Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore??

05.03.10, 10:06
    hej ide dzis najpierw do restauracji a potem moze do clubu, zakladam
    ta sukienke:
    xml.riverisland.com/flash/content.php
    jesli nei widac w linku to jest na 2 stronie taka rozowo-lososiowa
    mini sukienka, i nie wiem co mam zalozyc na gore?? na dol chyba
    zalzoe takie buty na obcasie w kolorze neutralnym, z okraglym
    noskiem albo takei szare z zamszu (szpile) no i nie wiem- pasek
    jakis?? co na gore?? bolero???
    Obserwuj wątek
      • lonely.stoner Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 05.03.10, 10:12
        aaa, chyba sie link nei otwiera: to jest w sekcji woman, dresses,
        going out dresses, na 2 stronie....jak siek omus bedzie chcialo
        fatygowac:)
      • lilly_marlenne Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 05.03.10, 10:16

jeśli wyglądasz jak Pani ze zdjęcia, to ta sukienka będzie dobra.
        jeśli masz inne rysy twarzy i inną fryzurę, to będziesz wyglądac śmiesznie.

żadne bolerka, jak coś to te szpilki nieszczęsne i złote bransoletki. ogólnie złote dodatki.

ale tak średnio mi się widzi ta kiecka.
        • lonely.stoner Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 05.03.10, 12:16
          no tak szpilki szpilkami, ale co mam wlozyc na gore??

w sukience wygladam super:) hehe, dlatego ja miedzy innymmi
          kupilam:), tylko nie wiem co mam zalozyc na gore?? no co? nie mam
          pomyslow. sukienka typowo clubowa wiec teoretycznie nic na gore nie
          powinno sie wkladac ale w tej restauracji bede sie czuc 'nago' tylko
          w takiej dosc hmm odwaznej kiecce.

buty mam zamiar zalozyc takie (mniej wiecej, maja mniejszy obcas i
          sa bez platformy):www.splendicity.com/files/2009/08/stuart-
          weitzman-platswoon-heel.jpg

albo juz nie wiem co...
          • lonely.stoner link do butow 05.03.10, 12:18
            www.splendicity.com/files/2009/08/stuart-weitzman-platswoon-heel.jpg
            w kolorze takim bardziej wlasciwie:
            www.christianlouboutin-uk.com/images/Christian%20Louboutin/Christian%20Louboutin%20Rolando%20Nude%20Shoes.jpg

nie mam zdjecia do moich butyow, wklejam z netu
            • izek86 Re: link do butow 05.03.10, 12:38
              Sukieneczka jest świetna ja bym założyła jakąś marynarke albo żakiet albo
              skórzaną kurteczke o np coś takiego
              www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=14371905 albo coś
              bardziej eleganckiego ładnie dopasowany żakiet w podobnym kolozre jak kurteczka
              albo coś takiego
              www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=14855431 tak żeby
              nadać charakteru strojowi mogą być też czarne dodatki wszystkoz alezy od Ciebie :)
              • lonely.stoner Re: link do butow 05.03.10, 12:54
                izek86 napisała:

> Sukieneczka jest świetna ja bym założyła jakąś marynarke albo
                żakiet albo
                > skórzaną kurteczke o np coś takiego
                > www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=14371905
                albo coś
                > bardziej eleganckiego ładnie dopasowany żakiet w podobnym kolozre
                jak kurteczka
                > albo coś takiego
                > www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=14855431
                tak żeby
                > nadać charakteru strojowi mogą być też czarne dodatki wszystkoz
                alezy od Ciebie
                > :)

dziekuje za rade, ale moim zdnaiem taka kurtka to chyba do clubu
                rockowego sie nadaje bardziej niz do eleganckiej restauracji, a w
                tym drugim bym wygladala jak ciotka klotka...chyba juz nic nie
                wymysle i zdam sie na los hehe
                o 15 ide na szybkie zakupy.
                • ticketyeah Re: link do butow 05.03.10, 21:30
                  Kiecka mi się nie podoba, River ma w tej kolekcji wiele dużo ładniejszych.

ALE. Ważne, że Tobie się podoba.

Skoro masz wszystko już przemyślane prócz góry, to dodaj długi cienki wieczorowy
                  żakiet w kontrastującym kolorze z podniesionymi ramionami (poszperaj w topshopie).
                  Nie przesadzaj z dodatkami i przede wszystkim czuj się dobrze sama ze sobą.
                  Jeśli nie będziesz pewna jakiegoś elementu stroju, to się go pozbądź. I baw się
                  dobrze! Pozdrawiam.
      • lonely.stoner Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 09:05
        hej, w koncu wlozylam taki czarny zakiet mocno dopasowany, i zlote dlugie
        wiszace kolczyki(mniej wiecej takie cos):
        3.bp.blogspot.com/_bvVvxWTEuSI/Siaw_X05O1I/AAAAAAAAJSw/_Nco8MyYo9U/s400/leaves+cascade+earrings.jpg
        hm, ta sukienka nie robi szalu sama w sobie, ale jesli ktos ma ekstra figure to
        uwierzcie mi ze :) nie ma to jak obcisla sukienka ze stretchu ;) zwlaszcza jak
        sie idzie do clubu, gdzie laski cuduja i wydziwiaja a w swietle clubowym
        najlepiej wygladaja takie wlasnie nieskomplikowane ciuchy i tak.

• your.sugar Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 12:30
        przepraszam, nie mogę się powstrzymać.. co to jest CLUB? po polsku już nie można? :)
        • lonely.stoner Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 16:06
          Club. Klub dla mnie brzmi dziwacznie. To jest przeciez mutacja, spolszczona. ALe
          jak ktos chce to moze miec klub.
          • ding_yun Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 16:15
            lonely.stoner napisała:

> Club. Klub dla mnie brzmi dziwacznie. To jest przeciez mutacja, spolszczona. AL
            > e
            > jak ktos chce to moze miec klub.

Obawiam się, że nie "jak ktoś chce, to może mieć klub" tylko taka właśnie jest
            poprawna w naszym języku, a więc obowiązująca wszystkich (również tym, dla
            których wygląda to dziwnie) zasada. Tak na marginesie "klub" jest wyrazem już na
            tyle długo funkcjonującym w języku polskim, że naprawdę nie wiem, jak można go
            uznać za dziwaczną mutację. To nie jest tak, że jak dyskusyjny to klub, a jak
            imprezownia to club :)
            • nessie-jp Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 16:26
              > tyle długo funkcjonującym w języku polskim, że naprawdę nie wiem, jak można go
              > uznać za dziwaczną mutację. To nie jest tak, że jak dyskusyjny to klub, a jak
              > imprezownia to club :)

Co dziwne, wątkodawczni jakoś nie czuje się nieswojo, pisząc, że idzie do
              restauracji, chociaż to też zapewne "dziwaczna mutacja" i trzeba by napisać, że
              do restauranta idzie eatać...
              • annajustyna Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 22:44
                I uzywa computera (wynowa oczywiscie kompjutera).
              • lilly_marlenne nessie, kocham Cię! :D 07.03.10, 08:32

eatac do restauranta :D
                • annajustyna Re: nessie, kocham Cię! :D 07.03.10, 12:50
                  W XIX wieku mowilo sie po polsku restaurant. Powrot do korzeni?!
      • nessie-jp Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 16:24
        Zapewne booty i dressa, skoro do clubu...
        • lonely.stoner Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 16:35
          nessie-jp napisała:

> Zapewne booty i dressa, skoro do clubu...

boots and dress jesli juz. Ok, ja spadam, widze forum malo cosmopolityczne i
          ciezko nadgania za Europa ;) cya!
          • nessie-jp Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 16:59
            > boots and dress jesli juz.

Nie nie, boots and dress to jeśli idziesz do club. Jeśli już odmieniasz i
            idziesz do clubu, to bootsach i dressie. Proponuję jeszcze małego baga :P

> Ok, ja spadam, widze forum malo cosmopolityczne i
            > ciezko nadgania za Europa ;) cya!

Oj tam, powydurniać się nie można z okazji weekendu? :)
            • lonely.stoner Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 21:25
              nessie-jp napisała:

> > boots and dress jesli juz.
              >
              > Nie nie, boots and dress to jeśli idziesz do club. Jeśli już odmieniasz i
              > idziesz do clubu, to bootsach i dressie. Proponuję jeszcze małego baga :P
              >
              >
              > > Ok, ja spadam, widze forum malo cosmopolityczne i
              > > ciezko nadgania za Europa ;) cya!
              >
              > Oj tam, powydurniać się nie można z okazji weekendu? :)
              >
              >
              nie wiem, mnie to nie smieszy, takie wydurnianie, zreszta na co dzien gadam po
              angielsku i nie bardzo rozumiem to spolszczanie wszystkiego??
              • nessie-jp Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 22:13
                > nie wiem, mnie to nie smieszy, takie wydurnianie, zreszta na co dzien gadam po
                > angielsku i nie bardzo rozumiem to spolszczanie wszystkiego??

No to sorry, już będę mega-serious, really. No hard feelings?
              • annajustyna Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 06.03.10, 22:46
                To nie spolszczanie, to sie gramatyka nazywa!!! Jezyk jest jezykiem fleksyjnym -
                ma odmiene przez przypadki, rodzaje, liczby etc. Polska jezyk trudna jezyk...Na
                plus trzeba cI przyznac, ze piszesz rozumieM.
              • panistrusia Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 07.03.10, 12:38
                Skoro już się sobie zwierzamy: a po co angielskiemu zapożyczenia z
                francuskiego i do tego pretensjonalnie wymawiane niby po francusku?
      • listekklonu Re: sukienka do clubu - co mam zalozyc na gore?? 07.03.10, 06:23
        Co Ty masz z tym clubem? W Pcimiu Dolnym jeszcze nie wiedzą, że istnieje takie
        słowo jak klub?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka