Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kalosze hit czy kit?

21.09.10, 11:46
    Zastanawiam sie nad zakupem kaloszy z czy najlepiej je nosic?

avanti24.pl/moda/1,103626,7805229,Stylistki_Avanti_polecaja__kalosze_Prima_Moda.html
    Obserwuj wątek
      • anka33_online Re: Kalosze hit czy kit? 21.09.10, 12:05
        Kitem jest noszenie kaloszy do wszystkiego i na każdą okazję.
        • pamana Re: Kalosze hit czy kit? 21.09.10, 12:31
          Kalosze mają pewnien cel i zadanie ,ochronic przed deszczem więc nie rozumiem dlaczego miałaby byc to kit.
          Osobiście ciesze się ,że sa ładne kalosze dla kobiet ale dlatego ,że podczas deszczu mam w czym brykać na dworze i nie martwić się czy aby ten zamsz nie przemoknie czy aby ta skóra nie zbutwieje itd.
          Zakładam kalosze i idę.
          Bez deszczu ich nie noszę
          p.
          • marinellla Re: Kalosze hit czy kit? 21.09.10, 14:21
            Tak samo jak Pamana;) - uważam, że są sytuacje, w których są bardzo przydatne i warto wybrać jakieś ładne. Ale nie noszę ich, kiedy nie pada.
            • batutka Re: Kalosze hit czy kit? 21.09.10, 15:51
              kiedy pada deszcz, jest mokro - ok, jak najbardziej pasuje nosić kalosze
              ale chodzenie w nich w czasie ładnej pogody (bo "gwiazdy" też noszą) jest dla mnie megaobciachem, takim ślepym, bezmyślnym naśladowaniem
              teraz właśnie widzę na ulicach, że co druga ma na sobie kalosze - i znów wysyp klonów
              a, jeszcze kurtki skaje nieździeraje ze ściągaczami koniecznie ;-)
              ale wracając do kaloszy: te zalinkowane są ok (no, może trochę zbytnio chcą się upodobnić do hunterów), ale ok - tylko na deszcz oczywiście :-)
              • jagoda_pl Re: Kalosze hit czy kit? 21.09.10, 18:13
                Cholerka, rano było mokro i kropiło jak szłam do pracy. Teraz nie pada. Jak wrócić do domu skoro przyszłam w kaloszach?

;)
                • nessie-jp Re: Kalosze hit czy kit? 21.09.10, 18:19
                  Oj no przecież wiadomo, że jeśli dzień jest dżdżysty (kocham to słowo!) to kalosze nie rażą.

Ja byłam osłupiała, gdy w lipcu, w te największe, najstraszliwsze upały, bez jednej chmurki na horyzoncie, widziałam dziewuszyny kiszące się w gumowych buciorach. Myślałam, że to ofiary udaru...
                  • alpepe Re: Kalosze hit czy kit? 22.09.10, 22:40
                    może to były fungofilki?
                    • nessie-jp Re: Kalosze hit czy kit? 22.09.10, 23:20
                      alpepe napisała:

> może to były fungofilki?

Znaczy, że wracały z grzybobrania czy hodowały same sobie grzyba...?
                      • alpepe Re: Kalosze hit czy kit? 23.09.10, 13:56
                        no co ty, ambitne hodowczynie.
                • pierdzistopa Re: Kalosze hit czy kit? 23.09.10, 13:23
                  Przepraszam za to pytanie /czysta ciekawość/
                  Czy w miejscu pracy też nosisz kalosze?
                  Kurczę, nawet gdy udaję się w kaloszach do pracy, to zmieniam gumowce na inne obuwie.
                  • jagoda_pl Re: Kalosze hit czy kit? 23.09.10, 14:17
                    Ja też zmieniam, ale są u mnie w biurze twarde zawodniczki, które cały dzień wytrzymują.
                    • pierdzistopa o kurde... n/t 23.09.10, 14:58
              • razlemongrass Re: Kalosze hit czy kit? 21.09.10, 18:37
                Nie wiem jak u was, ale u mnie w mieście ostatnio była taka pogoda przez tydzień: wcześnie rano zimno i deszcz, tak do 10, do południa szaro i "kapuśniakowo" a po południu aż do wieczora super słoneczny i ciepły dzień. I pewnie w oczach niektórych ludzi wyglądałam śmiesznie, idąc sobie w kaloszach w pełnym słońcu, ale gdybym miała przejmować się każdą taką bzdurą taką jak zdanie jakiejś kobiety, która wszystkie dziewczyny noszące kalosze w dzień słoneczny wrzuca do jednego worka.... Rozumiem za śmieszne noszenie kaloszy gdzie od rana jest ciepło i słonecznie, i niby ma nie padać, ale teraz, gdy nie wiadomo czy zaraz nie lunie z nieba...;)
      • eva.green Re: Kalosze hit czy kit? 21.09.10, 20:03
        Tylko ofiary mody noszą kalosze.

wizaz.pl/Foto/Hot-or-Not/Foto-Gwiazdy-w-kaloszach/Malgorzata-Socha
        wizaz.pl/Foto/Hot-or-Not/Foto-Gwiazdy-w-kaloszach/Tara-Reid
        • mal-sia Re: Kalosze hit czy kit? 21.09.10, 22:10
          ja dzisiaj rano szłam w kaloszach bo padało,jak wychodziłąm to było słonecznie no i dałam rade wrócic,troche głupi sie czułam ,ale nikt na mnie sie nie gapił....no i spoko,ja lubie kalosze bardzo!!
      • shellerka Re: Kalosze hit czy kit? 22.09.10, 08:27
        z parasolem albo peleryną.
        padam ze śmiechu, kiedy w centrum poznania, w sloneczny dzień widzę pomykającą w kaloszach "elegantkę".
        kalosze mam. sa ładne i naprawde fajne, ale nosze je tylko na spacery po lesie i kiedy pada deszcz.
        • marinellla Re: Kalosze hit czy kit? 22.09.10, 20:29
          wiesz co, są na świecie ludzie, którzy nie trują świata dojeżdżając 20 min swoim samochodem i zamiast tego idą 40 min na piechotę. i takim ludziom ich pięknych, cennych stóp lekkie skórkowe baletki - razem z peleryną i parasolem -w deszczu nie ochronią. i tacy ludzie nie muszą lubić mieć mokrych nóg przez resztę dnia...
          • batutka Re: Kalosze hit czy kit? 22.09.10, 22:31
            marinellla napisała:

> wiesz co, są na świecie ludzie, którzy nie trują świata dojeżdżając 20 min swoi
            > m samochodem i zamiast tego idą 40 min na piechotę. i takim ludziom ich pięknyc
            > h, cennych stóp lekkie skórkowe baletki - razem z peleryną i parasolem -w deszc
            > zu nie ochronią. i tacy ludzie nie muszą lubić mieć mokrych nóg przez resztę dn
            > ia...

szczerze mówiąc nie rozumiem o co Ci chodzi - a która z nas pisze, że śmiesznie wygląda ktoś, kto pomyka w kaloszach przez miasto w deszczową pogodę?
            śmieszne są te, które rano, widząc za oknem piękne słoneczko, zakładają kalosze, bo taka "moda"
            kalosze w deszczową pogodę jak najbardziej, dbanie o środowisko też ;-)
      • sabriel Re: Kalosze hit czy kit? 22.09.10, 21:58
        Na deszcz czy późniejsze śniegowe roztopy jak najbardziej HIT.
        Właśnie sobie dzisiaj kupiłam podobne jak te zalinkowane i zamierzam nosić w mokre dni.
      • pierdzistopa Re: Kalosze hit czy kit? 23.09.10, 13:15
        widząc co sie dzieje na ulicach, coraz częściej dochodzę do wniosku, że stają się kitem. Kalosz sam w sobie ma spełniać określone okazjonalne funkcje, ale to co się wokół nich ostatnio dzieje zakrawa na śmieszność: noszenie bez względu na pogodę, nabożne traktowanie...kuriozum
      • kika1983 Re: w deszcz - HIT w słoneczny dzień - KIT 23.09.10, 15:47
        w deszcz do byle czego pasują, a w dzień słoneczny - hmm dla mnie zdecydowanie odpadają z czymkolwiek pięknym nie byłyby zestawione.
      • nessie-jp Re: Kalosze hit czy kit? 23.09.10, 17:01
        A zamierzacie nosić kalosze zimą
        • pochodnia_nerona Re: Kalosze hit czy kit? 23.09.10, 21:00
          Zimą w mrozy jest w kaloszach strasznie zimno - wiem, bo przerobiłam w zeszłym roku. Nie mogłam pozwolić sobie na przemoczenie obuwia, a musiałam jakiś czas być poza domem, założyłam kalosze - w mróz nie radzę, nogi błyskawicznie wychłodzone od tej gumy i to mimo rajstop i skarpet. Stopa nie oddycha, para wodna pozostaje w bucie, jest wilgotno i przeraźliwie zimno.
          • nessie-jp Re: Kalosze hit czy kit? 24.09.10, 15:22
            pochodnia_nerona napisała:

> Zimą w mrozy jest w kaloszach strasznie zimno

No to nie wiem, w czym będę chodzić. :( Chyba sobie kupię trapery z Goreteksu. W zeszłym roku do zwykłych kozaków po prostu lała się woda z lodem przez suwak...
        • sabriel Re: Kalosze hit czy kit? 24.09.10, 19:13
          Ja kupiłam głównie z myślą o roztopach,ale możliwe, że i na śnieg będę nosić,np. spacery z psem. Mam takie dłuższe,czarne matowe,wyglądają jak skórzane kozaki.Niestety, ale od soli potwornie niszczą się buty.
          • irenka82 Re: Kalosze hit czy kit? 26.09.10, 16:11
            ja nie mogę nosić, bo mam za grubą łydkę w miejscu, gdzie się kończy cholewka kalosza
      • jaszczur.ka_87 Re: Kalosze hit czy kit? 26.09.10, 17:45
        Kalosze super sprawa, uwielbiam chodzić po kałużach. Tylko na deszcz! Nie wyobrażam w nichchodzić w słoneczny dzień...
      • halinka_z_okienka Re: Kalosze hit czy kit? 26.09.10, 22:05
        a pewnie, że kupuj, jeśli chcesz być trendy ;) i jeśli reszta twoich butów przemaka podczas powodzi to zaopatrz się w nie jak najszybciej, chociaż osobiście, nie sądzę, żeby wart były aż 169 zł, to tylko kalosze a nie pantofelki louboutin ;P
      • kokoszkanel Re: Kalosze hit czy kit? 27.09.10, 11:10
        Kolosze widziałam piękne tommiego hilfigera. Wyglądają jak oficerki i takie możesz założysz naprawdę do wszystkiego. Dlatego polecam ci kaloszki ala kozaczki np w venezii czy prima moda. A w ogóle wejdz sobie na bloga elegantka.blogspot.com uwielbiam go i znajdziesz tam inspiracje:) PZDR, uśka
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka