Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

trochę_lepsza_torebka - helpunku!

07.08.10, 22:39
    Z problemem przychodzę, czas się zalogować.
    Torebki potrzebuję. Skórzanej lub z grubego, porządnego materiału, sporej,
    sztywnej [byle nie fason typu 'worek'!], w kolorach ziemi, budżet mam
    ograniczony - 250 euro.

Na yoox i asos nic nie wpadło mi w oko - znacie i polecacie podobne strony?
    Będę bardzo wdzięczna za polecenie.

[Tak, oglądałam nasze rodzime produkty - jednak ani Wojewodzic, ani Batycki i
    reszta ferajny... nie].
    Dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • gazetovka Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 07.08.10, 22:40
        Uprzedzając możliwe odpowiedzi z linkami do pewnej firmy: eTorebka to
        zdecydowanie nie to:).
      • ida_listopadowa Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 07.08.10, 23:18
        Warunki spełnia Furla - pod warunkiem, że nie będziesz się sugerować tym, co jest na stronie, a fizycznie pójdziesz do sklepu.
        Takie torebki widziałam też w MaxMarze, ale tu jest znaczny rozstrzał cen w zależności od kolekcji.
        To są właśnie trochę lepsze torebki, ale jeszcze przyzwoite cenowo. Ciężki segment - nie tanio, ale bez ekstrawagancji cenowych.
        • gazetovka Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 07:42
          No właśnie - myślę intensywnie nad Furlą. To, co jest do kupienia na ich stronie
          jednak mnie nie powala. Wiesz może, jak przedstawia się to, co mają w sklepach w
          Polsce? Mieszkam w Warszawie, mam więc i Furlę "zwykłą" i chyba outletową na
          Francuskiej. Bardzo podobała mi się Yolande furlowa, ale nie miałam jej w ręku i
          nie wiem, czy da się ją spokojnie nosić na ramieniu, a taka jest mi potrzebna.
          Dziękuję za odpowiedź:).
          • pampleluna Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 08:15
            Zobacz w Royal Collection, fajne sa torby Bandolery i na pewno
            zmieścisz się w tej cenie.
            • gazetovka Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 08:35
              Dziękuję - na ich stronie nie bardzo można obejrzeć torby i wyglądają na raczej
              "miękkie", ale na pewno sprawdzę ten adres:).
              • pampleluna Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 09:08
                Mam dwie Bandolery i sa z twardej skóry, co prawda ja gustuje w
                typach worków więc nie wiem jak inne modele, ale polecam, torby nie
                do zdarcia, skóra fajna gatunkowo.
              • disordered-to-be Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 09:15
                Może taka [url=http://eu.furla.com/is-
                bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Furla-FurlaEU-Site/en_GB/-
                /EUR/ViewProductDetail-Start?
                ProductUUID=EaMKCgTU2OEAAAEmOB5G8Ipn&CatalogCategoryID=8dUKCgTUqJwAAA
                Ejadohn.ha&JumpTo=OfferList&previousUUID=7fcKCgTUZBcAAAEokMRNTV2e&nex
                tUUID=OvgKCgTUKYwAAAEmQh5G8Ipn]
                Wprawdzie tylko w 2 kolorach dostępna i z krótkimi uszkami to w
                zapasie ma tez na ramie. Osobiscie polecam.
                • disordered-to-be Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 09:20
                  Ups, może teraz
                  [ url=http://eu.furla.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Furla-
                  FurlaEU-Site/en_GB/-/EUR/ViewProductDetail-Start?
                  ProductUUID=EaMKCgTU2OEAAAEmOB5G8Ipn&CatalogCategoryID=8dUKCgTUqJwAAA
                  Ejadohn.ha&JumpTo=OfferList&previousUUID=7fcKCgTUZBcAAAEokMRNTV2e&nex
                  tUUID=OvgKCgTUKYwAAAEmQh5G8Ipn ]Rubino[ /url ]
                  • gazetovka Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 10:51
                    Ta Furla jest całkiem ok - niestety kolory "nie te", a i cena jednak wyższa, niż
                    250 euro:). Ale fason "akuratny", dziękuję za propozycję.
          • gosia05 Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 10.09.10, 13:24
            a jakie są ceny w outletowej?
        • gazetovka Furla - sklep 09.08.10, 06:16
          Ido, a propos Furli - oczywiście bywałam w naziemnej Furli kiedyś, z tym, że...
          ceny w Polsce raczej zdecydowanie przekraczają 250 euro x nasza waluta. Coś się
          zmieniło?
      • selica Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 10:29
        Skoro mowa o Furli i MaxMarze, to zobacz też w Tru Trussardi. Nawet nie wiem jak tam z przecenami teraz, bo dawno nie byłam. A Lacoste?
        • gazetovka Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 11:18
          Trussardi miewa świetne rzeczy. Chorowałam swego czasu na torebkę w kolorze
          koniaku, niewielkie hobo, ale cenowo jednak te torby są droższe, niż 250 euro:).
          • selica Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 14:35
            Torby z Tru są super, mam czarną, dużą, miękką w kształcie, ale z dość grubej skóry i uważam, że jest świetna. Co do trwałości, to za wcześnie, żeby się wypowiadać, bo mam ją dopiero rok, ale wygląda mi na taką co to jeszcze parę lat pożyje.
            Byłam dziś w Furli, wyprzedaże są, ale torby nieciekawe.

Mam natomiast pytanie o ten sklep yoox. Weszłam na stronę i już sobie upatrzyłam torebkę :) o sklepie natomiast nic nie wiem, wygląda bardzo wiarygodnie i skoro siedziba jest we Włoszech to chyba wysyłają zamówienia do Polski. Ja nie mam wielkiej praktyki w kupowaniu w netowych sklepach, kupuję w net-a-porter i trochę boję się skorzystać z czegoś innego, chyba że ktoś mnie przekona, że wszysytko ok :)
            To co, można kupować w yoox? :)
            • gazetovka Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 19:39
              Yoox mogę polecić z czystym sercem - bardzo porządni są:).
              • selica Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 19:48
                :) thx.
            • vincentyna Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 22:23
              Yoox polecam na maxa, zero problemow z zwrotami, place paypalem, wiec karty
              kredytowej nie musze uzywac, czesto zamawiam duzo ciuchow, zatrzymuje
              ostatecznie 1-2 sztuki, reszte odsylam, rowniez za darmo i w ciagu kilku dni mam
              kase na koncie. Wtedy znow zamawiam i tak wkolo macieja, juz od dobrych paru
              lat. Zawsze wszystko na czas, zawsze dobrze zapakowane, zadnych pomylek w
              przesylce, jak dla mnie nr 1 w zakupach netowych.

Wszystko jest oryginalne, okazje czasem powalaja, kupilam ponad rok temu sliczna
              kremowa torebke prady za cos ok 300 euro.
      • siog Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 11:38
        jezeli chcesz skorzana i inna, sprawdz torby Nowinskiej. ale nie na stronie
        tylko obejrzyj je fizycznie. jeszcze w sklepie Ani Kuczynskiej byly torby Pola
        la. ale nie wiem co jest tam teraz.
        • gazetovka Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.08.10, 19:39
          Nowińską także już obwąchiwałam, ale nic mi nie wpadło w oko...
      • black-cat Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 09.08.10, 12:17
        W Furli są teraz przeceny więc spokojnie wybierzesz coś do 250 euro.
        Sprawdź jeszcze na www.sabrinapilewicz.com
      • ida_listopadowa Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 10.08.10, 10:33
        Z Furlą jest tak, że trzeba zwiedzać (regularnie) sklep stacjonarny, bo są inne rzeczy niż na stronie i te rzeczy się zmieniają. Przynajmniej takie są moje doświadczenia ze sklepu w Gdyni. Ja szukałam, szukałam - i nic dla siebie nie znalazłam. W moim zasięgu cenowym były tylko takie jakieś... hm... pańciowane te torebki :/

Przyznam się natomiast (chociaż pewnie wzbudzę kontrowersje) bardzo mi się podobają torebki Radley: www.radley.co.uk/Catalogue/Category_887_Handbags.aspx?viewall=1
        podobają mi się modele Grosvenor i Pilkington. Ceny są spore, ale te torebki są pieczołowicie wykonane i naprawdę super się prezentują, a przy tym są (jak dla mnie) fajne. Nie jestem fanką tych torebek w kwiatki i pieski, ale te "smartcasualowe" są naprawdę ciekawe. 267 funtów jednak chyba nie przeskoczę, więc czekam na jakąś okazję :)

• tylduska Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 11.08.10, 10:50
        Myślę, że jeśli masz ochotę na trochę lepszą torebkę to po pierwsze powinna ona
        być skórzana, a po drugie klasyczna. Według mnie nasi polscy producenci działają
        coraz prężniej i mają konkurencyjne oferty. Sprawdź sobie torebki od WuKaDora,
        są z naturalnej skóry i ciekawie wyglądają.
        • torebkomanka Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 11.08.10, 11:52
          odnośnie tego co napisała tylduska, jako zadeklarowana torebkomanka, mam w swoim
          arsenale również torebkę WuKaDor. Kupiłam ją w ich sklepie internetowym i myślę,
          że jak ulał pasuje do nich wyświechtany slogan reklamowy: jakość za rozsądną
          cenę. Co więcej modele mają dużo ciekawsze (przynajmniej moim zdaniem, a torebek
          mam od groma) niż te firmy o których wspomniałaś gazetovka czyli wojewodzic
          itd.. no i zostanie ci sporo w kieszeni na inne torebki ;-) Podrzuciłabym ci
          linka do ich strony ale nie wiem czy to jest obecnie dozwolone, ale wystarczy
          żebyś sobie wpisała w googla wukador i się znajdzie
      • dominmar [...] 02.09.10, 13:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • paulette Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 04.09.10, 06:58
        Furla ewentulanie Coccinelle. Z Yooxa jestem bardzo zadowolona. Zwroty bez
        problemów. Często mają też kody rabatowe, warto przed zakupem poszperać w necie.
      • hexe131 Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 04.09.10, 12:38
        polecam Kazar
      • ofelia1982 Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 04.09.10, 13:50
        Podoba mi się "helpunku":)
      • gazetovka po pewnym czasie i następne poszukiwania 04.09.10, 16:10
        Widzę, że wątek wrócił do łask chwilowo:).

Dziękuję za wszystkie rady - kupiłam w końcu wtedy Furlę, piękną.
      • katinkova Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 05.09.10, 19:40
        Jeśli mogę się podpiąć pod temat...

torebka 400-600 zł, coś klasycznego (bazówka do szafy)
        niezbyt duża - nie mieszcząca A4
        (nie lubię torebek do których trzeba wsadzić rękę po pachę żeby coś wygrzebać ;-)
        najlepiej skóra naturalna

w jakich sklepach / markach radzicie szukać?
        • martalis30 Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 06.09.10, 15:20
          może zdążysz jeszcze do Furli na wyprzedaż, ostatnio była przecena o 60-70% ale to już końcówka.
      • abigail83 Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 06.09.10, 15:33
        Coccinelle. Super jakość, fajne wzory, nie pańciowate. z PL fajnie wyglądają te od Sabriny Pilewicz.
        • katinkova Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 08.09.10, 18:08
          o, te Coccinelle są rewelacyjne!
          Zobaczyłam tam 4 torebki, które mi się podobają, a to w przypadku wiecznej torebkowej marudy niesamowicie dużo. W życiu miałam ze 3-4 torebki, które mi się naprawdę podobały, reszta była kompromisem pomiędzy tym, co chciałabym mieć, a tym co jest w sklepach.

Szkoda tylko, że mnie na nie nie stać... :F
          • bgoralska1972 O coccinelle polecam. 10.09.10, 12:48
            Mam od nich jedną torebkę i jestem z niej bardzo zadowolona.
      • pies-li-kot Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 06.09.10, 16:48
        Świetne są torebki Zoe, gatunkowo bardzo dobre, ciekawe wzornictwo.
      • kitty4 Re: trochę_lepsza_torebka - helpunku! 09.09.10, 08:37
        Może Sabina Pilewicz ?
      • aneczkaa1982 [...] 09.09.10, 10:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka