Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Styl blogerek..

18.11.10, 11:50
    Ostatnimi czasy nastapil wysyp blogow nt mody , gdzie dziewczyny pokazuja "swoja szafe".
    Mozliwe, ze sie myle ,nie jestem ekspertka, ale mam wrazenie,ze prawie kazda z tych dziewczyn mam ten sam styl, to jest zaklada na siebie najmodniejsze w danym sezonie ubrania, wykrzywia nogi, patrzy spod byka i cyk zdjecie ;-) Co w tym urokliwego ?
    Niekoniecznie dany stroj pasuje do sylwetki,ale wyroznia osobe, trzyma sie obecnych trendow, o to w tym chodzi?
    Z jednej strony cieszy mnie,ze ludzie nie sa schematyczni lecz staraja sie jakos urozmaicic swoj stroj, z drugiej jednak, mialabym czasami ochote poogladac kreacje bardziej klasyczne, eleganckie, dopasowane kolorystycznie,z klasa ;-) Znacie takie blogerki ?
    Obserwuj wątek
      • tralalumpek Re: Styl blogerek.. 18.11.10, 14:16

bylo juz pare watkow na ten temat
        • ofelia1982 Re: Styl blogerek.. 21.12.10, 23:45
          Było, ale ja do dziś nie znalazłam bloga z elegancką modą (nie mylić z nudną)..
      • baglady Re: Styl blogerek.. 21.12.10, 23:50
        nuda, albo wyszukiwarka albo polskie-szafy.blogspot.com/
        • ofelia1982 Re: Styl blogerek.. 22.12.10, 22:08
          Ale dlaczego baglady mnie odsyłasz stąd..?
          Ja nie chcę tu festiwalu szykan pod adresem blogerek w tym wątku i do tego nie dążę, bo każdy ma swój styl, ale szukam bloga, gdzie ktoś będzie prezentował inny styl niż większość - wyszukaną elegancję, klasykę, ubiory do pracy. Nie nudne żakieciki, tylko właśnie coś kobiecego, a jednocześnie eleganckiego.
          Mam chyba prawo zaczynać taką dyskusję? To forum publiczne..
          • znana.jako.ggigus popieram 23.12.10, 00:12
            nie interesuje sie specjalnie moda, zagladam chyba z nudow, hehe
            ale szafiarki, w wiekszosci, pokazuja rzeczy dziwacznie sfotografowane, wykrzywione nogi, ubrania niepasujace do sylwetki to standard
            wszystko jest udziwnione, ale myslalam, ze to tak ma byc, ze to taka filozofia swiata mody
            • toful Re: popieram 25.12.10, 15:47
              ciesze się, że użyłaś zwrotu " w większości".
              ja sama nie wiem czy w większości czy połowa, ale moim zdaniem tak 1/4 blogerek prezentuje naprawdę fajne zestawy, często modne ale eleganckie i dopasowane do sylwetki, do okazji, pogody.
          • retro-story Re: Styl blogerek.. 23.12.10, 12:34
            Może Fashion Victim ci podejdzie?
            • lisy Re: Styl blogerek.. 23.12.10, 14:18
              Fashion victim nie jest elegancką kobietą.
              • modnapolka Re: Styl blogerek.. 23.12.10, 14:31
                Mnie więcej wiem o co Wam chodzi.

Polecam Wam LIT FASHION - duet młodych projektantów, działający w Krakowie. Nie są to ciuchy z "sieciówek", tylko autorskie projekty. Znajdziecie ich tu: modnapolka.pl/profile/litfashion/looks
            • crises Re: Styl blogerek.. 24.12.10, 11:51
              Miewa fajne pomysły, ale dość skutecznie odstrasza mnie od tego bloga polszczyzna na poziomie mało rozgarniętego gimnazjalisty.
          • baglady Re: Styl blogerek.. 25.12.10, 12:03
            przyjrzyj siedokladnie drzewku, bo ja nie odpowiadałam na twojego posta
      • ofelia1982 Re: Styl blogerek.. 22.12.10, 22:16
        Wyszukana elegancja, styl sexy, ale z klasą. Fajne materiały. Coś co się nadaje do biura i spotkań służbowych, ale nie jest nudne. Dla kogoś bliżej 30 lat niż 18tu.
        Bardziej coś takiego:
        Uno

Due

Tre
        Quatro

Cinque

Sei

Mi chodzi o inspiracje, gdzie jest zachowana dyskretna elegancja, ale nie jest nudna i nie ogranicza się do białej koszuli i uniformów.

Znacie takie blogi?

PS. Niesamowite, że na forum o Modzie nie można wklejać zdjęć!:)
        • nessie-jp Re: Styl blogerek.. 23.12.10, 00:21
          > Fajne materiały. Coś co się nadaje
          > do biura i spotkań służbowych, ale nie jest nudne. Dla kogoś bliżej 30 lat niż
          > 18tu.

No to przecież nie na blogach szafiarek! Dziewczynek bawiących się w przebieranie i fotografowanie! Litości, co ci przeszkadza, że się bawią? Ja też się przebierałam, jak byłam mała. Tylko wtedy nie było blogów i nie można było wklejać zdjęć :)

Inspiracji szukaj raczej w magazynach modowych, w serwisach projektantów.
          • ofelia1982 Re: Styl blogerek.. 02.01.11, 16:28
            Che?
            Na większości blogów które znam panuje styl dość luźny - czasami fajny, przyznam - ale nie nadający się do pracy. Mi nie przeszkadza, że ktoś się bawi (nie rozumiem zarzutu!), tylko SZUKAM inspiracji dla siebie - a tej nie znajdę na blogach które znam..
          • erillzw Re: Styl blogerek.. 08.01.11, 19:58
            Ale dlaczego zakladasz, ze dziewczyny blogerki sie przebieraja?
            Bo kilka topowych dziewczyzn tak wyglada?
            Blogow szafiarskich jest ponad 300. Jest w czym wybierac. Sa dziewczyny ktore ubieraja sie w stylu retro, sa laski ktore sa typowymi fashion victom, sa osoby ktore lubia sie bawic trendami i cichami i jest sporo blogow po prostu codziennych. Takich z tym co dzis ubralam bo dobrze sie w tym czuje, bo musze wygladac elegancko. Wystarczy poszukac :)

A osob powyzej granicy lat 18 jest naprawde sporo. Nie kazda bloggerka ma 16 lat..

dramofglam.blogspot.com/
            mala100gosia.blogspot.com/
            jeadorefashion.blogspot.com/
            familijnie.blogspot.com/
            kota-behemota.blogspot.com/
            alcyna.blogspot.com/
            To kilka przykladow na poczatek :)
        • ladyjm Re: Styl blogerek.. 23.12.10, 10:05
          www.theglamourai.com/
          ja lubie ten i mysle, ze spelnia w/w wymogi
        • toful Re: Styl blogerek.. 25.12.10, 15:53
          wydaje mi się, że takiego stylu nie znajdziesz na blpogach szafiarek, po prostu tam więcej dziewczyn jest koło tej 20, nie mają poważnej biurowej pracy.
          • watersnakes2 Re: Styl blogerek.. 08.01.11, 17:50
            > nie mają poważnej biurowej pracy.

"Poważna biurowa praca" to jakiś oksymoron?;)
      • 0ffka Re: Styl blogerek.. 23.12.10, 16:14
        merda napisała:

> ..... prawie kazda z
        > tych dziewczyn mam ten sam styl, to jest zaklada na siebie najmodniejsze w dany
        > m sezonie ubrania, wykrzywia nogi, patrzy spod byka i cyk zdjecie ;-) Co w tym
        > urokliwego ?

nie wiem :(
      • florena82 Re: Styl blogerek.. 24.12.10, 04:54
        moze ten Ci podejdzie:
        www.comeovertothedarksidewehavecandy.com/
        • 11ss Re: Styl blogerek.. 24.12.10, 11:00
          z dystansem do siebie (mam nadzieję):

warsawfashion.blogspot.com/
          • stellapolacca Re: Styl blogerek.. 25.12.10, 15:33
            tutaj ta kobieta bardzo ładnie się ubiera:)

www.iamstyle-ish.com/
      • mkarp6969 Re: Styl blogerek.. 02.01.11, 12:10
        Temat faktycznie na fali i sporo tych blogów powstaje.
        może nie blogi, ale serwisy, gdzie publikuje się zdjęcia, opisuje ciuch itp:
        lookbook.nu - globalnie, sporo tego
        chictopia.com
        i coś bardziej rodzimego i kiełkującego dopiero:
        BinaBella.com

coś też jest na stylio.pl
      • ladyjm Re: Styl blogerek.. 02.01.11, 12:42
        moze to wam sie spodoba
        www.vogue.com/fashion/5-days-5-looks-one-girl/filipa-fino-2/
        tutaj ekipa vogue.usa pokazuje co nosi do pracy. co tydzien inna osoba przez 5 dni. link jest do ostatniej dziewczyny ale poklikajcie na strzałki to znajdziecie poprzednie .
        • ladyjm Re: Styl blogerek.. 02.01.11, 12:46
          a na stronie vogue.uk rozne "it-girls" pokazuja co nosza przez caly miesiac. tu link do grudnia:
          www.vogue.co.uk/photo-blogs/margherita%20missoni/101201-margherita-missoni-day-22.aspx
          np w lutym byla alexa chung, a w kwietniu olivia palermo, itp itd
      • ewagrab39 Re: Styl blogerek.. 02.01.11, 17:18
        A ja osobiscie polecam:

be-stylish-girl.blogspot.com/
      • torio.claven Re: Styl blogerek.. 02.01.11, 17:37
        wg mnie perelka: birdscloset.blogspot.com/
      • maitresse.d.un.francais Re: Styl blogerek.. 02.01.11, 18:27
        wykrzywia nogi, patrzy spod byka

Naśladują modelki. ;-)
        • to-masz1108 Re: Styl blogerek.. 08.01.11, 20:05
          Z polskich szafiarek mi się podoba mayday.one.pl wygląda naturalnie i miło dla oka
          a z zagranicznych swankheights.blogspot.com/ ma ciekawe pomysły i urode
          • lonely.stoner Re: Styl blogerek.. 09.01.11, 02:38
            wole poogladac glamour albo jakies strony plotkarskie- takie glowne trendy w modzie (z tego co ja zaobserwowalam, moze ktos ma inne zdanie), zawsze wychodza od takich najwiekszych gwiazd- wystarczy ze jedna jakas tam Kim Kardashian zacznie chodzic z jakas torebka i potem nagle wszyscy to nosza- czyli laski z blogow tez, tylko w Polsce z ok.2letnim opoznieniem.
            taka klasyka to zawsze jakis jeden nurt ktory sie pojawia nagle i tez latwo to zaobserwowac. Poza tym wszystkim innym to zdaje sie na wlasnego nosa i kupuje w sklepie to, co mi sie podoba a nie to co u kogos widze.
            Ostatnio zreszta nie chce mi sie juz chodzic po sklepach i ogladac lachy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka