Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

marka męskich butów

04.04.12, 19:56
    polecicie?
    zachęcona komentarzami sprzed roku zaciągnęłam męża do Gino Rossi - porażka, bury za 4 stówy po zaledwie 3 miesiącach wyglądały koszmarnie i kwestia użytkowania to rzecz marginalna

zachęcona komentarzami z tego roku zajrzałam z mężem do CCC - pominę milczeniem.

co kupować? w co inwestować? szukamy butów męskich, które się nie zeszmatławią po 2 miesiącach, które się nie przepocą i które kosztują do 500zł za parę
    pomysły?
    Obserwuj wątek
      • hirondelle77 Re: marka męskich butów 04.04.12, 20:51
        Clarks, ecco
        • mmala6 Re: marka męskich butów 04.04.12, 21:11
          ale eleganckie do garnituru, na co dzień do dżinsów czy jakie?mój mąż mocno niszczy buty, do pracy nosi garnitur ale dużo chodzi;) najwygodniejsze były Hush Puppies z jakimiś tam poduszeczkami czy czymś tam, wytrzymały niecały rok. Potem Gino Rossi, wytrzymały dwa miesiące-obcas się odkleił;) Teraz nosi z Kazara, ponoć nie tak wygodne jak Hush Puppies ale już kilka miesięcy nic się z nimi nie dzieje, wyglądają bardzo dobrze. Kupione w outlecie za ok 300zł. Ładne też ma Ryłko i biorąc pod uwagę jakość damskich, to myślę że męskie też można spróbować.
          Aha, Ecco też kiedyś szybko wykończył ale to były buty 'do dżinsów', z Ecco eleganckich podobają mu się te za 50zł;) Miał też z Deichmanna, kupione chyba w razie jakieś awarii i niestety, pomijając wygląd, nie nadawały się do długiego chodzenia, ot do kościoła i z powrotem;)

• lenaaera Re: marka męskich butów 22.06.12, 13:56
            Polityka w mojej firmie wręcz narzuca nam chodzenie w garniturach. Na dokładkę sporo się chodzi... dopiero Barkery spełniły moje oczekiwania. Noszę je od 3 lat i nic się nie dzieje. Fakt, wydałem na nie sporo kasy (ok.1000zł) no, ale nie ma się co dziwić. To buty, które produkują ludzie, a nie maszyny, więc logiczne, że do najtańszych należeć nie mogą. Poza tym, przeliczając jednorazowy wydatek na jakąś tandetną szmirę rzędu 200-300zł, którą co roku trzeba wymieniać -> wychodzi się na +.

Mam też dobre doświadczenia z firmą Loake.
            Butów najlepiej szukać po sklepach internetowych, bo na Allegro mało.

• alpepe Re: marka męskich butów 04.04.12, 21:15
        badura? Kazar? Ecco?
      • wez_sie Re: marka męskich butów 05.04.12, 11:26
        do garniaka, casualowe, czy w ogole "sportowe"?
        jak sie ubiera ten twoj? ;)
        • wez_sie Re: marka męskich butów 05.04.12, 11:46
          no dobra, to ja bym uderzyl w kierunku timberlandow.
          mialem w swoim zyciu juz z 4 pary butow tej firmy.
          preferuje klasyczne, ponadczasowe 2-eye boat shoes. idealne na wiosne/lato do jeansow, chinosow.

https://s.onlineshoes.com/images/br111/259470_366_45.jpg
      • vandikia Re: marka męskich butów 05.04.12, 14:37
        Kazar i Timberland namierzone wzrokowo, dzięki!
        • alessia27 Re: marka męskich butów 22.06.12, 21:42
          Moj nosi Timberland i converse
        • gleam.pl Re: marka męskich butów 25.06.12, 18:01
          Mogę polecić słabo znaną w Polsce markę FLY z dobrej jakości skór naturalnych.
      • anka33_online Re: marka męskich butów 22.06.12, 21:46
        Diesel, G-Star- zarówno sportowe jak i wyjściowe. Trochę droższe, ale warto.
      • lora_c Re: marka męskich butów 22.06.12, 21:54
        Mój mężczyzna też lubi Timberland i od lat ecco, wygodne i niezniszczalne, chociaż fasony nie powalają.
      • maggi9 Re: marka męskich butów 23.06.12, 07:52
        Nord
        To polska firma, sama się dopiero teraz dowiedziałam, jak szukałam strony:)
        Dobre, skórzane buty.Proste, bez udziwnień, czubów i sprzączek.
        Mój nosi parę już od niemal dwóch lat i wciąż jest bardzo ok.
        • tralalumpek Re: marka męskich butów 23.06.12, 08:54
          juz kiedys na forum pisalam o nord ale chetnie powtorze: cena tych butow ma sie nijak do jakosci i fasonow - kiepska jakosc ,fatalne fasony a ceny co najmniej o polowe za wysokie
          • maggi9 Re: marka męskich butów 23.06.12, 11:25
            U mojego się sprawdziły.
            Użytkowane intensywnie, dobrze trzymają fason, skóra wciąż w nienagannym stanie.
            A cena.Cóż wystarczy pójśc do outletu i kupić 50-70% taniej.
            • tralalumpek Re: marka męskich butów 23.06.12, 11:37
              to nie chodzi o to ze taniej mozna gdzes kupic ale ogolnie - przerost wyobrazen w tej marce
              cena swiatowa a jakosc niestety kiepska (nie chce tu regionow swiata obrazac)
            • maitresse.d.un.francais w outlecie 50%-70% taniej? 25.06.12, 18:22
              Haha.

Istotnie, niektóre paskudztwa, na które już żaden klient nie leci, albo odzież w bardzo małych rozmiarach, można kupić w outletach z taką obniżką.

Przeważnie jednak outlety uprawiają w-bambuko-róbstwo, zawyżając rzekome ceny pierwotne, a zniżkę dając bardzo niewielką.

Ewentualnie podczas "rozprzedaży" ( a co to za nowotwór słowny?) sprzedając po tych samych cenach, co zwykle, z zawyżeniem własnej poprzedniej ceny.
      • dakota77 Re: marka męskich butów 23.06.12, 11:45
        Kenneth Cole
        • pampuh Przepraszam, to najgorszy wybor 25.06.12, 15:19
          KC laczy przy konstrukcji podeszwy skore z guma, w wyjatkowo nieudolny sposob. Zero komfortu, zero trwalosci i zero mozliwoasci naprawy gdy zaczynaja sie te buty sypac. Sprzedawcy prawdziwych butow w USA podaja KC jako przyklad jak butow sie robic nie powinno.
          Pozdr.
      • pampuh Allen Edmonds, Alden. 25.06.12, 15:15
        W Polsce nie ma dobrych butow.
        To znaczy sa ale z tego co widze to musza byc robione gdzies tam, hen daleko i beda upiornie drogie.
        Osobiscie buty wyjsciowe nosze Allen Edmonds lub Alden. Szyte w USA , oczywiscie po paru latach sie zdezeluja, ale wtedy- co w PL wydaje sie jak opowiesc z basni- buty wysyla sie do producenta celem pelnej regenareacji. W zasadzie zostaja z oryginalu tylko „gora”, ulozona juz do stopy. W sklepei pobrac mozna nawet pudelko do wysylki.
        • ashtonvirgin Re: Allen Edmonds, Alden. 10.10.12, 09:07
          Prawda jest, ze w Polsce nie ma dobrych meskich butow, a moze bardziej dokladnie, polscy faceci nie odkryli jeszcze jakie znaczenie ma dobre obuwie nie tylko na nogi, ale tez w swiecie biznesu. Allen Edmonds, The Great American Shoe Company z Port Washington, WISCONSIN, szyje nie tylko bardzo ekskluzywne buty meskie w USA, ale szyte sa one wg tradycji recznie. Bardzo wyska jakosc skory cielecej, lub dla "zaawansowanych klientow" buty sa szyte z CORDOVAN SHELL, czyli ze skory konskiej. Buty te sa jak unikaty, miec raz na nodze nie oddasz spowrotem.
          - Roland Mouret, Designer "A pair of shoes is for a man......
          "A pair of shoes is for a man, like an old companion; they take him through thick and thin, to every part of the world without complaining. But like every old companion, you have to give them love and allow them to shine in your presence"
          Buty Allen Edmonds sa juz dostepnye na rynku polskim. Firma Cafardini z Lancuta ze swoim sklepem i galeria w Warszawie oferuje buty Allen Edmonds wraz ze zwoja ekskluzywna odzieza meska MTOM. Mozna tez skontaktowac przedstawiciela firmy Allen Edmonds w Polsce. p.Dan Przeworski jest dostepny pod emailem ashtonvirgin@gmail.com.
      • rahmanov Re: marka męskich butów 25.06.12, 15:27
        nie ma w Polsce dobrej jakości butów poza kilkoma butikami w wawie sprzedającymi
        buty po 2-4tyś zł po za zasięgiem zwykłego konsumenta
        najtańsze dobrej jakości męskie buty to LOODING cena w galeri mokotów 900zł
        w francuskim skl. internetowym kosztują 160 eur czyli 680zł
        wysyłają do polski
        • aqua48 Buty wygodne i wyględne 25.06.12, 15:32
          Wojas marka bardzo porządna Riekery - wygodne i o dziwo, męskie ładniejsze niż damskie. ale to raczej marki produkujące obuwie tradycyjne i dość zachowawcze.
        • anka33_online Re: marka męskich butów 02.07.12, 14:49
          nie ma w Polsce dobrej jakości butów poza kilkoma butikami w wawie sprzedającym
          > i
          > buty po 2-4tyś zł po za zasięgiem zwykłego konsumenta
          > najtańsze dobrej jakości męskie buty to LOODING cena w galeri mokotów 900zł
          > w francuskim skl. internetowym kosztują 160 eur czyli 680zł
          > wysyłają do polski

Ale bełkot.
      • mocno.zdziwiona Re: marka męskich butów 29.06.12, 16:08
        Mój mąż jest bardzo zadowolony z marki Fluchos. To marka hiszpańska, ale w Polsce na pewno jest dostępna, na spartoo są i to w dobrych cenach. Mój mąż ma 3 lub 4 pary Fluchos, pierwsze schodził do mięsa po 5 latach noszenia prawie codziennie. Cena - około 400 zł, więc przeliczając na to ile czasu wytrzymały wychodzą bardzo tanio.
      • tomasz989 Re: marka męskich butów 02.07.12, 14:14
        Ja od lat kupuje w Conhpolu i chwalę sobie solidność i wygodę. Buty raczej w klasycznym fasonie ale zdażają się bardziej modne perełki. Tak jak ty mam już za sobą wiele nieudanych zakupów znanych marek...
      • kamila.stefanowicz Re: marka męskich butów 22.07.12, 22:26
        z butów do garnituru polecam
        www.redwoodshoes.it/
        a na co dzień
        www.camper.com/en
        obydwie marki można kupić w sieci sklepów Apia
        • ashtonvirgin Re: marka męskich butów 10.10.12, 16:09
          nie odkrylas jeszcze www.allenedmonds.com

The Allen Edmonds Man — A Few You May Recognize
          Revered for its quality, Allen Edmonds has adorned the feet of some of the world’s most powerful men including the past five US presidents, world leaders, athletes and celebrities.
        • jan_stylowy Re: marka męskich butów 10.02.18, 21:18
          i również w internecie www.apia.com/pl_pl/
      • czerwien35 Re: marka męskich butów 10.10.12, 11:33
        Jeśli buty się zniszczyły to trzeba zareklamować, każdy klient ma do tego prawo. Mój mąż miał kiedyś buty z Gino Rossi i z tego co pamiętam to długo mu służyły, ale on też bardzo dba o buty. Teraz kupił w Aldo i też mam nadzieję, że mu tak długo posłużą.
        • ashtonvirgin Re: marka męskich butów 10.10.12, 11:39
          juz wczesniej napisalem:
          Prawda jest, ze w Polsce nie ma dobrych meskich butow, a moze bardziej dokladnie, polscy faceci nie odkryli jeszcze jakie znaczenie ma dobre obuwie nie tylko na nogi, ale tez w swiecie biznesu. Allen Edmonds, The Great American Shoe Company z Port Washington, WISCONSIN, szyje nie tylko bardzo ekskluzywne buty meskie w USA, ale szyte sa one wg tradycji recznie. Bardzo wyska jakosc skory cielecej, lub dla "zaawansowanych klientow" buty sa szyte z CORDOVAN SHELL, czyli ze skory konskiej. Buty te sa jak unikaty, miec raz na nodze nie oddasz spowrotem.
          - Roland Mouret, Designer "A pair of shoes is for a man......
          "A pair of shoes is for a man, like an old companion; they take him through thick and thin, to every part of the world without complaining. But like every old companion, you have to give them love and allow them to shine in your presence"
          Buty Allen Edmonds sa juz dostepnye na rynku polskim. Firma Cafardini z Lancuta ze swoim sklepem i galeria w Warszawie oferuje buty Allen Edmonds wraz ze zwoja ekskluzywna odzieza meska MTOM. Mozna tez skontaktowac przedstawiciela firmy Allen Edmonds w Polsce. p.Dan Przeworski jest dostepny pod emailem ashtonvirgin@gmail.com.

zobacz www.allenedmonds.com
      • ashtonvirgin Re: marka męskich butów 10.10.12, 15:36
        buty meskie dobrej jakosc, nowei za /do 500zl bedzie trundo, a bardziej sprecyzowanie powiedziane, nie mozliwe kupic. aczkilwiek zalezy to od modelu. prosze dokladniej opisac jakiego buta szuka pani dla meza, podziele sie chetnie z moimi uwagami :)
        • mojestylio Re: marka męskich butów 10.10.12, 15:47
          Mój facet kupuje buty w wojasie, mi też się zdarza kupić tam buty. Jesteśmy zadowoleni i możemy polecić wojasa.
          • ashtonvirgin Re: marka męskich butów 10.10.12, 16:05
            sprobuj przekonac meza ze buty Allen Edmonds bedzie kochal prawie tak mocni jak Ciebie!
      • mim_maior Re: marka męskich butów 03.07.15, 08:04
        Akurat jest czas wyprzedaży, więc można się rozejrzeć za butami z wyższej półki: Loake, Scarosso, Barker czy Yanko. Tańsze ale wciąż niezłe są Gordon&Bros.
        To buty eleganckie, do formalnych i półformalnych strojów.
        Z tych "sieciówkowych" marek można zaryzykować Ecco - wzornictwo to kwestia gustu, ale na wyprzedażach można dostać jakość odpowiadającą cenie. Noszą się długo i bez problemów. Zazwyczaj.
      • daria-gorol Re: marka męskich butów 03.07.15, 10:32
        polecam Kazar lub Wojas.
      • oliwka85x Re: marka męskich butów 03.07.15, 14:02
        Mój brat z tańszych nosi znane i lubiane RIEKERY , a z droższych NORD.
        Jak narazie od lat pozostaje wierny tym markom i jest bardzo zadowolony.

• taki-sobie-nick Okropne wzornictwo, spamerko 03.07.15, 17:57
        Te adidasopółbuty to ma być eleganckie obuwie? Żarty na bok.
      • akadakes Re: marka męskich butów 31.07.15, 15:59
        Po co marka? Kupuję głównie w sieci, po prostu szukam butów, które spełniają moje oczekiwania pod względami estetycznymi - żadnych cudów nie szukam. Można płacić więcej za buty, ale kiedy idzie za tym jakość, a nie sama nazwa.
      • moltivolti.pl Re: marka męskich butów 11.08.15, 12:28
        Osobiście polecam; Kazar - mocne buty, Gino Rossi - po dwóch latach pękła podeszwa, Ryłko - mają już około roku i wyglądają rewelacyjnie.
      • minizytka Re: marka męskich butów 14.10.16, 17:49
        ja mogę polecić buty marki meka. mąż ma już kilka par i bardzo sobie chwali. meka-shoes.pl
      • junaaa Re: marka męskich butów 17.10.16, 19:42
        Tom Tailor, mój narzeczony jakieś zwykle w nie celuje : www.faslook.com/picture/tom-tailor-botki-sznurowane-coal-3/
      • beataxx84 Re: marka męskich butów 19.10.16, 11:55
        Po ciężkich poszukiwaniach stwierdzam że najlepsze dla mojego (posiada magiczne niszczcycielskie siły które zabijają większość butów) najlepsze to polskie buty NIK. Mamy już dwie pary półbutów a teraz kupiliśmy na zimę przepiękny wzór z czarnego zamszu i z czerwonym środkiem w sklepie markoweobuwie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka