anka-akna 12.06.12, 21:18 kupilam sweterek z zara. Sliczny siwy ze srebrnymi ozdobami. Jest swietny..ale gryzie jak diabel Nie chce pod niego nakladac jakies koszulki. Jest jakis sposob aby temu zaradzic. anuszka1979.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: moj sweterek mnie podgryza 12.06.12, 21:21 sposób jest jeden, wywalić, amen. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: moj sweterek mnie podgryza 12.06.12, 21:45 Sposobem jest mierzenie sweterków PRZED kupieniem, gryzące odpadają w przedbiegach, bo nawet płyny zmiękczające im nie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: moj sweterek mnie podgryza 12.06.12, 21:49 phi, ja chciałam kupić sukienkę wełnianą, była wyprzedaż, sukienka piękna, podszewka, założyłam, zdjęłam, odesłałam z powrotem, bo zrozumiałam, czemu takiej pięknej sukienki nie wykupiono na pniu... gryzła mimo podszewki. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: moj sweterek mnie podgryza 12.06.12, 22:18 I dlatego nigdy nie kupuję wełny, chyba że na 1000000% się przekonam, że nie gryzie. A na ogół gryzie. Zachwyty wełną to trochę taki odruch, że niby jak "naturalne" to musi być och, ach i jeszcze pewnie hopsasa. A wełna... gryzie. I już. Coś jak parcie na buty skórzane, które na pewno są dobre, bo są skórzane. A jak kogoś obcierają, kaleczą, podrażniaą skórę Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Chrup chrup Nessie ;-) 13.06.12, 00:30 Nie gryzą to chyba te różne lamy i alpaki? Biorąc pod uwagę marżę, sweterek z czegoś takiego w Zarze kosztowałby pewnie ze dwa tysiące zł. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Chrup chrup Nessie ;-) 13.06.12, 06:45 Najdelikatniejsza i niegryząca jest wełna z merynosów. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: Chrup chrup Nessie ;-) 14.06.12, 20:42 Lama gryzie najbardziej ze wszystkich wełen! Ma takie delikatne mięciutkie włoski... gryzą przez każdą bluzkę. Mam piękny sweter z lamy, który od czasu do czasu przymierzam, oglądam się w lustrze i... chowam do szafy. Już dawno powinnam się go pozbyć, ale jest taki piękny! A ja od wełny dostaję czerwonych wybroczyn, oblewam się zimnym potem i mam dreszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
bell82 Re: moj sweterek mnie podgryza 13.06.12, 12:41 jezeli chcesz go nosic to chyba nie masz wyjscia i musisz załozyc cos przy ciele pod sweterek.. Odpowiedz Link Zgłoś
kbjsht Re: moj sweterek mnie podgryza 14.06.12, 19:07 z przykrością muszę powiedzieć, że też często mam ten problem. z tym, że od razu po założeniu w przebieralni wiem czy coś mnie gryzie, czy nie i wtedy ewentualnie tego nie biorę. także jednak zostaje Ci jedynie top, który możesz założyć pod sweterek. Odpowiedz Link Zgłoś