Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na"

25.09.10, 00:33
    Bluzę z dużym logo mianowicie.

Dziś szalenie spodobała mi się w tk coś tam bluza w kolorze petrol, więc sobie wyszukałam w necie.

Bluza z mikrym logo też jest, tylko kosztuje 99 dolarów, a tamta 34 ojro.

Uwagi, że 99 dolców to grosze, proszę sobie darować.

Rzeczona bluza:

www.planet-sports.de/images/products/9/80679/g0_burton_kids_boys_logo_fill_hooded_zip_sweat_2011_petrol_blue.jpg
    Obserwuj wątek
      • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 00:33
        aaa, dlaczego ten kolor nazwano kolorem benzyny - nie mam pojęcia.
      • kasiaba1 Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 07:54
        No, ale ile masz lat ;)

• maitresse.d.un.francais 36 lat mam, a co do faktu, że bluza męska 25.09.10, 16:18
          to słuszna myśl - ale pokaż mi damską w tym kolorze!
      • myszmusia Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 08:39
        podaj chociaz jeden sensowny powód dalczego miałabys byc za stara na noszenie bluzy? no chyab do pracy w banku sie w niej nei wybierasz - zreszta to tez nie byłaby kwestia wieku tylko miejsca;-)

Jakis ciuch moze wygladac na kims nieestetycznie ale bluzy w dobrym dla danej osoby rozmiarze chyba to nie dotyczy;-)
      • jagoda_pl Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 09:31
        Dla mnie to bluza męska, ale jeśli frapuje Cię wiek, do którego można w niej paradować, to wyluzuj! Bluza jak bluza - to, że z logo nie jest IMHO ważne.

Ja właśnie się wybieram w bluzie z napisem Hello Kitty z "diamencików" na rolki i do supermatketu - może mnie z niego nie wyrzucą;)
        • niebieskaa1 Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 09:59
          to pytanie trzebaby inaczej zadac: czy nie jestem za stara, zeby wlozyc taka bluze .......i tu wymieniamy okolicznosci.
          wnioskuje, ze doskonale wiesz, gdzie mozesz taka bluze zalozyc, wiec kupuj i sie ciesz.
      • alpepe Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 11:04
        jesteś za stara. No, chyba, że dobrze w niej wyglądasz.
        • lonely.stoner Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 11:08
          bluza ok,
          a ja musze musze doczepic sie do ceny- 34 euro za bluze w TK to sporo, na bank mozna kupic taniej, pewnie u mnie TK max. by bylo 15-20£.
          • alpepe Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 11:14
            a jak wygrzebiesz taką w lumpeksie, to pewnie i za 5 złotych gdzieś znajdziesz, ale kochanica znalazła taką w TK w Warszawie, więc nie ma co mówić, gdzie się co widziało.
          • maitresse.d.un.francais lonely 25.09.10, 16:21
            ta z TK była firmy Musto i kosztowała 129 zł, ale była podbita polarem i za mała

chodziło mi o odcień, nie o markę

ale jak gdzieś zobaczysz taką w rozmiarze 14-16, najlepiej gładką, to info mile widziane ;-)
      • szarrak Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 12:05
        moja mama taką nosi z powodzeniem, ale ma tylko 42 lata ;p
      • kolor_purpury Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 15:09
        ta bluza jest męska. jesteś mężczyzną?
        • maitresse.d.un.francais a tylko mężczyznom wolno nosić męskie bluzy? 25.09.10, 16:19
          bo jeśli ktoś widział damską W TYM ODCIENIU, to ja chętnie poproszę linka.

cena im niższa, tym lepsza ;-)
          • kolor_purpury Re: a tylko mężczyznom wolno nosić męskie bluzy? 25.09.10, 18:18
            generalnie jeśli nie przejmujesz się tym, że ubranie nie pasuje do Twojej płaci to dziwie się, że przejmujesz się tym, że mogłoby nie pasować do Twojego wieku.
            • maitresse.d.un.francais Re: a tylko mężczyznom wolno nosić męskie bluzy? 25.09.10, 20:23
              kolor_purpury napisała:

> generalnie jeśli nie przejmujesz się tym, że ubranie nie pasuje do Twojej płci

generalnie na ubraniu nie jest napisane "TO JEST MĘSKA CZĘŚĆ ODZIEŻY", a wiek widać bardziej

niepasowanie do płci wyraża się na ogół w kroju, aczkolwiek z dużym zadowoleniem nosiłam ostatnio bluzę, którą producent przeznaczył... dla 16-letnich chłopców
        • maitresse.d.un.francais do kolor purpury 25.09.10, 17:11
          kolor_purpury napisała:

> ta bluza jest męska. jesteś mężczyzną?

znalazłam sweter damski w tym odcieniu

Sweter 32 funty szterlingi.

Wysyłka 25 funtów szterlingów.

No comments.
          • kolor_purpury Re: do kolor purpury 25.09.10, 19:32
            Twoje argumenty nie przekonują mnie do noszenia męskiej odzieży.
            • lonely.stoner Re: do kolor purpury 25.09.10, 19:49
              ta bluza wyglada jak unisex. Co niby ma swiadczyc o tym ze nie jest dla kobiet?? bo nie jest - rozowa?? ;)??
              • maitresse.d.un.francais lonely, bo jest w dziale "MEN" 25.09.10, 20:22
                a jak coś jest w dziale "Men", to jest dla chłopa wyłącznie, i kropka ;-)

Może dzięki temu trafiłam tanio w outlecie śliczną sportową kurtkę - biedny producent oznakował ją jako "unisex", przez co nie chciały jej tknąć ni chłopy, ni baby ;-). No i musiał przecenić. ;-)
            • maitresse.d.un.francais kolor, ależ ja ci nie każę jej nosić 25.09.10, 20:20
              kolor_purpury napisała:

> Twoje argumenty nie przekonują mnie do noszenia męskiej odzieży.

Mnie natomiast przekonują zdecydowanie. Przynajmniej w obecnym stanie finansowym.

• kolor_purpury a może 26.09.10, 08:09
                wybieraj tańsze sklepy zamiast męskich?
                to generalnie dziwny wątek, zastanawiasz się czy z racji wieku możesz nosić bluzę sportową, ale masz w kompletnym poważaniu to, że jest bezkształtna i męska
                • maitresse.d.un.francais Re: a może 26.09.10, 15:50
                  kolor_purpury napisała:

> wybieraj tańsze sklepy zamiast męskich?

Chciałam, ale tam straszny szajs jest. Jak wybrałam tańszy sklep, to mi się bluza zeszmaciła po JEDNYM praniu (damska, fruit of the loom).
                  • kolor_purpury Re: a może 26.09.10, 17:43
                    miliony kobiet kupują damskie ubrania, które jakimś cudem wytrzymują dłużej niż jedno pranie. generalnie to sobie wmawiasz, że damskie są gorsze. jak wolisz męskie to noś mnie nic do tego.
                    • maitresse.d.un.francais Re: a może 26.09.10, 17:47
                      kolor_purpury napisała:

> miliony kobiet kupują damskie ubrania, które jakimś cudem wytrzymują dłużej niż
                      > jedno pranie.

z tego co widzę na kobietach to te ubrania niestety nie wytrzymują - wyglądają jak szmaty

oczywiście kobiety te nie mają wyjścia, bo takie rzeczy oferują "producenci"

a bluzy męskie akurat są mocniejsze i grubsze ;-)

chętnie bym kupiła coś damskiego dobrej jakości, ale chwilowo nie mam pod ręką 300 ojro, a kiepskiej jakości nie toleruję
                    • maitresse.d.un.francais Re: a może 26.09.10, 17:49
                      generalnie to sobie wmawiasz, że damskie są gorsze.

Nie wmawiam sobie, szajs jest na ogół w ofercie obu płci.

Natomiast dżinsy i bluzy męskie zazwyczaj są mocniejsze - kobiety mają wyglądać "delikatniej" i oferuje im się słabszej jakości ubrania.

Najmocniejsze są ciuchy dziecięce, bo jednak producent musi liczyć się z aktywnością dziecka. Dorosły, zwłaszcza kobieta, ma sterczeć bez ruchu i wyglądać, bo jak usiądzie, to się pogniecie.
                      • kolor_purpury Re: a może 26.09.10, 19:20
                        wolę 'sterczeć bez ruchu' niż wyglądać jakbym podbierała ubrania tacie...
                        • maitresse.d.un.francais Re: a może 26.09.10, 19:33
                          kolor_purpury napisała:

> wolę 'sterczeć bez ruchu' niż wyglądać jakbym podbierała ubrania tacie...

jak już, to bratu :-)

miłego sterczenia ;-)

ja wolę wyglądać jakbym podbierała ubrania bratu niż jak powodzianka
                        • nessie-jp Re: a może 26.09.10, 20:18
                          kolor_purpury napisała:

> wolę 'sterczeć bez ruchu' niż wyglądać jakbym podbierała ubrania tacie...

Kwestia twojego wyboru
                          • maitresse.d.un.francais Nessie 26.09.10, 23:19
                            nie machnęłabyś mi swetra za wynagrodzeniem?
                            • nessie-jp Re: Nessie 26.09.10, 23:41
                              > nie machnęłabyś mi swetra za wynagrodzeniem?

O, to jeszcze daleko poza moim zasięgiem! Ja jestem raczej na etapie skarpetek, rękawiczek i w ostateczności ubranek na misie ;) Może zapytasz na forum robótek na drutach?
                              • maitresse.d.un.francais obeszłam sklepy 27.09.10, 21:19
                                większość sklepów oferuje swetry z dużą ilością poliakrylu, a ja się nadmiernie pocę od leków

tak, myję się, piorę bez przerwy, używam mocnych dezodorantów

oczywiście być może kolor purpury wolałaby śmierdzieć i prać sweter po każdym włożeniu niż wyglądać jak w ciuchach brata, ale ja mam inne priorytety
      • nessie-jp Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 21:46
        Ja noszę.
      • jak_matrioszka Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 22:23
        Do ok. 45r.z. nie widze zadnego problemu, na osobach po 50 wolalabym czegos takiego nie ogladac.
        • nessie-jp Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 22:31
          ak_matrioszka napisała:

> Do ok. 45r.z. nie widze zadnego problemu, na osobach po 50 wolalabym czegos tak
          > iego nie ogladac.

Tak tylko zapytam, bo za jakieś 15 lat problem będzie mnie dotyczył
        • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 22:37
          jak_matrioszka napisała:

> Do ok. 45r.z. nie widze zadnego problemu, na osobach po 50 wolalabym czegos tak
          > iego nie ogladac.

A pomiędzy 45. a 50.?
          • jak_matrioszka Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 22:51
            Pomiedzy 45-50 zostawiam margines na szczegolne przypadki ;)

Osoby po 50 nie potrzebuja nalepki na czole, o ile nie sa rezultatem drastycznych zabiegow chirurgii plastycznej, to nie sposob sie pomylic i "wycenic" je na 20 lat.
            • alessia27 Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 22:56
              za stara nie ale ta bluza jest strasznie niedamska.
              • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 23:11
                alessia27 napisała:

> za stara nie ale ta bluza jest strasznie niedamska.
                >
                No niestety jest to jej wada, ale z damskimi przecenionymi bluzami jest ciężko, a jak już się coś trafi, to w rozmiarze S, a ja szukam raczej XL.
                • alessia27 Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 15:28
                  maitresse.d.un.francais napisała:

> No niestety jest to jej wada, ale z damskimi przecenionymi bluzami jest ciężko,
                  > a jak już się coś trafi, to w rozmiarze S, a ja szukam raczej XL.

Ja sobie ostatnio kupilam bluze damska,z wcieciem w talii.Rozmiar L ale bardzo mala wypadala.Poszukaj napewno znajdziesz cos bardziej damaskiego.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 15:49
                    alessia27 napisała:

> maitresse.d.un.francais napisała:
                    >
                    >
                    > > No niestety jest to jej wada, ale z damskimi przecenionymi bluzami jest c
                    > iężko,
                    > > a jak już się coś trafi, to w rozmiarze S, a ja szukam raczej XL.
                    >
                    > Ja sobie ostatnio kupilam bluze damska,z wcieciem w talii.Rozmiar L ale bardzo
                    > mala wypadala.Poszukaj napewno znajdziesz cos bardziej damaskiego.
                    >
                    > H&M, sklep internetowy: nie ma.

W realnym pewnie też nie, bo mamy w Polsce z każdej firmy kolekcje opóźnione o 2 lata (o ile nie "czyszczenie magazynów").

Esprit Damen Pullover petrol meliert: wyprzedany

Lidl, sweter bawełniany: niedostępny online

Sweter firmy X: 90 euro.

Sweter firmy Y: 1350 (tysiąc trzysta pięćdziesiąt) dolarów

Bluza Jakaśtam, i do tego z mazajem: tylko XS.
                    • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 15:51
                      a, i bonprix oferuje dwa swetry... wolę u nich nie zamawiać
                      • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 16:06
                        na allegro sam szajs, na otto.pl z krótkim rękawem ;-)

a w tk młynie przymierzyłam 3 czy 4 swetry w tym kolorze

ja naprawdę szybko szukam ;-)
            • nessie-jp Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 25.09.10, 23:29
              > Osoby po 50 nie potrzebuja nalepki na czole, o ile nie sa rezultatem drastyczny
              > ch zabiegow chirurgii plastycznej, to nie sposob sie pomylic i "wycenic" je na
              > 20 lat.

O, kochana, powinnaś widzieć moją fryzjerkę! Na 100% nie miała żadnych drastycznych zabiegów chirurgicznych (nie przy takiej pensji...), a jak ją zapytałam, ile ma lat, to myślałam, że z tego fryzjerskiego fotela spadnę! Szczupła, wysportowana, leciutko opalona, długie, jasne włosy, świetny makijaż
      • zenon5678 Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 00:20
        To zależy gdzie chcesz w tym chodzić...moim zdaniem na fitness czy na działkę się nadaje. Poza tym raczej nie. Pozdrawiam,
        bezgustu.blogspot.com/
        • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 00:25
          zenon5678 napisała:

> To zależy gdzie chcesz w tym chodzić...moim zdaniem na fitness czy na działkę s
          > ię nadaje.

Po ulicy, do sklepu, na co dzień. Do pracy nie, bo tej albo nie mam, albo mam zdalną.
          • marinellla Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 16:18
            Podoba Ci się? Noś, nie marudź:) Bluza OK, chyba nie ma pełnić funkcji fashionistycznego cacuszka do zaprezentowania na blogu i oczarowania całego świata?
      • postponed Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 19:22
        to jaki Ty rozmiar nosisz, że męskie są na Ciebie dobre?
        • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 19:33
          postponed napisała:

> to jaki Ty rozmiar nosisz, że męskie są na Ciebie dobre?

XL, a dobre na mnie bywają męskie S-ki i M-ki.
          • postponed Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 19:49
            osoba okrągła i bezkształtny worek to niezbyt szczęśliwe połączenie
      • keepersmaid Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 19:40
        Ten kolor, bez logo, w dziale damskim w C&A za 7 euro (nie wiem czy to samo jest w Polsce).
        • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 19:51
          keepersmaid napisała:

> Ten kolor, bez logo, w dziale damskim w C&A za 7 euro (nie wiem czy to s
          > amo jest w Polsce).
          >
          U nas jest coś podobnego za 25 zł, ale nie całkiem w tym odcieniu, niemniej dzięki.
      • halinka_z_okienka Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 21:42
        i to jest dla ciebie duże logo?? no wybacz ale jak dla mnie to takie ooo, widywałam większe i brzydsze, a to jest w porządku, a bluza choć taka trochę męska to poza tym niczego sobie ;)
        • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 22:41
          halinka_z_okienka napisała:

> i to jest dla ciebie duże logo??

zauważ, że cały ten rysunek stanowi logo

• maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 26.09.10, 23:18
          halinka_z_okienka napisała:

> i to jest dla ciebie duże logo?? no wybacz ale jak dla mnie to takie ooo, widyw
          > ałam większe i brzydsze

myślałam nawet żeby je chytrze zamalować flamastrem do odzieży - oczywiście byłoby trochę widać, ale w inny sposób ;-)
      • naiat Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 27.09.10, 07:18
        O żesz....
        Nie, nie jesteś za stara. I nawet sobie nie wyobrażam kto móglby być. Jak dla mnie nawet babcie mogą chodzić w bluzach z logo. Sportowa bluza (jak to bluza), ciekawy kolor, a logo wcale nie bije po oczach, więc o co chodzi?
        Argumenty o tym, że to męska bluza tez nie rozumiem. Nie jestem znawcą, ale ja tam nigdzie w tej bluzie nic "męskiego" nie widzę. Wiem, że są bluzy bardziej damskie "taliowane", ale bez przesady. To jest bluza, a nie żakiecik na proszoną kolację.
        Kupuj i noś.
      • ofelia1982 Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 27.09.10, 10:03
        Po pierwsze 300zł za BLUZĘ DRESOWĄ to nie są grosze:)
        Po drugie mnie jakoś nie powala - ale moze dlatego, ze dla mnie stroj sportowy nie jest elementem mody i jest akceptowalny tylko w opcji sportowo-turystycznej.
        Po trzecie nie jesteś za stara, nie wiem czy ktos jest za stary na bluzy:)))
        • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 27.09.10, 15:42
          ofelia1982 napisała:

> Po pierwsze 300zł za BLUZĘ DRESOWĄ to nie są grosze:)

Na tym forum są takie, które by zaraz oznajmiły, że właśnie są.
      • baglady Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 27.09.10, 11:11
        swietny ten kolor . ja bym kupila jesli ci sie podoba. i nie widze nic zlego w tym, ze jest z dzialu meskiego. ostatnio kupilam na meskim spodnie dresowe , bo byly po prostu fajniejsze niz damskie
        • maitresse.d.un.francais Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 27.09.10, 15:44
          baglady napisała:

> swietny ten kolor

Właśnie dostałam świra na jego punkcie. ;-) Mamie kupiłam tunikę dzianinową, sukienko-sweter w Orsayu w tym kolorze, bardzo polecam, wygląda świetnie! Sama wolałabym sweter, ale trudno dostać taki prosty, jak lubię, i w moim rozmiarze.
      • mildread Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 28.09.10, 15:51
        takie bluzy noszą zwykle stare, zaganiane baby, takie którym brak czasu na modę i zakupy; jak w ogóle można myśleć że ktoś jest na takie coś za stary? równie dobrze możesz pytać czy ktoś jest za stary na chodzenie w spodniach
        poza tym gdzie tam jest jakieś logo, bo ”burton” to żadne logo, równie dobrze mogłoby być ”old navy”, napis na pewno ale logo? logo to jest coś co się KOJARZY, a ten burton nie kojarzy się z niczym
        • maitresse.d.un.francais jakaś ty miła, mildread 28.09.10, 16:35
          mildread napisała:

> takie bluzy noszą zwykle stare, zaganiane baby, takie którym brak czasu na modę
          > i zakupy

przeczytaj łaskawie cały wątek, może się dowiesz, że bardzo dużo czasu poświęcam na wyszukanie ciucha w takim kolorze i DLACZEGO chcę bluzę, a nie sweter
          • alessia27 Re: jakaś ty miła, mildread 28.09.10, 17:39
            nie wiem moze jest w polsce firma street one, maja fajne bluizy typowo damskie.
            Ja wlasnie z tej firmy sobie kupilam taka.
        • baglady Re: Wątek z cyklu "czy nie jestem za stara na" 28.09.10, 21:38
          jak tobie sie nie kojarzy to nie znacyz, ze nikomu sie nie kojarzy. burton to jest firma szyjaca dla snowboardzistów, bardzo znana .nie jezdze na desce a wiem
      • izamoda [...] 29.09.10, 19:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka