k-a-r-a171 14.03.04, 14:45 moja twarz jest okrągła,mam długie,grube włosy,chciałabym ściąć je tak aby wydłużyć rysy twarzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivette1 Re: twarz a włosy 15.03.04, 11:08 Do okrągłej twarzy najlepiej pasują fryzurki z długich włosów, gwiazdy (piosenkarki aktorki) zauważ, że niektóre też mają okrągłą buzię i noszą długie włosy. Umiejętność doboru fryzurki zależy przede wszystkim od dobrego fryzjera, który najlepiej aby podciął włosy (w tym sezonie modne są dłższe włosy do ramion), najlepiej będzie jeśli skrócisz do ramion, poproś fryzjera aby zrobił Ci pazurki z całej długości włosów, ale tak aby długość włosów była prosta i równa. Końcówki powinny być "przerzadzone", tzn. wydegażowane, aby sprawiało wrażenie, że włosów jest mniej. Taką fryzurkę najłatwiej jest ułożyć, bowiem wstajesz rano, myjesz włosy, suszysz suszarką podwijając końce pod spód okrągłą szczotką. Wtedy są puszyste. Natomiast wychodząc wieczorem na imprezę możesz wyprostować włosy żelazkiem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.przypkowska Re: twarz a włosy 17.03.04, 14:05 Przy korygowaniu fryzurem okrągłęj buzi obowiązuje jedna zasada. Należy zakryć włosami boki twarzy, tak, by optycznie ją zwęzić. Sprawdzają się więc uczesania z półdługich włosów. Lepiej też unikać zbyt gładkich, "ulizanych" fryzur. Dużo włosów sprawia wrażenie, że twarz jest mniejsza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciociadobrarada nie wiesz co to fryzur? 27.03.04, 20:40 no wiesz... karzdy, dosłownie karzdy to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociadobrarada Re: twarz a włosy 27.03.04, 20:11 k-a-r-a171 napisała: > moja twarz jest okrągła,mam długie,grube włosy,chciałabym ściąć je tak aby > wydłużyć rysy twarzy Zależy, czy naprawdę są grube. Jeśli tak, należy je rąbać siekierą po skosie. Odpowiedz Link Zgłoś