Dodaj do ulubionych

Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach

IP: *.centrum.punkt.pl 28.09.06, 13:59
Ze Szkoły Języków Obcych Cosmopolitan właśnie odeszło trzech doświadczonych
lektorów, dwóch anglistów i dwóch germanistów. Tak słyszałem... Podobno
poszło nie tylko o kaskę, ale też o atmosferę w pracy.
Słuchacze są robieni w konia, bo szkola obiecywała, że zajecia będa wlasnie z
tymi lektorami. Szykuje się afera, bo Cosmopolitan na gwałt szuka teraz kogos
na zastępstwo.
Czy ktoś wie o co chodzi i dlaczego doświadczeni lektorzy odchodzą TERAZ z
Cosmopolitana? Chcę tam posłać syna i córkę i nie chcę, żeby mi wciskali
jakiś kit...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.chello.pl 28.09.06, 16:12
      Pracowalem tam kilka lat... szkołka nienajgorsza, ale w Opolu sa lepsze i tańsze
      • juki Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach 28.09.06, 16:18
        podaj jakie, bo córkę chcę zapisać
        • Gość: nowa Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.centrum.punkt.pl 29.09.06, 15:52
          Ludzie uciekają z Cosmopolitana juz od dwoch lat. Wypisują się w trakcie kursu i
          już nie wracają.
          • Gość: kołboj Przerwa na papierosa IP: *.chello.pl 08.10.06, 22:51
            Chodzem do Cosmo od lat i bardzo mnie sie tu podoba, tylko dlaczego toleruje sie
            palenie papierosów w ubikacjach?
        • Gość: 007 [...] IP: *.centrum.punkt.pl 30.09.06, 12:51
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Ela Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 13:24
          rzeczewiście w Opolu jest wiele szkól gdzie kursy sa tansze, sprawdzilam
          wiekszosc i Cosmo jest przereklamowane i bardzo drogie. Ostatnio wynalazlam
          szkole British School, ktora jest prawie dwa razy tansza a marke maja wyrobiona
          bo okazuje sie, ze sa najwieksza szkola sieciowa w Polsce.
          • Gość: exclusive Prymitywne sztuczki IP: *.chello.pl 04.10.06, 22:22
            Obydwie właścicielki swego czasu żeby znaleźc pretekst do podniesienia cen za
            kursy wymysliły tzw. grupy ekskluzywne. Ludzie to olali, bo nikt nie dal sie
            nabrac na takie prymitywne sztuczki
      • Gość: administrator BURDEL na witrynie www cosmopolitana IP: *.chello.pl 30.09.06, 09:35
        I burdel mają na witrynie www, bo Daria juz tam nie pracuje, a pokazują ją w
        galerii lektorów języka angielskiego :-(
      • Gość: ecoholik ECO odeszło z Cosmopolitana IP: *.centrum.punkt.pl 03.10.06, 12:17
        Cosmopolitan przegrał presizowy przetarg na obsługę Energetyki Cieplnej
        Opolszczyzny S.A. Jolka dała za wysoka cenę mimo że Ewka radziła ją obniżyć.
        Ptzetarg wygrał ILS. ww.ils.pl. Brawo Ozimska!!!
        • Gość: lala Re: ECO odeszło z Cosmopolitana IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:14
          lepiej sprawdź jak ECO teraz się męczy z ILS... są juz pierwsze skargi
          niezadowolonych pracowników
    • Gość: :) Atmosfera w pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 08:33
      parszywa. Bo jak się nuworysze dorwą do władzy...
      A ze uczniowier przepłacają to druga sprawa
    • Gość: Mister Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.chello.pl 29.09.06, 09:55
      Poprawka. Nie dwóch anglistów, tylko trzy osoby - dwoch facetow i jedna babka.
      Zresztą bardzo apetyczna babeczka :-) Z germanistów odszedł szef metodyczny.
      Atmosferki w pracy nie chce komentować. Powiem tylko, że to typowa firma, ktora
      ma zarabiac na nowe autka i kiecki dla dwoch wlaścicielek. Reszta sie nie liczy.
      • Gość: :) tak jak chamki biorą sie do biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 01:49
        • Gość: pieniążek Re: tak jak chamki biorą sie do biznesu IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:16
          ewa i jola to pełna kultura... :-)
    • Gość: sist. Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 10:21
      szkoła ta nie gwarantuje ciągłości nauki w innych językach niż ang. i niemiecki,
      takze jezeli ktos chce zapisac sie na inny jezyk to stanowczo odradzam Cosmo.
      Wiadomo , że to poniekąd jest to wina ludzi, którzy się zapisują a potem
      rezygnują i zostaje garść ludków którzy chcieliby jednak kontynuować naukę, a
      taka garść jest dla Cosmo nieopłacalna, moją grupę (kontynuującą) skasowano już
      w czerwcu zakładając że się nie utworzy (że nie dojdą nowe osoby - aby się
      OPŁACIŁO).....................
    • Gość: Tulo Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 10:31
      No to mam teraz dylemat. Zapisałem się właśnie tam na kurs i wpłaciłem
      pieniążki. Kurcze, trochę mi się odechciało. Zastanawiam się nad zmianą szkoły.
      Ale gdzie?
      • Gość: ew Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:06
        ja tez sie tam zapisałam i zapłaciłam i juz mam doła...
      • Gość: Adaśśśś Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 13:35
        Najpierw sprawdz czy mozesz zerwac z nimi umowe, bo czasem rozne walki
        wychodza. kumpel mial problem w jednej z opolskich szkol (sza) i pieniazkow mu
        nie oddali. A jak chcesz znalezc namiary na szkole jezykowa wklep sobie w
        googlach: "angielski opole". Sa tam namiary na rozne placowki (od koloru do
        wyboru). Wejdz sobie tez na czerwona ikonke British School, bo oni tez sa w
        Opolu. Jest w czym wybierac.
      • Gość: Gonzo Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.chello.pl 06.10.06, 10:11
        drugi rok chodzę do Speeda na Krakowskiej, jest super - szybko, skutecznei i
        taniej niz w Cosmopolitanie
      • Gość: echo Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:15
        spróbuj empik, tam nie obiecują cudów i dotrzymuja słowa
    • Gość: aku Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.opole.internetia.pl 29.09.06, 10:45
      ja slyszalam ze odeszlo 4 anglistow, 2 facetow to wiem na 100% i 2 babki ponoc.
      • Gość: picsmak Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.atol.com.pl 29.09.06, 14:11
        ale wiecie kto??
        • jj_cage Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach 29.09.06, 14:36
          Wiemy.
          Bogusław i Staszek, dwoje najlepszzych anglistów.
          Poszli na swoje - stworzyli własną szkołę.
          I dobrze...! Trzymam za nich kciuki!
          • Gość: eco Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.opole.internetia.pl 29.09.06, 14:54
            Mariola rowniez a Daria prawdopodobnie do Grecji na rok jedzie
            • Gość: question Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.centrum.punkt.pl 06.10.06, 17:37
              Czy Marta D. jeszcze uczy w Cosmopolitanie?
              • Gość: gosc Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: 217.197.79.* 07.10.06, 18:02
                juz nie !!! a szkoda
    • Gość: Ika Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.centrum.punkt.pl 29.09.06, 15:48
      Wykorzystywanie nauczycieli to jedna sprawa. Ale druga rzecz to nieludzkie
      traktowanie pań z recepcji. Wszystkie ładne, miłe i zadbane. Fajne laseczki.
      Dziewczyny harują od świtu do wieczora. Nie mają czasu na dom i rodzinę. Dostają
      za to psie pieniądze, kwiatki na urodziny i głupi kalendarzyk na Mikołaja. Może
      tym zainteresuje sie inspekcja pracy. Szczegolnie ile godzin pracują i dlaczego
      nie dostają pieniędzy za godziny nadliczbowe.
      • Gość: no noie Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.zwm.punkt.pl 29.09.06, 18:35
        nie przesadzaj
        • Gość: :) to zapytaj sie reszty personelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 01:53
          Jak sprzataczak , Pani z wyższym wykształceniem jest rugana za to że w
          ciągupopołudnia pająk jedną nitke rozciągnął i jest ściagana z domu żeby ją
          sprzątnąć
          Jak inna musi przyść specjalnie żeby po dużej przerwie pomyć filiżanki po
          nauczycielkach (może jezyka, bo kultury nie)
          • Gość: Lucy Re: to zapytaj sie reszty personelu IP: *.centrum.punkt.pl 06.10.06, 17:31
            Ola, najpierw skoncz jakies studia a potem się wymondrzaj, poza tym ciesz sie że
            masz jakakolwiek pracę
            • Gość: antystudent Re: to zapytaj sie reszty personelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 16:33
              Ty tesz skończ stódia, ale potem lepiej sie niewymondrzaj, bo studia tesz Ci
              wiele nie pomogą.
          • Gość: personel Re: to zapytaj sie reszty personelu IP: *.tp.unicity.pl 12.10.06, 23:42
            człowieku, nie wiesz, co piszesz
            ciekawe skąd masz takie informacje
            lepiej zmień informatora, bo wciska ci kit!
            • Gość: christmas Re: to zapytaj sie reszty personelu IP: *.centrum.punkt.pl 13.10.06, 16:13
              ona tylko ladnie wycina ozdoby na choinkę :-))))
        • Gość: alf Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:26
          jak ktoś nie nie ma rodziny, to mu to nie przeszkadza...
    • Gość: ella2101 Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.venlo1.lb.home.nl 29.09.06, 16:58
      Ucza tam holenderskiego? a moze w innej szkole?
      • buschi Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach 29.09.06, 19:53
        holenderskiego raczej nie, zresztą zobacz na ich www.
        • Gość: teacher Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.homedns.org 01.10.06, 12:53
          Wypisujecie bzdury!!! Pracuję w Cosmo od lat, nigdy nie byłam wykorzystywana, a
          EAQUALS to nie żadna łapówka tylko najlepsze szkolenia jakie przeszłam w życiu.
          Żadna szkoła publiczna nie zafundowałaby mi takich szkoleń. Ale jak się komuś
          nie podoba, to niech szuka innej szkoły, wolna droga!
          • Gość: Jolka Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.centrum.punkt.pl 02.10.06, 13:04
            Jak ktoś jest wykorzystywany, to nawet nie wie jak to jest kiedy jest inaczej i
            że może być inaczej... Kiedy jeździsz swoim autkiem do Górażdży na lekcje, to
            ile Ci płacą te chciwe żmije za dojazd? 8 zeta za godzinkę? Tak? A wiesz ile
            kasują od Górażdży? Kiedy odwołują twoje zajęcia, to nic nie dostajesz, prawda?
            A wiesz ile kasuje Cosmo? Tak jakby te zajęcia się odbyły? To jest uczciwe? Nie
            dość, że jesteś robiona w trąbę, to jeszcze jesteś głupia... ale to często
            idzie w parze... Pogadaj z dziewczynami z BOK-u to ci powiedzą co to jest
            wykorzystywanie w pracy...
            • Gość: JAK Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.atol.com.pl 07.10.06, 17:16
              A co to BOK?I jaki ma to związek z Cosmo?
              • Gość: BOK Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.centrum.punkt.pl 13.10.06, 16:14
                BOK to Biuro Obslugi Klienta i nie ma nic wspólnego ze szkołą... to prawda...
          • Gość: CBA CBA w COSMO IP: *.centrum.punkt.pl 02.10.06, 13:09
            Dobre szkolenie nie wyklucza łapowki... sprawdzimy...
            • Gość: maly fiat Re: CBA w COSMO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:35
              sprwadzcie faktury dla górażdży
          • Gość: Mentor Spadaj GRUBA IP: *.centrum.punkt.pl 03.10.06, 12:13
            >Ale jak się komuś
            > nie podoba, to niech szuka innej szkoły, wolna droga!

żaden nauczyciel nie odezwie się tak drugiego nauczyciela w Cosmopolitanie,
            spadaj GRUBA...
          • Gość: LP I love Cosmo :-) IP: *.chello.pl 14.10.06, 20:23
            Kocham Cosmo - L.Pogan
          • Gość: ankaka Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:22
            tyle lat w cosmopolitanie i w końcu pierwsze porządne szkolenie, gratulacje ;-)
          • Gość: TAK Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:30
            nie mogłas tego lepiej ująć - EAQUALS to nie żadna łapówka
      • Gość: pic Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.atol.com.pl 30.09.06, 11:55
        ale jaja:) nie wiedziałem ...ze takie tam hece teraz kiedys to byla szkola hoo hoo
        • Gość: Lektor Cosmo wykorzystuje nauczycieli IP: *.centrum.punkt.pl 30.09.06, 12:44
          Latem te dwie cwane właścicielki Cosmopolitana wykorzystywały nauczycieli do
          pisania programów kursów za darmo. Za co? Za Bóg zapłać... Lektorzy byli
          wściekli...
      • Gość: dutch Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:28
        holenderskiego teraz najlepiej uczą w klubie Odra :-)
    • Gość: Tulo Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 14:00
      Powie ktoś w końcu coś wartościowego? Czy po odejściu wymienionych osób szkoła
      jest w stanie rzetelnie nauczać? Czy były to osoby "dobre"? Jeżeli tak to gdzie
      obecnie nauczają? Ile wogóle jest tam lektorów, nauczycieli? Jest ktoś kto
      uczył się języka/ów w cosmo i może coś więcej powiedzieć? Proszę o rzetelne
      informacje.
      • Gość: xx Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: 195.117.19.* 02.10.06, 19:36
        > Czy były to osoby "dobre"?
        • Gość: Zdecydowany [...] IP: *.chello.pl 02.10.06, 21:57
        • Gość: Zniesmaczony Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.zwm.punkt.pl 07.10.06, 11:11
          Czytam, czytam, i dochodzę do wniosku, że to żenada.
          Panowie piszący na tym forum, dwóch lub trzech (pojawiają się te same źródła)
          są bardzo dobrze poinformowani w realich ponujących w tej szkole. Czyżby
          urażona duma...??? Z jakiego powodu? Konflikt z szefowymi? A może chęć zemsty?
          A może... dostaliście kosza od którejś z recepcjonistek, którymi jesteście tak
          bardzo zafascynowani, i przez to wystąpiły u Was problemy z prostatą??? No cóż,
          tak bywa. Każdy gra w takiej lidze, na jaką pozwalają mu warunki i
          możliwości... Na forum można pisać, co ślina na język przyniesie, więc
          nakręcajcie się dalej, jeżeli ma to Wam pomóc na impotencję.
          P.S. Zastanawiam się, który mądrala pierwszy i co mi odpisze:-)
          P.S.2. Konkurencja na rynku musi być, bo to jest zdrowe. Jedni lubią Ople, inni
          volkswageny. Jedni uczą się w ILS, inni w Empiku, a kolejni w Cosmo. I tak
          powinno być. Chciałbym poczytać od mądral nakręcających ten temat o
          merytorycznych zarzutach do szkoły, a nie osobistych wycieczkach urażonych
          bezjajowców, którzy ukrywają się po kafejkach. Co mnie obchodzą Wasze animozje
          do Jolki, Ewki, Olki, Beaty, co mnie obchodzi, że odeszli podstarzali Bogusław
          i Staszek, co mnie obchodzi, że zlikwidowano czyjąś grupę w czerwcu... Ciekawe
          mądrale, czy mielibyście na tyle odwagi, żeby osobiście przeprosić pomawiane tu
          Panie? Pewnie nie, bo do tego trzeba mieć cojones!!!
          • Gość: bogdan Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.zwm.punkt.pl 07.10.06, 11:33
            :-)
          • Gość: :) Obrażasz Forumowiczów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 14:11
            To czemu jednojajowcu ukrywwasz sie pod nickiem? Masz pół męskości i pół głowy.
            I ile ci zapłacili za pisanie tej mowy obrończej?
            A może jesteś włazidupa? co to i bez wazeliny da się ... młodzieniaszku
            • Gość: Zniesmaczony Re: Obrażasz Forumowiczów! IP: *.zwm.punkt.pl 07.10.06, 22:45
              Zabolało Cię??? Zabolaaałooo. Ojjj…, jak musiało zaboleć:-))) Czyli
              wywnioskowałem słusznie, a taka prawda zaaawsze bardzo boli…
              Fajnie jest być „młodzieniaszkiem”, a jak to jest być „starym człowiekiem”?
              P.S. Widzę, że trafiłem na niezłego Kozaka. Zarzuca mi ukrywanie się pod
              nickiem, za to sam przedstawia się jako „:)” Gratuluję inteligencji…
              P.S.2. Zapewne niedługo doczekam się kolejnego posta na poziomie:-)))
              • Gość: wilson Re: Obrażasz Forumowiczów! IP: *.centrum.punkt.pl 13.10.06, 16:17
                przyjdę do ciebie z batalionem parasoli, właczem kompa i napiszem na koniec
                malym palcem na klawiaturce KONIEC... i potem zgaszem ci światło...
                • Gość: Noktowizor Re: Obrażasz Forumowiczów! IP: *.zwm.punkt.pl 26.10.06, 22:54
                  Uważaj tylko, żebyś się potem nie potknął w ciemnościach...
              • zulicy Re: Obrażasz Forumowiczów! 18.10.06, 23:02
                a jaki ty masz pozim? Podobno kanał to dla ciebie za dużo :))
                • Gość: poziomica Re: Obrażasz Forumowiczów! IP: *.centrum.punkt.pl 23.10.06, 13:15
                  za dużo czy za wysoko? :-)
              • Gość: hms Re: Obrażasz Forumowiczów! IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:21
                sprawdzimy tez ciebie na krakowskiej, najpierw faktury za notebuki za lipec i
                sierpien
                • sharleena Re: Obrażasz Forumowiczów! 26.10.06, 12:25
                  w sprawie tych faktur to wszystko było zgodnie z prawem i nie jest prawdą, że
                  jakiekowliek kwoty sa zaniżone czy zawyżone.
          • Gość: filar Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:40
            dzięki tobie miałem pierwszą erection, pisz tak więcej, jest cool :-)
        • Gość: waltz Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:38
          najlepiej poinformowana w sprawie jest Beata, ta chuda blondynka
    • Gość: polonistka Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: 213.17.145.* 08.10.06, 23:01
      jestem nauczycielem z innej branzy.... wlasnie wyszlo jak anglisci traktuja
      swoja prace.... precz z nimi z w ogólniakch... przez nich nie mozna ulozyc
      planu...swintuchy
    • Gość: foto [...] IP: *.centrum.punkt.pl 12.10.06, 15:19
    • Gość: ??? DLaczego usuwacie wpisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:05
      wczoraj czytalam wpis dziewczyny, piszącej o lektorach ktorzy udali sie do
      PIP-u z umowami, a dzis wpisu NIE MA..................?
      • Gość: wise jest tu ktoś normaly??? IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.06, 21:58
        jeeezzuuuuuu!!!!! ludzie o co tu chodzi???? krótko: jeśli chodzi o szkoły
        językowe to tak naprawde w każdej można tafić na lepszych i gorszych lektorów.
        ocenianie ludzi uczących w danej szkole pod kątem tego w jakiej szkole pracują
        i jakich mają szefów to jakaś bzdura. ja pracuje dla konkurencji i też pracuje
        z lepszymii i gorszymi nauczycielami. w cosmo jest kilku zajebistych lektorów i
        jest paru do bani. a ci co odeszli... nie wiem skąd ta informacja że byli
        najlepsi - napewno nie od kursantów. ci najbardziej wartościowi cały czas
        jeszcze tam uczą, chociaż wielu im się dziwi... właściwie łącznie ze mną. ale
        tak naprawdę to każdy sam wybiera gdzie pracuje a dla anglistów pracy mnóstwo.
        tak więc ci co tam pracują albo się ze wszystkim godzą i już, albo są
        skończonymi idiotami że sobie życie uprzykrzają. zapisując się do jakiejkolwiek
        szkoły pytajcie ludzi (znajomych itd) o okonkretnych nauczycieli. nie kierujcie
        się idiotycznymi forami bo z reguły są pełne uprzedzeń. pozdrawiam i wyluzujcie
        się ludzie!
        • Gość: NieNormalny Re: jest tu ktoś normaly??? IP: *.chello.pl 18.10.06, 22:58
          ale jazda :-)

>a ci co odeszli... nie wiem skąd ta informacja że byli
          > najlepsi - napewno nie od kursantów.

Nie wiem, ale na pewno... Niech żyje logika :-)

>ci najbardziej wartościowi cały czas
          > jeszcze tam uczą, chociaż wielu im się dziwi... właściwie łącznie ze mną.

Wężykiem, wężykiem :-)

>nie kierujcie
          > się idiotycznymi forami bo z reguły są pełne uprzedzeń.

ten wpis tylko to potwierdza :-)
          • Gość: wise Re: jest tu ktoś normaly??? IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.06, 10:43
            oj... widze że uraziłem dume tych co odeszli. bardzo przepraszam bo nie miałem
            zamiaru nikomu robić przykrości. widocznie ktoś nie do końca mnie zrozumiał i
            próbuje z powyrywanych strzępów mojej wypowiedzi wyłuskać nowy sens. jeszcze
            raz panów czy też panie, bo z tych powyższych wpisów już się pogubiłem, bardzo
            przepraszam. nie mam w swojej szkole problemów takich jak wy więc chyba dlatego
            nie do końca rozumiem tą małą wojenkę prowadzoną na tym forum. możecie sie
            dalej lansować a ja nie będę się już wtrącał :p
            • Gość: eNeN Re: jest tu ktoś normaly??? IP: *.chello.pl 19.10.06, 22:09
              >w cosmo jest kilku zajebistych lektorów i
              >jest paru do bani

I ty masz czelność mówić że nikogo nie chciałeś/łaś urazić? Najpierw przeczytaj
              zanim klikniesz Wyślij, a jeszcze lepiej najpierw POMYśL...konkurencjo do bani...
      • Gość: odLewnik Re: DLaczego usuwacie wpisy IP: *.chello.pl 25.10.06, 17:02
        Nie ma się o co pieklić. Umowa, w której jest zakaz pracy dla konkurencji przez
        dwa lata od zakończeniu współpracy bez zagwarantowania odchodzącemu lektorowi
        środków do życia (tzn. na przykład średniej miesięcznych zarobków) przez czas
        trwania zakazu jest sama z siebie nieważna i nie ma się czym przejmować. Nawet
        to że lektor podpisał taką umowę dobrowolnie nie zmienia stanu prawnego. Taka
        umowa jest NIEWAżNA i jest tylko bezwartościowym świstkiem papieru.
        • Gość: Tomisnice Re: DLaczego usuwacie wpisy IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:12
          a co na to eaquals? takie umowy sa sprzeczne z ich standardami
        • Gość: kali Re: DLaczego usuwacie wpisy IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:24
          ale tam jest tez paragraf o odszkodowaniu za prace dla konkurencji przez te dwa
          lata...
          • Gość: wpis Re: DLaczego usuwacie wpisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:42
            a jaka jest to suma odszkodowania i jakie jej uzasadnienie?
    • Gość: :) Likwidować takie szkoły! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:46
      • Gość: interested Re: Likwidować takie szkoły! IP: *.tp.unicity.pl 24.10.06, 00:24
        lepiej napiszcie coś mądrego, a nie chwytajcie się za słówka. Niewątpliwie ktoś
        tu prowadzi wojenkę ze szkołą, chyba z oczywistych względów. Tylko z
        niewiadomych powodów chowa się za postacią zatroskanej mamy, szukającej dla
        swoich pociech dobrej szkoły.
        Doprawdy w tym wieku nie wypada się tak bawić. Wstyd.
        • Gość: hms Re: Likwidować takie szkoły! IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:10
          masz rację, ktoś tu przespał zakonczenie 2 wojny swiatowej :-)
          • Gość: pipka Re: Likwidować takie szkoły! IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:26
            i teraz daje ciała na całym froncie wschodnim :-)
        • Gość: ewka Re: Likwidować takie szkoły! IP: *.centrum.punkt.pl 26.10.06, 12:29
          klopot polega na tym że jolka nie umie przegrywac, nikt nie lubi przegrywac i
          ja to rozumiem, ale trzeba umieć przyznac się do bledu i przegrać z godnością
          • Gość: tasamaaleinna te same persony IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.06, 13:08
            hihi Jakby sie tak bliżej przyjrzeć to ewidentnie widać że te same osoby
            wpisują się tu pod różnymi nickami. Niby tyle tu wpisów a tak naprawde to
            wygląda na robienie szumu przez 3-5 osób. Jeśli nawet to miała być anty reklama
            to wyszła całkiem niezła reklama bo o żadnej innej szkole sie tyle nie pisze.
            Brawo! Czy jest jakieś inne forum gdzie można poczytać o opolskich szkołach?
            Takie gdzie można znaleźć konkrety........
            • Gość: blitz Re: te same persony IP: *.chello.pl 27.10.06, 10:30
              tu masz konkret :-)
              Reklamy Google
              Cosmopolitan
              Lehti sinulle rohkea nuori nainen, elämää ja muotia ajan hermoilla!
              www.lehdet.net
              • Gość: takasamaaleinna Re: te same persony IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.06, 10:45
                oh ktoś odpisał.. Niestety ta sama bajka co powyżej. Widze że oprócz garstki
                obecnych i byłych rozzłoszczonych nauczycieli z tej szkoły nikogo więcej tu nie
                spotkam. Łudziłam się że znajdę tu kogoś uczącego się w tej lub innej szkole bo
                nie bardzo mnie interesuje sytuacja nauczycieli..
            • Gość: gunia Re: te same persony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:17
              zgadzam się, to całkiem fajna szkółka, chętnie bym w niej popracowała, czy ktos
              wie ile tam można zarobić lub dorobić, mam wolne popłudnia
    • Gość: cieć Re: Szkoła Języków Obcych Cosmopolitan w opałach IP: *.play-internet.pl 05.07.14, 18:29
      dwóch anglistów i dwóch germanistów to razem cztery osoby a nie trzy, naucz się liczyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka