Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    06.10.09, 15:55
    Ostatnio widziałam gdzieś ponczo z królika, kolory: czarny, jasny brąz, jasna
    zielen butelkowa. Przymierzam się do zakupu jednego, ale jeszcze nie
    zdecydowalam sie na kolor. Bardzo podoba Mi się w zestawie z zakietem,
    płaszczem, sukienką. Proszę o propozycje, najlepiej z linkami- z czym je
    jeszcze nosić.
    Obserwuj wątek
      • gabrielafrancuz Re: ponczo 06.10.09, 16:34
        Z wąskimi spodniami.
        • hotally Re: ponczo 06.10.09, 16:37
          i delikatne golfy tez fajnie będą wyglądać...
      • diabel.lancucki Re: ponczo 06.10.09, 18:07
        ally, cos sie tego krolika uczepila ;-) nie lepiej jakie norki kupic?
        przynajmniej nie takie sympatyczne jak krolik, i lepiej sie nosza ;-)
        • hotally Re: ponczo 06.10.09, 18:23
          ni widzialam poncza z norek ;]
          mam jedno futro z krolika, zyje juz z 4 lata i nic sie nim nie dzieje :)
          • umaa Re: ponczo 06.10.09, 21:53
            a nie lepiej ponczo z kaszmiru??
      • hotally kupiłam :) 07.10.09, 23:37
        zielen butelkowa :)
        • myaka Re: kupiłam :) 09.10.09, 14:01
          Koleżanka szuka wciąż króliczych skórek na okrycie swego ciała, a na swej
          stronie [blogu] zachęca do udziału w akcji "Nie kupuj okrucieństwa", które jak
          sama pisze "popiera całym sercem"..

Ciekawe, ciekawe.. kurki cierpieć nie mogą, a króliki to owszem? :)
          Nazywali to chyba hipokryzją, czyż nie?
          • nioma Re: kupiłam :) 09.10.09, 14:28
            gdyby to nie bylo smutne, byłoby smieszne
            • nioma Re: kupiłam :) 09.10.09, 14:30
              te kroliki tez cale swoje krotkie zycie spedzaja w malutkich
              klateczkach, pozbawione sa mozliwosci biegania, zabaw, beztroskiego
              skubania trawki.
              potem bez znieczulenia sa mordowane i obdzierane ze skorek.
              to takie samo cierpienie jak kur hodowlanych.
              takie samo.
              • bye-bye nioma 09.10.09, 15:22
                wydaje mi się ,ze sama pokazywałaś tu wczoraj kozaki (ładne, tak na
                marginesie) ze skóry...
                • kadfael Re: nioma 09.10.09, 17:25
                  A co mają do tego skórzane kozaki Niomy?
                  • aleska Re: nioma 09.10.09, 18:38
                    Pewnie też jakaś krówka albo cielaczek zostały obdarte ze skóry :]
                    • kadfael Re: nioma 09.10.09, 18:42
                      Ale o ile wiem Nioma na swoim blogu nie składała żadnych deklaracji?
                      • hotally Re: nioma 09.10.09, 18:54
                        Przepraszam, a jakie Ja skladam deklaracje? Zawsze mowilam, ze hodowlane
                        zwierzęta są po to, aby je jeść i w nich chodzić.
                        ALE... czlowiek nie ma prawa krzywdzić zwierząt! Nie ma prawa trzymać ich w
                        bestialskich warunkach, nie ma prawa ich kaleczyć i męczyć. Ja nie jestem temu
                        obojetna. Popieram akcje dotyczące humanitarnego traktowania i zabijania
                        zwierząt. Jestem nawet za wprowadzeniem numeracji klasyfikującej traktowanie
                        zwierząt w hodowlach przeznaczonych na skórzaną odzież i futra (coś ala jajka).
          • wyjatkowo_wyjatkowa Re: kupiłam :) 09.10.09, 15:03
            dziwi mnie, ze jeszcze ktos sie dziwi ;)
            • nsc23 Re: kupiłam :) 09.10.09, 15:36
              dokladnie - zajrzyj na bloga hotally albo poczytaj jej posty - to wcale nie dziwi.
              • nioma Re: kupiłam :) 09.10.09, 15:43
                az tyle czasu nie mam,
                przeczytalam wpis o kurach i w swietle tego postu jest on po prostu
                zenujaco nieszczery.
                nie bede oceniac autorki bo to nie o to chodzi, kazdy ma prawo byc
                jaki chce, zadziwia natomiast taka niekonsekwencja i hipokryzja.
                ale nie ona jedna reprezentuje styl "podwojnej moralnosci", niestety.
                • nsc23 Re: kupiłam :) 09.10.09, 16:08
                  Ja tez nie spedzam godzin na sledzeniu hotally po necie - mam ciekawsze zajecia
                  ;) widuje jednak, co wypisuje na roznych forach, stad brak u mnie zdziwienia :)
                • myaka Re: kupiłam :) 09.10.09, 16:15
                  Tak dla jasności.. Ja zupełnie przez przypadek odkryłam ten wpis, ten blog.. Po
                  prostu ma ona w swoim podpisie link do niego i z nudów kliknęłam.. i się
                  przeraziłam.. Jak w jednym czasie można "całym sercem" popierać akcję dot.
                  ochrony zwierząt przed cierpieniem i wyszukiwać sobie ubranie z futra zwierząt..
                • hotally Re: kupiłam :) 09.10.09, 17:57
                  cytuję siebie:
                  "Nie. Hipokryzją jest kupowanie sztucznych futer- skoro ktoś krytykuje ich
                  noszenie to dlaczego nosi pseudo futro? To jak noszenie PODRÓBY- "patrz, mam
                  futro, na pierwszy rzut oka wygląda na prawdziwe, dopiero z bliska i z dotyku
                  poznasz, że nie jest, ale... większość ludzi nie przyglada się dokładnie i nie
                  maca moich ubrań, więc różnicy nie zauważy".
                  Poza tym jestem EKO. Wiesz ile się rozkłada sztuczne futro?

Takie akcje zwracają uwagę na humanitarne traktowanie zwierząt i humanitarny
                  sposób ich zabijania."
                  • nioma Re: kupiłam :) 09.10.09, 19:15
                    hotally> nie masz racji, nie chodzi o kupowanie i noszenie substytutow ale o
                    hipokryzje w najczystszej postaci: skoro zalujesz kur trzymanych w klatkach dla
                    jajek to dlaczego nie zalujesz krolikow trzymanych w klatkach dla skorek?
                    stoisz w rozkroku: jedna noga w przyjemnosci druga w byciu eko i pro. To smieszne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka