Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

..sandały NESSI..

11.06.12, 16:48
    Szukając w necie sandałów, najchętniej na koturnie, znalazłam odpowiadający mi wizualnie model firmy NESSI.
    Nie znam tej firmy, nigdy nie widziałam ich butów 'na żywo', stąd moje pytanie czy ktoś zna/ma, może się wypowiedzieć na temat jakości i wygody obuwia tej firmy?
    Obserwuj wątek
      • xtrinn Re: ..sandały NESSI.. 11.06.12, 20:03
        Z tego co się orientuję Nessi to niewielka firma, dopiero od kilku lat na rynku. Szyją ręcznie, w Polsce, nie w Chinach ;) , mam od nich jedne sandały na obcasie i trzymają się jak należy, ale fakt że za często ich nie noszę. Moim zdaniem stosunek jakość - cena bardzo w porządku, ale podkreślam że mam tylko jedną parę więc może niech ktoś inny się wypowie.
        • mmala6 Re: ..sandały NESSI.. 11.06.12, 21:16
          też jestem ciekawa opinii. W zimie podobało mi się parę modeli kozaków ale ostatecznie kupiłam inne. Teraz też podobają mi się sandały, cena przyzwoita ale jak z jakością? w moim wielkim mieście jest tylko jedno stoisko (wg mapki na stronie nessi) i póki co tam nie dotarłam, żeby przymierzyć i pomacać;)
        • kaamea Re: ..sandały NESSI.. 11.06.12, 21:19
          Tez mam 1 parę sandałow, ale na plaskim obcasie, kupioną na początku lata w zeszłym roku. But wygodny, co najwazniejsze w srodku i na zewnątrz z miękkiej skóry. Jak na but noszony cale zeszle lato wyglada bardzo dobrze i nadaje się jeszcze na obecne lato. W tym roku mierzylam jeszcze ich baleriny i tez byly wygodne.
      • jagoda_pl Re: ..sandały NESSI.. 11.06.12, 21:33
        W kilku sklepach udało mi się przymierzyć ich buty - leżały jak ulał na mojej wąskie stopie, więc jestem zachwycona:) Zakupów dokonam chyba jednak przez net, bo na razie słabo z dostępnością. Jakościowo prezentowały się dobrze, coś a la Ryłko.
        • mmala6 Re: ..sandały NESSI.. 11.06.12, 21:42
          o, to super wiadomość dla mnie, bo mam 'problem wąskiej stopy';) i wszystko co fajne lata mi na nodze.
          • batutka Re: ..sandały NESSI.. 11.06.12, 22:27
            Wprawdzie mam od nich nie sandałki, a kozaki, ale zadowolona jestem bardzo. Miękka, wygodna skóra, solidne szycie. Nosiłam je dwa sezony i są jak nowe.
          • jagoda_pl Re: ..sandały NESSI.. 12.06.12, 19:13
            Ja mam jeszcze "problem chudej łydki";) - mierzyłam jedne ich kozaki i też nawet dobrze leżały!
      • 5th_element Re: ..sandały NESSI.. 11.06.12, 22:58
        mam z ich firmy jedne od 2 lat. Wygodne i piękne. moge polecic
      • chlodne_dlonie Re: ..sandały NESSI.. 12.06.12, 10:43
        Dziękuję za wszystkie opinie - gotowa jestem nabyć pierwszą parę obuwia tej firmy (..a może i dwie, bo oprócz sandałów na koturnach baardzo spodobał mi się jeden model 'płaski'..;)).

Mam jeszcze pytanie dotyczące rozmiarówki Nessi - czy kupiłyście ten rozmiar, co zwykle, czy może większy..? Zerknęłam na stronę sklepu netowego, gdzie podane są rozmiary wkładek i maksymalna sugerowana długość stopy. Porównałam m.in. z rozmiarówką Ryłko, które także można kupić w tym sklepie i wychodzi, że Nessi robi 'mniejsze' buty..
        'Nosicielki', potwierdzacie..?
        Zwykle kupuję 37, z Ryłko niektóre modele mam nawet 36,5 a tu podają, że r.37 to maksymalnie stopa 23,5 cm (mam 23,8, heh).

Buty najprawdopodobniej będę zmuszona zakupić w sieci, stąd to dopytywanie w kwestii rozmiaru;) Umiarkowanie mi się to podoba, ale albo źle szukam na stronie Nessi, albo na Śląsku nie mają swoich sklepów :(
        Namierzyłam jakiś w Bielsku i Częstochowie, ale po same buty umiarkowanie chce mi się jechać - widział ktoś może Nessi w Katowicach lub okolicach..? ;)

• jagoda_pl Re: ..sandały NESSI.. 12.06.12, 19:12
          Hmmm... Ja noszę na ogół 36 (m.in. Ryłko) i z Nessi też mi 36 pasuje.
          • mmala6 Re: ..sandały NESSI.. 12.06.12, 23:51
            ja noszę 40 a z Ryłko 40 jest wielkie....mam jedną parę 39 a jedną to nawet 38.5 (i po rozchodzeniu spadały;)). Nawet Pani w sklepie zawsze przynosi dwa rozmiary, ten o który proszę (40) i rozmiar mniejszy;) Ale mam apetyt na te Nessi...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka