Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stroje kąpielowe - gdzie?

08.07.12, 17:10
    Witam wszystkich,

Czy możecie mi zdradzić, gdzie warto zajrzeć w celu nabycia kostiumu kąpielowego? Lato w pełni, a ja się wczoraj obudziłam, że nie mam nic;) Chodzi mi o takie marki/sklepy, które uwzględniają to, że kobieta ma biust - czyli nie interesują mnie dwa trójkąty na sznureczku, ale staniki, które ładnie utrzymają biust. Miejsce - Warszawa.
    Podobają mi się stroje retro, jakieś fikuśne majteczki, tego typu rzeczy;)

Jeśli udało Wam się gdzieś ostatnio coś fajnego zakupić, dzielcie się inspiracjami!
    Obserwuj wątek
      • maitresse.d.un.francais Re: stroje kąpielowe - gdzie? 08.07.12, 17:35
        Freya, Triumph, innych nazw chwilowo nie pamiętam, bo uuuuuupał.
        • rubia88 Re: stroje kąpielowe - gdzie? 08.07.12, 19:28
          Freya jest ok, ale Triumph to porażka, dlatego pytam się tutaj, może ktoś mi coś doradzi:)
          • maitresse.d.un.francais Re: stroje kąpielowe - gdzie? 08.07.12, 20:42
            a na forum biustologicznym już byłaś?

tam wprawdzie obowiązuje linia programowa "należy obowiązkowo cieszyć się dużym biustem", ale za to są fachury, kudy mnie do ich wiedzy, poważnie
            • nuta15 Re: stroje kąpielowe - gdzie? 08.07.12, 21:23
              www.kappahl.pl/category/estore/articles/damski/kategorie/stroje_kapielowe/
              Wybór biustonoszy i majteczek jest duży. Zanim wybrałam pierwszy w biało-czarne falki przymierzyłam kilka innych fasonów.Jest super:)
              • rubia88 Re: stroje kąpielowe - gdzie? 13.07.12, 15:42
                ooo dzięki, wygląda fajnie, zajrzę do Kappahla:)
      • nessie-jp Re: stroje kąpielowe - gdzie? 09.07.12, 19:14
        Z polskich firm kostiumy kąpielowe robi Dalia. Chyba na stacji Centrum (w tej galeryjce nad peronami) jest sklep "biustoprzyjazny" z rozmaitą bielizną i Dalię też mają (Freyę i Panache zresztą także).
      • gemalla Re: stroje kąpielowe - gdzie? 10.07.12, 07:52
        może warto zajrzeć też do calzedonii.
      • kbjsht Re: stroje kąpielowe - gdzie? 10.07.12, 18:55
        przykładowo - calzedonia
      • rannie.kirsted Re: stroje kąpielowe - gdzie? 10.07.12, 20:47
        kappahl, marks& spencer. z drozszych peachfield -maja kostiumy firmy freya, ktora specjalizuje sie w wiekszych rozmiarach
        • adela38 Re: stroje kąpielowe - gdzie? 12.07.12, 06:40
          Ja kupilam w sklepie internetowym bodylook.pl, ale tam sa drogie kostiumy... jest tam link w modzie plazowej na duzy biust...mozesz sobie obejrzec by miec orientacje...
          • kaga9 Re: stroje kąpielowe - gdzie? 12.07.12, 16:25
            Aż weszłam:) Niestety, tam nie ma propozycji dla dużego biustu, tylko dla kobiet z dużym obwodem pod biustem.
      • mocno.zdziwiona Re: stroje kąpielowe - gdzie? 12.07.12, 13:03
        Ja z kolei jestem mile zaskoczona ofertą H&M. Duży wybór wzorów i kolorów w atrakcyjnych cenach.
        • rubia88 Re: stroje kąpielowe - gdzie? 13.07.12, 15:43
          w Hmie nie ma na mnie rozmiaru;) chodzi o miseczki, nie obwód, obwód mam w normie, tylko właśnie szukam miejsc gdzie nabędę coś, co by jakoś trzymało te moje skarby;)

dzięki za opinie!
          • maitresse.d.un.francais Re: stroje kąpielowe - gdzie? 13.07.12, 17:09
            marks and spencer ewentualnie? zależy jaki masz rozmiar, bo większe trudno trafić, w teorii mają do G, obwody różne
      • lonely.stoner Re: stroje kąpielowe - gdzie? 13.07.12, 18:15
        juz pisalam ze La Senza (w Polsce tez :) zaczela wreszcie robic normalne obwody- wiec moze i miseczki tez? Chociaz nie wiem do jakiego rozmiaru miski szyja ubrania- ja u nich kupuje 60DD. Hm, weszlam na strone La Senza- hamerykanska, i robia tylko do miseczki DD... moze byc za malo. Ale widzialam ze stroje kapielowe mieli fajne :)
        • rubia88 Re: stroje kąpielowe - gdzie? 13.07.12, 21:14
          DD za mało...ale sprawdzę ich;)
          • black_magic_women La senza ot 13.07.12, 23:34
            A ja mam właśnie na sobie ich stanik w rozmiarze 65F(allegro)także i takie rozmiary produkują(produkowali?)
            • lonely.stoner Re: La senza ot 15.07.12, 15:26
              najlepiej isc do sklepu i sprawdzic/przymierzyc. Moje jakies linie robia w normalnych rozmiarach?
              • aneta8666 Re: La senza ot 12.08.12, 13:09
                Ja tam wolę kupić przez sieć bez, szybko i praktycznie bez żadnych problemów.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka