Gość: siat IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 19:55 działa we wrocławiu, nie wiadomo skąd się tam wzięła - a jak ona fukncjonuje w opolu , podobno w opolu funkcjonuje tez pzm patron - rekordzista w startach w przetargach w całym kraju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kil Re: spółka feroma IP: 213.216.83.* 10.02.03, 08:02 Jestem ciekaw jeśli ktoś rzetelnie i znający się merytorycznie prześwietliłby pięniążki które zostały umorzone spółkom za tzw podatek od nieruchomości wg zasady: 1. ile dostały poszczególne spółki umorzenia 2. ile z tych pieniędzy wydały na remonty bądź inwestycje 3. czy wydatkowane pieniądze na roboty mieszczą się w granicach średnich kwot na roboty budowlane w tym okresie 4. sprawdzić faktycznie w terenie wykonane za te kwoty zadania Jeśli ten bilans wyszedłby na "0" ta cześć i chwała lecz podejrzewam, że część umorzonych pieniędzy przeznaczonych na remonty rozmyła się na wynagrodzenia zarządców lub inne koszty nie związane z remontami - przecież trwały wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yard Re: spółka feroma IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 09:19 Jestem nieszczęśnikiem, który szamoce się z tą hydrą wrocławską . Wiem ,że tak nas i moich sąsiadów urządzili politycy (jedni i drudzy) pozostawiając na placu biju, jako zwycięzcę najgorszego z możliwych . Spółka, która zarządza mieniem komunalnym ma zyski !!!!!!! Rozumiecie... ZYSKI, zamiast wszystko przeznaczać na bieżące utrzymanie i remonty .(ponoć ideą takich firm powinno być "non profi" , czyli na zero...) Ale kpina z ludzi, nie ma co ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: spółka feroma- cos wiecej IP: *.punkt.pl 13.02.03, 12:17 Mialem okazje pracowac w tej spolce,ale nie we Wroclawiu, tylko w Opolu. Wiec wiem ile zarabial tam byly prezes, ale ile zwykla pani dyrektor od spraw technicznych, ktora podejmowala idiotyczne wrecz decyzje (po roku zostala zdymisjonowana). Nie liczcie na to, ze napisze tutaj, ile zarabial prezes i wice-prezesi, bo gwarantuje, ze po tym nie wplacilibyscie na czynsz ani grosza, mowiac, ze nie bedziecie dokarmiali darmozjadów. Oczywiscie, ze takie spolki zarabiaja i to niemale pieniadze. Jesli by tak nie bylo, to ktora spolka gdziekolwiek w Polsce potrafilaby "dokladac" do interesu pieniadze przez kilka lat ciurkiem? To oczywiste- żadna. Szkoda tylko, ze na prosby mieszkancow o zalatanie dachu czy wymianie pionu kanalizacyjnego wiecznie sie odpowiada to samo- brak pieniedzy. To oczywiste, ze brak, przy takich wywindowanych płacach... Odpowiedz Link Zgłoś