Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

projektanci/projektantki artystycznych swetrów

13.09.10, 23:39
    znacie jakichś?

z góry dzięki
    Obserwuj wątek
      • lunalovelight Re: projektanci/projektantki artystycznych swetró 14.09.10, 05:22
        Ja znam tylko Małgosię Dmitruk i jej prace - tu można obejrzeć www.tugaleria.pl/malgorzata_dmitruk_a.php - jednak obawiam się, że te swetry nie są na sprzedaż. No i nie wiem, czy o to Ci chodziło ;).
        • maitresse.d.un.francais Re: projektanci/projektantki artystycznych swetró 14.09.10, 16:46
          lunalovelight napisała:

> Ja znam tylko Małgosię Dmitruk i jej prace - tu można obejrzeć www.tugaleria.pl/malgorzata_dmitruk_a.php - jednak obawiam się, że te swetry nie są na sprzedaż. No i nie wiem, czy o to Ci chodziło ;).

Dziękuję, ale tę panią znalazłam przed założeniem wątku. ;-)
      • malagracja A moze babcia? :-) 15.09.10, 17:46
        Kto jak kto, ale babcie to prawdziwe projektantki artystyczne swetrow, skarpet i szalikow :-)
        • maitresse.d.un.francais Aleś trafiła 15.09.10, 18:43
          Pomijając, że nie żyje, to za życia unikała zajęć domowych jak zarazy.

Była, trawestując cytat, z charakteru dyrektorem (na stanowisku vice).
          • jeriomina Re: Aleś trafiła 15.09.10, 20:45
            www.recznarobota.pl

Mam od niej dwa cuda.
            Nie ma oficjalnego sklepu ale kontakt mailowy jest na stronie i kobieta trzaska swetry szybko:)
            • maitresse.d.un.francais Re: Aleś trafiła 15.09.10, 23:27
              jeriomina napisała:

> www.recznarobota.pl
              >
              > Mam od niej dwa cuda.
              > Nie ma oficjalnego sklepu ale kontakt mailowy jest na stronie i kobieta trzask
              > a swetry szybko:)

A w jakim mieście ta pani przebywa i ile bierze za sweter z włóczki POWIERZONEJ?
              • nessie-jp Re: Aleś trafiła 16.09.10, 01:03
                > A w jakim mieście ta pani przebywa i ile bierze za
                > sweter z włóczki POWIERZONEJ

No, o to już chyba musisz zapytać samą projektantkę...

Weź pod uwagę, że nie każdy zgodzi się pracować na cudzej włóczce. Takie projekty robi się pod konkretną włóczkę (grubość, długość, zachowanie przy robocie, po upraniu i zblokowaniu itp.) Różne wzory i ściegi różnie wychodzą na różnych włóczkach w zależności od składu, długości itp.

Robienie z nieznanej sobie włóczki to tak naprawdę może być opracowywanie projektu od zera
                • maitresse.d.un.francais Re: Aleś trafiła 16.09.10, 16:22
                  nessie-jp napiforum.gazeta.pl/forum/03,650,116456783,116537020.html?rep=2sała:

> > A w jakim mieście ta pani przebywa i ile bierze za
                  > > sweter z włóczki POWIERZONEJ
                  >
                  > No, o to już chyba musisz zapytać samą projektantkę...

Myślałam, że rozmówczyni wie.
                  >
                  >
                  >
                  > Robienie z nieznanej sobie włóczki to tak naprawdę może być opracowywanie proje
                  > ktu od zera
                  • jeriomina Re: Aleś trafiła 17.09.10, 11:27
                    Eeeee, ja po prostu oglądam jej stronę i piszę - a może mi pani zrobić remake tego a tego swetra albo niech będzie taki jak ten tylko kolory chcę inne - i ona mi robi, wcześniej podałam jej swoje wymiary. Zwykle nie czekałam dłużej niż parę dni a swetry były w granicach 120 zł razem z przesyłką. Więc IMHO to się bardziej opłaca niż jakieś cudowanie z włóczką.
                    • maitresse.d.un.francais Re: Aleś trafiła 17.09.10, 18:10
                      Więc IMHO to się ba
                      > rdziej opłaca niż jakieś cudowanie z włóczką.

IYHO może się bardziej opłaca niż "cudowanie" (cóż za przedziwne słowo!), ale ja KOSZMARNIE wyglądam w swetrach z akrylu, poniała?
                      • jeriomina Re: Aleś trafiła 19.09.10, 21:18
                        No cóż...;-)
      • art-mulinka Re: projektanci/projektantki artystycznych swetró 17.09.10, 11:18
        witam:) fajne swetry są w najnowszej kolekcji Ani Kuczyńskiej-mięsiste,grube z czarnej włóczki.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka