Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sukienki jesienne

27.08.11, 19:23
    Szaleje z zakupami, bo wreszcie moge kupic "moje "kolory. Kupilam ostatnio dwie jesienne sukienki jedna z Zary, druga z COS.
    zara
    static.zara.net/photos//2011/I/0/1/p/7727/785/300/7727785300_1_1_3.jpg?timestamp=1313759177768
    cos
    granatowa welna z podszewka, zaszewkami itp. zamek w pasie. Wykonczenie rewelacyjne
    www.cosstores.com/gb/6628/1313068040/f3a8d1a9-c857-4d23-9b1e-a247a6e7a413.img
    czekam jeszcze na ten niebieski plaszcz i rozowa kurtke:)
    www.cosstores.com/gb/6625/1313067781/4e1938cb-984c-47e9-a56b-8c97d5d3256c.img
    www.cosstores.com/gb/6649/1313076281/e8209ffb-d806-4167-ad72-d0c58cbdba07.img
    Obserwuj wątek
      • siog Re: Sukienki jesienne 27.08.11, 19:30
        troche lepiej widac sukienke
        www.cosstores.com/gb/6490/1313052138/9c86e37c-d798-4bf1-a2cf-a5ae25a37500.img
      • greentea2 Re: Sukienki jesienne 27.08.11, 19:32
        Bardzo fajne te sukienki.
        Ja niestety w Zarze nie potrafie kupowac, jakosc mnie przeraza.
        Do COS musze koniecznie pojsc jak bede w Brukseli za kilka dni, mam nadzieje, ze znajde czas.
        • zales239 Re: Sukienki jesienne 27.08.11, 19:37
          Bardzo podobają mi się takie proste formy.
          Możecie mnie oświecić co to za sklep COS?
          • siog Re: Sukienki jesienne 27.08.11, 19:42
            zales239 napisała:

> Możecie mnie oświecić co to za sklep COS?

lepiej ciesz sie, ze nie znasz:) bo ja stamtad nie wychodze:) Limitowane kolekcje, rzeczy uszyte precyzyjnie, jakosc super i ceny zarowe:) no i czysty skandynawski design
            prosze,masz link
            www.cosstores.com/gb/site/home__start.nhtml#column2-pagemodule-0
        • siog Re: Sukienki jesienne 27.08.11, 19:40
          w zarze nie kupowalam przez lata ale ostatnio zagladam i jestem b pozytywnie zaskoczona wlasnie jakoscia. widze ze znowu duzo cichow z linii woman jest szyta w Hiszpanii. Torebki skorzane sa naprawde niezle. Zara Studio bardzo porzadna. ogonie ostatnio mam porownanie (z racji pracy) i moge z cala pewnoscia stwierdzic ze niektore rzeczy z tej kol zary jakosciowo absolutnie dorownuja tym z wyzszej polki (i sredniej i high end)

sprawdz te torebke, cala prasa modowa nia sie podnieca. i szczerze jest czym, jest swietna
          static.zara.net/photos//2011/I/1/1/p/4090/004/105/4090004105_1_1_3.jpg?timestamp=1312210410946
          p.s. ta zolta jest b dobrze wykonana, miesista krepa, dobrze uszyta. naprawde jestem nia zachwycona.
          • greentea2 Re: Sukienki jesienne 27.08.11, 19:53
            Bylam w Zarza tydzien temu i jakosc wg mnie sie nie zmienila.
            Podoba mi sie ta torba, ale nie dla mnie, ja lubie wygodne i miekkie.
            Ja mam wysoki prog porownawczy, tylko portfel nie ten:)

COS jest tani, a jakosc rewelacyjna w stosunku do ceny, tylko wzornictw juz mi sie znudzilo i niewiele rzeczy tam znajduje, ale wciaz bardzo lubie.
          • aga.pier Re: Sukienki jesienne 27.08.11, 20:44
            ta "burgundowa" linia rzeczywiście jest fajnie uszyta. W Zarze też przechodziłam do stoiska dziecięcego i nawet się nie rozglądałam. Tę torbe dzis oglądałam i zastanawiałam się nad nią.
      • tralalumpek Re: Sukienki jesienne 27.08.11, 19:43
        plaszcz i kurtka fajne, jak na moj gust
        suknia zolta taka minimalistyczna ale ta ciemna mi sie nie podoba, taka pani uczitielka :)
      • aga.pier Re: Sukienki jesienne 27.08.11, 20:46
        świetny płaszcz i pudełkowa forma kurtki, różowy kolor nie podoba mi się
      • ladyjm Re: Sukienki jesienne 28.08.11, 19:57
        te w zarze to nawet mierzylam ale nie kupilam bo wygladała na mnie bardzo smętnie ale generalnie burgund lubie i mam nawet plaszcz na jesien w tym kolorze :)
        • ladyjm Re: Sukienki jesienne 28.08.11, 19:58
          prosze zignorowac 2 linijke - zlały mi się w jedno odpowiedzi z 2 różnych wątków.
          miałam napisać: ale na wyższej osobie moze proporcje wyglądałyby lepiej :)
      • s_0_s Re: Sukienki jesienne 30.08.11, 10:18
        osobiscie firmy COS nie znam... (a mieszkalam w Bruxeli 4 lata :P )
        za Zara nie przepadam wlasnie przez wzglad na jakosc... niestety... oczywiscie maja kilka ciuszkow fajnej jakosci ale jednak wiekszosc pozostawia wiele do zyczenia. Choc z 10 lat temu uwielbialam ta firme i robilam w niej czesto zakupy (ale to jeszcze jak mieszkalam w Hiszpanii)
        wszystko mieli rewelacyjnej jakosci - tak samo jak Mango. i do dzis te ciuchy wygladaja bdb!
        i nadal mam z 6 par (na 8 jakich kupilam w Zarze w tamtym czasie)
        NO ALE NIESTETY... robic masowke - nie znaczy robic taniej i gorszej jakosci...

przerzucilam sie jakies pare lat temu na sOlivera i musze stwierdzic ze tu jestem bardzo zadowolona (tzn nie tylko tam kupuje rzeczy - ale z tych jestem szczegolnie zadowolona) bo tu jakosc idzie w parze z fasonem... niestety z cena tez... ale wiem ze przynajmniej troche to ponosze :)
        • s_0_s Re: Sukienki jesienne 30.08.11, 10:20
          qrcze... ale do meritum :P (zapomnialo mi sie)
          odnosnie sukienek jesiennych - ostatnio w necie wyszukalam sobie takie cacko SUKIENKA JESIENNA i mam zamiar w weekend jechac i ja kupic :)
          • drag_0n_fly Re: Sukienki jesienne 30.08.11, 12:59
            swietna - klasyk w swietnym kolorze
          • iv0nka85 Re: Sukienki jesienne 31.08.11, 09:35
            ale fajnaaa... ja tez lubie ten sklep, a jak sie szykuja "wieksze" okazje to zagladam do Simple... tam tez maja ladne rzeczy - niestety ceny... no ale coz... przeciez nie kupuje tam codziennie ;)
      • beesok Re: Sukienki jesienne 30.08.11, 23:53
        Siog ta zolta sukienka jest w drodze do mnie :)

Green - wlasnie z Siog rozmawialysmy jak sie jakosc w Zarze zmienila - ja NIGDY tam nie potrafilam kupowac a ostatnio sporo rzeczy wybralam - oczywiscie 80% sklepu niestety wiele pozostawia do zyczenia pod wzgledem jakosci ale te 20% warto przejrzec - szczegolnie, ze Zara ostatnio czerpie inspiracje z Celine ;) buty i torebki Celine jeszcze kupie i sa rewelacyjne ale ciuchy to juz niestety nie osiagalne :) wiec Zara it is ;)

Co do Cos chodze tam czesto ale moim skromnym zdaniem niektorze rzeczy maja dosyc zawyzone ceny i jakosc jest troche hit and miss - ich kroje sa tez na specyficzna sylwetke moim zdaniem, nie koniecznie chuda ale jednak leza czasem dziwnie.....nawet ich biale t-shirty mnie zawiodly i skonczyly sie na tym ze chodze w nich "po domu".

Za to uniqlo znowu ma kolekcje merino na jesien - klasyczne proste v necks ale duzy wybor kolorow - kupilam szary (oczywiscie!) i musztardowy
        • simply_z Re: Sukienki jesienne 31.08.11, 09:25
          Green - wlasnie z Siog rozmawialysmy jak sie jakosc w Zarze zmienila - ja NIGDY
          > tam nie potrafilam kupowac
          mam tak z Bershka i HM ,nic nie potrafie wybrac.
        • greentea2 Re: Sukienki jesienne 31.08.11, 09:35
          Kupilam spodnie z Zary, szare, z gumkami na dole, wygladaja jakosciowo ok, ale i tak sie zastanawiam, zrazilam sie do Zary dawno temu.
          MOze macie racje, ze jakosc niektorych rzeczy jest lepsza, ale mozliwe, ze nie patrzylam na nie akurat, jeszcze raz sprawdze. Dziecku za to kupuje w Zarze. I w COS tez.
          COS juz pisalam kiedys, ze sie zepsul troche, bo ceny poszly w gore i wciaz to samo maja tylko kolory sie zmieniaja, ale i tak jest to swietny sklep. W ubieglym sezonie w ogole nie bylo bialaych tiszertow, a bardzo liczylam na to, bo dwa, trzy lata temu kupilam tam mnostwo fajnych.
          Uniqlo nie mam, ale jak bede niedlugo w jednym z naszych ulubionych miast to sie przejde;)
          Mam od nich vnecks, nawet musztardowy, sa super.
      • wildor Re: Sukienki jesienne 02.09.11, 20:36
        A propos sukienek jesiennych, bardzo spodobały mi się propozycje na jesień projektantki Aga Paul. I nie mogę się zdecydować na kolor.
        www.decobazaar.com/produkt-basic-suk102-b-roz-36-3313589.html
        www.decobazaar.com/produkt-basic-suk102-a-roz-34-3313587.html
        www.decobazaar.com/produkt-basic-suk102a-roz-38-3312368.html
        Najbardziej podoba mi się fiolet, ale wolałabym fason nie ten prosty, tylko rozkloszowany. Póki co, nie ma :/ Z kolei z tych dwóch rozkloszowanych podoba mi się zieleń, ale nie jestem pewna, czy jest to kolor tej jesieni? Na którą postawić?
        • siog Re: Sukienki jesienne 02.09.11, 23:08
          z kolorow to niebieski chyba najladniejszy. ciekawe jak z jakoscia, bo cena bardzo zachecajaca.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka