Dodaj do ulubionych

turawa-pilne!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 12:20
prosze doradzcie mi czy warto jechac teraz na weekend do Turawy. Wyczytałam że
sanepid zabronił kąpieli w duzym jeziorze turawskim ale to info z konca
lipca,nie wiem czy coś sie zmienilo. Pytam bo jade z malym dzieckiem i nie
chce by ta "brudna" woda mu zaszkodzila. A jaki osrodek polecacie. Prosze o
powazne odpowiedzi za co z gory bardzo dziekuje.Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • buschi Re: turawa-pilne!!! 17.08.06, 13:18
      serdecznie ci odradzam, a szczególnie jak jesteś z małym dzieckiem, jeżeli
      chodzi o kąpiel oczywiście. Woda jest brudna, zielona jak na moje oko i zapachy
      w niektórych miejscach - między średnim a dużym - nie do wytrzymania. Ośrodków
      nie polecam bo tam nie bywam.
      • Gość: luld Turawskie już od kilku lat nie do kąpieli IP: 195.205.245.* 17.08.06, 14:35
    • Gość: opolanka Re: turawa-pilne!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:40
      standart turawskich ośrodków zatrzymał sie na latach 80 tych. A jeśli chodzi o
      wodę to kąpel nie wskazana tymbardziej że wybierasz sie z małym dzieckiem.
      Pozostaje tylko spacer po zasmieconym lesie i obiady w obskurnych barach gdzie
      ceny sięgają zenitu. Odradzam stanowczo.
      • Gość: behemot Re: turawa-daj sobie spokój IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 17.08.06, 15:48
        To wszystko prawda. Smutna prawda. Gdy chcesz być nad wodą a w oddali oglądać
        góry, co ładnie się komponują z taflą jeziora, jedż nad jezioro nyskie do
        Skorochowa.Czysta woda, plaże, ratownicy, dużo ośrodków i atrakcji, a jak
        jeszcze auto jest pod ręką to można skoczyć po plaży do Otmuchowa, Paczkowa, czy
        czeskiego Javornika. Nocleg zarezerwuj telefonicznie lub przez internet
        • Gość: ! Re: turawa-daj sobie spokój IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 17.08.06, 16:33
          aleś wybrała... turawa? hehehe , po co? chyba tylko na grzyby, ale uważaj aby
          smród nie doszedł do Ciebie

Zapomnij o tym!!!
    • Gość: mati Re: turawa-pilne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:01
      dzieki wielkie wszystkim za porade! poczytałam troche tutaj,troche usłyszałam od
      znajomych i wiem ze juz tam nie pojade. poszukam gdzie indziej. dzięki. pozdrawiam
      • Gość: grom Re: turawa-pilne!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 17.08.06, 19:01
        I całe szczęście że pomyślałaś i zadałaś pytanie na opolskim forum. Wielu przyjezdnych nawet nie słyszało co to internet lub poglądało sobie tylko fotki. Przyjechało i lament na miejscu. Jednakże wędkarze bardzo sobie cenią ten zbiornik wodny i wychwalają pod niebiosa,ale ty pewnie do tej grupy zapaleńców nie należysz.Lepiej poszukaj innego miejsca.
        Pozdrowienia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka