Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy Primark sie u nas przyjmie...

IP: *.piastlan.net 06.05.10, 20:28
    Czesc dziewczyny,
    Juz kiedys wczesniej z 2 lata temu sprzedawalam dodatki i torebki z Primarka...
    Jednak widze , ze chinczycy nas zasypali...plus niestety Polacy przywiazuja uwage do
    markowych ciuchow...zamiast ich ciekawego wygladu , ktory mozna zmienic co sezon...
    Co myslicie...czy warto otwierac ich sklep w Polsce czy nie..
    Pozdrawiam
    Kicia
    Obserwuj wątek
      • szaramyszkaaa odp 07.05.10, 15:32
        zdecydowanie tak
        Polki mieszkajace na wyspach kupuja w primarku na potege. slyszalam nieraz z
        ust kolezanek, ze moglby sie u nas primark (lub wersja irlandzka - penneys)
        otworzyc.
        wroze Ci sukces!

pozdrawiam
        szara myszka
        blognife.wordpress.com/
        blogmkm.wordpress.com/
      • Gość: gosia Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.10, 19:58
        tak, warto :)
        • Gość: Sylcia Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: 79.175.240.* 17.05.10, 20:12
          Tak warto.Ja mam sporo ciuchów z Primarku.Kupuje je w Irlandi północnej.Sa swietne i
          chciała bym by ten sklep pojawił sie w Polsce.I by byl dostepny nie tylko w Warszawie:-)
          • Gość: ola Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.profireal.pl / 10.3.107.* 18.05.10, 17:50
            Boję się, że Primark u nas nabierze polskich cech i nie będzie taki, jak w UK czy Irlandii.
            Tak samo rze się ma przecież z TK Maxx-bez porównania z oryginałem :cry:
          • Gość: Kasia Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 19:58
            Zdecydowanie warto! Jestem pewna, że znajdzie się mnóstwo chętnych do zakupów. (Na
            razie zamawiam ze znajomymi wszystko przez internet).
      • Gość: zulema Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.10, 09:15
        Tak, pod warunkiem, że ceny będą zbliżone do tych w sklepie w UK.
      • kiki23 Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... 10.05.10, 10:37
        kto nie zaryzykuje ten się nie dowie, cężko powiedzieć
      • Gość: ewelcia Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: 178.56.62.* 10.05.10, 21:02
        Nie wiem czy się przyjmie, ale jak dla mnie będzie to wydarzenie przełomowe. W końcu
        będę mogła zrobić zakupy w jednym miejscu, pod warunkiem, że ceny będą przystępne.
        Trzymam kciuki. Pozdrawiam i czekam na ten dzień.
        • Gość: ania Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 00:08
          ja bym kupowała, zwłaszcza majtki
          • Gość: ewa.taylor@yahoo.c Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.range86-181.btcentralplus.com 12.05.10, 10:01
            Oby, nareszcie cos dostepnego i na czasie dla wszystkich!!!!!
            Dobrych zakupow !
            ewa
        • Gość: dexter Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 17:27
          oczywiście. wystarczy spojrzeć na allegro, gdzie- mimo (jak sama mówisz) mody na
          japan style- rzeczy atmoshpere z primark i w ogóle są licytowane bardzo intensywnie.
          zgadzam się z większością, że jeżeli ceny będą takie jak na allegro/w angielskich
          sklepach primark, to na pewno w Pol ten sklep przyciągnie wiele klientek. pozdrawiam
      • Gość: niekicia Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: 194.169.228.* 12.05.10, 13:00
        "niestety Polacy przywiązuja uwage do markowych ciuchow...zamiast ich ciekawego
        wygladu"

nie wiem co rozumiesz pod pojęciem markowe ciuchy, ale jeśli chodzi o markowe ciuchy
        dobrej jakości i wdobrym stylu - to wole takie widzieć na ulicy niż szmaty z Primarku,
        które właściwie trzeba zmieniać co sezon z powodu ich marnej jakości. Ale myślę, że taki
        sklep odniesie sukces - Polki na Wyspach Brytyjskich to potwierdzają - mało która
        potrafi zmiksować porządne rzeczy z kilkoma tańszymi, więc kupują mierne na potęgę.
        Sukces finansowy pewnie będzie, ale nie należy udawać, że się niesie przy tym jakąś
        misję, bo Primark to taka wspaniała "marka". Zarabianie na mało wyrobionych
        nastolatkach to niezły interes, przyznaję :) Powodzenia
        • Gość: sgsdgdsgdg Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 18:06
          tak mysle ze tak! podobnie jak cos typu japan style o ile ciuchy bd w takich
          cenach jak np z japan
        • Gość: gia Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.bb.sky.com 21.05.10, 09:44
          zgadzam sie, moze nastolatki by kupowaly. rzeczy sa tak marnej jakosci, ze po jednym
          praniu wygladaja jak zwykle szmaty.
      • Gość: paniena Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.range86-156.btcentralplus.com 14.05.10, 02:07
        szmatlawe ciuchy za stosunkowo niska cene. szyte w niewolniczych warunkach. nie
        kupuje i nie polecam.
        • Gość: iwonka_20 Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: 81.219.145.* 14.05.10, 09:04
          Witam, byłam w UK przez kilka lat i uważam, że Primark by się przyjął w Polsce
          jak najbardziej. Ale musi być spełnione kilka warunków: ten sam asortyment co w
          UK, ceny takie same lub niższe (w końcu zarabiamy o wiele mniej niż w UK),
          asortyment z nowych kolekcji, duży wybór. Myślę, ze dużo Polaków mogłoby się
          zaopatrywać. Przede wszystkim mają dość dobrej jakości bieliznę i akcesoria za
          przystępną cenę, a nawet fajne T-shirty dla mężczyzn za 5 funtów - sprawdziłam
          jakości naprawdę niektóre rzeczy warto kupić! Fajnie jeśli byłoby kilka sklepów
          w Polsce!!! Pozdrawiam laski, cmok
        • Gość: mi Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.chello.pl 18.05.10, 10:09
          a myslisz gdzie szyje zara czy h&m?
      • Gość: asia Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: 192.168.168.* 14.05.10, 12:33
        Moim zdaniem przyjąłby się i to szybciutko. Niekoniecznie wśród dam biznesu i
        wielbicielek sieciówek (Zara Mango), ale wrśród innych, którzy też chca mieć modny
        ciuch, ale po rozsądnej cenie [te w UK nawet na polską pensję na karcie były dla mnie
        spoko]. Mam parę ich rzeczy nabytych w UK, i parę nabytych w second handach. Na
        czasie i modne. Mi nie zalezy na metce tylko na ciuchu który mi pasuje do figury i ma
        kolor odpowiedni itp. Mam też od nich 3 staniczki kupione w UK, u nas trudno dostac
        65D bez gąbczanych wypychaczy, a do tego za ok 30 zł sztuka :)
      • Gość: Karosia85 Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: 62.49.201.* 14.05.10, 17:09
        Napewno, pod warunkiem, ze te same ceny bys miala. Ale jesli myslisz o kupowaniu
        ubran w Primarku z UK i sprzedawniu drozej w Polsce to nie wypali. Ceny bys miala jak
        dobrych markowych ubran, a jakosc raczej mizerna.
      • Gość: Izunia Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.jasman.pl 17.05.10, 11:41
        Myślę, że gdyby Primark pojawił się w Polsce z cenami jakie są w Anglii,
        wszystkie okoliczne sklepy by padły. Mieszkałam kilka lat w Irlandii i jeśli
        ktoś ma kasę idzie do markowych sklepów, pozostali do Primarka.. Ten sklep jest
        tam bezkonkurencyjny, a jakoś ubrań niewiele się różni od H&M czy New Look. Na
        wyprzedaży kupiłam płaszczyk za 9 euro, a identyczny w Top Secret kosztuje ok
        200 zł:/
        Próbowałam też się dowiedzieć o możliwość otwarcia Primarku w Polsce, jednak
        nikt Ci na o zezwolenia niestety nie da...
      • Gość: miya_ke Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 12:00
        wszystko zależy od tego jakby to miało wyglądać. czy to miałoby być pod szyldem
        Primark z cenami metkowymi czy też bazarowy kramik, na którym za bluzkę za 2 funty
        brałabyś 5 funtów. w pierwszej formie na pewno by się przyjęło, bo te ciuchy są warte
        takiej ceny jak 2 funty itp. A jeśli chcesz robić na tych ciuchach interes taki jaki
        allegrowe bizneswomenki czyli za buty za 10 funty, będziesz brała 20 funtów, to szybko
        przestanie być to opłacalne, chociaż na pewno jakaś garstka nastolatek nieznająca się
        na jakości by te ubrania u ciebie kupowała.
      • Gość: crum chrum Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 12:15
        Pewnie, że się przyjmie. Czekam na wiekopomną chwilę, kiedy ogromny Primark
        pojawi się w Bydgoszczy :) Przy takich cenach i szybkim przechwytywaniu trendów
        można iść na zakupy codziennie i poprawiać sobie nastrój praktycznymi rzeczami.
        W Anglii Primark jest popularny i lubiany do tego stopnia, że dziewczyny, jak
        idą na imprezę, to poprzedzają je zakupami kreacji w tym sklepie, bo jest tak
        tanio, że można się każdego dnia ubrać inaczej.
        • lilio tak! 19.05.10, 19:50
          w londynie obkupiłam się tam na maxa, za małe pieniądze w dodatku, teraz
          atmosphere kupuję na allegro, jesli nie zrobią z tego sklepu drożyzny w Polsce
          to przyjmie się jak najbadziej.
      • Gość: dominika Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.instalnet.com.pl 17.05.10, 15:21
        ja bym z wieeeeeeeelką checią poszła do Primarku! <rozmarzony>
      • Gość: Peasorela Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 16:13
        Wszystko bym dała za Primark w Polsce. WSZYSTKO! No, tylko, żeby się ceny zachowały.
        • Gość: m124 Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:56
          tak jesli ceny bedą atrakcyjne:scared:
      • Gość: Aleksandraa Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.centertel.pl 17.05.10, 16:16
        Kurczeee.... Jak dla sklep PRIMARK ( duzych rozmiarów) byłby genialny. Można znaleźć tam duuużo i tanio.
      • Gość: gość Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: 109.243.235.* 17.05.10, 16:29
        jestem za otwarciem nie będę musiała co pół roku lecieć do UK na zakupy :-D
      • Gość: Aga Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 16:34
        Według mnie warto. Bardzo dużo rzeczy można tam znaleźć. Niedrogich a modnych i
        fajnych. Fajnie było by gdyby pojawił się w Polsce. Mam nadzieję że to niedługo nastąpi :)
        Aga
        • Gość: jamjest Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 17.05.10, 17:16
          nie przyjmie się ponieważ nie będzie już tak tanio.
          będzie podobnie jak z New Look, niby fajne ubrania ale jakościowo szmaty!
          ja nie kupuję tam ubrań bo to strata pieniędzy !
      • Gość: Gość Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.cpartners.pl 17.05.10, 17:58
        Pewnie, że by się przyjął! Podajcie chociażby jeden argument, dla którego miałby
        się nie przyjąć. Niska jakość? Jakoś HMowi i New Lookowi dobrze się wiedzie, a
        sprzedają podobną jakość po dużo wyższych cenach. Zbyt modne kroje? Na pewno
        znajdzie się mnóstwo nastolatek i dwudziestoparolatek, które chętnie po nie sięgną.
      • Gość: Gość Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 18:22
        Myślę, że tak. To było by świetne rozwiązanie dla osób, które chcą podążać za
        trendami i nie wydawać fortuny. Jeśli ceny będą zbliżone do tych w Wielkiej
        Brytanii myślę, że sklep odniesie sukces.
      • Gość: K. Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.miechow.com / 192.168.2.* 17.05.10, 18:38
        Moim zdaniem Primark jest fajnym sklepem , czesto bywam Anglii i lubbie sie tam ubierac ..
        Zbytnio nie przywiązuje uwagi do marki . Mam swoj styl i kupuje w H&M i w Primarku . Jak
        Primark bedzie w polsce zostane stałą klijentką xd :-)
      • Gość: nmghg Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 19:06
        jak najbardziej tak ! Primark to super sklep szkoda ze nie ma takiego w Polsce, bo wielu
        z nas zalezy żeby wygladac ciekawie bez wydawania wszystkich pieniedzy. Byloby super
        gdyby Primark był w Polsce :)
        • karcik Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... 17.05.10, 20:19
          myślę, że przyjął by się świetnie! ja na pewno robiłabym w nim zakupy ;) chciałabym, żeby
          był w moim mieście ^^
      • Gość: em. Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.miedzylesie.waw.pl / 192.168.1.* 17.05.10, 22:19
        Fajnie by było gdyby otworzyli.Warunek: ceny w stosunku do zarobków takie jak w UK.
        Nie są to ubrania najwyższej jakości ale ja bym chętnie kupiła jednosezonówki
        czy nawet jednorazówki:) za małe pieniądze.Spójrzmy prawdzie w oczy.Ile z nas
        nosi te same ubrania po kilka lat?No owszem zdarzają się takie sztuki, których
        wymieniac co chwile nie trzeba(proste jeansy, biała koszulka, mała czarna
        etc.Dla każdego coś innego stanowi podstawę szafy.) ale jednak i tak sporo
        rzeczy nosi się sezon, dwa i leci do kosza albo dno szafy bo niemodne, bo "coś"
        bo wchodzi coś nowego co koniecznie trzeba mieć.Primark to byłaby fajna
        alternatywa dla (moim zdaniem w stosunku cena/jakość) drogich sieciówek typu
        zara etc.No i mają genialną bizuterię.A ceny na allegro mooocno
        przesadzone.Chociaż teraz spadły ale ludzie i tak potrafia się "zabijać" o byle
        co byle z metka Atmosphere.Dla mnie trochę niepojęte ale cóż
      • Gość: oya Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: 195.74.91.* 17.05.10, 23:09
        Jak najbardziej TAK!! Gdansk chce Primark!
        • Gość: kikaaaaaa Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.tvgawex.pl 18.05.10, 00:50
          a na jakich zasadach chcesz otworzyć primark w polsce, z tego co sie
          dowiadywałam to nie jest tak prosto, na zasadach franczyzy?
      • Gość: Lalka19 Re: Czy Primark sie u nas przyjmie... IP: *.t-mobile.co.uk 18.05.10, 01:31
        Oj moim 'marzeniem' jest, by Primark był w końcu dostępny w Polsce. Nie
        musiałabym taak często latać do UK:) na Oxford Street;) A w odpowiedzi na
        pytanie myślę, że by się przyjął, biorąc pod uwagę naprawdę niskie ceny i to, że
        ubrania mimo iż nie są najlepszej jakości, są modne i wygodne, a często naprawdę
        ładne. Te warunki musiałyby zostać spełnione w Polsce(odnośnie niskich cen,
        asortymentu itd). Ale przecież nie każdego stać na zakupy w Top Shopie, River
        Island, Zarze, gdzie np.za kurtkę/płaszcz trzeba zapłacić nieraz i z 400-500zł,
        tak samo za buty, torebki po 300-500zł, sukienki po 200-400zł....itd.
        Kraków, Warszawa, Gdańsk, Łódź...ba, każde większe miasto chce Primarku;):-):-)
        • Gość: gosc Primark= tandeta IP: 78.146.159.* 19.05.10, 14:15
          tiaaa, dziewczyno, nie bajdurz, ze latasz do Londynu na zakupy a za chwile
          wychwalasz Primark, brzmi jak ucielesnienie tandety i polactwa.

Primark :sciana: jest koszmarnie tandetny i na kilometr traci tanioscia i
          brakiem jakosci- to po pierwsze.
          Po drugie, jakas przypadkowa osoba nie moze tak sobie po prtostu otworzyc ich
          sieci w Polsce- jezeli zechca, otworza sami- co nie bedzie miec miejsca bo nie
          sa zainteresowani- wiec marsz dzieci drogie do Chinczyka/Wietnamczyka - taka
          sama jakosc i tu, i tam, takie same kiepskie wizualnie fatalaszki. O gustach sie
          co prawda nie dyskutuje...ale tu mamy do czynienia z brakiem gustu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka