Gość: rex IP: *.acn.waw.pl 28.03.04, 19:14 kolejny oglupiajacy magazyn reklamowy bedacy zlepkiem gazetek PR-owych firm kosmetycznych, farmaceutycznych itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Redakcja "Avanti" IP: 213.25.22.* 28.03.04, 23:53 Droga redakcjo.Wasza gazeta adresowana do kobiet,które uwielbiają zakupy.Niewątpliwie jestem jedną z nich.Jednak przedstawiona tam konfekcja (dokładnie czarna spódnica firmy Reserved) pochodzi z kolekcji zimowej.A z tego co się orientuję, miesięcznik jest poświęcony zakupom wiosennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Redakcja "Avanti" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 19:04 Droga redakcjo! szkoda, że miesięcznik Avanti poświęcony jest jedynie dla kobiet o dość zasobnych portfelach!!! Mało jest tam propozycji o dostępnych cenach. Poza tym nie trudno jest doradzać jak ma się ubierać kobieta o wymiarach modelki, może tak warto też doradzać kobietom o okrąglejszych kształtach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kakakasia Re: Redakcja "Avanti" IP: *.chello.pl 06.04.04, 20:40 Kochani! To świetny pomysł z taką gazetą jak Avanti tylko litosciwie nie zapominajcie że duża część polek ma rozmiar 42/44 i niekoniecznie 300 do wydania na wiosenna spódnicę. Pozdrawiam K Odpowiedz Link Zgłoś
jpol2 Re: Redakcja "Avanti" 05.03.06, 23:21 jak slusznie zauwazylas Avanti to gazetka promocyjna, nikt nie musi reklamowac spodniczki za 50 zl bo i tak bez problemu zostanie sprzedana. Kobitki nie bądzcie idealistkami pod tym wzgledem, rynek rzadzi sie swoimi prawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acha Re: Redakcja "Avanti" IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 12.02.05, 23:19 Droga Magdaleno-proponuję schudnąć ,kupować ciuchy na targu albo nie kupować Avanti. Odpowiedz Link Zgłoś
connecting.the.dots dla tych, ktorzy n i e n a w i d z ą 28.03.07, 16:50 Nastepna odpowiedz w serii "haters". nikt cie nie prosi o komentarz, a swojej złosliwosci możesz dać upust na jakiejś kozetce terapełtycznej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acha Re: Redakcja "Avanti" IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 12.02.05, 23:16 Lutowy numer Avanti to już komedia pomyłek-połowa rzeczy w nim pokazanych już dawno jest wyprzedana, spodnie sztruksowe Esprit Waszym zdaniem kosztują 159zł- a tak dokładniej to 279...przesłać Wam metkę na dowód?nie ma sprawy. Początki Avanti były super! ale teraz-połowa nieaktualna,drugie pół jeszcze nie jest w sklepach i ekspedientki patrzą na człowieka jak na czubka gdy się pyta"bo w ostatnim Avanti jest taka/taki...". Odwalacie Państwo robotę niechlujnie-padniecie wkrótce jesli tego nie zmienicie.Bo sam pomysł był strzałem w dziesiątkę moim zdaniem! Pozdrawiam! i życzę większej solidności! Odpowiedz Link Zgłoś
renat-a1 Re: Redakcja "Avanti" 12.03.08, 17:43 A ja w ostatnim numerze,tj. z marca znalazłam kurtke "PATROLA",którą kupiłam dwa lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greten Re: Redakcja "Avanti" IP: *.visp.energis.pl 29.03.04, 15:52 Moze i tak, ale do licha dajmy wydawcom szanse, moze akurat stworza cos ciekawego. Nie ma w Polsce dobrego magazynu (rodzimego) o modzie (ani o zadnym innym hobby i dziedzinie, poza moze ekonomia, ale i tam splycane jest wszystko). Zmora naszych wydawcow jest targetowanie... czy ktos kiedys targetowal Swiat Mlodych, Mlodego Technika, Przyajciolke, Kobiete Zycie, Filipinke, Jestem.. ???? W zyciu, bo po co? Nic nie jest tylko czarne i tylko biale... a okreslenie grupa reprezentatywna to najwieksza bzdura pod sloncem, choc mozna sie ze mna nie zgodzic, ale to tylko dlatego, ze osoby w danym przdziale wiekowym po prostu zaczynaja postepowac i zachowywac sie tak, jak tego chca wyniki badan na rzekomej grupie reprezentatywnej.. ot, taka kwadratura kola ;)) Ale i tak jestem zdania - dajmy wydawcom szanse.. a nuz sie uda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omell Re: Redakcja "Avanti" IP: 5.2.* / *.chello.pl 29.03.04, 21:36 Jestem tego samego zdania. Moja kolezanka, która nie nawidzi chodzic po sklepach stwierdzila, ze to jest dla niej cos pozytecznego. Ten magazyn przynajmniej nie oszukuje i nie udaje, wszystko czarne na bialym, chcesz isc na zakupy, bedzie twoim przewodnikiem, nie chcesz nie kupuj, cale szczescie, ze nie ma durnych artykolów na temat swiata schow bisnesu i innych pustych glupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław W Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 19:46 Postaraj się Jasiu trzymać fason Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sally Re: Redakcja "Avanti" IP: *.tkchopin.pl 29.03.04, 23:29 Nie zgadzam się, że magazyn jest ogłupiający. Jest ciekawy i ma ładną szatę graficzną. Świetnie, że nareszcie pojawił się rodzimy przewodnik po ciekawych sklepach. Chyba pierwszy na naszym rynku. Każda z dziewczyn może coś wypatrzeć dla siebie i jeszcze ma podany adres sklepu, to mało??? Przeglądając magazyn przed wyjściem na zakupy można naprawdę zaoszczędzić czas, zamiast biegać bez ładu i składu po całym mieście, przed zbliżającą się imprezą (oczywiście aby kupić modny "ciuch") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sOnnEe Re: Redakcja "Avanti" IP: *.ib.com.pl 30.03.04, 07:15 "modny ciuch"? moze i sa modne.. ale dlaczego musza kosztowac od razu po 1500 zl (okulary Alain Mikli) albo jakies beznadziejne kiecki za 600 zl.. to moda dla jakis nowobogackich ktorzy przescigaja sie kto bedzie miec drozsze.. a nie zawsze drozsze jest lepsze.. ladnie i modnie mozna sie ubrac za o wiele mniej pieniedzy.. dobrze ze nie cala gazeta (choc jej wiekszosc) prezentuje produkty w takich cenach... Tą gazete kupują młode dziewczyny nawet 14, 15 latki i skad one moga miec pieniadze na te wszystkie "gadki szpatki" dla ludzi z high- life'u ? czy redaktorzy gazety wzieli to pod uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr_ns Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 11:35 właściwe, zgdzam sięz ostatnią wypowiedzią.... czemu te rzeczy są takie drogie, nawet jeśli zarabiam, to nie dam za okulary 1000zł.kiedy za to będę miała buty i jeszcze torebkę skórzaną...., no i czemu znowu tylko Wawa, przecież poza Wawą też mieszkają ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgga Re: Redakcja "Avanti" IP: *.era.pl 30.03.04, 12:54 zastanawia mnie na ile aktualne są i będą produkty pokzane na łamach tego miesiecznika. kazde czasopismo jest przygotowywane z duzym wyprzedzniem, oby się nie okazało, że idąc do sklepu ze "świeżym" numerem nie dostaniemy już żadnej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekoswiecim Re: Redakcja "Avanti" 24.04.04, 13:47 droga redakcjo dlaczego nie pokazecie mody dla młodzierzy co?? ja mam 15 lat i chciałabym zebyscuie jakies ciuszki znalezli dla młodzierzy a nie dla pan po 30 roku zycia cos lepszego i chce zebuscie wprowadzili orsay! do gazety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Redakcja "Avanti" IP: *.ib.com.pl 25.04.04, 15:29 orsay to najbardziej dziwkarski sklep na swiecie :P dla takich laleczek ktore nie wiedza w co sie ubrac !! nie maja wlasnego stylu i podazaja za moda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acha Re: Redakcja "Avanti" IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 12.02.05, 23:24 Drogi/a soonne - nie wybieraj wybiórczo cen z Avanti bo głupio przez to wypadasz ze swoimi osądami. Co do 14-15 latek-może nie mają,a może mają pieniądze?od zamożnych rodziców lub kochanków-trzeba myśleć szeroko a nie ubogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ms Reklama IP: *.olin.wustl.edu 30.03.04, 22:19 Umieszczenie waszej reklamy pomiedzy tytulem artykulu "Drugi dzien zamachow w Uzbekistanie" a jego rozwinieciem, jest co najmniej niesmaczne. Nie wiem jak dokladnie pragniecie sie pozycjonowac, ale jesli moge cos doradzic, zwracalabym wiesza uwage na niebezpieczeny wpyw takich drobnych "gaf". Jak narazie macie na pewno jedna klientke mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciółka Re: Redakcja "Avanti" IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 22:25 Jadac samochodem i idzac bilboard z reklama miesiecznika "Avanti" pomyslama "ojej przeciez to gazeta dla mnie". Jestem osoba, ktora nie lubi zakupow, a konkretnie tego łażenia od sklepu do sklepu. Szczegolnie, ze brak mi na to czasu. Na dodatek jestem osoba wybredna i zeby cos dopasowac musialabym przejsc chyba cale miasto. Dlatego tez kupilam owa gazete. Niestety okazalo sie, ze gazeta w ogole nie jest na moja kieszen. Czytajac powyzsze opinie stwierdzam, iz nie tylko na moja, innych tez nie stac na takie ciuchy. Zakiet, ktory mi sie spodobal razem ze spodnica kosztuje ponad 800zł, a ja nawet tyle nie zarabiam. Buty nie sa w moim stylu a cena ich mnie przerasta. Juz sobie pomyslalam "o Boze moze ja nie znam sie na modzie?". Jedynie bielizna jest w cenie "dostepnej" (przynajmniej dla mnie). Szczerze, myslalam, iz pokazecie firmowy ciuch i tanszy jego odpowiednik, ale widocznie sie mylilam. Moja skala ocen co do kupna kolejnego numeru "zastanowie sie". PS. Przepraszam za ta dluga i wyczerpujaca odpowiedz:) Przyjaciółka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomalkaka66 Re: Redakcja "Avanti" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 00:23 Macie bardzo niskie mniemania o polskich kobietach. Kupowanie to nie jest jedyna rzecz na swiecie interesujaca polskie kobiety. Zamiast robic kolejny szmatławiec, który podobno zaliczony został do czasopism ekskluzywnych, zajelibyście się czymś bardziej adekwatnym do polskiej rzeczywistości. Mam nadzieję, że dlugo nie utrzymacie się na rynku, bo taki gnój należy tępić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskaa1 Re: Redakcja "Avanti" 17.04.04, 21:05 pomysl pisma bardzo mi sie podoba. za duzo jest odziezy z wielkich sieciowek typu reserved, hm, cubus,tatuum(tych akurat sobie nie cenie),bo te akurat sklepy sama latwo sobie obejrze. mimo, ze nic dla siebie nie znalazlam jeszcze ze dwa numery kupie. inna sprawa, ze w sklepach odziezowych mizeria, wszedzie jakby to samo, wiec skad stylistki maja brac wzory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banana Re: Redakcja "Avanti" IP: *.chello.pl 18.04.04, 09:54 Mam wiele zastrzeżeń do rubryki z tzw. modą do pracy. Podejrzewam, że rubrykę opracowała osoba, która nie ma pojęcia ani o standardach wypracowanych przez dziesiatki lat w firmach, ani o wygodzie i przydatności stroju w pełnieniu roli zawodowej przez kobiety. Moda w pracy lokuje sie w obszarze od bardzo konserwatywnej do umiarkowanie konserwatywnej. Wyjatkiem sa zawody spoza biznesu i "budżetówki". Ale jesli robi się rubrykę dla zawodów artystycznych czy innych "wolnych", nalezy to zaznaczyć. Gdyby na profesjonalny lunch przysza pani z odkrytymi ramionami, jak to sugeruje Avanti pokazując takie sukienki, jeszcze tego samego dnia wyleciaaby z pracy. Słowem: rubryka jest robiona bez kompletnej znajomości zagadnienia CZEMU SŁUZY STRÓJ W MIEJSCu PRACY, jakie sygnały wysyła profesjonalista za pomoca stroju. Dopiero gdy zna sie odpowiedż na to pytanie, mozna rozważać, na ile taki strój może podlegac modyfikacjom związanym z aktualnymi trendami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Redakcja "Avanti" IP: *.atena.pl / *.atena.pl 23.04.04, 14:05 Witam, a mnie się gazeta podoba. Nie jest idealna i nigdy taka nie będzie - to niemożliwe, jest wiele kobiet i wiele gustów. Do Redakcji miałabym prośbę o informacje o sklepach, w których znajdą coś dla siebie kobiety "niestandardowe", np. bardzo niskie lub bardzo wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Redakcja "Avanti" IP: 213.241.54.* 02.05.04, 16:30 witam! no więc uważam że jesteście b niewiarygodną gazetką! w ostatnim numerze waszego pisemka było zamieszczone zdjęcie pewnej spódnisi, która spodobała mi się bardzo i chciałam ją zakupić, lecz niestety pod podanymi adresami sklepu V&BIS NIE BYŁO i nikt o takim nie słyszał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: Redakcja "Avanti" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.04, 19:49 Avanti podoba mi się jako gazeta, ogólnie to bardzo fajny pomysł na czasopismo, tylko szkoda,że większość prezentowanych ubrań ma tak wysoką cenę,postarajcie się poszukać ubrań w troszeczkę niższych cenach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po-prostu-ania Re: Redakcja "Avanti" IP: *.nemys.com 02.05.04, 23:42 czesc,ogolnie lubie te gazete jednak zgadzam sie ze jest to ona raczej dla zamozniejszych Polek. jednak rzeczy,ktore sa tam zaprezentowane czesto sa bardzo ladne i inspirujace:) niech redakcja jednak zaprezentuje rzeczy dla przecietnie zarabiajach a na pewno kobiety beda chetniej przy zakupach korzystaly z AVANTI :) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolorowa panna Re: Redakcja "Avanti" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 19:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolorowa panna Re: sprzeciw na zle traktowanie "Avanti" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 19:48 przez talie pisma ktos inteligentny sie nie ogluppia a ty nie musisz ich klupowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreolka Niedopatrzenie? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 18:07 Chyba przez niedopatrzenie zabrakło we WRocławiu sklepu H&M, wprawdzie niedawno otwarty, ale już jest, a w czasopiśmie ani na stronie nie ma. Trochę to podważa wiarygodność. Ogólnie czasopismo mi się podoba - lubię przeglądać kolorowe obrazki, mniej męczy niż przebijanie się przez tłum ludzi, no i jest na moją kieszeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julitka bez sensu polecacie strony www IP: *.tychy.org.pl / *.tychy.org.pl 07.05.04, 16:41 polecacie strone www.wylegarnia.webpark.pl na ktora w ogole nie da sie wejsc, moze zacznijcie sprawdzac co piszecie? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inezja Re: bez sensu polecacie strony www IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:29 www.wylegarnia.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggi Re: Redakcja "Avanti" IP: *.toya.net.pl 15.05.04, 18:44 wasza gazeta jest wporządku ale coś w niej brakuje, a mianowicie tego że nie piszecie jaki fason np. spodni pasuje do jakiej figury itp. Kupowałam tę gazetę z myśla ze znajdę w niej odpowiedni fason do mojej figury, ale niestety nie znalazłam tego. Pomyślcie nad tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstryk Re: Redakcja "Avanti" IP: *.stoen.pl 19.05.04, 13:20 >jeżeli chodzi o samą ideę miesięcznika, to ok. >pewnie niektórym się przyda przewodnik po sklepach, komuś dla kogo cena nie gra roli. >dla mnie zlepek kolorowych ciuszków, większość z nich nie nadaje się do noszoszenia na codzień. >ale wporządku, to przeciez dopiero Wasze początki, plusik za koncepcję. >pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaga Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 19:35 Uwazam, że nareszcie mozna sobie pooglądać dużo i ładnych rzeczy nie zawsze z koniecznością wyjścia z domu. Trafiliście z tą gazetką w dzisiątkę. Kiedyś kupowałam dodatek Moda do Twojego Stylu, bo lubię oglądać fajne ciuchy, ale tam było tylko kilka ciekawych fotek, ciuchy udziwnione a cena jak za zboże. U Was jest dokładnie to co w sklepach. Tak trzymać. Tylko żeby cena nie rosła. Proponuję włączyć do kolekcji sklepów również Orsay oraz Carry i Terranowa. Tam są ceny bardziej na ludzką kieszeń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyczna Re: Redakcja "Avanti" IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 13:54 od majowego numeru reklamowane są płocienne baleriny z kokardką podobno dostępne w sklepach Troll. Z kolei sprzedawczynie na oczy tego towaru do tej pory nie widziały i mówią, że chyba nie zobaczą. Denerwuje mnie taki brak wiarygodności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inezja Re: Redakcja "Avanti" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:32 Jak wszystko, czasopismo ma swoje wady i zalety.Poleca rzeczy i drogie i tanie- ale czyz tego samego nie robia Uroda, Glamour, Claudia, Elle i inne? Nie wyladowywujmy swoich frustracji wylacznie na Avanti, jak gdyby inne czasopisma byly doskonale! Odpowiedz Link Zgłoś
dunsia Re: Redakcja "Avanti" 07.06.04, 14:57 Zakupy z Wami, w dniu wczorajszym (niedziela) chciałam po promocyjnej cenie - 20% rabacie kupić ubrania w sklepie CARRY w Łodzi.Sprawdziłam adresy i wyglądało na to że wszystko ok (galerie umieszczone w spisie sklepów - nawet u Was na portalu) jednak już przy kasie nie było miło - zakupy zostały policzone po normalnej cenie.Kosztowało mnie to sporo nerwów i nieprzyjemności w sklepie (bo ostatecznie z części ubrań wycofałam sie z checi zakupu,koszty!!!!). Panie ze sklepu - galeria łódzka i M1 - zgdonie orzekły że tylko sklepy warszawskie objęte są promocyjną cenową. Proszę o wyjaśnienie kto niedoinformował klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 20:04 przpraszam czy moglibyscie mi panstwo odpisac czy sklep carry ma swoja strone internetowa w internecie ( ania_0@gazeta.pl) prosze o szybka odpowiedz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Redakcja "Avanti" IP: 62.233.152.* 08.06.04, 13:20 Wczoraj wybrałam się na zakupy z zamiarem kupna kostiumu kaielowego w sklepie Go Sport w Katowicach, przy ulicy Alpejskiej (miał ponoć wczoraj promocje) i pani przy kasie uświadomiła mi że nic na temat tej promocji nie wie!!!! Czy publikujac kupony rabatowe i zamieszczając adresy sklepów, konsultujecie to z danym sklepem?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Redakcja "Avanti" IP: 62.233.152.* 08.06.04, 13:28 Do Redakcji! No właśnie, to nie pierwszy taki przypadek, że adres skelpu zamieszczony jest w gazecie, a panie przy kasie nic na ten temat nie wiedzą!! Jest to bardzo nie miłe z WASZEJ strony, że wprowadzacie ludzi w błąd! Proszę o wypowedż na temat tych PROMOCJI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malami Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 12:29 A ja jestem zadowolona z waszego pisma. Nie zdażyła mi się żadna nieprzyjemność. Dzięki wam moja mama ma tańsze tabletki, a ja kupiłam sobie po atrakcyjnej cenie zestaw walizek dobrej firmy. Oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Redakcja "Avanti" IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 15:11 informując czytelnika nie wprowadzajcie go w błąd - dotyczy to zwłaszcza adresów sklepów, większość z nich jest po prostu nieaktualnych! Odpowiedz Link Zgłoś