Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Depilacja pod pachami

23.06.04, 13:44
    Mam pytanie... Jeżeli dziewczyna nie ma długich i dosyć widocznych włosków
    pod pachami, bo są jasne blond i krótkie, to co odczuwacie, gdy widzicie ją
    na plaży??
    Denerwuje mnie to, że wszyscy sie golą pod pachami nawet w młodym wieku!
    Wyobrażacie sobie?? Dziewczyna ma 13 lat i już sobie goli!! Przeż później
    stają się twarde, ciemne i strasznie widoczne!!!
    I potem nie ma: bo była taka moda! Trzeba sie później już golić i golić!
    Więc co sądzicie o goleniu się pod pachami w młodym wieku i później??
    Obserwuj wątek
      • ula_s Re: Depilacja pod pachami 23.06.04, 13:55
        Wlosy nie staja sie twarde i ciemne od golenia. Cos Ci sie pomylilo.
        Jesli juz to zmiany hormonalne w ogranizmie powoduja zmiane koloru wlosow, nie
        tylko tego niechcianego owlosienia ale rowniez wlosow na glowie....
        • Gość: Miska_Malcova Re: Depilacja pod pachami IP: 10.30.41.* 23.06.04, 15:21
          cza golić i jusz!
          • Gość: o. Re: Depilacja pod pachami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:29
            golic. dla higieny chociazby...
            • anula36 Re: Depilacja pod pachami 23.06.04, 15:33
              golic od kolyski, a najlepiej woskiem.
      • astoreth13 Re: Depilacja pod pachami 23.06.04, 18:50
        jesli nie przeszkadza to tobie, ani twojemu partnerowi to nie gol.
        Ja uwazam ze to nie wyglaa zbyt dobrze i planuje na jesieni zrobic sobie
        depilacje laserową.
        • anula36 Re: Depilacja pod pachami 23.06.04, 22:36
          jestem skapa i wole golic:)
          • astoreth13 Re: Depilacja pod pachami 23.06.04, 23:42
            ja tez bym wolała ale po kazdym takim goleniu mam czerwone krostki na skorze i
            to nie ładnie wyglada:(
            chyba lepiej raz zapłacic i miec problem z głowy, ja na pewno zamierzam
            wydepilowac sobie okolice bikini (albo całosc jak sie da), pachy i nogi.
      • Gość: naiwna Re: Depilacja pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 03:10
        A ja mam przyjaciółkę w USA i tam na WU-EFIE w szkole już od dziewczynek
        dwunasto-trzymastoletnich NAUCZYCIEL wymaga, żeby nie przychodziły owłosione.
        Owłosienie na nogach czy pod pachami jest uważane za coś tak prymitywnego jak
        dłubanie w nosie. I tak chyba jest wszędzie na zachód od Polski. Ja akurat
        jakoś mam wrodzony wstręt do owłosienia na własnym ciele w ww miejscach i
        depilowałam już wtedy, kiedy jeszcze w Polsce kobiety powszechnie chodziły au
        naturel. Część damskiej populacji u nas, zwłaszcza ta powyżej czterdziestki,
        nadal nie widzi konieczności golenia nóg - a ja np. uważam, że takie owłosione
        nogi wyglądają okropnie. Jednej mojej koleżance (jest po czterdziestce) SYN
        dwudziestoletni zwrócił uwagę, że powinna się golić! Chłopakowi było wstyd, że
        mama chodzi niegolona! Tak więc u nas depilacja staje się już normą wśród
        młodszego pokolenia i ja się z tego cieszę. Co do dziewczynek dwunasto-
        trzynastoletnich, to po pierwsze im się jakoś specjalnie nie przyglądam, a po
        drugie pewnie faktycznie jeszcze w tym wieku większość z nich nie jest
        specjalnie zarośnięta, ale tym które są, moim zdaniem matka czy starsza siostra
        powinna pokazać, jak się odmałpić :P Uczymy dzieci mówić starszym dzień dobry i
        myć ręce przed jedzeniem, a zadbany wygląd też jest konieczny w dorosłym życiu,
        jeśli się chce uchodzić za cywilizowanego człowieka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka