Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Torebka Batycki

11.06.12, 14:21
    Hej dziewczyny chciałam was zapytać co myślicie o tej torebce?
    www.sklep.batycki.pl/shop.html/detale/1/445.html
    Jest sporo przeceniona i chciałam sobie taką sprawić. Bardzo podoba mi się kolor, ale co myślicie o wzornictwie? Może któraś z was ją posiada? Na stronie niestety jest tylko zdjęcie z przodu, a ciekawa jestem jak wyglądałaby ona bokiem i czy jest ciężka.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • dixi Re: Torebka Batycki 11.06.12, 14:36
        tu ją możesz dokładnie pooglądac
        charlize-mystery.blogspot.com/search?updated-max=2011-10-06T20%3A41%3A00%2B02%3A00&max-results=4
        ja zamówiłam wlaśnie po obejrzeniu torby na tym blogu;
        ale z ta ceną pierwotną to podpucha raczej, chyba po to żeby bylo z czego obniżać ;)
        moja kupiona z oferty gruponowej za cenę podobną do tej aktualnej w sklepie internetowym;
        • magda1284 Re: Torebka Batycki 11.06.12, 14:43
          dixi napisała:

> tu ją możesz dokładnie pooglądac
          > charlize-mystery.blogspot.com/search?updated-max=2011-10-06T20%3A41%3A00%2B02%3A00&max-results=4
          > ja zamówiłam wlaśnie po obejrzeniu torby na tym blogu;
          > ale z ta ceną pierwotną to podpucha raczej, chyba po to żeby bylo z czego obniż
          > ać ;)
          > moja kupiona z oferty gruponowej za cenę podobną do tej aktualnej w sklepie int
          > ernetowym;

dziękuję za odp:) możesz powiedzieć czy jesteś z torebki zadowolona, wykonanie, jakość itp...??
        • dixi Re: Torebka Batycki 11.06.12, 14:43
          ciężka nie jest jak na skórę, tak w sam raz;
          solidnie uszyta, jednak wewnątrz brakuje mi typowej kieszonki na telefon, są dwie szersze w których zawsze mam balagan ;) i z drugiej strony jedna na zamek;
          teraz do letnich ubrań można ją założyć na ramię na krótkich rączkach co dla mnie jest niewątpliwie zaletą, z dlugim paskiem jakoś mi się nie widzi, od razu odpięłam;
          • sarna3 Re: Torebka Batycki 11.06.12, 18:03
            Też posiadam tą torbę i polecam.
            Ja jestem z niej niesamowicie zadowolona (zresztą, nie jest to moja pierwsza torba Batycki).
            Jest dobrze uszyta, skóra jest dość miękka i tak jak pisze poprzedniczka nie jest ciężka.
            Ja z kolei lubię ją nosić przez ramię na długim pasku.

Jeśli chodzi o cenę, to na początku kosztowała ona ok tysiąca zł, później była przeceniona na 499 zł i teraz po zakupach z Groupon pozostała cena 389 zł.
      • nonkonformistka Re: Torebka Batycki 12.06.12, 02:17
        mam i bardzo polecam!!
        to od jakiegoś czasu moja torba nr jeden - bardzo pojemna, dobrze zrobiona, lekka (sama w sobie; bo moja jest zawsze ciężka, targam w niej cały dobytek ;) )
        mimo, że bardzo często ją noszę wygląda jak nowa, zrobiona z dobrych materiałów
        • janka39 Re: Torebka Batycki 13.06.12, 00:01
          A ja się ostatnio baaardzo nacięłam. Kupiłam na grouponie TOO24 czarny groszek. Torebka miała byc prezentem na Dzien Matki. Przyszła... 28.05 - śmierdząca i pobrudzona klejem, byle jak uszyta... Ten sam model (wtedy to byl TOO 25), ale inny kolor, kupowalam pol roku wczesniej w sklepie internetowym za 599 zł - jakość wykonania obu - niebo a ziemia.
          Nigdy więcej takich okazyjnych zakupów
      • janka39 Re: Torebka Batycki 13.06.12, 22:28
        a z tego, co pamiętam autorka bloga ma model TOO 2 - nieco większy od WZ 10 i z bardziej miękkiej skóry
        • dixi Re: Torebka Batycki 14.06.12, 11:06
          sprawdziłam moją i to też WZ 10, wygląda identycznie jak na blogu - na oko trudno stwierdzić czy wymiary sie różnią, natomiast wygląd i zachowanie się skóry jest identyczne jak torebki z blogu, gdyby była bardziej miękka to obawiam się, że nie trzymałaby ksztaltu;
          janka, a Ty masz TOO 2 ? ciekawa jestem czy ona tak samo wygląda w środku - moja WZ 10 jest wg mnie uszyta starannie, ale z nastawieniem na maksymalne cięcie kosztów - jedna kieszen z suwakiem, z drugiej strony dwie małe, kwadratowe, zupelnie płaskie i koniec, nawet minimalnego bajerka w postaci usztywnienia kieszeni, przystosowania do noszenia telefonu, wykończenia skórą czy maluśkiego loga :)
          • janka39 Re: Torebka Batycki 14.06.12, 23:23
            dixi napisała:

> sprawdziłam moją i to też WZ 10, wygląda identycznie jak na blogu - na oko trud
            > no stwierdzić czy wymiary sie różnią, natomiast wygląd i zachowanie się skóry j
            > est identyczne jak torebki z blogu, gdyby była bardziej miękka to obawiam się,
            > że nie trzymałaby ksztaltu;
            > janka, a Ty masz TOO 2 ? ciekawa jestem czy ona tak samo wygląda w środku - moj
            > a WZ 10 jest wg mnie uszyta starannie, ale z nastawieniem na maksymalne cięcie
            > kosztów - jedna kieszen z suwakiem, z drugiej strony dwie małe, kwadratowe, zup
            > elnie płaskie i koniec, nawet minimalnego bajerka w postaci usztywnienia kiesze
            > ni, przystosowania do noszenia telefonu, wykończenia skórą czy maluśkiego loga
            > :)

Dixi, wymiary się różnią i twardośc skory również. Nie mam tej torebki, ale dokładnie wypytałam o różnice w sklepie. Niestety, co do jakości wykończenia środka - nawet tych torebek w regularnych cenach - mam mieszane uczucia. Maksymalne cięcie kosztów to dobre określenie... Tak samo jest w TOO25, tak samo było w TOO24. Jakość wykonczenia zupełnie nieadekwatna do regularnych cen i aspiracji firmy. Ja z Batyckiego juz się wyleczyłam.
            Te 400 zł to bylo i tak sporo jak za torebkę wykonczoną tak niechlujnie i bez dbałości o detale. No, chyba ze chodzi o lans "na bursztynek" ;)
      • maitresse.d.un.francais Re: Torebka Batycki 13.06.12, 22:34
        Jakieś straszne marże tam mają, 14 000 za kolię bursztynową...?
        • keepersmaid Re: Torebka Batycki 13.06.12, 22:57
          Uhm, ta bursztynowa seria ma abstrakcyjne ceny.
      • kasiabraun Re: Torebka Batycki 14.06.12, 15:10
        Torebka swietna! Sama nabralam na nia ochoty.:-)
      • kbjsht Re: Torebka Batycki 14.06.12, 19:10
        jest ekstra, bierz ją :))
      • magda1284 Re: Torebka Batycki 14.06.12, 22:50
        Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ale chyba będę musiałam sobie podarować. Przez długi czas kosztowała ona niecałe 400 zł a wczoraj jak na złość okazało się że koniec promocji i teraz kosztuje 1200:( Akurat jak się zdecydowałam już :(Eh, ja to zawsze mam pecha.
        • dixi Re: Torebka Batycki 14.06.12, 22:54
          eee tam od razu pecha, zaczekaj parę dni - skończyła się jedna promocja, za chwilę będzie następna :)
        • janka39 Re: Torebka Batycki 14.06.12, 23:24
          magda1284 napisała:

> (Eh,
          > ja to zawsze mam pecha.

Raczej Opatrzność na Tobą czuwała ;)
          • sarna3 Re: Torebka Batycki 18.06.12, 08:43
            Na Grouponie te torby znów są dostępne w cenie 389.
            • last_tara Re: Torebka Batycki 18.06.12, 10:54
              tak, sa teraz na grouponie. ceny zmienialy sie kilka razy, byly w grouponie w grudniu, potem znowu za 1200, potem za 499, potem za 399 (wtedy kupilam), potem za 389, a teraz znow za 1200...nie kupowalabym z groupona, tylko zaczekalabym az znowu beda za ok. 400 zl w sklepie internetowym.
              jesli chodzi o torbe: jest naprawde solidna, to widac. nie ma od spodu jednak cwiekow zabezpieczajacych. spod szeroki, usztywniany, reszta miekka, przez co dobrze wyglada w reku lub na ramieniu na krotkich raczkach ( ale wtedy nie zalozysz jej np. na sweter i plaszcz, bo raczki sa krotkie), na pasku dlugim traci fason
              generalnie warto za cene 400 zl
              • sarna3 Re: Torebka Batycki 18.06.12, 11:44
                last_tara napisała:

.nie kupowalabym z groupona, tylko zaczekalabym a
                > z znowu beda za ok. 400 zl w sklepie internetowym.

dlaczego nie kupiłabyś z groupona?
                • janka39 Re: Torebka Batycki 18.06.12, 13:29
                  Ja kupilam na grouponie i strasznie zaluje (pisalam wyzej dlaczego)
                  Zaplacilam za nia 13 maja. Torbka juz dawno jest oddana (In Post najpierw informowal mnie, ze mam odsylac do nich, potem - ze jednak do Gdanska...), a na zwrot pieniędzy nadal czekam...
                  Odradzam
                  Aha - torebka została do mnie wyslana w zwyklej folii (z logo firmy kurierskiej). Bez kartonu, czy jakiegokolwiek zabezpieczenia.
                  A - jeszcze worek przeciwkurzowy jest "genialny" - wygląda jakby w pośpiechu ogromnym szyły go małe chińskie rączki :/
                  Za kilka dni pewnie będzie w tej cenie w sklepie internetowym B. Ale ja i tak odradzam... Szczerze
      • opuncja.figowa Re: Torebka Batycki 18.06.12, 12:08
        W życiu bym jej nie kupiła pomijając abstrakcyjną cenę nawet po przecenie. Wielgachna, ciężka, w kolorze do niczego nie pasującym. A że jakieś logo. Cóż, firmy nie robią na mnie żadnego wrażenia.
        A tak w ogóle kryptoreklamę podejrzewam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka