Dodaj do ulubionych

Psie gó..a

IP: 89.108.214.* 28.02.09, 21:58
Spacerowałem dziś z córką Bulwarem im. Karola Musioła - muszę przyznać, że
odremontowany trakt nad Odrą robi wrażenie. Co krok - kupa, kupsko, gó..o,
albo nawet kupa gó..a. Najrozmaitszej konsystencji, koloru, wielkości i w
różnym stopniu rozpłynięcia/rozdeptania. Jednym słowem: raj dla kolekcjonerów!

Szkoda tylko, że piesi muszą lawirować między kupskami, rowerzyści jeżdżą
slalomem, by nie wpaść w poślizg na gó..nie, wózki dziecięce poruszają się
zygzakiem, żeby nie rozpaćkać tego, co napaćkały psy, a czego nie sprzątnęli
ich właściciele.

Strażnicy miejscy nie muszą już kontrolować zaśnieżonych dachów, zwisających
sopli, oblodzonych chodników - warto przerzucić kilku funkcjonariuszy do
patrolowania Bulwaru im. Psiej Kupy. Przyda im się jakaś odskocznia od
zakładania blokad na koła samochodów. Jeśli dzień w dzień każdy z właścicieli
nie sprzątających po swoim pupilu dostałby mandat, to po 2 tygodniach każdy
chodziłby z torebką i łopatką do zbierania odchodów.
Odkupić Opole!
A można przecież tak:
ulepszamy.pl/system/upload/attachments/14/psie_kupy_large.jpg
www.mmszczecin.pl/rep/newsph/3533/3147.3.jpg
2.bp.blogspot.com/_RbSDZl19zk0/R_cSCyH1OaI/AAAAAAAAAE0/lDdnGM_9zW4/s400/Zdj%C4%99cie049.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Psikutas bez s Re: Psie gó..a IP: 89.108.214.* 28.02.09, 22:05
      Tytułem uzupełnienia dodam, że wyprowadzanie psa bez posiadania przy sobie
      artykułów do uprzątnięcia kupska powinno być karalne tak samo, jak jazda bez
      biletu czy prowadzenie pojazdu bez wymaganych dokumentów. Proste i logiczne
      następstwo: wyprowadzasz=>sprzątasz, nie sprzątasz=>płacisz.
      • Gość: behemot Re: Psie gó..a IP: *.punkt.pl 28.02.09, 23:56
        Jestem pod wrażeniem.. Tak samo to odbieram lub jeszcze gorzej, gdy
        po zmierzchu wdepnę. No kooorwa, kooorwa, zawyć się chce. Chcę jutro
        z dożycą wybrać się na spacer w tamte strony, boć to jedyny park w
        grodzie ale mię skutecznie odstraszyłeś, bo co to za spacer między
        gównami. Ludzie, zbierajcie te gówna jak zbieracie, jak psu się
        zdarzy nasr... w domu, to żaden wstyd, a wprost przeciwnie powód do
        dumy. A dla tych co psów nie mają, prośba zwracajcie uwagę
        wlascicielom psów jak widzicie, że pies nasrał a właściciel odwraca
        wzrok i odchodzi. Na wielu to podziała i gówien będzie mniej.
        • Gość: Pasjonat Re: Psie gó..a IP: 121.22.29.* 01.03.09, 00:38
          Postawione jest na głowie troska o człowieka przez zoofilów i
          obrońców zwierząt. Do niedawna Straż Miejska (gdy był B. szefem)
          wraz z Mateuszczykiem oraz weterynarzem niejakim T. gonili
          właścicieli pod groźbą prokuratury, że nie dają ciepłej strawy
          zwierzętom lub gnębią gołębie i szukali pieniędzy dla schroniska
          pani S.
          Miną lata dopóki żółte ślady na śniegu, ob..ne dachy i cokoły
          wskażą winowajców, właścicieli i dokarmiaczy ptactwa wszelakiego.
          Zapytaj się Prez. Opola czy wychodzi ze swoim pupilem z łopatką ?
          Od razu powiem, że nie mam nic przeciwko psom ale jest przyzwolenie
          na brudzenie i sprawianie przyjemności pupilkom. Kosze niewiele tu
          pomogą, bo sami także brudzimy i właśnie o tej porze widać to jak
          na dłoni. Podatku Urząd ściągnąć nie umie ale wydać na sprzątanie
          powinien. Widziałem na Śląsku skwer ogrodzony z napisem Spacernik
          dla zwierząt. Wokoło było czysto a tam nawet nie wchodziłem.
          • Gość: opolanka Re: Psie gó..a IP: *.chello.pl 01.03.09, 00:45
            to już jest nudne,zróbcie najpierw porządek z menelami i bachorami drącymi ryje pod oknami,rozpieprzajacymi wszystko w koło,szczajacymi w bramach i na klatkach,rzucajacymi śmieci i rozbite butelki gdzie popadnie,a potem drzyjcie ryje na psy,ludzie maja rozum a z niego nie korzystają ale na psach to by sie wyżywali,pewno jeszcze na kibel kazali by im siadać choć sami załatwiają sie krzakach blee
            • Gość: Psina Re: Psie gó..a IP: *.chello.pl 01.03.09, 01:11
              jedyny mądry koment w tej sprawie!!!!!
            • Gość: Henr Re: Psie gó..a IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 01.03.09, 22:12
              Ale zdaje się na drugim końcu smyczy jest właściciel, tak czy nie ?
              Jeśli i on ma inteligencję psa to OK ! Jeśli ci to nie przeszkadza
              to pewnie zostałas wychowana w bardaszce i tak żyjesz.
          • Gość: do pasjonata Re: Psie gó..a IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.09, 00:59
            co to za belkot?
          • Gość: Leśnik Re: Psie gó..a IP: *.chello.pl 01.03.09, 01:21
            Popieram w całej rozciągłości. Jestem jak najbardziej za zwierzętami ale
            przecież to nie one winne lecz ich właściciele idioci. Muszą mieć przepisy
            rygorystyczne, konkretne i straż która będzie tego pilnować.
            1. Zabronić hodowli zwierząt egzotycznych - nudzą się właścicielom i efekt jest
            taki ze nie uświadczysz ich w naturalnym środowisku za to w Polsce w dużych
            ilościach. Zwierzęta to nie zabawka! Ucierpią handlarze ale nie będzie to nic
            nowego, właśnie likwiduje się sklepy z dopalaczami
            2. Psy w XIX w miał tylko hrabia, w dawnych XVIII wiecznych poradach, o
            wściekliźnie wspomina się tylko w kontekście pogryzienia przez lisa lub wilka!
            Pies był pod ciągłym dozorem psiarczyka. na pism polu nie mogło być ani jednego
            psa! Wilki, niedźwiedzie inne ale nie psy! Jeszcze parę lat temu jak ktoś miał
            psa w bloku to ludzie pokazywali kółka na czole! A dziś mogę na palcach jednej
            ręki policzyć tych co nie mają psa w bloku 100 lokalowym! To przegięcie! tym
            bardziej ze nie widać chętnych aby ptakom wystawili pojnik albo zrobili karmnik.
            To ma być miłość do zwierząt albo wychowawcze wartości dla dzieci? Psy kłusują,
            s..ają gdzie popadnie a wiatr roznosi jajeczka pasożytów w powietrzu!
            Dlatego uważam że nawet gdyby wszyscy sprzątali to i tak z chodnika, trawnika
            nie da się g...a usunąć bez śladu. Trzeba zmniejszyć liczbę psów wtedy nawet bez
            sprzątania nie będzie problemu. Opłaty rejestracyjne, czipy, opłata za śmieci i
            windę tak jak za mieszkańca. Smycze i kagańce - pies bez smyczy i kagańca do
            odstrzału tak jak dawniej! A w TV pokazują jak właściciel idzie z pieskiem do
            lasu, zrzuca kaganiec, smycz i idzie czytać gazetę! W tym czasie piesek lata za
            zwierzyną. Nikt nie powie ze zajace skłusowały psy winnych się szuka wśród
            lisów, srok, wron i kogo tam najłatwiej ustrzelić albo otruć. A to PSY sąwinne!
            Jak właścicielowi piesek jest drogi to niech myśli. Pies w domach
            jednorodzinnych tylko tych z ogrodzeniem! Odetchną też i listonosze!
            Schronisko? a po co? czy psy są rzadkością, zagrożonym gatunkiem? Nie. W całej
            Polsce jest 200 rysi i nie ma środków aby o nie zadbać w sytuacji gdy w każdym
            powiecie jest schronisko, etat opiekuna itp.
            Równie dobrze można by te pieniądze wyrzucić. Odrobinę rozsądku. Chrońmy to co
            cenne. Dlaczego troszczyć się o kundla jak takich są tysiące Oczywiście nie ma
            mowy o znęcaniu się, niekarmieniu itp. ale 10 milionów psów w kraju to o 9,5 za
            dużo. Te pieniądze przeznaczyć na pomoc rannym zwierzętom dzikim - z reguły ich
            problemom winny jest człowiek!
            Może na początku to będzie problem ale trzeba to w końcu zrobić bo z każdym
            rokiem problem jest większy. Ostatnio byłem świadkiem jak pies rzucił się na
            babę. ta zwróciła właścicielce uwagę na to ta odpowiedziała że pies na dobrych
            ludzi nie szczeka! Straży miejskiej nie uświadczy bo podobno zajmują się tylko
            kołami samochodów. To samo z trawnikami. Podobno władza chce być dobra dla ludzi
            i ma pozwolić łazić po trawnikach. Efekt będzie taki ze trawników nie będzie
            (wł. psów po nich chodzą jak po swoim dywanie) a strażnicy miejscy będą mieli
            jeszcze mniej do roboty!

Za komuny był stały problem sznurka do snopowiązałek, dziś sznurek jest bo nie
            ma co wiązać. Za to nowy ustrój we wspomnieniach za parę lat będzie się kojarzyć
            z nierozwiązywalnym problemem psiego gó..a.
            • Gość: obser? Re: Psie gó..a IP: *.chello.pl 01.03.09, 12:41
              Do Leśnika:popieram ten wpis,BRAWO, tak trzymać,BRAWO.
        • Gość: obser? Re: Psie gó..a IP: *.chello.pl 01.03.09, 12:29
          Ale mamy piękną dekorację w postaci psich kup!!!BRAWO WŁAŚCICIELE
          psów!!! zapaskudzicie wszystko!!!!! Wczoraj przyjechali do nas
          goście i pierwsze słowa padły, że ciągle trzeba patrzyć na ziemię,
          by nie wdepnąć w jakieś gó...!!!! bo po wdępnięciu w gó... i wejściu
          do mieszkania, atmosfera gó...ano-śmierdząca!Kiedyś jechałem w
          autobusie MZK i też jakiś pasażer wdepną w psie gó...!! zasmrodził
          cały autobus, a w nim na pewno jechali właściciele psów i ciekawe
          jaka była ich reakcja???
        • Gość: Psikutas bez s Re: Psie gó..a IP: 89.108.254.* 01.03.09, 17:43
          Behemocie, może popełniłbyś jakąś odę do psiej kupy, co wylata z psiej d..y,
          albo inną epopeję o psich ekskrementach, pisaną trzynastozgłoskowcem czy nawet
          heksametrem? Chętnie powiesiłbym taki utwór na tablicy, umieszczonej na moim
          placu zabaw i na nowej tablicy przy Skwerze im. Psiej Kupy. Po prostu coorvica
          mnie bierze, gdy widzę pieski walące kupsko prosto do piaskownicy i
          rozradowanego właściciela, kibicującego czworonogowi. Dzieciarnia bawi się potem
          "wykopaliskami", bynajmniej nie archeologicznymi...
          Jak następnym razem przyuważę takiego kibica, to zaniosę mu "zgubę" na
          wycieraczkę przed drzwiami albo położę na samochodzie i nawet nie zażądam
          znaleźnego...
      • Gość: psiak Re: Psie gó..a IP: *.chello.pl 01.03.09, 01:14
        ty chyba wyjątkowo psów nie cierpisz.........
        • Gość: Pipi Re: Psie gó..a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 06:04
          A propo prezydenta i jego psa-moę Was zapewnić ,że sprząta po swoim bo nie raz spotykam go wychodząc ze swoim psem.Pozdrawiam.
          • Gość: sda Re: Psie gó..a IP: *.punkt.pl 01.03.09, 08:15
            a nasi radni na dodatek znieśli podatek od posiadania psów
            skandal
          • Gość: Kaktus z kolcami Re: Psie gó..a IP: 195.205.193.* 01.03.09, 16:43
            A właśnie, że nieprawda. Nastepnym razem zrobię zdjęcie Prezia na
            potwierdzenie i jakoś tu wstawię:)
        • raid.op Re: Psie gó..a 01.03.09, 10:35
          napisał że nie cierpi psów czy psich odchodów leżących na chodnikach? czytaj ze
          zrozumieniem, do psów nie ma nikt pretensji przecież nie mogą być ofiarami
          głupoty swoich właścicieli
          • Gość: lehc Re: Psie gó..a IP: *.punkt.pl 01.03.09, 20:53
            Spokojnie,jeszcze trochę i deszcz zmyje to wszystko,na trawnikach
            ruszy wegetacja, kupki się rozłożą,nawożona trawa pięknie urośnie i
            będzie po temacie.
            • Gość: oj Re: Psie gó..a IP: 77.252.18.* 01.03.09, 21:00
              A gówna psie w blokach? A siki na budynkach? Trzymanie psow w miastach powinno
              byc zabronione. To już mniej szkodliwe są szczury.
              • Gość: pasjonat Re: Psie gó..a IP: 121.22.29.* 01.03.09, 21:08
                Ludzie biednieja i wtedy psów przybywa w blokach.
                • Gość: li Re: Psie gó..a IP: *.punkt.pl 02.03.09, 18:45
                  Nie widzę związku.
    • Gość: Psikutas bez s Re: Psie gó..a IP: *.mobile.playmobile.pl 03.03.09, 17:34
      No proszę, można i tak:
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,6337393,Zaspiewali_o_psich_kupach__Sprawdz_kim_sa.html
      • Gość: behemot Re: Psie gó..a IP: *.punkt.pl 03.03.09, 17:48
        Śpiewać o gó...e czy je zbierać? - oto jest pytanie. Znając rodaków
        chętniej będą śpiewać niż zbierać. Ąle popieram każdą formę
        propagandy walki o czyste trotuary i trawniki.
        • kikou Re: Psie gó..a 03.03.09, 18:14
          Chciałabym behemocie spotkać się z Tobą na spacerze i wspólnie te gó..a zbierać i podziwiać te nasze wspaniałe psy i opolskie skwery....
          • Gość: behemot Re: Psie gó..a IP: *.punkt.pl 03.03.09, 18:32
            Oh kikou nie masz pojęcia jak mie zaintrygowałaś tą propozycją
            wspólej rekreacji i goownobrania... i byśmy pospiewali...

Tu prawą mam rączkę a tu lewą mam
            Jak goowna się zbiera pokażę ja wam...
            • kikou Re: Psie gó..a 03.03.09, 19:15
              Hmm zawsze poprawiasz humor...ale i psujesz też...ciekawe który pies Twój czy mój robi większe kupsko yuhuuu zróbmy zawody i spotkajmy się wszyscy w jednym miejscu-he he to będzie ubaw.No to jak Behemocie bawimy się?
      • Gość: behemot Re: Psie gó..a IP: *.punkt.pl 03.03.09, 18:12
        Ja z Wyborczą w Opolu już w 2005 roku rozwiązywałem problem,
        Warszawa jest za nami.

Gdy chcesz w mieście trzymać psa,
        Musisz patrzeć gdzie pies sra..
        I gdy w pałąk wygnie grzbiet-
        Bedzie kupkę robił wnet :)

Za obrożę nie szarp psa,
        Kiedy piesek sobie SRA ;]
        Weż WYBORCZĄ do kieszeni,
        Ktora gó.. w paczkę zmieni,

PO CZYM WRZUĆ JA DO ŚMIETNIKA...
        I TAK PROBLEM SRANIA ZNIKA :)

Opole piękne miasto jest.

• Gość: behemot Re: Psie gó..a IP: *.punkt.pl 03.03.09, 18:27
          Aha. W celu osiągnięcia doskonałych efektów i nie uperwollenia sobie
          łapek psim ekskermentem polecam wszystkim zachęconym, uprzednio
          gazetkę zgufrować, czyli zmiąć dosyć solidnie..Calkowite
          bezpieczeństwo niewprawnym łapkom zapewnia nałożony na dłoń woreczek
          nylonowy jakich pełno się wala w naszych mieszkaniach po zakupach w
          marketach. Ważne jest by goowno w papieku wyrzucic osobno a woreczek
          osobno.
          • Gość: jasio Re: Psie gó..a IP: *.chello.pl 04.03.09, 08:07
            Innych problemów nie macie? Już mówiłem że mój owczarek jest rasowy i on jako MN
            będzie s...ał gdzie mu się podoba. Polskie prawo go nie obowiązuje!

A tak nawiasem, słyszę za Pan behemot to dziennikarz to może mi wyjaśni.
            Otóż w dziele Święci Opolscy jest rozdział poświęcony Michaelowi gafowi von
            Matusschka pióra prof Rostropowicz (UO). W pierwszym zdaniu pisze:
            "14 września 1944 o godz. 16.43 ... przedwojenny starosta opolski, został
            powieszony w więzieniu w Berlinie.. . Na śmierć został skazany niesłusznie
            oskarżony o udział w spisku na Hitlera w dniu 20 lipca 1944 w Wilczym Szańcu.
            Hrabia jest jedną z najbardziej znanych śląskich ofiar opozycji przeciwko
            nazizmowi."
            I ja mam pytanie czy on był opozycjonistą z tym że kochał Hitlera jak Bertram?
            Czy był hitlerowcem i go pomyłkowo rąbneli (tak zwany dobry Niemiec == spełnia
            rozkazy i o nic nie pyta). W takim razie my Polacy powinniśmy się cieszyć ze
            jednego hitlerowca mniej? Czy on był opozycjonistą z innej organizacji a
            podłączyli go do niesłusznie tego spisku? Wtedy by go jednak słusznie skazali
            tyko przez pomyłkę. Byłby to chyba 5 albo 6 opozycjonista w 60 milionowym
            narodzie! Czytałem to już parę razy i pojąc nie mogę. Dodatkowo dręczy mnie
            pytanie jakiej narodowości jest Pani Rostropowicz bo chyba nie polskiej?.
            Niedawno na PO była Chinka, już pojechała. Kiedy Pani Rostropowicz nas pożegna?
            A jak się ma jej protegowany Honka, już nauczył się niemieckiego? Mam nadzieję
            że jest lepszy niż z polskiego? Będzie wtedy tez mógł wyjechać na stałe.
            Poza tym Misiowi pop..yły się Jadwigi. panie Miś nie czytało się nauk Bertrama!
            Wstyd.
            No i ta Merkert, ludzie, już na pierwszy rzut oka widać że to nie Niemka! Znam
            zdjęcia z tamtych lat i slunzaczki miały gęby po obwiedni czaszki! To nie ta
            gęba! chyba ze przy okazji obżerała tych biednych i dojadała poza klasztorem?

No i na koniec jak takie g...o może wydawać Wojewódzka Biblioteka z udziałem
            Urzędu Marszałka? Tylko wysiedlenie tutejszego szwabstwa może zaowocować
            spokojnym snem, bez dylematów!
            • Gość: jasio Dyskusja na temat g...ego wydawnictwa zbyt mądra? IP: *.chello.pl 06.03.09, 09:31
              Wstydźcie się!
              • kikou Re: Dyskusja na temat g...ego wydawnictwa zbyt mą 06.03.09, 13:24
                A wiecie że jak się wdepnie w takie gó....ko to przynosi to szczęście?Podobno nawet kasiorę...
                • Gość: ????????? Re: Dyskusja na temat g...ego wydawnictwa zbyt mą IP: *.chello.pl 06.03.09, 18:53
                  Do kikou!!!no to wdeptuj,będziesz szczęśliwy,bogaty i śmierdzący!
        • Gość: Kot Re: Psie gó..a IP: 121.22.29.* 06.03.09, 19:42
          A gdzie koty robią ?
          • Gość: Leśnik Re: Psie gó..a IP: *.chello.pl 07.03.09, 08:52
            Mój ma malutką deskę klozetową i s..a tam gdzie ja.
            • Gość: behemot Re: Psie gó..a IP: *.punkt.pl 17.03.09, 08:57
              No wprost pyszne leśniku...jak jeszcze powiesz, ze używa papieru i
              spuszcza wodę to nie uwierzę
              • dar54 A może tak poprosić Straz Miejską 17.03.09, 09:09
                miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,6381654,Chcesz_miec_psa___pla
                c__ale_i_wymagaj_.html?

Jak to się robi w porzadnym mieście wojewódzkim - czyni kolejne kroki
                >
                > Skoro masz psa i wychodzisz z nim na spacer, to musisz mieć ze
                sobą
                > woreczek na odchody i urządzenie do sprzątania psiej kupy -
                łopatkę,
                > szczypczyki, co kto lubi. Obowiązkowo! Tak jak policja może
                zażądać
                > od kierowcy okazania zapasowych żarówek, tak straż miejska powinna
                > sprawdzać, czy właściciel psa jest przygotowany do sprzątania po
                > nim. Dotychczasowe, łagodne traktowanie psiego problemu nie zdało
                > egzaminu. Strażnicy miejscy - po serii naszych artykułów - zaczęli
                > surowiej traktować właścicieli brudzących psów. Nie tylko wzrosła
                > liczba wlepianych za kupy mandatów, ale ponoć funkcjonariusze
                > zaczęli się częściej pojawiać w miejscach, które na naszej mapie
                > czytelnicy i internauci wymienili, jako najbardziej skażone kupami
                w
                > mieście.
                >
                > Poza tym kara 500-złotowa będzie nie tylko dotkliwa, ale zadziała
                > także prewencyjne - po raz kolejny wydać tyle pieniędzy za nic,
                > czyli za psią kupę, zupełnie się nie opłaca!
                • Gość: behemot Pomysł bezsensowny IP: *.punkt.pl 17.03.09, 19:36
                  No co za głupota. Wreczek obowiązkowo właściciel ma w kieszeni a
                  gooowno zostawia na chodniku, bo wszak woreczki bedą sprawdzać to
                  lepiej go mieć. Najlepiej to jak piesek się wypróżni zebrać gó... do
                  woreczka i nie wyrzucać. Napotkany patrol SM, PP, SG, może zażądać
                  okazania woreczka na odchody a wówczas meldujemy mu: Panie
                  policjancie, strażniku, właśnie zebrałem góóó... do woreczka i
                  udaję się dalej w celu znalezienia kosza i złożenia doń
                  ekskrementów. No to idzcie prosto obywatelu, na świetłach skręccie w
                  prawo i za drugą przecznica znów w prawo i tam już zobaczycie kosz.
                  Aha , a czy macie obywatelu drugi woreczek na Qpę? No bo po takim
                  spacerze wasz pupil może się zesr... ponownie. No niestety nie mam.
                  No to dostajecie obywatelu mandat 500 pln, bo takie jest prawo. No
                  ale przecież pozbierałem qpę. No ale nie macie woreczka. No bo
                  zużyłem. To pocoście zużyli? Żeby ktoś nie wdepnął. A co wy się o
                  innych martwicie. Wy macie mieć woreczek na goowno a nie gó... w
                  woreczku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka