Zakowskiego.....i to JAK !!! 03.03.06, 19:35
            MIeszaniec napisał(a):
            > Tak jak Kurski ja również potrafiłbym się przygotować.

E J Ż E !... mówisz to serio...?

> Podobnym skutkiem zakończy się cywilizacyjne starcie Zachodu i świata
            > islamskiego. Ani się obejrzycie, jak kościoły zmienią wystrój na wzór ongiś
            > też kościołu Haghia Sophia. Zapobiegli powinni już zatrudnić świstaka do
            > wycinania półksiężyców ze sreberek. Wspomnicie kiedyś moje słowa.

Czy ty się aby dobrze czujesz - człowieku ?
            Nastepny kawałek z mieszańca:

>Zastanawiam się, czy futrzak aby nie powziął sobie
            > zamiaru demonstrowania swojej oryginalności za wszelką cenę.
            > Wydaje mi się, że skuteczniej byłoby wskoczyć w rajtuzy, wetknąć sobie w
            > zadek pawie pióra i zrobić parę rundek dookoła Ratusza.

No cóż, nie raz dawałeś nam tutaj na forum dowód na to, że logiczne myślenie,
            nie jest twoją najmocniejszą stroną, no ale te ostatnie twoje kawałki...
            to sam - c y m e s .
            Taka "intelektualna" sperma.
            Wygląda mi to na jakąś nową, ostrą remisję twojej ciągle niezaleczonej -
            profetycznej megaskłonności.

Odnośnie wczorajszej kompromitacji Tomasza Lisa, w swoim programie "Co z tą
            Polską" i jego dzisiejszej porannej( niemal) ekspiacji w radiu - OSZOŁOMÓW -
            TŁOK W FM - założyłem oddzielny wątek.
            To by było na tyle.

• Gość: MIeszaniec Re: Kurski zdemolował Zakowskiego.....i to JAK !! IP: *.pl / 217.173.202.* 03.03.06, 20:59
              Ale brzydko!
              Dokładnie w stylu Kurskiego. Twój styl w każdym poście, czego by nie dotyczył
              jest agresywny, napastliwy i chamski. Gdybyś mógł, pewnie gołymi rękami
              udusiłbyś wszystkich, którzy się z tobą nie zgadzają. Jedno mnie zastanawia.
              Mamy w Polsce bardzo wiele mediów i bardzo wiele forów dyskusyjnych. Skoro
              twoje poglądy są absolutnie sprzeczne z linią "Gazety Wyborczej", to dlaczego
              upodobałeś sobie to forum? Po diabła to czytasz i po diabła tu piszesz? Czy nie
              lepiej poużywać sobie na forum tygodnika "Wprost" czy też "Naszego Dziennika"?
              Tacy jak ja zwykle tam się nie udzielają i byłbyś bardzo szczęśliwy w
              towarzystwie wzajemnej adoracji.
              Co do logicznego myślenia, to daruj sobie. Jesteś jednym z najbardziej
              emocjonalnie reagujących na tym forum, jeśli nie liczyć paru kretynów z
              niemieckim IP. A właśnie buzujące emocje świadczą o zaniku zdolności logicznego
              myślenia i jakiejkolwiek możliwości chłodnej oceny sytuacji.
              Trochę zbyt wysoki poziom testosteronu chłopie. Coś z tym musisz zrobić.
              Wbrew żeńskiemu nickowi na 100% jesteś facet.
              • katharyna Re: Kurski zdemolował Zakowskiego.....i to JAK !! 04.03.06, 12:58
                MIeszaniec napisał(a):
                Ale brzydko!
                > Dokładnie w stylu Kurskiego. Twój styl w każdym poście, czego by nie dotyczył
                > jest agresywny, napastliwy i chamski. Gdybyś mógł, pewnie gołymi rękami
                > udusiłbyś wszystkich, którzy się z tobą nie zgadzają.

Dziękuję za komplement o stylu Burskiego - którego bardzo cenię. To miłe.
                Reszta to epitety i kłamliwe insynuacje. Z tego jesteś na tym forum znany.
                Kolejny dowód braku poprawnej relacji z ocenianą rzeczywistością. Przypadłość
                wiodąca przeważnie na manowce.

Dalej;
                > Jedno mnie zastanawia.
                > Mamy w Polsce bardzo wiele mediów i bardzo wiele forów dyskusyjnych. Skoro
                > twoje poglądy są absolutnie sprzeczne z linią "Gazety Wyborczej", to dlaczego
                > upodobałeś sobie to forum? Po diabła to czytasz i po diabła tu piszesz? Czy
                > nie lepiej >poużywać sobie na forum tygodnika "Wprost" czy też "Naszego
                > Dziennika"?Tacy jak ja zwykle tam się nie udzielają i byłbyś bardzo
                > szczęśliwy w towarzystwie wzajemnej adoracji.
                Odp.
                Jak już kiedyś pisałem (nieuważnie czytasz ? czy co ) więc powtórzę; uważam to
                forum za jedno z najlepszych i najlepiej prowadzonych w internecie, i mimo
                sporadycznych (czyt. koniecznych ) ingerencji cenzorskich, - za prawdziwie
                wolną trybunę. Bardzo je lubię i wysoko sobie cenię.
                Więc wybacz, na pewno nie spełnię twoich absurdalnych oczekiwań w tym
                względzie.

>Co do logicznego myślenia, to daruj sobie. Jesteś jednym z najbardziej
                > emocjonalnie reagujących na tym forum, jeśli nie liczyć paru kretynów z
                > niemieckim IP. A właśnie buzujące emocje świadczą o zaniku zdolności
                >logicznego myślenia i jakiejkolwiek możliwości chłodnej oceny sytuacji.
                > Trochę zbyt wysoki poziom testosteronu chłopie. Coś z tym musisz zrobić.

Tak sądzisz ? Z tak powszechnie wszystkim znaną tezą można się tylko zgodzić.
                Tylko dlaczego imputujesz ją mnie, a nie sobie ? Hmmm ? Gdzie ty bystrzaku
                jeden widzisz te emocje ?
                Czyli twoje profetyczne "myślenie" ( z czym masz nadal kłopot- vide twój
                poprzedni post )
                i jego skandaliczny poziom – oraz zanik kontaktu z rzeczywistością ( cecha
                wypracowana przez nałogowe czytanie GW ? )zależą niby tylko od tego, że przy
                pisaniu, pozbywasz się ludzkich emocji ? No, no ? To ciekawe ? Aczkolwiek w
                twoich żenujących czasami postach na pewno jest to łatwe do udowodnienia. 

Znakomity filozof, prof. Wolniewicz - którego cenię - powiedział:
                " kto przegrywa co do treści, ten czepia się formy "
                Tak właśnie czyni cała wasza zbieranina by nie powiedzieć - kamaryla, skupiona
                wokół masowych manipulatorów świadomością, typu - GW, Polityki, Wprost itp.
                Tworząc skandalizującą opozycję w parlamencie, w swym nieustannym, obrzydliwym
                ataku na rząd, premiera, prezydenta, parlament, itd. z reguły czepiacie się
                właśnie FORMY, bo nie jesteście nigdy w stanie zanegować – TREŚCI, prawdy,
                racji i słuszności.

Kto tego nie widzi, lub uprzedzony jak ty, nie zauważa – ten spokojnie może
                się sam nazywać - Mleszaniec. ( czyli, chopie po noszymu – Pofyrtaniec ). Co
                za trafny nick..no, no !
                • Gość: MIeszaniec Re: Kurski zdemolował Zakowskiego.....i to JAK !! IP: *.pl / 217.173.202.* 05.03.06, 22:48
                  1. Jeśli tak ci się to forum podoba, to musisz akceptować reguły gry i
                  tolerować istnienie MIeszańca.
                  2. Co do emocji, to zapalasz się lepiej niż mieszanka fosforu, azotanu potasu i
                  nafty, jeśli tego u siebie nie widzisz, to zmierz sobie ciśnienie przed i po
                  czytaniu postów MIeszańca. Czytałem wiele Twoich wpisów, niekoniecznie biorąc
                  udział dyskusji. Wszystkie sprawiają wrażenie bardzo zaangażowanych.
                  Ponadto sam wątki! Chyba wszytskie polityczne. O kurcze! Czyż to nie jest
                  zaangażowanie? I czyż to nie są emocje?
                  3. Tak nałogowo czytam Gazetę Wyborczą i Politykę. Nie we wszystkim podzielam
                  linię GW (n.p. ewidentnego poparcia interwencji w Iraku, czy też promowania
                  ultraliberalizmu ekonomicznego). O wiele bardziej leży mi Polityka, której
                  poziom oceniam bardzo wysoko, z pewnością wyżej niż poziom podobnych pism
                  amerykańskich lub brytyjskich, które również mam okazję czytać. Natomiast jeśli
                  chodzi o Wprost uważam je za cienasty tygodnik, wyróżniający się tylko
                  zwierzęcym antykomunizmem. Nijak nie mogę zrozumieć, czemu ci nie odpowiada i
                  czemu wymieniasz Wprost obok GW i Polityki ? Czyżby teraz Wprost było w
                  opozycji do Pis? Niemożliwe! Tam przecie Bronio broni. Nie wiem, nie czytam.
                  Zmanipulować się nie dam ani Wyborczej, ani Kurskiemu. Nnie jestem "głupim
                  narodem", jak to sięraczył wyrazić Jacek Kurski . Zupełnie przypadkowo zostałem
                  przeszkolony na okoliczność manipulacji medialnych i w tej chwili nawet na
                  dobór zdjęcia do artykułu w gazecie, dobór tytułu publikacji, ujęcie kamery,
                  tembr głosu, zbliżenie, czy też kąt padania światła nzwracam uwagę. Jak
                  wszystkiego i tego można się nauczyć, i jak w każdym przypadku - łatwiej jest
                  jak cię ktoś tego nauczy, niż byś miał sam do tego dochodzić.
                  4. Co to kwesti formy i treści, to polecam zapis tekstowy programu - link
                  przytoczony przez kogoś poniżej. Jak się wywali jeszcze didaskalia, to widać,
                  że Kurski żadnych istotnych treści nie przekazał, a cała demolka w jego
                  wykonaniu polegała na odegraniu teatrum, czyli na formie. Kurski pozbawiony oka
                  kamery i sitka mikrofonu, czytany, a nie oglądany i słuchany wypada bladziutko.
                  Radzę przeczytać.
                  I nie denerwuj się tak! Jeśli twoim celem jest uprawianie jakiejś propagandy,
                  to to forum ma mały stopień społecznego oddziaływania i nic z tego nie wyjdzie.
                  Jeśli zaś chcesz się po prostu trochę pospierać - to voila!
                  Dobranoc!
                  • mgt-22 Re: Kurski zdemolował Zakowskiego.....i to JAK !! 06.03.06, 17:57
                    domieszańca: żyje już trochę na tym świecie i dopiero dzisiaj natrafiłem na
                    takiego fiksanta, który twierdzi, że GW popiera ultraliberalizm; chyba że
                    ultraliberalizm jest już tak daleko zatoczył na prawo że styka się z
                    anarchizmem i trockizmem.
                    Spektrum poglądów politycznych często przedstawiane jest w postaci wachlarza,
                    a ten jest przecież wycinkiem okręgu.
                    Coś w tym jest bo kolory tego wachlarza przedstawiają się, poczynając od lewej
                    strony od czarnego, który jest na sztandarach anarchistów poprzez czerwień
                    komunistów i innych wywrotowców, różowy - socjalistów i socjaldemokratów,
                    żółty - chrześcijańskich demokratów, zielony - ludowców, niebieski - generalnie
                    dla zdecydowanej prawicy czyli monarchistów, narodowców, konserwatystów aż po
                    skrajną reakcję, której barwy zmierzają do ciemnego granatu i czerni.
                    • Gość: MIeszaniec MIsttrzuuuuu IP: *.pl / 217.173.202.* 06.03.06, 21:44
                      Ja mówiłem wyłącznie o tym, co Wyborcza propaguje w sferze poglądów
                      ekonomicznych.
                      Tam tylko Gadomski. Kuronia już nie ma, zresztą ekonomistą nie był.
                      Czasami publikuje tłumaczenia felietoników noblisty profesora Josepha
                      Stizglitza, który ma nieco inny ogląd spraw niż pan mgr Gadomski.
                      Tyle, że nawet wtedy redakcja dodaje taki nagłówek od siebie.
                      Dokładnie nie pamiętam, ale coś w rodzaju "alternatywne poglądy ekonomiczne"
                      czy coś w tym stylu. Ten nagłówek wyraźnie ma pejoratywną konotację i w moim
                      odczuciu sugeruje czytelnikowi, że to takie tam sobie profesorskie dyrdymały
                      zza oceanu. Nie byłoby tego nagłówka może i bym uwierzył w pluralizm
                      popularyzacji poglądów ekonomicznych. Z trudem jednak, bo Stiglitza felietoniki
                      rzadkie i krótkie, a poza Gadomskim prezentują tam poglądy ekonomiczne
                      wyłącznie jemu podobni, jak n.p. Wiesław Lewandowski. Sądzę, że publikowanie
                      Stiglitza ma na celu wyłącznie chwalenie się rzekomym pluralizmu prezentowanych
                      poglądów ekonomicznych. Coś jakby samousprawiedliwianie się.
                      Zresztą Gazeta nie jest oryginalna, bo liberalizm ekonomiczny należy do kanonu
                      dziennikarskiej poprawności politycznej. Z rzadka można natrafić na jakiegoś
                      odważnego, który napisze, że koszty pracy w Polsce należą do najniższych w
                      Europie, lub, że podatki w Polsce też należą do jednych z niższych na świecie.
                      99% procent dziennikarskiej braci powtarza mantrę Gadomskich i Goliszewskich,
                      że podatki i koszty pracy w Polsce są horrendalnie wysokie, nie zadając sobie
                      najmniejszego trudu, aby prawdziwość takiego twierdzenia zweryfikować.
        • Gość: MIeszaniec Jeszcze do BRO IP: *.pl / 217.173.202.* 03.03.06, 22:31
          Twoja diagnoza Kurskiego i polityki PiSu jest bardzo fachowa. Pewnie zdradza
          Twoje przygotowanie zawodowe. Niestety, o ileż trafna, o tyleż rysująca ponure
          perspektywy.
          Dodam tylko tyle, że Polacy są manipulowani od upadku komuny na różne sposoby i
          przez różne grupy interesu i nie zdają sobie absolutnie z tego sprawy. To nie
          tylko dzisiaj PiS uprawia manipulację zaszczepiając w ludziach wiarę w tzw.
          układ, totalną korupcję i ekstremalny poziom przestępczości. Społeczeństwo jest
          otumanione niewyobrażalną ilością mitów i niekoniecznie dotyczy to tylko ludzi
          o prostych kostrukcjach wewnętrznych. Wielu inteligentnych ludzi dało sobie
          wmówić różnego rodzaju herezje, których fałsz można prosto obnażyć za pomocą
          liczb. Tymczasem te liczby są ignorowane, skrywane, przemilczane, a powtarzane
          są w kólko fałszywe ogólniki. W tym wypadku zmanipulowany jest nie
          tylko "głupi naród" jak raczył się wyrazić Jacek Kurski, ale i takie wzorce
          niezależności jak red. Lis, czy nawet red. Żakowski.
          To jest dopiero zasmucające.
          Mam nadzieję, że wiesz o jakie herezje mi chodzi.
          • Gość: BRO Re: Do Mleszanca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 14:01
            Po krotkiej nieobecnosci powoli podczytuje sobie. :)
            No coz, jak kazdy Polak najlepiej znam sie na polityce, medycynie i wydawaniu
            pieniedzy.

Pozdrawiam
            BRO
        • mgt-22 Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... 05.03.06, 21:17
          przed pierwszą wojną światową kiedy jeszcze istniała w armiach instytucja
          ordynansa, a słuzba wojskowa w rosyjskiej armii trwała kilkanaście lat jeden z
          generałów musiał z konieczności zmienić ordynansa z racji odejścia do cywila
          starego wiarusa. Generał za to miał swoje przyzwyczajenia i dziwactwa, ktorych
          nowy służący nie znał. Jednym z takich dziwactw, ktore i dzisiaj się zdarzają
          było nadużywanie typowo wojskowego zwrotu "krótko i jasno". Przy każdej okazji
          aby podkreślić ważność swojej wypowiedzi ale też czasem bezwiednie
          dodawał "krótko i jasno". Np. Pójdziecie tam i tam i zrobicie to i to krótko i
          jasno, albo jutro będzie inspekcja służby wartowniczej krótko i jasno itp.
          Wychodząc na odprawę do komendanta garnizonu polecił ordynansowi: idę na
          odprawę, wrócę późno, przygotujcie mi posłanie abym mógł się zaraz położyć spać
          krótko i jasno.
          Ten po jego wyjściu zaraz się zaczął martwić jak wypełnić polecenie generała
          jak najdokładniej. W końcu postanowił przygotować mu spanie na parapecie
          okiennym. "Będzie miał, skurczybyk, i krótko i jasno.
          • Gość: BRO Do mgt-22 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:50
            Dawnom sie tak nie usmial.
            Pozdrawiam
            BRO
            • mgt-22 Re: Do mgt-22 06.03.06, 18:02
              dziękuję, mam jeszcze kilka z wojska ale muszę ostrożnie szafować bo na
              wszystkie fora nie starczy np; po co żołnierz ma płaszcz? Prawidłowa odpowiedź:
              po kostki. Albo, co żołnierz ma pod łóżkiem? Prawidłowa odpowiedź: porządek.
    • Gość: Obserwator Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.esab.net 03.03.06, 13:41
      Nie chce się wierzyć, że to napisał behemot.
      Program widziałem, behemota wypociny też czytam i ninijeszy post do faceta nie
      pasuje. Czyżby ktoś się podszywał pod behemota?
      • Gość: Rene Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 14:36
        Widać i behemot czasami ma przebłyski i dobrze odczytuje racje,
        po której leżą stronie. Wg mnie nie zajął żadnego stanowiska, tylko
        obiektywnie skomentował to co widział. Taka postawa budzi szacunek.
        A tobie żal i nie wsmak...?

Dziwić się temu mogą tylko "łby zakute", czyli mózgowy beton,
        inaczej - tacy jak ty bezmyślni, stronniczy Obserwatorzy .
        • Gość: Ryszard Ochódzki Kurski zdemolował ładny programik męża Kingi R. IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:03
          a miało być tak pięknie w RP 4.0
          • Gość: x Re: Kurski zdemolował ładny programik męża Kingi IP: *.chello.pl 03.03.06, 17:28
            bulterier kurski pokazal, ze potrafi tylko szczekac. i to tylko na jedna nute.
            jedynie najsztub i zakowski mieci cos sensownego do powiedzenia.
            • Gość: katon Re: Kurski zdemolował ładny programik męża Kingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:17
              Kurski jeden z najlepszych autorów podreczników do pozytywnego budowania
              wizerunku wypatroszył lisa na oczach telewidzów żakowski miernota ciamkajaca
              gdyby nie jego tatko prufysor pisał by w "Głosie Odlewnika" w Ozimku!

Brawo Kurski świetnie dałeś popalić w programie bodaj Konfrontacje gdy
              pokazałes filmik jak rodzina Tuska twierdzi ze wszyscy wiedzieli o dziadziusiu
              z Wermahtu co nie jest przestepstwem natomiast kłamstwo przyszłego prezydenta
              to szmaciarstwo ala Kwach rach ciach ciach!TVN nie pokazał tego filmu wot
              wolne media job wasza mat!
    • Gość: asd Re: Kurski zdemolował Zakowskiego.....ZAPIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 23:01
      tomaszlis.wp.pl/archiwum_lista.html?ticaid=112f0
    • Gość: oto Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 07:17
      coztapolska.wp.pl/galeria_lista.html
    • k100 Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... 04.03.06, 09:09
      Kurski po raz kolejny pokazal ze przejol po komunistach znane i sprawdzone
      metody walki z przeciwnikami. Brutalnie atakujac Zakowskiego posluzyl sie
      mechanizmami socjotechniki. Najwazniejsze zeby media byly 'nasze' to z reszta
      nie bedzie juz problemow. Doprawdy naiwne i krotkowzroczne to myslenie.
      • Gość: uwe Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 09:53
        Czerwone dziennkarstwo na Kube i w plenery góry Synaj!

Czyje dzieci studiowały dziennikarstwo w PRLU?

• Gość: behemot Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: 217.197.74.* 04.03.06, 10:21
          Fakt.
          • Gość: MIeszaniec Behemot? IP: *.pl / 217.173.202.* 04.03.06, 11:03
            Całkiem ci już wali?
            A Wildstein i cała masa innego dziennikarskiego oszołomstwa, które wyszło spod
            ręki Kąkolewskiego to pewnie też dzieci komunistycznego estabilshmentu?
            For your information, Wojciech Żakowski, ojciec Jacka, do żadnego czerwonego
            estabilshmentu nie należał. Był za to bardzo płodnym autorem świetnych
            podręczników do matematyki, na których wyedukowały się pokolenia polskich
            inżynierów i licealistów, co zapewne skutkowało niezłymi dochodami, a rodzina
            Żakowskich mieszkała w Warszawie, na Mokotowie, co samo sobą stwarzało dogodne
            warunki do studiowania czegokolwiek. Jacek Żakowski dostał dobre geny po
            rodzicach, w ogólniaku należał do najlepszych uczniów (mam informacje z
            pierwszej ręki w tej materii), więc miał problemów z dostaniem się na
            jakiekolwiek studia.
            Zresztą tak wtedy, jak i teraz, dobrzy ludzie nie mają problemu z wstępem na
            dobre uczelnie. Inaczej ma się sprawa z tymi gorszymi. Za komuny tatuś
            załatwiał miejsce, a teraz tatuś daje kasę. Jest wszakże jedna różnica.
            I ty, z racji wieku, powinieneś to wiedzieć. Nauczyciele akademiccy za komuny,
            znajdowali wyjątkową przyjemność w uwalania tłumoków z komunistycznym
            rodowodem. Teraz, w prywatnych uczelniach, takich się nie uwala, bo są źródłem
            dochodu. Jak sobie jakiś buc z tróją z polskiego na maturze ubzdura, że będzie
            dziennikarzem, to nim zostaje. Całe szczeście, że jeszcze nie dotyczy to
            lekarzy, bo niestety n.p. inżynierów elektryków, co nie znają prawa Ohma jest
            coraz więcej.
            Mam bardzo bliskiego kolegę, który w PRL skończył dziennikarstwo. Zdeklarowany
            antykomunista, syn wywiezionego na Sybir innego zdeklarowanego antykomunisty.
            Pewnie uważasz, że jego tatuś Sybirak też był TW, mimo, że za całe życie
            dorobił się spółdzielczego mieszkanka 2 pokojowego 47 m. kw.
            Gdzie twój FAKT?
            • top9 Re: Behemot? 04.03.06, 13:04
              za duzo emocji masz i Ty i Twoja Oponentka(Twój Oponent)- wygląda na to, że
              zarówno Ty jak i Oponentka(Oponent) dramatycznie ostro zabiegacie o względy
              Behemota!!! Nie zbyt zdrowo to wygląda!!!
            • Gość: behemot Re: Behemot? IP: 217.197.74.* 04.03.06, 14:58
              Też fakt.
            • Gość: behemot Re: Behemot? IP: 217.197.74.* 04.03.06, 14:59
              Pod post Mleszańca. Fakt.
    • Gość: ert Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 17:05
      tomaszlis.wp.pl/archiwum_lista.html?ticaid=112f0
      • Gość: MIeszaniec stenogram IP: *.pl / 217.173.202.* 04.03.06, 22:02
        Świetnie byłoby gdyby tak jeszcze z tego tekstu wyrzucić didaskalia.
        Ale i tak, jak się czyta, to zostało powiedziane, bez oglądania spektaklu, to
        wtedy wyłazi cała prawda. Z samego tekstu rzekomej demolki w wykonaniu
        Kurskiego nie dostrzeże nawet miłośnik pisuaru, jeśli tyjotru nie widział.
        • Gość: behemot Re: stenogram IP: 217.197.74.* 04.03.06, 22:10
          To oglądaj telewizję za pomocą stenogramów łącznie z didaskaliami, nawet
          zapisanymi w brajlu to Ci wylezie caaaała prawda.Czuwaj.
    • Gość: do behamota Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 06:22
      Behamocie ty masz wyraznie kompleksy, jakas zawzietosc i satysfakcja z
      przywalania, i radosc jak przywalaja innym, czlowiecze, lecz sie ! Spusc
      powietrze z nadetego ego ! Bo pekniesz !
      • top9 Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... 05.03.06, 08:14
        chyba opisujesz siebie a nie behemota... lub jakiegos nieznanego beh"a"mota!
        • Gość: x Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: 87.207.158.* 05.03.06, 20:47
          a kogo obchodzi jakis behemot? wazne, ze szydlo wyszlo z worka i kurski juz
          nawet nie udaje, ze zalezy mu na wolnych mediach. media maja byc tylko "nasze".
          • mgt-22 Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... 05.03.06, 21:43
            w świecie polityki zawsze chodzi o dorwanie się do władzy. Kiedyś władzę
            sprawowali przedstawiciele elity inaczej znaną pod nazwą arystokracji. Byli to
            przważnie ludzie majętni, którzy środki na swoje utrzymanie czerpali z zasobów
            rodzinnych.

W czasach demokracji każdy może być prezydentem; pucybut albo elektryk albo
            nawet komunista. Tacy zwykle wywodzą się z gminu i są gołodupcami dlatego
            dlatego metody i walki o władzę wywodzą się z rynsztoka.
            Ludzie z wyższej klasy a dzieki temu znający co to jest honor nieporozumienia
            rozstrzygali w pojedynkach za pomocą białej broni lub pistoletu.
            Motłoch nie ma pojęcia o honorze i dlatego konflikty rozstrzyga się
            najprostszymi metodami: sztachetą, drągiem, z byka lub z fleka. Te wrzaski i
            wymachiwania sobie rękami przed oczami u Lisa i w innych wizjach przypominają
            zwykle karczemną burdę ale czego spodziewać się po demokracji. Świat
            dżentelmenów odszedł już bezpowrotnie w przeszłość.

Obecnie świat przyszło nam oglądać z poziomu kundli przemierzających rynsztoki
            w poszukiwaniu ochłapów
            • k100 Do mgt-22 06.03.06, 08:48

Twoja wypowiedz jest chamska i prymitywna widac ze rowniez wywodzisz sie z
              motlochu.
              Wracajac do tematy, prosci ludzie tzw. golodupcy mieli wieksze poczucie honoru
              niz wielu arystokratow. Swoja droga co to za dzisiejsza arystokracja wychowana
              na socjalistycznych wzorcach pozbawiona przez komune wszelkich dobr
              rodzinnych.
              • mgt-22 Re: Do mgt-22 06.03.06, 18:34
                z uwagi na swoją wrodzoną dyskrecję nie będę się wypowiadał z kim zadawała się
                twoja mamusia.
                W jednym się z tobą zgodzę; w demokracji wszyscy jesteśmy motłochem ponieważ
                posługujemy się tą samą bronią, która nigdy nie będzie należała do arsenału
                honorowego oręża - kartką wyborczą. Wyciągnięta z urny, niczym się nie różni ta
                wrzucona przez geniusza i przez łachudrę popijającego w bramie wodę brzozową.

Nie wypowiadaj się na temat arystokracji bo masz o tym temacie pogląd
                przekazany przez szkołę, w tórej obowiązuje program napisany jeszcze w latach
                siedemdziesiątych przez czołowych ideologów PZPR. W polskiej szkole od tamtych
                czasów nic się nie zmieniło. Może tylko to że obowiązującą lekturą nie jest już
                nasza szkapa a Hary Poter.

W Wielkiej Brytanii gdzie do dziś królowa przez nadanie tytułu szlacheckiego ma
                prawo za zasługi dla Korony, Państwa i Społeczeństwa przenieść człowieka do
                wyższej klasy społecznej. Inaczej mówiąc; wyrwać go spośród motłochu.
                Jakie to ma znaczenie dla ludzi niech świadczą słowa znanego aktora Seana
                Connery'ego, który kilka lat temu dostąpił tego zaszczytu. Należy dodać, że
                jest on także czynnym szkockim nacjonalistą pragnącym doprowadzić Szkocję do
                pełnej niepodległości odrywając ją od Zjednoczonego Królestwa. Otóż po
                otrzymaniu patentu szlacheckiego bardzo wzruszony, co podkreślali dziennikarze
                obecni na zwołanej przez niego konferencji prasowej, powiedział, że już był to
                jego najpiękniejszy i najważniejszy dzień w życiu chociaż wcale nie ma zamiaru
                jeszcze umierać.

• top9 Re: Do mgt-22 06.03.06, 18:47
                  mam na Twoj temat to samo zdanie co K100. Twoj swiat jak widac jest dwuwarstwowy
                  - całe szczęście to tylko Twoj problem - oczywiscie Ty jestes w tej wyzszej
                  warstwie a nawet najwyzszej. No coz wszystko jest wzgledne!
                  • Gość: mgt-22 Re: Do mgt-22 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:18
                    mój świat niestety jest jednowarstwowy. Tzn. muszę się zadawać z takimi jak wy.
                    Mam jednak nadzieję, że kiedyś powróci do podziału hierarchicznego i bedzie
                    sposób na pozostawienie waszego świata samemu sobie aby nie raził oczu ludzi
                    dążących do świata lepszego.
                    • Gość: motloch Re: Do mgt-22 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:18
                      Ja pochodze ze wsi ale od dziecka mialem poczucie ze tworze wokol siebie swiat
                      lepszy, robie to do dzis mimo ze mam juz 70-tke i dobrze mi z tym. Godnosc,
                      piekno, prawda, caly swiat wyzszych wartosci tworzymy sami i stosujac je w swym
                      zyciu automatycznie wchodzimy w wyzszy krag wtajemniczenia. Jestesmy
                      arystokratami ducha, a dobra materialne nie sa istotne. Rozdalem wszystko
                      dzieciom, odejde w jednej koszuli (no powiedzmy ubraniu) i to napawa mnie
                      spokojem. Trzymajcie sie ! Po co sie az tak inwektywowac !?
                      • Gość: BRO Re: Do mgt-22 i k100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:11
                        Moim skromnym zdaniem obaj macie racje zarazem jej nie majac.
                        To prawda, ze w demokracji glos rozumnego i glupca wazy tyle samo, wiec poniekad
                        racje ma mgt-22.
                        Z drugiej strony historia arystokracji to raczej ciag skandali, wynaturzen i
                        zwyczajnej slabosci niz odpowiedzialnosci, rzetelnosci i honoru. Podobnie
                        zreszta bywa w plebsie choc zasady moze mniej sztywne, zasieg oddzialywania
                        skromniejszy wiec i szkody spowodowane bledem znacznie mniejsze. Zatem racje
                        raczej ma k100.
                        Jak dotad 1:1.
                        Z postu mgt-22 można wnosic, ze domaga sie wladzy dla madrych a glupi powinni
                        sluchac. Ma w pelni racje.
                        Z postu k100 zas wynika, ze madrosci i glupoty mierzyc nie sposob bo madrosc to
                        nie inteligencja, nie wyksztalcenie, wiec komu wladze dac a komu ja odebrac?
                        Wiec racje ma k100.
                        Zatem 2:2.
                        Poza tym wsrod arystokracji glupcow nie brak a plebejscy medrcy sie zdarzaja.
                        Niby wiec wszyscysmy rowni ale bywa, ze glupiego zwa wielkim choc maly, a
                        madrego maluczkim choc znaczny.
                        Ile teraz?
                        Sie pogubilem.
                        To bylo na wesolo.
                        Serio zas to wiele racji ma Autor o nicku motloch.
                        Troche luzu bracia rodacy a bedzie wszystkim nam lzej nieco.

Pozdrawiam
                        BRO
    • Gość: rebus Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 09:04
      Kolega
      Umoczonych
      Ruskich
      Szpiegów,
      Kolaborantów
      I innej swołoczy
      • Gość: BRO Re: Kurski zdemolował Zakowskiego..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:44
        Przez pare dni bylem poza.
        Co ponizej dostalem e-mailem od przyjaciela.
        Troche to obok tematu ale smieszne.
        Zbyt poprawnym politycznie wyjasniam, ze jestem swiadom roznych okolicznosci
        zyciowych, ktore sprawiaja, ze niektorzy popadaja w biede. Takim oczywiscie
        nalezy sie SOLIDARNA POMOC.
        Zbyt czesto jednak bywau nas tak, ze pracowity musi tlumaczyc sie dlaczego nie
        jest biedny.

MRÓWKA i KONIK POLNY
        (wersja tradycyjna)

Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała
        solidny dom i zebrała zapasy na srogą zimę.

- "Głupia mrówka" - myślał konik polny, który okres kanikuły
        spędził na tańcach i hulankach.

Kiedy nadeszły chłody i deszcze, mrówka schowała się w domu i
        skosztowała zapasów. Konik polny umarł z głodu i zimna.

(wersja współczesna)
        Mrówka pracowała w pocie czoła całe upalne lato. Zbudowała
        solidny dom i zebrała zapasy na srogą zimę.

- "Głupia mrówka" - myślał konik polny, który okres kanikuły
        spędził na tańcach i hulankach.

Kiedy nadeszły chłody, mrówka schowała się w domu i
        skosztowała zapasów.

Drżący z zimna i głodny jak wilk konik polny zwołał
        konferencję prasową, na której zadał pytanie:

- Dlaczego na świecie są mrówki z własnym domem i pełną
        spiżarnią, podczas gdy inni muszą cierpieć głód i nie mają dachu
        nad głową?!!

TVN, Polsat i Telewizja Polska pokazują zdjęcia sinego z zimna
        konika polnego i siedzącej przy kominku zadowolonej mrówki. Po
        programie Elżbiety Jaworowicz cała Polska jest wstrząśnięta tak
        drastycznymi nierównościami społecznymi.

- Jak to możliwe - pyta Onika Molejnik patrząc prosto w oczy -
        że w środku Europy na początku trzeciego tysiąclecia jest
        jeszcze tyle niesprawiedliwości?!! Dlaczego konik polny musi tak
        cierpieć?!!

Rzecznik prasowy OFKP (Ogólnopolskie Forum Koników Polnych)
        występuje w głównym wydaniu Wiadomości i oskarża mrówkę o
        nacjonalizm, szowinizm i konikofobię!

Maciej Czereśniewski wraz z nowo powstałym zespołem śpiewa
        protest song "Nie łatwo być konikiem". Piosenka błyskawicznie
        zdobywa pierwsze miejsce na listach przebojów. Lider na krajowym
        rynku jednorazowych chusteczek notuje rekordowy wzrost
        sprzedaży.

Koniki polne zapowiadają zlot gwiaździsty w Warszawie w
        pierwszym dniu kalendarzowej zimy. Frakcja młodych koników
        polnych przed domem mrówki organizuje pikietę pod hasłem "Każdy
        chce żyć".

Stowarzyszenie Życie i Pracowitość publikuje na stronie
        internetowej memoriał o większej liczbie aktów przemocy w
        domach, w których mrówki mają klucze do spiżarni.

Zaproszony do studia cyklicznej audycji "Co z tą polaną?"
        charyzmatyczny przywódca partii polnej pyta, czy nie warto
        sprawdzić w jaki sposób mrówka osiągnęła tak wysoki status w
        kraju, w którym jest tak dużo biedy. "Należy wprowadzić podatek,
        który wyrówna szanse wszystkich mrówek i koników" - postuluje.

Prezydent wraz z żoną w specjalnym oświadczeniu zapewniają
        obywateli, że zrobią wszystko, co w ich mocy, aby przywrócić
        wiarę w sprawiedliwość.

Następnego dnia parlament w trybie przyśpieszonym uchwala
        ustawę, która nakazuje wszystkim mrówkom przekazać w formie
        podatku nadmiar zapasów do Centralnego Spichlerza.

20 lat później...

Konik polny zjada resztę zapasów mrówki. W telewizorze, który
        kupił za pieniądze ze sprzedaży jedzenia widać nowego przywódcę,
        który rozpromieniony mówi do wiwatujących tłumów, że
        bezpowrotnie mijają czasy wyzysku i teraz nareszcie zapanuje
        sprawiedliwość.

...

Podobało się? Chcesz więcej? To proste - włącz telewizor!!!

Pozdrawiam
        BRO
        • Gość: An der Sen 2 Brzydkie Kaczątka pojechały do Torunia__________ IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 10:17
          2 Brzydkie Kaczątka pojechały do Torunia
          aby zmienić się w piękne łabądki.
          Ale coś im nie wyszło chyba,
          bo choróbsko straszliwe dopadło je po transformacji.
          Ale radyjo wyjaśniło, że to namieszał w planie
          straszliwy kaczor Donald z Tuskowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka