Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    12.05.11, 22:58
    Hej Dziewczyny!

Tak zaczęłam się zastanawiać - jakiś czas temu na gazecie ukazały się artykuły na temat spodni, że niby dzwony zaczęły być modne, że takie i owakie gwiazdy je noszą, i że to generalnie hit sezonu.

W sumie aż mi się oczy uśmiechnęły, bo rurki już mi się trochę opatrzyły, a rozszerzana od kolan spodnie mogą wyglądać naprawdę fajnie. Szczególnie, że moda zahacza ostatnio o lata siedemdziesiąte...
    I postanowiłam sobie takie sprawić. Jakież było moje zdziwienie, gdy w sklepach z jeansami nie zobaczyłam żadnej pary dzwonowatych. Byłam w Lee, Levisie, Calvin Clain, Pepe Jeans i innych, których nazw nawet nie pamiętam. Wszędzie rurki, rurki albo rurki w ofercie.

O! Taki właśnie artykuł na przykład:
    www.groszki.pl/groszki/1,112131,9475561,Przeglad__Rozszerzane_jeansy,,ga.html
    Niestety, większości z tych sklepów (ASOS, STRADIVARIUS, DOROTHY PERKINS) nie ma w mojej okolicy (Bruksela).

Z modą jestem na bakier, nie jestem pewna, jakie trendy w jakim sezonie. Po prostu te artykuły na gazecie mnie zainspirowały. Wytłumaczycie mi o co chodzi?

Obserwuj wątek
      • nihania Re: Dzwony 13.05.11, 00:16
        Poszukaj w Episode koło Grand Place, mogą tam mieć jakieś fajne dzwony w stylu 'vintage', przejdź się po Nieuwiestraat i porozglądaj po sieciówkach, tam jest Zara, Cos, Mango, New Look...
        • zero_sum Re: Dzwony 13.05.11, 11:57
          Dzięki Nihania za odpowiedź!

Nie znam sklepu Episode, ale chętnie go odwiedzę. Znalazłam już adres, więc w przyszłym tygodniu się tam wybiorę.

Po nowej się porozglądam, chociaż bez większej nadziei na znalezienie fajnych spodni.

Do tej pory odwiedziłam Galerię Inno, i tam nic nie znalazłam.
          Najbardziej się zdziwiłam, że firmy produkujące jeansy nie zauważyły tego trendu. A może powrotu do dzwonów wcale nie ma? Ten artykuł może był przedwczesny? Ech, kto tam wie....
      • mim_maior Re: Dzwony 13.05.11, 09:57
        Ja tego typu dżinsy (mniej lub bardziej rozszerzane, od bootcutów do szwedów) noszę od zawsze, bo je lubię i dobrze w nich wyglądam. Niestety, odkąd królują rurki, zakup dżinsów o szerszych nogawkach to prawdziwa sztuka. Nawet jeśli jakaś firma ma je w kolekcji, to najczęściej nie mogę ich znaleźć w sklepach. A jak już znajdę, to właśnie wykupili mój rozmiar... Widać popyt jest, tylko podaż jakoś nie nadąża. I to nawet teraz, gdy podobno wraca moda na kroje z lat siedemdziesiątych.
        Jeśli interesują Cię lekko rozszerzane nogawki (bootcut), to większość marek ma je w ofercie, choć wybór kolorów jest ograniczony. Natomiast jeśli szukasz dzwonów lub (co jeszcze gorzej) szwedów, to nawet w Brukseli będzie problem, choć wybór marek jest tam dużo większy niż w moim prowincjonalnym mieście. U nas widziałam takie spodnie w Big Starze i H&M (ale mojego rozmiaru już nie było).
        • zero_sum Re: Dzwony 13.05.11, 12:07
          Mim-maior, zdziwiłabyś się. To, że niby mieszkam w stolicy europejskiego kraju, nie oznacza, że mam lepszą dostępność do wymarzonych produktów. Często mam wrażenie, że wiele artykułów było lepiej dostępnych w Polsce.

Tutaj sprzedawcy wychodzą z założenia, że "przyjdzie głupi i kupi" i nie muszą się starać. Wystawią w sklepie jakieś barachło, i mają w dupie, że klienci chcieliby coś innego. Bo większość ludzi jest i tak zadowolona z tego co jest. I cóż, że im rurki nie pasują do figury - kto by się tym przejmował.

Zastanowię się nad kupnem spodni z Asusa przez internet, ale szczerze mówiąc obawiam się, że jak zakupię to się okaże, że w ogóle nie pasują. A mają tam kilka modeli takich dzwono-szwedowych. Uroczych całkiem. No, i ciekawe czy do mnie wysyłają...

Ech, mi to się zawsze musi zamarzyć coś zupełnie niedostępnego....
          • dixi Re: Dzwony 13.05.11, 13:47
            kupiłam świetne, mocno przecenione dzwono -szwedy w vero moda w ubiegłym roku, ale oddalam siostrze bo za duże były, a mnie się nie udało do nich dopasować :(

a do takich spodni platformy w stylo lat 70, podobno też na topie:
            www.groszki.pl/groszki/1,80237,9385502,Platformy_w_stylu_lat_70_.html
            a w sklepach nieśmiertelne balerinki oraz szpile, a platformy jak się zdarzą to i tak na szpilce albo wąziutkiej koturence;
          • mim_maior Re: Dzwony 13.05.11, 19:52
            Mieszkałam jakiś czas w Brukseli i pod względem zakupowym rzeczywiście nie wspominam tego dobrze. Ale mimo wszystko jest lepiej niż na mojej ukochanej europejskiej prowincji. Choć właściwie prowincja ma przynajmniej jakieś usprawiedliwienie...
      • jej_torebka Re: Dzwony 13.05.11, 14:00
        ja kupiłam piękne dzwony w bershce.
        tylko to było zimą. nie wiem jak teraz stoją ze spodniami, bo właściwie to nie lubię tego sklepu, a ten zakup wyszedł totalnie przypadkiem. zahaczyłam o nie wzrokiem przechodząc obok, bez zamiaru wejścia. ale skusiłam się i nie żałuję, choć mogłyby być nieco lepszej jakości.
      • nihania Re: Dzwony 13.05.11, 23:53
        A może popatrz w DOD, tam mogą mieć coś jeszcze z poprzedniego szału dzwonowego :) Widziałam też jakieś dzwony w h&m.
        A co do zakupów w Brukseli, to zgadzam się, że bida z nędzą. Kiedy mieszkałam w Belgii najbardziej lubiłam jeździć na ciuchowe polowania do Antwerpii. Tutaj masz kilka adresów fajnych sklepów w Antwerpii:
        podprzestrzen.blogspot.com/2011/02/antwerp.html
        • b-b1 Re: Dzwony 14.05.11, 12:49
          A byłas w Big starze? Mają kilka modeli dzwonów-(u nas są na pewno-ostatnio przymierzałam)-możesz sprawdzić na stronce:
          www.sklep.bigstar.pl/store/women/kolekcja/spodnie?strona=4
          • zero_sum Re: Dzwony 17.05.11, 11:43
            B-b1 - nie byłam. To polska marka u mnie niedostępna.
        • mim_maior Re: Dzwony 15.05.11, 09:12
          Ja jeździłam na zakupy z Brukseli do Amsterdamu...
          • zero_sum Re: Dzwony 17.05.11, 11:46
            Ja do Amsterdamu zawsze jeździłam, ale nie w celu zakupów ciuchowych :)
            Za dużo tam rozpraszaczy, by tracić czas na łażenie po sklepach:D

Ale jak tak dalej pójdzie, i mnie przyciśnie, to i po szmatki tam pojadę.
            Mim-maior, masz jakieś namiary na fajne sklepy w Amsterdamie?
        • zero_sum Re: Dzwony 17.05.11, 11:42
          Nihania, byłam wczoraj w DOD, pierwszy raz zresztą. Dzwonów żadnych nie znalazłam. I generalnie ciuchy w DOD to nie za bardzo mi się podobały:)

Wielkie dzięki, za linka do bloga. Na pewno skorzystam. Zresztą Twój pomysł, by na zakupy wybrać się do Antwerpii wpadł mi kiedyś do głowy jak zwiedzałam to miasto. Tam nawet w sieciówkach ciekawsze ciuchy na wystawach wiszą.

• mesmery Re: Dzwony 14.05.11, 19:47
        Nareszcie ktoś zauważył, że w sklepach zasadniczo nie można kupić nic innego, niż to co jest obecnie modne więc lansowane.
        Nie sposób jest również kupić sukienki za kolano, tak do połowy łydki, z pięknie wykrojoną talią i rękawami okrywającymi ramiona. Przez to zainteresowałam się moją maszyną do szycia, bo chyba muszę ją sobie uszyć sama...

Dzwony kupiłam w outlecie Levisa, sprzedawca mówił, że by kupić bo niedługo staną się modne i nigdzie ich nie będzie ;).

• i3majsie Re: Dzwony 14.05.11, 20:26
        i w końcu dziewczyny o sylwetce gruchy będą super wyglądać (np ja :)
      • mala_mujer Re: Dzwony 14.05.11, 22:40
        Dzwony mi sie rzucily w oczy jeszcze w czasie poprzednich wyprzedazy, tyle ze zachecona powalajaca oferta Bru, pofatygowalam sie do Lueven :)

Cos jest z tymi "super nowymi trendami" - wczoraj zrobilam rundke po Rue Neuve i udalo mi sie przymierzyc jedne chinos. A na stronach internetowych sklepow zatrzesienie spodni w tym fasonie.

Aha, fajne dzwony widzialam wczoraj w C&A, wygladaly nawet calkiem porzadnie
      • konwalia55 Re: Dzwony 14.05.11, 23:13
        a jaki nosisz rozmiar? mam 2 pary zbednych dzwonow - jedne jasniutki dzins, super na lato (nowiutkie i bardzo sexy fason), a drugie rozowe, ekstra niskie biodrowki (jak nowe, nietypowe takie) - tez uwielbiam dzwony i tez czuje sie w nich swietnie i nosze chyba od zawsze :)
        • krysia_laska Re: Dzwony 15.05.11, 09:50
          sprawa jest prosta - dziewczyny obkupiły się w rurki, to teraz trzeba wywołać w nich przeświadczenie, że są już niemodne i trzeba zainwestować w nowe spodnie - tym razem dzwony
          moda jest przede wszystkim biznesem mającym na celu kreowanie impulsów mających napędzać sprzedaż
          • kati792 Re: Dzwony 15.05.11, 13:50
            Kupiłam świetne szwedy w vero za 29 zł.Uwielbiam je:-).
      • ladyjm Re: Dzwony 16.05.11, 14:58
        ja w srode wybieram sie na poszukiwanie dzwonow :) - zdam relacje jak mi sie powiedzie. generalnie to rzygam już rurkami i zamierzam nosic rozszerzane spodnie całe lato (bo zimą niestety są niepraktyczne).
      • zewszad_i_znikad Re: Dzwony 21.05.11, 15:09
        A jak w Polsce z dostępnością dzwonów? Ja takie spodnie zawsze lubię, noszę spodnie albo szerokie, albo przynajmniej nie-wąskie, bo "moje nogi służą do chodzenia, a nie do pokazywania". Tyle że: 1) noszę 48; 2) to dla mojej skóry jednak nieobojętne, więc przestałam nosić dżinsy, które mają poniżej 94% bawełny; 3) ja jednak nie mogłabym wydać na spodnie ponad 100 zł...
        Czy jakiś sklep dostrzegający, że 48 to rozmiar, a nie Skrajna Patologia, posiada może takie właśnie spodnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka