Dodaj do ulubionych

spółka feroma

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 19:55
działa we wrocławiu, nie wiadomo skąd się tam wzięła - a jak ona fukncjonuje
w opolu , podobno w opolu funkcjonuje tez pzm patron - rekordzista w
startach w przetargach w całym kraju
Obserwuj wątek
    • Gość: kil Re: spółka feroma IP: 213.216.83.* 10.02.03, 08:02
      Jestem ciekaw jeśli ktoś rzetelnie i znający się merytorycznie prześwietliłby
      pięniążki które zostały umorzone spółkom za tzw podatek od nieruchomości wg
      zasady:
      1. ile dostały poszczególne spółki umorzenia
      2. ile z tych pieniędzy wydały na remonty bądź inwestycje
      3. czy wydatkowane pieniądze na roboty mieszczą się w granicach średnich kwot
      na roboty budowlane w tym okresie
      4. sprawdzić faktycznie w terenie wykonane za te kwoty zadania
      Jeśli ten bilans wyszedłby na "0" ta cześć i chwała lecz podejrzewam, że część
      umorzonych pieniędzy przeznaczonych na remonty rozmyła się na wynagrodzenia
      zarządców lub inne koszty nie związane z remontami - przecież trwały wybory
    • Gość: Yard Re: spółka feroma IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 09:19
      Jestem nieszczęśnikiem, który szamoce się z tą hydrą wrocławską . Wiem ,że tak
      nas i moich sąsiadów urządzili politycy (jedni i drudzy) pozostawiając na placu
      biju, jako zwycięzcę najgorszego z możliwych . Spółka, która zarządza mieniem
      komunalnym ma zyski !!!!!!! Rozumiecie... ZYSKI, zamiast wszystko przeznaczać
      na bieżące utrzymanie i remonty .(ponoć ideą takich firm powinno być "non
      profi" , czyli na zero...) Ale kpina z ludzi, nie ma co .........
      • Gość: krzysztof Re: spółka feroma- cos wiecej IP: *.punkt.pl 13.02.03, 12:17
        Mialem okazje pracowac w tej spolce,ale nie we Wroclawiu, tylko w Opolu. Wiec
        wiem ile zarabial tam byly prezes, ale ile zwykla pani dyrektor od spraw
        technicznych, ktora podejmowala idiotyczne wrecz decyzje (po roku zostala
        zdymisjonowana). Nie liczcie na to, ze napisze tutaj, ile zarabial prezes i
        wice-prezesi, bo gwarantuje, ze po tym nie wplacilibyscie na czynsz ani grosza,
        mowiac, ze nie bedziecie dokarmiali darmozjadów. Oczywiscie, ze takie spolki
        zarabiaja i to niemale pieniadze. Jesli by tak nie bylo, to ktora spolka
        gdziekolwiek w Polsce potrafilaby "dokladac" do interesu pieniadze przez kilka
        lat ciurkiem? To oczywiste- żadna. Szkoda tylko, ze na prosby mieszkancow o
        zalatanie dachu czy wymianie pionu kanalizacyjnego wiecznie sie odpowiada to
        samo- brak pieniedzy. To oczywiste, ze brak, przy takich wywindowanych
        płacach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka