11.08.24, 18:09
https://pbs.twimg.com/media/GUovVRhXsAAitp-?format=jpg&name=small

Kacapy (piszę celowo nie Rosjanie) nie uczą się niczego w oparciu o historię.
Chodzą słuchy, że 80% ludności Kurska chce przyłączenia do UA.

Szykuje się nam kolejne referendum?
Obserwuj wątek
    • hrasier_2 Re: Kursk 11.08.24, 22:13
      Też się stoczyłeś do poziomu onuc? Wołyń widocznie dla Ciebie to za mało.
      • negativum Re: Kursk 11.08.24, 23:34
        hrasier_2 napisał:

> Też się stoczyłeś do poziomu onuc? Wołyń widocznie dla Ciebie to za mało.

Wołyń to de facto był efekt polskich zaniedbań. Nie usprawiedliwiam Ukraińców, ale za nimi często szło NKWD.
        Wielu z Ukraińców zginęło ratując Polaków.

Mamy jedną na tysiąc szansę by się w końcu dogadać.
        Moja ciotka jest rodowitą lwowianką. Kiedyś była na wycieczce we Lwowie, patrzyła z podwórka na kamienicę. Podszedł do niej Ukrainiec i zapytał się za czym tak patrzy. Ona mu z miejscem gdzie się urodziłam. Zaprosił ją do siebie, spotykają się od lat. Nie było oddaj co moje.

Jagodno to największa klęska mojej ciotki. Sprzedała je, choć było jej. Cały ten rejon na południe od Wrocławia (ponad 1500 ha) był jej. Ciotką była rolniczką. Pamiętam jej ręce zawsze w ziemi. Nie było, że inni pracowali a ona nic nie robiła. Skąd masz szczypiorek? 5 główek cebuli, gumka recepturka i tak np. od rana do nocy.

Jesteśmy dziwną rodziną. Obecnie w naszym władaniu znajduje się koło 4000 ha. Kochamy ziemię.
        Na 60tkę mego kuzyna zjechało ponad 200 osób.
        • hrasier_2 Re: Kursk 12.08.24, 16:33
          Wojewoda Józewski chciał stworzyć na Wołyniu wzorcowy model współistnienia Polaków i Ukraińców. A wyszło wtedy jak wyszło.
          • negativum Re: Kursk 12.08.24, 21:13
            hrasier_2 napisał:

> Wojewoda Józewski chciał stworzyć na Wołyniu wzorcowy model współistnienia Pola
            > ków i Ukraińców. A wyszło wtedy jak wyszło.

Martwię o co innego. UA chce szkół tylko dla UA. To było zajawką Wołynia. Polska spolszczała UA na ile tylko mogła. Jestem kundlem, ale czuję się Polakiem.
            W Polsce mogą mieszkać i Marsjanie. Ale powinni czuć, że mieszkają jako Zieloni w Polsce.

Jestem przeciwny wszelkim aktom agresji. Ale nie samoobronie.
            • hrasier_2 Re: Kursk 13.08.24, 14:11
              Coraz więcej Ukraińców w Polsce. U mnie się przeprowadziła dziewczyna i chłopiec. Oboje to rodzeństwo. Razem ich jest sześcioro. I mają już z rodzicami trzecie mieszkanie. Tu jest ciekawostka. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://konkret24.tvn24.pl/swiat/rosja-kursk-wczoraj-jednak-nie-kursk-i-nie-obecnie-st8039684&ved=2ahUKEwjFvpa69_GHAxUaLBAIHddSBWMQ0PADKAB6BAgWEAE&usg=AOvVaw1FBZ0nQ4wxPMk9FBKYx8up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka