bubster 01.07.10, 16:09 Bluzka/sukienka na cienkich ramiączkach i stanik. Co sądzicie? To często spotykany widok, a mnie prawie odrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawsze_zielona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 16:24 Jak tylko "prawie" to chyba nie ma czym sie stresowac;) Odpowiedz Link Zgłoś
bubster Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 17:32 Się nie stresuje, bo generalnie mało mnie takie rzeczy interesują (stąd określenie "prawie"). Ale zauważyłam, że dużo osób piętnuje skarpetki do sandałów, nogi bez rajstop w biurze, rajstopy do sandałów itp. a na to nikt nie zwraca uwagi. Stąd moja ciekawość. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 17:52 Jak to, kuźwa, nie zwraca? :-P A to: forum.gazeta.pl/forum/w,650,113496085,113496085,sukienka_na_ramiaczkach_i_wystajaca_bielizna.html to co niby ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 17:57 > Co sądzicie? Sądzimy, że warto się zapoznać z tematami poruszanymi na forum choćby w ciągu wczorajszego dnia, zamiast w kółko generować takie same tematy o takich samych (doprawdy niezbyt interesujących) dylematach. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 18:56 Znoooowuuuu? fotka Mnie tam nie odrzuca. Chyba że brudny beż spod kolorowej kiecki. Wkurza mnie natomiast dziko, że większość ciuchów ma ramiączka bardziej ku środkowi, a większość staników bardziej po bokach. I że większość staników w moim rozmiarze ma strasznie szerokie ramiączka, bez sensu, parę razy zdarzało mi się odpruwać i przyszywać inne :/ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 19:42 mnie też. Albo bez albo stanik bez ramiączek. A już najgorzej, jak stanik wygląda na mocno sprany, zszarzały czy wręcz brudny, dziś widziałam takie kiedyś różowe cudo. Ble Odpowiedz Link Zgłoś
orange_tail Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 20:31 jak odrzuca, to proponuję terapię szokową: pojedź do Hiszpanii, Holandii czy gdziekolwiek. mnie tam już nic nie odrzuca. napatrzyłam się i nic mnie już nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
epingle Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 20:34 Mnie też odrzuca, nawet te silikonowe wyglądają okropnie. Od tego sa staniki z odpinanymi ramiączkami. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 21:05 Idź do pierwszego lepszego sklepu i zapytaj o, niech pomyślę, 65H/I z odpinanymi ramiączkami. Zaobserwuj reakcję sprzedawczyni. Wyciągnij wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 21:13 ... i jeszcze dodam, zanim panienka powyżej dostanie udaru od patrzenia na tak straszną literkę jak H, może zapytaj również, droga bezramiączkowa, o dowolny stanik bez ramiączek na biust o obwodzie 98-100 cm przy 70 cm pod biustem. To nie tak strasznie dużo. To zaledwie 10 cm więcej, niż wymiary Marylin Monroe. Co, nie takich kobiet, żeby aż 98 cm miały w obwodzie biustu? Ojojoj, a może jednak są, tylko nie powinny wychodzić z domu? Na ulicy mogą się pokazywać tylko chude lachiszony z ćwiartkami kajzerki udającymi biust? Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 22:07 nie no nie przesadzajmy w paranoje. mam sie ugotowac w upale bo komus sie nie podoba top i ramiaczka od stanika ?? swiat to nie tylko chude patyki na wybiegu gdzie top sam sie trzyma streczacych kosci ale to tez kobiety o roznych typach figury ktore chca sie ubrac wygodnie na pewno ta inf kogos porazi:D.uwaga, uwaga... pod czarny top zalozylam bialy stanik, bo to jedyna gorna bielizna w odpowiednim rozmiarze w mojej szafie. i nie wstydzilam sie i mialam w nosie co kto powie. dumnie paradowalam, idac przed siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 22:58 > Co, nie takich kobiet, żeby aż 98 cm miały w obwodzie biustu? Ojojoj, a może > jednak są, tylko nie powinny wychodzić z domu? Na ulicy mogą się pokazywać tylk > o > chude lachiszony z ćwiartkami kajzerki udającymi biust? > Ja mam "ćwiartki kajzerki udające biust" i dla mnie biust 98 cm jest przeogromny. A co do tematu... utwierdza mnie tylko w opinii, że Polska jest jednym z najbardziej zniewolonych krajów na świecie jeśli chodzi o ubiór. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 23:23 > > Ja mam "ćwiartki kajzerki udające biust" i dla mnie biust 98 cm jest przeogromn > y. Założę się, że nie masz. Taki biust, jak opisuję to mają głównie młodziutkie dziewczynki i zagłodzone młodziutkie dziewczynki udające dorosłe kobiety, czyli modelki. Nawet zresztą gdybyś miała bardzo mały biust, to nie oznacza jeszcze automatycznie, że musisz mieć równie małą wyobraźnię Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 23:54 Ale kto Ci, droga nessie, każe zakładać koszulki na cienkich ramiączkach na taki biust? Wystarczy bluzka bez rękawów, pod nią spokojnie zmieści się stanik na szerokich nawet ramiączkach. Nie trzeba zaraz piętrzyć trudności, tylko dostosować garderobę do wymiarów. Na bluzki na cienkich ramiączkach raczej nie powinny rzucać się panie o olbrzymim biuście, bo to robi dysharmonijne wrażenie i wrzyna zazwyczaj w ciało. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 01.07.10, 23:59 pochodnia_nerona napisała: > Ale kto Ci, droga nessie, każe zakładać koszulki na cienkich ramiączkach na tak > i > biust? Na taaaaaaki biust? Nikt mi nie każe. Lubię takie. Są idealne na upały. Przy okazji ładnie też eksponują mój biust. Na szczęście nie muszę go ukrywać. I super wyglądają moim zdaniem ładne ramiączka od stanika do topu na cieniutkich ramiączkach. Natomiast paskudnie wyglądają ramiączka silikonowe albo staniki bez ramiączek, spłaszczające taaaaaki biust. > Na bluzki na cienkich ramiączkach raczej nie > powinny rzucać się panie o olbrzymim biuście, Zapewne wiesz, co mówisz, w końcu każdy pisze głównie o własnych doświadczeniach. Ja jednak wiem, że mój biust bardzo ładnie się prezentuje w takich bluzkach, więc nie mam powodu go ukrywać tak jak ty. Przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 00:05 Niepotrzebnie jesteś taka złośliwa. Ja mam biust raczej drobny, więc mogę nosić biustonosz z odpinanymi ramiączkami, ale niezależnie od tego uważam, że epatowanie ramiączkami jest nieestetyczne, chyba, że stanowią one przemyślany element awangardowego stroju. Winnym przypadku to raczej niechlujstwo i nie znajduję usprawiedliwienia (że gorąco, ze to, że tamto). Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 08:22 nie chcę się mądrzyć, ale na forum biuściastych było coś o dobraniu własciwego rozmiaru i o tym, że cyckonosze nie powinny zwiasać na ramiączkach, tylko trzymać się obwodu torsu :P Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 07:32 olbrzymi kuźwa biust?? noszę 70GG więc zapewne nie mieszczę się w światopoglądzie co poniektórych..a bluzki na ramiączkach nosić będę bo lubię,staniki mam z ładnymi ramiączkami i będę je pokazywać czy się to komu podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 11:35 lukrecja34 napisała: a bluzki na ramiączkach nosić będę bo > lubię,staniki mam z ładnymi ramiączkami i będę je pokazywać czy się to komu > podoba czy nie. A czy ja Ci zabraniam? :-) Tylko nie rość czasem sobie pretensji do bycia elegancką. Odpowiedz Link Zgłoś
agattka_84 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 13:31 > A czy ja Ci zabraniam? :-) Tylko nie rość czasem sobie pretensji do bycia elega > ncką. Bluzka na ramiączkach co do zasady nie jest eleganckim strojem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 13:50 Chodzi o elegancję noszenia jakiegokolwiek stroju, również swobodnego, letniego, która wyklucza demonstrowanie bielizny. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 10:16 pochodnia_nerona napisała: > nie powinny rzucać się panie o olbrzymim biuście, Jeśli 65H to olbrzymi biust to ja jestem Królewna Śnieżka i 7 krasnoludków w jednym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
error_05 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 13:27 65h to przecież maleństwa Królewno Śnieżko. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 13:47 Wiem wiem litera "H" przeraża te kajzerkowe ;D Odpowiedz Link Zgłoś
error_05 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 19:25 mnie Ha nie przeraża chciaż sam mam Be, tylko jakieś 100 w biuście to dla mnie jest ogromy biust. Małe to jest 65D. Jak nie lubię kiedy biuściaste ( w twoim języku baloniary) robią z siebie takie "małocycne". Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 22:08 error_05 napisała: > > Jak nie lubię kiedy biuściaste ( w twoim języku baloniary) robią z > siebie takie "małocycne". mnie też;)Tak sobie myślę,że na świecie to nie ma już dużych biustów,są same niewielkie.Piszę to ja 65f Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 11:03 error_05 napisała: > mnie Ha nie przeraża chciaż sam mam Be, tylko jakieś 100 w biuście > to dla mnie jest ogromy biust. Jesteś facetem, "sam"? Nie ma żadnego "Be" bez powiązania z obwodem pod biustem. Mnie też Ha nie przeraża, noszę 32HH brytyjskie (to jakieś 70L-M polskie), mam 108 czm w biuscie i to NAPRAWDĘ nie jest duzy biust. > Małe to jest 65D. Owszem, i co z tego? > Jak nie lubię kiedy biuściaste ( w twoim języku baloniary) robią z > siebie takie "małocycne". A o co ci chodzi, bo trudno zrozumieć? I zmień język. Odpowiedz Link Zgłoś
error_05 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 11:23 o żesz. Ona napisała Ha ja napisałam Be, wiem że nie ma czegoś takiego jak samo Be i nie musisz mi tego tłumaczyć. Zacznę dzielić kobiety na uświadomieńce i oszołomieńce chyba. Nie jestem facetem, nie można juz zrobić literówki? Nie zmienię języka specjalnie dla ciebie joluniu01 joluniu jak ja mam 80 w biuście ( i 10 cm różnicy) to dla mnie tymbardziej 108 w biuście to jest duzy biust żeby nie powiedzeć ogromny. Szczerze mówiąc ( tu mnie wszystkie potępią) widząc stanik 32FF stwierdziłam że jest ogromniasty, 32HH na żywo nie widziałam. Oglądam biusty a właściwie staniki na balkonetce i stwierdzam 32HH jest bardzo duże. Nikogo nie chcę urazić ale taka jest prawda. to ile wg ciebie ma właścicielka dużego biustu? 200cm? czy słowo duży lub wielki jest jakieś obrażliwe. Od kiedy? > > Jak nie lubię kiedy biuściaste ( w twoim języku baloniary) robią z > > siebie takie "małocycne". Chodzi mi o to że babki z dużym biustm np 32HH mówią że nie maja dużego biustu. to jakaś paranoja. Może ja swoje 65B w porywach do 65C zacznę nazywać wielkim biustem. A wy swoje 32HH czy 65K malutkimi biuścikami? Coś to zmieni? Czy biuściaste cierpią na jakąś fobię? W każdej swojej wypowiedzi pomniejszają sobie biust. Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
error_05 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 11:26 dzieli nas jakieś 10 czy 11 rozmiarów. Wow i 32HH to jest mały biuścik? Odpowiedz Link Zgłoś
error_05 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 19:29 Jeśli już coś mnie przeraża, to głupota niektórych forumek żeby nie powiedzieć ma... a z resztą.... Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 16:51 teoretycznie dobrze dobrany biustonosz powinien podtrzymywac biust nie ramiączkami, a dopasowanymi fiszbinami, scislym obwodem i nieelastycznym materiałem miseczek. jak obwod jest ciasny, fiszbiny dobrze dopasowane, zbieraja caly biust, a materiał miseczek jest mocny, nierozciagliwy, to ramiaczka pelnia funkcje glownie dekoracyjna, no i jeszcze zbierają te buleczki pod pachami(o ile sie je ma) to tak jak gorset- trzyma biust a ramiaczek nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 17:02 nessie-jp napisała: > > > > Ja mam "ćwiartki kajzerki udające biust" i dla mnie biust 98 cm jest prze > ogromn > > y. > > Założę się, że nie masz. Taki biust, jak opisuję to mają głównie młodziutkie > dziewczynki i zagłodzone młodziutkie dziewczynki udające dorosłe kobiety, czyli > modelki. > > Nawet zresztą gdybyś miała bardzo mały biust, to nie oznacza jeszcze > automatycznie, że musisz mieć równie małą wyobraźnię Odpowiedz Link Zgłoś
error_05 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 19:39 n_nicky czy ma się biust 65A czy 70K nie ma żadnego znaczenia. a jak ktoś zniża się do pozomu nazywania czyjegoś biustu kajzerkami to wybaczcie ale dla mnie to jest dzieciuch albo badzo zakompleksiona osoba (czasami dwa w jednym). wielkość biustu to sprawa umowna. Dla mnie już 65DD to duży biust. dla kogoś to może być np 80J. tylko takie kobiety jak nessie-jp "wchodzą" na forum aby sztuczne wymyślać i piętrzyć problemy, a przy okazji troszkę się "pochwalipiętować" "jaka to ja nie jestem". n_nicky lobby (mało)biuściastych ma troszkę rację:) Może jest to sekta ale na pewno nie nawiedzona. Odpowiedz Link Zgłoś
error_05 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 09:35 nessie-jp napisała: >chude lachiszony z ćwiartkami kajzerki udającymi biust? Strasznie chamska wypowiedź. powinna być usunięta przez moderację. Toć Panna mnie obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 11:38 No, niestety, tolerancja niektórych działa w tylko jedną stronę. Tj. obraza, kiedy powie się, że ramiączka stanika wyłażące spod cienkich ramiączek bluzki są niezbyt eleganckie i że można to obejść, ale mały biust i chude kobiety można nazywać pogardliwie bez konsekwencji. Wg powyższego ja mam pół-kajzerki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
epingle Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 03:56 Ja mam więcej niż 98 cm w biuście i kłopotu z kupieniem mojego rozmiaru nie mam. Stacjonarne stacjonarnymi, ale jest jeszcze morze sklepów internetowych z dobrą bielizną w szerokiej rozmiarówce. Złe zaopatrzenie sklepów to jedno, a fakt, że wystające ramiączka stanika spod bluzek na cienkich ramiączkach są mało powabne, to drugie. Jak się nie ma odpowiedniego stanika to zawsze można zamiast cieniutkich ramiączek przy bluzkach wybierać takie szersze, które ukryją "szelki" stanikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 09:39 > Stacjonarne stacjonarnymi, ale jest jeszcze morze sklepów internetowych z dobrą > bielizną w szerokiej rozmiarówce. Co nie zmienia faktu, że z dobrymi straplessami jest problem. Nie miałam dobrego bezramiączkowca kiedy nosiłam stacjonarnie kupowane 75B i 75C (tradycyjny problem drugiej pary cycków wyrastającej z brzucha po energiczniejszym zejściu ze schodów) ani po przejściu na 70E, a potem F (znalazłam jeden model w Polsce z możliwością takiego noszenia, jakaś ślubna bardotka Wies-manna, upolowałam, przymierzyłam, odesłałam, żenada, w życiu nie miałam tak luźnego i źle leżącego stanika). Kupiłam Panache SO, krzywdził mi mostek. A w końcu odprułam ramiączka od jednego stanika La Senzy i jest genialny jako strapless, tylko szarzeje :/ Nie wiem jak jest teraz z rynkiem bezramiączkowców, ale wydaje mi się że nadal nie jest aż tak różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wioska2009 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 09:14 epingle napisała: > Mnie też odrzuca, nawet te silikonowe wyglądają okropnie. Od tego sa staniki z > odpinanymi ramiączkami. Z tobĄ SIE AKURAT nie zgodze... moze masz swoje 70 B ale mając moje 75 E nie jest komfortowo nosic stanik bez ramiączek, wiec w tym względzie uwazam ze ramiączka silikonowe lepiej tu wyglądaja. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 09:41 > Z tobĄ SIE AKURAT nie zgodze... moze masz swoje 70 B ale mając moje 75 E nie > jest komfortowo nosic stanik bez ramiączek Dlaczego nie? Spada? Odpowiedz Link Zgłoś
epingle Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 20:34 mam "swoje" 75E/75F i z bezramiączkowców polecam Hestię Panache albo z Gai - nie pamiętam nazwy - taki termicznie modelowany. Już myślałam, że poziom złośliwości jest w niektórych wypowiedziach proporcjonalny wobec obwodu biustu, ale widzę, że jednak nie... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka_80 biustonosz termicznie modelowany 03.07.10, 22:57 O coś takiego Ci chodziło, epingle: muriel.pl/biustonosze?producent=236 Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 00:07 A poza tym jednak pisze się "wrzynać". sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2537872 Tylko nie wytykaj mi literówek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 08:47 Jeśli pasują do siebie, nic nie razi to czemu nie? Niektórzy nie mogą sobie pozwolić na brak stanika albo taki bez ramiączek i czy dlatego mają rezygnoiwać z sukienek czy bluzek na ramiączkach? Uważam, że nie. Ale niech ten stanik będzie dobrze dobrany. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 11:07 moje 65 I jest ciezko znalezc wiec nie moge sobie pozwolic na cudowanie i widziwanie ze stanikiem. chcialam miec sztywny biustonosz zeby ladnie sie prezentowal pod odzieza a mam koronkowa siatke ktora niestetycznie przebija przez kazda gore ale musze to przezyc. a jesli nie zaloze ramiaczek to biust mi wisi na samej podstawie. a gorset to przesada pod letni stroj kazdemu cos nie pasuje, a to tipsy, a to czerwony lakier, a to leginsy a to czuby - norma Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 11:33 Z tego, co mi wiadomo ;-), to w sprzedaży dostępne są również bluzki z nieco szerszymi ramiączkami, czyli tzw. szeleczkami, pod którymi łatwo ukryć stanik podtrzymujący nawet spory biust. One też są ładne i seksowne, z dekoltem, więc można wyeksponować swoje skarby, bez eksponowania bielizny. Zauważcie, drogie kobietki, że kiedyś też były panie z obfitymi biustami, a jednak nie nosiły staników na zewnątrz. Po prostu miały świadomość swojej figury i tego, że makaroniasto cienkie ramiączka nie ukryją żadnego stanika. Żeby nie być nieelegancką, nie trzeba zaraz nosić burek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 11:44 Jeśli jest to stanik na cieniutkich ramiączkach w kolorze bluzki,albo bez ramiączek, to mnie zbytnio nie razi;) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 11:52 Sęk w tym, że w oczy rzucają się zazwyczaj te okropne pospolite staniki, np. zwykły czarny spod żółtej koszulki, którego linia ramiączek nijak nie odpowiada linii bluzki, do tego bywają wyłażące obwody, co już jest totalnym nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zawszezabulinka Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 12:20 ja mam dzisiaj na sobie zolta sukienke, ramiaczka teoretycznie pokrywaja sie ze stanikiem, ale wystarczy ruch i ramiaczko sukienki spada z ramiaczka stanika. ramiaczka stanika mam standardowe grube - mnie to tam najmniej interere. wygodnie i przewiewnie w upal.jak komus sie nie podobaja to niech sie czym innym zajmie Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 13:12 Ależ mam ciekawsze rzeczy do roboty, niż oglądanie panien z ramiączkami ;-) Nikt nikomu nie zabrania tak chodzić. Z tym, że nie jest to może szczyt elegancji - o to w tym wszystkim chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 13:29 Przyznaję,że ulica latem to nie jest bankiet w Paryżu, gdzie elegancja musi być na najwyższym poziomie.Dla mnie wystarczy,że jest czysto i wygodnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 19:41 > Z tym, że nie jest to może szczyt elegancji - o to w tym wszystkim chodzi. buzka z cieniusieńkimi ramiączkami, niezależnie od wielkości biustu - również szczytem elegancji nie jeast. Ale też ulica latem to nie przyjęcie wieczorne u królowej angielskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 22:57 Już gdzieś w tym wątku napisałam, że elegancja to rzecz, która obejmuje również rzeczy codzienne i swobodne, nie tylko "tualety" wieczorowe, bowiem można wyglądać elegancko i gustownie, kiedy nie pokazuje się wyłażącej bielizny. Kluczem do elegancji jest umiar i stosowność, chyba, że celowo jesteśmy "przesadzone" - wtedy mamy wściekle zielone włosy, 10 ramiączek wyłażących spod bluzki, ale wtedy jest to świadoma i celowa kreacja. Z tym, że w przypadku kobiet chodzących z wyłażącymi ramiączkami mamy do czynienia głównie z niechlujstwem po prostu, albo brakiem pomyślunku odnośnie stroju. Szkoda, bo w ten sposób można zabić ogólnie dobre wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 04.07.10, 08:14 > Szkoda, bo w > ten sposób można zabić ogólnie dobre wrażenie. elegancja wyraża się nie tylko ubiorem, ale i postępowaniem oraz słowem. Odszczekiwanie się na każdy post, który jest niezgodny z naszymi przekonaniami, również zabije najbardziej elegancką toaletę... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 04.07.10, 23:27 Należy odróżniać odpowiedź od "odszczekiwania się", które to określenie do szczególnie eleganckich nie należy. Ponieważ jest to forum dyskusyjne, a Ty mi odpisałaś, mam prawo Tobie odpowiedzieć, a szczekać nie potrafię, gdyż nie jestem psem. A moje przekonania akurat nie mają nic do rzeczy - elegancja nie jest subiektywna. Istnieją pewne subtelne zasady i należy do nich m.in. unikanie eksponowania bielizny osobistej; można, oczywiście, ich nie przestrzegać, ale nie należy wtedy wymagać od kogoś uważania siebie za osobę szczególnie elegancką. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 10:29 Pochodnio, ty dalej swoje, z uporem naprawdę wartym lepszej sprawy. Eleganckie NIE SĄ ramiączka wystające spod koszulki. Eleganckie nie są też koszulki na cienkich ramiączkach. A ty dalej - że tylko te staniki. Nie, jedno i drugie jest nieeleganckie, ale latem wygodne i na ulicy dopuszczalne. Szczekać może i nie potrafisz, ale i nie potrafisz przemyśleć, że niekoniecznie masz rację i do każdego postu, który jest inny niż twoej zdanie, wtrącasz się co chwilę podkreślając, ze tylko jedna ze spraw jest nieelegancka. Nie. Obie są nieeleganckie. Ale dopuszczalne poza oficjalnymi sytuacjami. Szczególnie elegancka osoba rozróżnia sytuacje luzu i sytuacje wymagające oficjalnego stroju. Ty nie odróżniasz, jaki z tego wniosek? Nie musisz odpoowiadać, bo mnie twoje zdanie już nie interesuje, czy wiesz, że się mylisz, czy nie wiesz. Cześć pieśni... Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 11:28 Za szczególnie nieeleganckie uważam pojawianie się wątku tylko po to, by komuś nawrzucać, a na koniec rzec: nie musisz odpowiadać. I za nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. W przeciwnym wypadku wyczytałabyś już wcześniej (skoro tego nie wiesz sama z siebie), że nawet w sytuacjach swobodnych i codziennych, nawet przy swobodnym i codziennym, letnim przyodziewku, obowiązują pewne zasady, które m.in. nie dopuszczają demonstrowania bielizny osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
error_05 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 11:38 tak szczególnie kiedy idę do wrzywniaka po kapustę obowiązują mnie pewne zasady dotyczace ubioru? Jakie kuźwa za przeproszneiem zasady? mnie uczono że ubranie ma być czyste. I tyle. Ach te Mocherowe Polaczki.... Hihi Od kiedy pokazywanie ramiączek od bielizny to demonstrowanie bielizny? Swobodny letni przyodziewek to jest sprawa indywidualna. jeśli ma być swobodny to moge nawet latać z gołym tyłkiem i nic ci do tego. Tam gdzie zaczynają się zasady ( bzdurne zreszta) kończy się swoboda. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 14:10 Error, szkoda słów. Pani Pochodnia ma chyba na drugie Bukietowożakietowa i i tak wie lepiej od Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 14:48 W przeciwieństwie do Ciebie, pani Pochodnia nie wchodzi tu tylko po to, by komuś dowalić i to personalnie ;-) A Bukietową/Żakietową uwielbiam oglądać :-) A Errorowi odpowiem tak: do warzywniaka idę po warzywka, a ramiączka mi znikąd nie wystają, gdyż - TADAM- nie posiadam bluzek na ramiączkach, bowiem wolę takie bez rękawów :-) Nie ma problemów z wystającą bielizną na ten przykład i innych takich. W ogóle to tyle słońca w całym mieście, a baby włażą na fora, by się na kimś powyżywać. Ja zaraz wybywam, żeby troszkę zmienić klimat. A bluzkę zakładam z krótkim rękawem :-D Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 15:02 nie subiektywnie chcesz o elegancji, bez ramiaczek, bez rękawów,m z gołymi ramionami to wieczorowo na wielką galę można skoczyć lub na plażę, po mieście to podobny poziom elegancji, jak i z ramiączkami, lub ramiączkami stanika. Nie elegancko, a po prostu letniskowo,n wygodnie latem w nieoficjalnych sytuacjach i tyle. Co do wyżywania, nikt się na nikim nie wyżywa, po prostu śmiać mi się chciało, gdy na kilkanaście postów odpowiadałaś co chwilę, ze to nieeleganckie te ramiączka, że spod ramiaczek nie moze wystawać stanik. A nie przyjmowałaś do wiadomości, ze i te ramiączka i ten stanik to ten sam poziom elegancji. I tyle. Miłego pobytu w innym klimacie. Niezależnie od tego jakie ramiączka bądź rękawki będziesz mieć... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 15:20 Nie, nchyb, z całym szacunkiem, ale błądzisz. Bielizna nie powinna wystawać, choćbyś nosiła bluzkę na ramiączkach. Elegancja dotyczy wszystkich i każdej sytuacji życiowej i konkretnie zasadza się na tzw. stosowności, czyli np. latem stosownie jest wyjść na ulicę czy do parku (bo nie do pracy czy na uczelnię) bez rękawów, czy w sandałach, ale pewne zasady obowiązują nawet wobec tego, tj. ta bluzka na ramiączkach czy bez rękawów musi być czysta, nie wyglądać, jakby ją wyciągnięto psu z gardła, no i nosimy pod nią bieliznę, która nie wyłazi, bowiem to jest jeden z grzechów głównych przeciwko elegancji zawsze i wszędzie :-) Wiesz, żenująca jest dla mnie sytuacja, kiedy tak podstawowe zasady oburzają innych, bo oznacza to, że nie wynieśli tego z domu, a kłócąc się, obnażają własną niewiedzę w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 15:39 Z całym szacunkiem Pochodnio, ale elegancka kobieta w sytuacji oficjalnej nie dopuści do pojawienia się z odkrytymi ramionami, bądź z ramionami przykrytymi cieniusieńkimi ramiączkami w żadnej innej sytuacji niż toaleta wieczorowa lub strój plażowy. Pozostałe sytuacje - te ramiaczka stoją na tym samym poziomie elegancji co i wystające ramiączka stanika. Bywa to modne, bywa nie modne. Poziom zbliżony. Wygoda po prostu. Przy czym ja nie mówię (a raczej nie piszę) o napierśnikach w kolorze brudny beż. Ramiączka współczesnych staników młodych kobiet bywają często w kolorze bluzek, lub zdecydowanie kontrastowych. Brudny stanik lub babciny stanik z chomątem zamiast ramiączek - jest nieelegancki, niezależnie od tego czy spod bluzki wystaje, czy jest ukryty... co do zasad, chcesz być ich gorliwą wyznawczynią. One się zmieniają. Czy oburza Cię chodzenie przez kobiety w spodniach? Bo to jeszcze niedawno zdaniem SV było dopuszczalne jedynie w sytuacjach związanych ze sportem, takie narty na ten przykład. A dziś nie uważa się już tego za nieelegancki. No może w watowanych spodniach nie jest elegancko wpaść do teatru, ani w dresowych na proszoną kolację, ale są eleganckie spodnie dla konbiet, co jeszcze kilkadziesiąt lat temu było nie do pomyślenia. Podobnie rzecz się ma z wystającą bieliznę. Przy czym nie może to być bielizna bieliźniana rodem z dawnych DDR-ów. Na wszystko jest miejsce, zależy od formy... Niewiedza, hm, dobrze się dowiedzieć, że SV też ewoluuje. Sztrywne zasady nie obowiązują, w zależności od potrzeb wiele się zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 15:50 Nchyb, z całym szacunkiem, ale najwyraźniej... NIE ROZUMIESZ TEGO, O CZYM PISZESZ! Owszem, zgadzam się z tym, że SV ewoluuje! I dlatego kiedyś wyjście na ulicę w bluzce na ramiączkach byłoby faux pas, dziś dla SV najważniejsza jest stosowność, którą tak podkreślam! Czyli: nie idziemy do pracy czy oficjalne spotkanie w bluzce na ramiączkach, ale wyjście w niej na ulicę latem, kiedy chodzimy na zakupy, na spotkanie z przyjaciółmi jest jak najbardziej stosowne. Pisałam również tutaj nie raz i nie dwa o tym, co Ty, czyli, że wystające ramiączka mogą być elementem koncepcji stroju awangardowego, ale całość musi być awangardowa, a nie, że jesteśmy ubrane zwyczajnie i tylko czarny stanik pod żółtą bluzką ma o tym świadczyć, bo nie świadczy. Tak więc, zrewiduj poglądy. Pojawiam się i znikam, i znikam, i znikam... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 19:47 zniknij, zniknij... :-) A młode dzieczyny w żółtych bluzkach z czarnymi fikuśnymi ramiączkami biustonoszy nie muszą znikać przy 30 stopniach w cieniu... ;-) Ty zdania nie zmienisz, ja też nie. Kto ma rację? Tobie się wydaje, ze Ty, moim zdaniem ja i tak niech zostanie, bo ciągłe przekrzykiwanie się też nie jest eleganckie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 20:31 Z drugą częścią Twojego postu się zgadzam, tj. że bez sensu jest to przerzucanie się wciąż tym samym, ale mogłabyś sobie darować protekcjonalny ton i to "zniknij". Zauważ, że ja w stosunku do Ciebie nie byłam taka lekceważąca. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 06.07.10, 19:13 nie odróżniaż protekcjonalnych tonów od żartobliwego ustosunkowania się do własnej sygnaturki? Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 06.07.10, 20:44 To czemu nie napiszesz: pojawiaj się, pojawiaj? ;-) Dobra, nie będziemy tak tu o pierdołach? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 13:31 W sumie widziałam gorsze nieporozumienia.Ja osobiście mam duży kłopot z kupnem stanika bez ramiączek, który nie będzie spadał, więc jakoś zniosę te cienkie ramiączka. Odpowiedz Link Zgłoś
znana.jako.ggigus no to nie patrz 10.07.10, 18:09 na ramiącka od stanika, patrz gdzie indziej. Mam nie nosić bokserek, bo kogoś rażą moje ramiączka? O rany, czyżby istnienie ramiączek od stanika było tak bolesnym faktem? Odpowiedz Link Zgłoś
error_05 dyskusja do niczego nie prawdzi 02.07.10, 12:28 jak komuś wystaja ramiączka to żle. Jak ktoś wyjdzie bez staniak to też ble. Za to nie lubie Polaków, bo zawsze wtykają nosa w nie swoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: dyskusja do niczego nie prawdzi 02.07.10, 13:13 Dyskusja dyskusją - nikt nikomu niczego nie zabrania. Z tym, że są osoby, które oburzają się, gdy ktoś nazywa rzeczy po imieniu, tj. mówi wprost, że wyłażące ramiączka to nie jest szczyt kobiecej elegancji i smaku. A że noszą? A niech noszą. Ja nie będę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agattka_84 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 13:33 A ja tak noszę i mam w głębokim poważaniu, że komuś się to nie podoba. :D Odpowiedz Link Zgłoś
envy_me_baby Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 18:22 ja wybieram wtedy raczej stanik od kostiumu - mam taki jeden dosc uniwersalny, ktory w wiekszosci przypadkow jest prawie niewidoczny - zawiazywany na szyi. Odpowiedz Link Zgłoś
poutpuri Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 19:02 nessi-jp napisala: ...na ulicy mogą się pokazywać tylko chude lachiszony z ćwiartkami kajzerki udającymi biust?". kurczę ale Ty jestes wkurzająca kobietą, jak tak Cię czytam nieraz, to mam wrażenie, że jestes zakompleksioną, nieatrakcyjną i nudną do bólu kobietą. Chyba ignora na twoje wypowiedzi włączę, wkurza mnie już ten twój złośliwy i apodyktyczny ton, co ktoś zakłada wątek to masz pretensje, że w wyszukiwarce nie poszukał, jesteś tutaj też moderatorką? Nie zauważyłam, ale czasu masz mnóstwo, w każdym prawie wątku (bo nie czytam wszystkich) się udzielasz, może poszukaj sobie innego zajecie, bo chyba tu się wypalilas? Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 02.07.10, 23:47 Mnie tam też post nessie wkurzył, czemu dałam wyraz powyżej, ale takie jazdy personalne niczemu nie służą. Pax, w końcu jakieś głupie gadki na głupim forum nie mają się nijak do codziennego życia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tadea Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 19:07 Mnie nie odrzuca, a wręcz przeciwnie - często noszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 22:38 Mnie już nic nie zdziwi, ostatnio często widuję w Warszawie kobiety zakładające stanik z ramiączkami do sukienki/bluzki wiązanej na szyi lub wręcz bez ramiączek. Moim zdaniem wygląda to strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 03.07.10, 23:20 Ja wczoraj widziałam pannę w bluzce zapinanej czy wiązanej na szyi, a spod bluzki, oczywiście, wystawały szelki dwie ;-) I tak sobie pomyślałam: skoro urok tej bluzki polega na tym, że ma eksponować ładne ramiona, to po co psuć ten efekt jakimś ordynarnym staniorem z ramiączkami? Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 15:28 niby forum Moda, niby wszystkie tak się tutaj znają na trendach, ciuchach i w ogóle, a żadna nie słyszała o trendzie na ramiączka wyłażące pęczkami spod innych ramiączek... sam trend, dla waszego oświecenia, pojawił się jakieś 10 lat temu i jak możecie sobie same zobaczyć na licznych zdjęciach rożnych celebrytek, żyje i ma się dobrze a wy się po prostu nie znacie :P Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadabra-0 Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 05.07.10, 16:35 Moim skromnym zdaniem, bieliznę należy ukrywać. Nie widzę różnicy między wyłażącymi ramiączkami od typowo bieliżnianego stanika, od wyłażących spod spodni gaci. Zgadzam się, że czasem fajnie to wygląda, jeśli ramiączka są elementem jakiegoś awangardowego przemyślanego stroju, ale w innych przypadkach, jeśli już trzeba zakładać ten stanik to niechże te ramiączka będą dopasowane kolorystycznie do ramiączek bluzki. Ale ramiączka wystające spod sukienki/bluzki wiązanej na szyi albo takiej, która w ogóle nie ma ramiączek to już jest szczyt buractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 06.07.10, 09:52 Często widuję takie rzeczy i jest mi to obojętne, ale wolę staniki bez ramiączek. Nie przepadam tylko za widokiem silikonowych ramiączek, albo co gorsze również silikonowego paska na linii pleców, gdy sukienka/bluzka eksponuje plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
asfo Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 07.07.10, 11:03 Staram się mieć ładne ramiączka od stanika. Ostatnio mam czarne w białe kropeczki. :> Odpowiedz Link Zgłoś
mexi-cana Re: Bluzka na ramiączkach i stanik 10.07.10, 23:13 nessi-jp napisala: ...na ulicy mogą się pokazywać tylko chude lachiszony z ćwiartkami kajzerki udającymi biust?". poziom wypowiedzi.... bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś