Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

moda na solarium

18.06.04, 18:44
    nie jestem zwolenniczką,byłam 2 x w zyciu.Zawsze jednak wydawało mi się że to
    raczej kobieca domena.A tu : wczoraj byłam u fryzjera, i w tym samym salonie
    jest także solarium.Przyszli sami faceci.Nie jacyś specjalnie odpicowani
    tylko tacy zwykli faceci,niektórzy w dresie:)
    Dochodzę do wniosku,że jestem zacofana w tych kwestiach.Pierwszego klineta
    solarium łyknęłam na luzie,że sie tak kolokwialnie wyrażę. natomiast im ich
    było więcej tym większe robiły mi się oczy ze zdziwienia.Kobiet było
    zdecydowanie mniej.Pomóżcie mi się pozbierać,i napiszcie że to normalne,że
    każdy mężczyzna tak robi.
    Obserwuj wątek
      • astoreth13 Re: moda na solarium 18.06.04, 19:54
        Ja nie mam nic przeciwko solarium. Sama na nie czasem chodzę, przeciez przy
        takiej pogodzie nie sposób sie inaczej opalic:(
        Moj chłopak tez na nie chodzi bo oboje mamy jasna karnację i wydaje mi sie to
        normalne. Ciesze sie ze dba o siebie, ze kupuje specjalne kosmetyki dla facetów
        i wygląda porządnie.
      • b_bb Re: moda na solarium 18.06.04, 21:42
        Nie mam nic przeciwko solarium, jeśli dawkowane jest z umiarem i nie robi z
        człowieka wysuszonej żółtej mumii. Cieszy mnie, że mężczyźni dbają o siebie,
        chcą się opalić, by wyglądać ładniej.
        Pogoda tego lata jest tak dołująca, że ta namiastka promieni słonecznych, jaką
        daje kilka minut w solarium tygodniowo, jest potrzebna do poprawy nastroju.
        • 18lipiec Re: moda na solarium 19.06.04, 10:54
          dokladnie, ja zaraz ide sie wylozyc na jakies 15 minut.
          • justynnka Re: moda na solarium 19.06.04, 10:59
            dla urody i zdrowia psychicznego:) żeby sięwygrzać i ponaświetlać wiekszą dawką
            luxów bo lato jakie jest w tym roku to każdy widzi. ja lubię i korzystam
            • Gość: a19a24 Re: moda na solarium IP: *.spray.net.pl 19.06.04, 11:14
              Ja jeszcze nigdy na solarium nie byłam. Moi znajomi mi nie wierzą;-) Jakoś
              specjalnie mnie tam nie ciągnie.. Ale rozumiem, że ktoś chce nabrać kolorku
              przed wyjazdem np. do Grecji, żeby nie straszyć bledotą;), czy poprostu
              odrobinę się upiększyć ( bo to rzeczywiście umiarkowanie ładnie wygląda), ale
              jak widzę te tlenione blondi z cerą starszej babci, (spaloną od solarium) i
              straszącymi białkami oczu to mi ich żal..To dobrze, że mężczyźni bardziej o
              siebie dbają. Może powoli odchodzimy od stereotypu, że zadbay facet, to gej..
              • j_u Re: moda na solarium 19.06.04, 12:29
                Ja rowniez nie bylam, wiec ci wierze :)Za kazdym mijajacym latem obiecuje
                sobie, ze pojde chociazy w ramach eksperymentu (bo nic co ludzkie etc.), ale
                tez za kazdym razem jak dotad wakacje wiaza sie u mnie z potwornym kryzysem
                finansowym (remont mieszkania, wyjazd za granice i rozne takie), ze oszczedzam
                na czym sie da, wiec i na solarium...
                Poza tym - szczerze mowiac - jakos nie moze do mnie dotrzec, ze biale nogi sa
                brzydsze od ciemnych.
                • Gość: a19a24 Re: moda na solarium IP: *.spray.net.pl 19.06.04, 12:34
                  Ciemniejsze są jednak ładniejsze, bo wyglądają szczuplej, nie widac na opalonej
                  skórze przebarwień, naczynek itp. Ostatnich parę lat wyjeżdżałam na wakację do
                  ciepłych krajów;) i wracałam ładnie opalona, ale niestety nie byłam jedyna, bo
                  solarium króluje;) W tym oku niestety zostaje mi tylko działka, ale kto wie...
                  • j_u Re: moda na solarium 19.06.04, 13:47
                    To moze lepiej, ze nosze biale, bo i tak mam nieco za szczuple ;)))
                    • Gość: ewka Re: moda na solarium IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.07.04, 21:43
                      Uwazam ze solariu raz na 2 tyg. jeszcze nikomu nie zaszkodzilo.Jesli jest takie
                      lato jak teraz to poprostu lepiej sie czlowiek czuje bedac opalonym
            • Gość: Gochaaaa18 Re: moda na solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 19:00
              Zgadzam się z tobą !!!!Byłam na solarce pierwszy raz dzisiaj!!!!!
              Na 7 min. uważam ze to bardzo dobrze ,a korzystaanie prawie z wszystkich
              wynalazków człowieka mogą zaszkodzić!!!!
              Głupie suszenie włosów suszarką może je zniszczyć!!!(uzywamy odżywek)
              Po solarium- balsamów

POLECAM SOLARIUM JAMAJKA!!!!
      • Gość: selena Re: moda na solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 12:39
        Ja mam 21 lat i w solarium byłam 3 razy w życiu przed balem maturalnym i nie
        zamierzam więcej tam chodzić. Owszem ciepełko jest fajniukie ale późniejsze
        tego skutki są opłakane. Wiem coś o tym bo na studiach miałam semestr o
        skutkach opalania w solarium. Tragedia co się dzieje ze skóra i to nawet po
        takich skromnych 10 minutach raz na miesiąc .Skutki będą widoczne za parę lat.
        Sama ostatnio jestem blada ale nie pójdę do solarium, oj nie.
        Pozdrawiam
        • diastema Re: moda na solarium 19.06.04, 12:48
          no ja tez nie pojde a juz po zajeciach z dermatologii to napewno - poza tym
          teraz ludzie wykszatlceni wiedza jakie sa skutki solarium i nikt nie chce
          umrzec na czerniaka z wlasnej glupoty wiec raczej panuje moda na nie opalanie
          sie. a ja przez dbanie o siebie rozumem wlasnie to ze chronimy wlasny orgaznizm!
          • ramzes-ka Re: moda na solarium 19.06.04, 12:57
            Jeszcze teraz latem to można się opalić i to na słońcu i wg mnie jest to
            opalenizna duzo ładniejsza. Najlepiej te puste panny wyglądają zimą jak ubiorą
            do spalonej twarzy białą kurtkę. Buahahahahaha. Popieram tleniony łeb, spalona
            skóra i już główna rola w mumii 3 zapewniona no panienki - kukiełki gratulujemy
            głupoty !!!
      • envi Re: moda na solarium 19.06.04, 19:20
        wiecie,nie bywam w solarium,ale jak mam włożyc dekolt to wolę jednak się trochę
        przyciemnic niż świecić białym ciałem:)używam do tego jednak samoopalacza. Jest
        trochę zdrowszy. Solarium - wtedy gdy byłam te 2x- stosowałam na zimowy brak
        światła,a nie po to aby się opalić:)

a faceci w solarium to jednak nadal dla mnie abstrakcja, tak samo jak faceci
        używający pudru do twarzy czy malujący paznokcie. Obawiam się że w tej kwestii
        nie jestem liberałem i chyba jednak trochę takim ciemniakiem z ciemnogrodu.Po
        prostu nie lubię jak facet wywala na siebie więcej kosmetyków niż ja:))wtedy
        jest dla mnie mało męski. Z drugiej strony uważam że dobre ciuchy, ładne
        perfumy, krem na twarz to podstawa dla każdego faceta.
        • b_bb Re: moda na solarium 20.06.04, 02:01
          envi napisała:
          > a faceci w solarium to jednak nadal dla mnie abstrakcja, tak samo jak faceci
          > używający pudru do twarzy czy malujący paznokcie.

Dla mnie malowanie, pudrowanie, a solarium, to dwie zupełnie różne rzeczy.
          Również nie znoszę facetów wystających godzinami przed lustrem, układających
          włosy i spoglądających co chwilę, czy wzbudzają oczekiwany zachwyt.
          Zbyt częste bywanie w solarium, jak wyżej pisały dziewczyny, jest i niezdrowe i
          szpecące, lecz zapewne sama nie lubisz na plaży latem białych męskich ciał, więc
          jeśli panowie chcą się przed wystawieniem na słońce nieco zbrązowić, to solarium
          jest dla nich dużo lepsze od samoopalacza.
      • seksowna.blondynka Re: moda na solarium 19.06.04, 20:28
        no wiesz, nawet przewodniczacy Andrew Lepper chodzi na solarium, wiec jak to
        moze byc nienormalne?
        ;-)
        • 18lipiec Re: moda na solarium 19.06.04, 20:42
          No a jak sie opalisz to moze bedziesz bardziej do Zety podobna.
          • seksowna.blondynka Re: moda na solarium 21.06.04, 12:55
            ales ty nudna i bez polotu
      • envi Re: moda na solarium 19.06.04, 20:48
        HE?do jakiej Zety?
        • 18lipiec Re: moda na solarium 19.06.04, 21:25
          bo blondi twierdzi ze ludzie jej mowia ze jest podobna do C.Zety-Jones.
          • miska_malcova Re: moda na solarium 19.06.04, 21:45
            ja nigdy nie byłam na solarium ;-D i nie wybieram się... Mam pękające naczynka
            krwionośne i solarium + sauna nie sa mile widziane
          • envi Re: moda na solarium 19.06.04, 21:56
            a co to ma wspólnego ze mną?o jaką blondi chodzi?a jaką Caterinę Zeta - Jones
            chodzi;))?ja nawet jeśli zrobię się na maxymalny blond i maximum solarium to w
            życiu nie będe Cateriną Zeta - Jones,co najwyżej Salmą Hayek:)
            • 18lipiec Re: moda na solarium 20.06.04, 13:29
              Ale ty nie rozumiesz nadal. Blondynka twierdzi ze jest bardzo podobna co C.Zety-
              Jones kiedy to ta aktorka jest brunetka o wybitnie poludniowej urodzie.Nie wiem
              wiec gdzie zaczyna sie to podobienstwo i nie jestem w stanie sobie tego
              wyobrazic.
              • blinski Re: moda na solarium 20.06.04, 13:59
                a czy blondynka nie mówiła że jest podobna raczej do bellucci..? tak pamiętam..
                :)
                • 18lipiec Blinski 20.06.04, 14:13
                  Ale mi teraz dales.......Rzeczywiscie ja nie pamietam czy byla to Zeta czy
                  Bellucci... I moze rzeczywiscie Bellucci? Ja nie wiem.

W kazdym razie obie w jednym typie urody i dlatego smialam sie ze jakas
                  blondynka moze byc do ktorejs z nich podobna.
                  • blinski Re: Blinski 20.06.04, 19:58
                    no, tak ogólnie rzecz biorąc może.
                    ten blond może trochę mylić, ale być może seksowna.blondynka stwierdziła to
                    dużo wcześniej, np. kiedy była ufarbowana na brunetkę czy ciemną szatynkę.
                    heh.. a ciekawy jakby zecie czy bellucci było w blondzie:)? chociaż obie
                    podobają mi się raczej średniawo..
                    • seksowna.blondynka Re: Blinski 21.06.04, 22:11
                      blinski napisał:

> no, tak ogólnie rzecz biorąc może.
                      > ten blond może trochę mylić

dobrze piszesz, Blinski :-) prawda jest taka, ze jaja sobie kiedys robilam, a
                      18lipiec nie zalapala i zanudza mnie tym do mnie do dzis ;-)

a Bellucci w blondzie i rudym byla w Malenie (widziales?) i calkiem dobrze sie
                      prezentowala :-)
                      • blinski Re: Blinski 21.06.04, 23:32
                        nie nie, nie widziałem - gdybym widział, nie zadawałbym sobie pytania, jak też
                        może ona w blondzie wyglądać:)
                        no cóż, bellucci (i zeta tak na marginesie też) to trochę nie mój rocznik;) tak
                        trochę za duże są żeby mnie interesowały:) choć ogólnie z tych wszystkich
                        aktorek to i tak jedne z najlepszych:/
                  • seksowna.blondynka Re: Blinski 21.06.04, 22:05
                    18lipiec napisała:

> Ale mi teraz dales.......Rzeczywiscie ja nie pamietam czy byla to Zeta czy
                    > Bellucci... I moze rzeczywiscie Bellucci? Ja nie wiem.
                    >
                    > W kazdym razie obie w jednym typie urody i dlatego smialam sie ze jakas
                    > blondynka moze byc do ktorejs z nich podobna.

haha, widze ze nie daje ci to spokju, pewnie sama brzydka jestes jak noc i
                    dlatego sie przyczepilas do mojego jednego postu, hehe
          • seksowna.blondynka Re: moda na solarium 21.06.04, 22:01
            18lipiec napisała:

> bo blondi twierdzi ze ludzie jej mowia ze jest podobna do C.Zety-Jones.

nigdy czegos takiego nie twierdzilam, nie wiem skad to wzielas. za bardzo sie
            ekscytujesz moimi wypowiedziami, kochanie :-)
          • Gość: daisy Re: moda na solarium IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.04, 12:15
            Akurat wczoraj widzialam film z Zeta Jones. Mi sie ona wcale nie podoba.
            Wyglada tak "nierasowo" - bardzo popularny typ urody, wystarczy pochodzic po
            bulgarskim czy rumunskim bazarze. Ja bym nie byla wcale dumna jakby mi ktos
            powiedzial, ze jestem podobna do tej aktorki. :)
      • Gość: nowagda Re: moda na solarium IP: *.revers.nsm.pl 19.06.04, 22:36
        ja tez bylam tylko pare razy, ale powiem Ci ze zadnego faceta nie spotkalam.ale
        slyszalam ze przychodza i ze to staje sie powoli moda, nawet u "nich".wiesz jak
        nalezy do tego zjawiska podchodzic?po prostu czasy sie zmieniaja, tak jak
        kobieta chce dorownac mezczyznie w roznych sprawach i twierdzi ze ma do tego
        pelne prawo(co jest zreszta sluszne), tak mezczyzna robi to co nalezalo poki co
        prawie wylacznie do kobiet, czyli wyleguje sie na tematowym solarium.
        pozdrawiam
        • Gość: Lenka Re: moda na solarium IP: *.chello.pl 20.06.04, 12:10
          Nigdy nie bylam na solarium.Mam to "szczescie" ze nie musze.Bardzo szybko sie
          opalam.Nie moge lezec plackiem na sloncu bo ja juz po 10 minutowym pobycie na
          dworzu mam brazowa buzie.Mimo tego rzadko sie wystawiam do slonca.
          Nie lubie mocno opalonej twarzy,to postarza i wysusza skore.Efekty sa
          oczywiscie widoczne dopiero pozniej.
          Dziwi mnie ta moda na solarium(co innego jak ktos umiarkowanie z tego
          korzysta).Panny z mocno opalona twarza tzw. "zapiekanki" wygladaja okropnie i
          tandetnie.
          • lady Re: moda na solarium 20.06.04, 16:47
            Gość portalu: Lenka napisał(a):

> Bardzo szybko sie
            > opalam.Nie moge lezec plackiem na sloncu bo ja juz po 10 minutowym pobycie na
            > dworzu mam brazowa buzie.
            > Dziwi mnie ta moda na solarium.

Wiesz, jak tez tak łapię opaleniznę, że w rodzinie się mówi, że ciemnieję nawet od patrzenia na reklanę olejku do opalania. Ale jednak jak brałam ślub w lutym i musiałam pokazać odsłonięte ramiona, to poszłam na kilka sesji...

--

l.
      • gocha221 Re: moda na solarium 20.06.04, 15:17
        ja na solarium bylam raz, w 23 roku życia, bylam tam 5 minut i wiecej tego robić
        nie zamierzam.
        ciepełko było jakies dziwne, i caly czas wyobrazalam sobie obrzydliwe promienie
        rozwalajace mi skóre:-))
        a tak w ogóle4 to najbardziej mnie smieszy jak ktos mówi o dbaniu o siebie i
        jako przyklad podaje chodzenie na solarium...!!! moim zdaniem to nie ma nic
        wspólnego!! moze sie dzieki temu lepiej troche wyglada( to tez nie zawsze), ale
        z dbaniem to nie ma nic wspolnego( no chyba ze komus lekarz zaleci, ale od tego
        tez sie juz raczej odchodzi).
        tak jakby to, ze dziewczyna jest wymalowana juz swiadczylo ze jest zadbana.
        • diastema Re: moda na solarium 20.06.04, 16:57
          nie to jakby palacz mowil ze o siebie dba a przeciez przez palenie naraza sie
          sam na raka i tak samo jest z solarium!!!
          • gocha221 Re: moda na solarium 20.06.04, 20:21
            o właśnie!!!:-)

a z tym makijazem chodziło mi o to, ze sama tapeta nie znaczy o zdabaniu, bo
            czesto widuje dziewczyny z zaniedbana, zanieczyszczona cera i w pelnym makijażu!!

ale przykład z paleniem lepszy, bo fakt ze i palenie i solarium szkodzi.
      • zuzaba Re: moda na solarium 21.06.04, 15:03
        >i napiszcie że to normalne,że
        > każdy mężczyzna tak robi.
        Muszę Cię rozczarować, ale to chyba nienormalne;) I nie każdy tak robi.
        Pzdr
        Iza
      • Gość: daisy Re: moda na solarium IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.04, 12:31
        Na solarium bylam kilka razy w zyciu, w sumie przed sezonem. A tak uzywam
        samoopalacza, bo czuje sie atrakcyjniejsza kiedy mam zlociste rumience, chociaz
        do brazowosci jeszcze mi daleko.
        Wy tu tak nasmiewacie sie z dziewczyn spalonych na zapiekanke, ale moja
        kolezanka jest po prostu uzalezniona od solarium. Ona jest chora jak przez pare
        dni sie nie poopala. W dodatku cere i skore ma fatalna. Byla u lekarza, ma
        definitywny zakaz opalania, dopoki skora sie nie odpromieniuje. A co robi
        kolezanka ? Otwiera wlasne solarium, co jest jej spelnieniem marzen na wlasny
        interes. Zamiast wiec ograniczyc opalanie, korzysta z niego niemal codziennie.
        Ma 26 lat, a jej cera wyglada jakby miala conajmniej 40 Na dodatek jej chlopak
        jeszcze ja w tym utrwala - ze opalenizna jest sexy. Ona od conajmniej 6-7 lat
        nie byla blada - zawsze na maxa opalona. Dla niej odstawic solarium to tak jak
        dla mnie zrezygnowac z jedzenia kanapek czy malowania sie. To jest pewnego
        rodzaju tragedia, z tym powinny sie takie dziewczyny zglaszac do psychologa.
        Ona sama siebie w bladej skorze postrzega jako brzydka i nic niewarta, niemodna
        i niezadbana, niemalze obrzydliwa. Chyba wiec nie trudno zrozumiec jak ciezko
        dziewczynom z tanoreksja jest cos zmienic. Nie nasmiewajmy sie, nie ma z czego.
      • envi Re: moda na solarium 23.06.04, 02:52
        a właśnie że się naśmiewajmy!Jesli iles tam dziewczyn zda sobie sprawę z tego
        że jako wysmażona zapiekanka nie są zbyt ztrakcyjne,to może coś zmienią albo
        uratujemy chociaż te,które byc może zaczynaja!
        Rzecz jasna wyjaskrawiam tu moje stanowisko, naśmiewanie się z kobiet które
        rzeczywiście mają z tym problem, co najwyżej uruchomi w nich jakieś mechanizmy
        obronne w stylu zaprzeczania albo racjonalizacji a później negację i
        frustrację. Ale trąbienie o tym że zapiekanki są fe jest tak samo dobre jak
        trąbienie że chude babki też są be.Taka polityka przeciw anoreksji, tanoreksji
        i innym wynalazkom cywilizacji zachodniej.
        A solariom mówie nie!chociaż czasem, jak wieje za oknem, na rogrzewkę jest
        b.milusie:)
        • Gość: xxx Re: moda na solarium IP: 62.233.195.* 26.06.04, 15:16
          Ja chodzę, bo lubię. Nie jest złe, jeżeli się chodzi umiarkopwanie. Jednak
          faceci nie powinni chodzić, kojarzą mi się z pedałami, chociaż wczoraj
          widziałam ...15 letniego chłopczyka - to już przesada
      • Gość: Ulka Solarium to tandeta. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 14:58
        Mam 16 lat i strasznie blada skórę. Nawet wołaja za mną czasem "trup". Ale ja
        się cieszę, z piegów, braku rumieńców itd. - leciutki, młodzieńczy makijaż i po
        problemie. Problemem są moje zjarane na maxa kumpele, które nie widziały jak
        ktoś umiera na raka. Nie życzę im źle, ale nie wiem co zrobić, by się opamiętały!
        Póki co przypominam, że na Wschodzie (Chiny, Japonia itd.) ideałem urody jest
        jak najbardziej blada cera, a jasna karnacja była niegdyś (ach!) domeną szlachty
        i rodziny królewskiej, a zesmażone były wyłącznie pracujące na polu chłopki
        :-)(to fakt historyczny, a nie bzdety)! Pozdro dla wszystkich bladziochów, bo
        tak naprawdę każdy jest piękny...
        • blinski Re: Solarium to tandeta. 01.07.04, 16:05
          hm.. dla mnie w sumie karnacjanie jest zbyt istotna, lubię i jasną i
          ciemniejszą karnację, ale.. nie wiem czego bardziej nie lubię - marchewkowej
          spalenizny, czy chorobliwej bladości.
          z tym że rozumiem, z bladością jest gorzej, bo nie da się jej tak łatwo pozbyć..
          • misae Re: Solarium to tandeta. 01.07.04, 16:14
            solarium jest swietne na wiosne, po zimowej szarzyznie i przygotowywuje skore
            na letnie szalenstwa :o)
            Nie kazdy kto chodzi na solarium musi by spalony, bez przesady!
        • b_bb Re: Solarium to tandeta. 01.07.04, 16:26
          Gość portalu: Ulka napisał(a):

> Mam 16 lat i strasznie blada skórę. Nawet wołaja za mną czasem "trup".

Och, przezwisko straszne! Skoro jest aż tak źle, to możesz używać odrobiny
          samoopalacza, żeby pokryć strasznie bladą skórę.

> Problemem są moje zjarane na maxa kumpele, które nie widziały jak
          > ktoś umiera na raka. Nie życzę im źle, ale nie wiem co zrobić, by się opamiętał
          > y!

Nic nie musisz robić. Jest na ten temat wystarczająco dużo informacji w prasie i
          telewizji, poza tym mają chyba rodziców...

> Póki co przypominam, że na Wschodzie (Chiny, Japonia itd.) ideałem urody jest
          > jak najbardziej blada cera, a jasna karnacja była niegdyś (ach!) domeną szlacht
          > y
          > i rodziny królewskiej, a zesmażone były wyłącznie pracujące na polu chłopki

Kanony urody zmieniają się, faktem historycznym jest też to, że niegdyś szczupłe
          uważano za chore, więc pociągające były panie wręcz tłuste.

> tak naprawdę każdy jest piękny...

I tu masz rację. Uważam, że najważniejsze to czuć się dobrze we własnej skórze.
          Dziewczyna o bardzo jasnej karnacji, chcąca zrobić z siebie mulatkę, wygląda
          koszmarnie, lecz chorobliwa, trupia bladość również nie wygląda atrakcyjnie.
          Jeśli jednak określenie "trup" jest użyte na wyrost i masz piękną, jasną,
          porcelanową cerę, dobrze, że czynisz z niej atut i podkreślasz jej urodę.
      • Gość: inezja Re: moda na solarium IP: *.ceti.pl 01.07.04, 17:36
        Kiedyś byłam parę razy. Ale nie zamierzam więcej chodzić , mam pękające
        naczynka i genetyczne obciążenie rakiem skóry (babcia zmarła na to świństwo).
        Postanowiłam nie przejmowac sie swoją białością. Trudno.
        • dordulka Re: moda na solarium 14.07.04, 21:58
          Rak skory czy czerniak??? Duza roznica...
        • Gość: Richelieu* Re: moda na solarium IP: 217.98.107.* 15.07.04, 01:36
          już po raz kolejny wspominasz o tym, że Twoja Babcia zmarła na raka. Po co to
          mówisz tyle razy? Mamy Cię żałować z obciążeń genetycznych? obciążony jest co
          czwarty Polak

kiedy rak stał się.. medialny i wypnie kiedyś dupę na durne społeczeństwo, że
          zobaczy jak to przyjemnie szopkę sobie robić
          dżizus
      • Gość: Molson Re: moda na solarium IP: *.sympatico.ca 14.07.04, 05:03
        W Kanadzie dermatolodzy walcza o to zeby lozka opalajace byly
        zakazane .Opalanie powoduje raka skory i postarza ,bardzo postarza .
        Zycze milego opalania .
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka