yaris55 26.06.11, 10:20 Czy któraś z pań kupowała stanik z firmy Gorsenia lub Kostar? Bardzo proszę o opinie, a może znacie jakieś inne firmy, które szyją normalne kształtne biustonosze, a nie płaskie pokrowce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
besame.mucho Re: Dobry biustonosz 26.06.11, 10:35 Biustonosze w rozsądnej rozmiarówce szyje już bardzo dużo firm. Akurat Gorsenii ani Kostara nigdy nie kupowałam, ale z marek polskich jest też Comexim, Dalia, Milena, Kris Line, Kinga, Avocado, Ewa Michalak, itd Poza tym jeśli chodzi o ilość dostępnych rozmiarów a często i o konstrukcję, to IMO nadal przodują staniki brytyjskie (przynajmniej przy większych miseczkach, przy mniejszych się nie znam :) ), czyli np. Freya, Panache, Miss Mandalay, Masquerade, Fauve, Cleo, Pour Moi, itd. Najlepiej zajrzyj na forum Lobby Biuściastych, dziewczyny będą Ci umiały odpowiedzieć na pytania o konkretne firmy i modele. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka.catella Re: Dobry biustonosz 27.06.11, 09:16 Od lat kupuję biustonosze gorsenii - nic się z nimi nie dzieje, jakość świetna, co akurat dla mnie ważne - koronka bawełniana a więc nie drapie, a jest piękna i dobrej jakości. Wybór modeli i kolorów dla mnie też ok. Mam z gorsenii też gorset - pierwszy który leży jak ulał. POLECAM! P.S. Pranie oczywiście ręczne, inaczej stanik się zbiegnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yaris55 Re: Dobry biustonosz 27.06.11, 18:03 do fanka.catella Jak jest z rozmiarami Gorsenii,. Wyczytałam ,że tylko na duże biusty mają staniki. Bardzo proszę odpisz, bo chciałabym coś kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka.catella Re: Dobry biustonosz 27.06.11, 20:59 Faktycznie mają sporą rozmiarówkę, miseczki do K bodajże. Tak trafiłam do gorsenii, potrzebowałam stanika z większą miseczką niż D. Potem schudłam znacznie, ale nadal kupuję staniki w gorsenii - również jest wybór miseczek "małych" A-D. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor_purpury Re: Dobry biustonosz 28.06.11, 14:42 Tańsze (chociaż ostatnio ceny poszły w górę), ale w ograniczonej rozmiarówce ma f&f (tesco). Mnie się bardzo podoba ich wzornictwo, na jakość też nie narzekam. Poczekam na przeceny i wtedy się obkupię Odpowiedz Link Zgłoś