Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

buty mohop?

12.01.11, 20:45
    Jak podobają się Wam buty MOHOP?
    Dobry pomysł na wiosnę/lato czy raczej kolejny kit? Ciekawam jakie jest Wasze zdanie.
    Pozdrawiam,
    v.
    Obserwuj wątek
      • torio.claven Re: buty mohop? 13.01.11, 07:46
        calkiem wdzieczne... :)
        • constancja Re: buty mohop? 13.01.11, 08:44
          Fajowy pomysł...chyba bym sobie takie nabyła:)
      • jej_torebka Re: buty mohop? 13.01.11, 10:55
        można coś wybrać, ale jeżeli cena w Polsce byłaby adekwatna do tej w Stanach, to omijałabym szerokim łukiem.
        420 zł. to nie jest dobra cena za drewienko i kilka wstążek.
        • myszmusia Re: buty mohop? 13.01.11, 17:42
          > chetnie bym przymierzyła - jeszcze nie zdazyło mi sie miec na nogach butów na dr
          > ewnianej podeszwie, w których byłoby wygodnie (i dlatego nei mam zadnych takich
          > ;-))
          > A sam pomysł bardzo mi sie podoba. Ciekawi mnie tylko podeszwa tych butów (tzn
          > od spodu) to jest jakis rodzaj gumy - ciekawe jak ze ścieralnoscia i wytrzymało
          > ścia tego i czy ewentualnie szewc by sobie z tym poradził bo na "jednorazówki"
          > to one za drogie.
          >
          > Nie wiecie czy mozna to gdzies w warszawie wziąśc do ręki?
      • aeromonas Re: buty mohop? 14.01.11, 09:33
        Podobają mi się. Wybrałabym wersję płaską. Najfajniejsze jest to, że mam "kilka w jednym" - miejsca nie zajmują, a codziennie mogę chodzić w innych sandałach dobranych kolorystycznie do ubrania. Jak znam życie, to jeśli pomysł chwyci, wkrótce pojawią się tańsze odpowiedniki, niektóre może wcale nie gorsze jakościowo. Poczekajmy, bo 400 zł za drewniaki to faktycznie trochę bez sensu.
        • nessie-jp Re: buty mohop? 14.01.11, 16:56
          Kiedyś miałam sandały z wstążkami, na podeszwie skórzanej, nie drewnianej. Wyglądały ładnie i to w zasadzie wszystko, bo chodziło się w nich tragicznie. Wstążki wrzynały się w skórę, a i tak nie trzymały dobrze, but telepał się na nodze w każdą stronę, po zdjęciu zostawały ślady otarć od tych wstążek.

Jeśli te wiązania nie są z jakiegoś super-hiper-tajno-kosmicznego-specjalnie-opracowanego materiału, to raczej pomysł jest nie dla mnie. Zwłaszcza, że wstążeczka będzie musiała utrzymać nie tylko lecącą do przodu z obcasa stopę, ale jeszcze ciężką drewnianą podeszwę.
          • jej_torebka Re: buty mohop? 14.01.11, 17:43
            > Jeśli te wiązania nie są z jakiegoś super-hiper-tajno-kosmicznego-specjalnie-op
            > racowanego materiału, to raczej pomysł jest nie dla mnie. Zwłaszcza, że wstążec
            > zka będzie musiała utrzymać nie tylko lecącą do przodu z obcasa stopę, ale jesz
            > cze ciężką drewnianą podeszwę.

coś w tym może być.
            jeżeli wstążki sa nieelastyczne, to te otwory i wiązania muszą być naprawdę dobrze wyważone, żeby dobrze trzymały stope, jeżeli są elastyczne, to stopa wyłażąca z przodu- murowana.
          • aeromonas Re: buty mohop? 16.01.11, 18:41
            A ja miałam skórzane z przewleczonymi rzemyczkami (w Hofflandzie się kupowało). Były superwygodne i pamiętam, że na "zgniłym zachodzie" (we Włoszech) bardzo się podobały.
            • nessie-jp Re: buty mohop? 16.01.11, 20:57
              Z rzemyczkami też miałam. I były wygodne. Ale rzemyczek to zupełnie co innego, niż wstążka (inna rozciągliwość, elastyczność, gładkość).
      • ladyjm Re: buty mohop? 15.01.11, 17:40
        nieszczegolnie. nie zamierzam sobie ich kupowac.
      • torio.claven nie taki hand made jak go maluja 17.01.11, 14:38
        szukalam dystrybutorow...

www.trendsetterka.com/magazyn/article/Informacja-Mohop/
        • myszmusia Re: nie taki hand made jak go maluja 18.01.11, 05:40
          uczciwie postapili:-)
          NO to jak ktos bedzie chcial to chyba albo za granica - ale tez zero gwaracji ,że hand made a nie ze sprzedawca sie nie przyznał ze chinskie albo poczekac na chinskie w cenie chinskich;-)
      • janegood Re: buty mohop? 17.01.11, 21:59
        wylądają ciekawie, ale chyba są sztywne i niewygodne, przynajmniej takie stwarzają wrażenie.
      • mechantloup Re: buty mohop? 18.01.11, 08:52
        szukalam dystrybutorow...

www.trendsetterka.com/magazyn/article/Informacja-Mohop/

Szkoda, bo butki fajne.
        Oczywiście niepomna traumatycznych doświadczeń z wiązanymi sandałami (otarcia, spadanie i omskęcia, etc.) i wbrew zdrowemu rozsądkowi, szykowałam się do zakupu.

Ciekawe tylko, czy producent od początku miał zamiar zrobić nas w jajo, czy też wpadł na ten przemyślny pomysł później.
        • trika13 Re: buty mohop? 22.01.11, 21:00
          Producent wpadł na interes życia, jakim jest sprzedawanie butów z chińskiej fabryki (np. nie wybieramy już rodzaju drewna - orzech, wiśnia itp. - który wiązał się o określonym, charakterystycznym dla tego drewna kolorem, tylko wybieramy kolor w odcieniu orzech, wiśnia, uzyskiwany poprzez farbowanie drewna...) Na pewno na przeniesieniu produkcji ze studia w Chicago do fabryki w Chinach ucierpi jakość, to bez dwóch zdań. Nie rozumiem tylko dlaczego Mohop chce sprzedawać te buty w tej samej cenie jak za handmade. To dopiero cwaniactwo. Co więcej, od wiosny buty Mohop z linii handmade będą kosztowały 450 USD!! Zapłaciłybyście tyle za drewnianą podeszwę z pętelkami i wstążkami?
          • myszmusia Re: buty mohop? 23.01.11, 06:26
            pogieło ich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka