Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Spodnie biodrówki nie dla każdego

16.07.04, 12:24
    Uważam, że większość dziewczyn, zwłaszcza niskich i grubszych, popełnia
    zasadniczy błąd, ślepo podążając za modą i nosząc biodrówki. Spodnie te nie
    dosyć że skracają nogi, do tego jeszcze powiększają i tak duże pupy. Wygląda
    to okropnie. Spójrzcie w lustro wychodząc z domu.
    Obserwuj wątek
      • uasiczka Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 16.07.04, 12:29
        no i co w związku z tym?
        może powinnaś założyć "policję biodrówkową" i aresztować albo wlepiać mandaty
        szerszym dziewczynom w niedpowiednim wg Ciebie stroju?
      • blinski Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 16.07.04, 12:32
        a właśnie, że jest dokładnie odwrotnie. biodrówki dużo gorzej wyglądają na
        wysokich i zbyt szczupłych niż niższych i krąglejszych. a nogi krótsze i tyłek
        większy wydają się właśnie przy zbyt wysokim stanie.
        nie wiem, gdzie ten, kto wygłasza takie komentarze ma oczy?
        • Gość: julita30 Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 22:53
          blinski, zgadzam sie w 100%.Pozdrawiam;-))
        • Gość: karen Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 13:52
          ...i broń boże obcas wyższy niż 3 cm :(
          • blinski Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 17.07.04, 13:55
            heh, jeśli masz 160, to może być i 12cm:) ale jeśli chodzi o mnie, to wolę
            niższe.
          • Gość: francuzeczka Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 22:49
            nie zgadzam sie,mam 165cm i uwielbiam wysokie obcasy!:)mam w nich akurat ok
            170+... i moim zdaniem jest idealnie. jak dziewczyna ma 178cm +buty na10cm
            obcasie to nie jest to zbyt ciekawe moim zdaniem.
      • tralalumpek Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 16.07.04, 12:33
        masz sporo racji w tym co mowisz, ja dolozylabym jeszcze te wylewajace sie
        oponki na biodrach
        • melka9 Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 16.07.04, 13:54
          W pełni się zgadzam, wyglągają okropnie. Oczywiście każdemu wolno ubrać się tak
          jak chce, ale chyba każdy ubiera się w założeniu, że ładnie wygląda. A
          dziewczyny "puszyste" w bojówkach albo nie mają lustra albo pryjaciółki.
          • uasiczka Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 16.07.04, 14:22
            bojówkach???
            • gomory Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 17.07.04, 11:44
              no wiesz, to te z kieszeniami na bokach ;).
          • melka9 Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 21.07.04, 12:42
            napisalo mi sie bojowki, ale nie wiem dlaczego , bo oczywiscie chodzilo mi o
            biodrowki
        • lunalovelight Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 16.07.04, 15:11
          zgadzam sie z przedmowczynia.
        • Gość: Karolina do blińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 18:49
          A ty co? Obcasy też nosisz? A może jesteś gejem? Aha i nie krytykuj innych
          jeżeli mają rację... wystarczy, że zajrzysz to byle jakiego pisma z modą
          wszędzie napisane jest, iż biodrówki poszerzają pupę i optycznie skracają
          sylwetkę, spodnie te stworzone są dla smukłych i wysokich dziewcząt, a nie dla
          grubaśnych pasztetów, które swój szkaradny wygląd nadrabiają ubiorem.
          • blinski Re: do blińskiego 22.07.04, 19:46
            hm? skąd ta agresja? nie pisałem przecież o pasztetach, tylko o krągłych udach
            i pośladkach. chyba że ty pasztetem nazywasz kogoś chociażby 'tłustszego' od
            tyczki.. a jeśli tak, to wiesz dzięki komu? głównie dzięki projektantom gejom
            (do których nic nie mam, ale to nie o to chodzi), którzy nie mając 'daru'
            odczuwania w kobietach kobiecości wylansowali to, co podoba się im - czyli
            chudość (bo to już nie szczupłość).
            ja nie muszę kierować się magazynami z modą - sam najlepiej wiem, w czym
            kobieta wygląda atrakcyjnie bo to CZUJĘ; tak jak ty zapewne lepiej od facetów
            czy lesbijek czujesz jacy i w czym podobają ci się faceci.
            • Gość: Karolina Re: do blińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 20:00
              "sam najlepiej wiem, w czym kobieta wygląda atrakcyjnie" buahaha co Ty jakiś
              znawca jesteś? Wyznaczasz trendy w modzie? hahah daruj sobie, bo naprawdę
              zachowujesz się co najmniej jak gej...czy ty nie masz co robić tylko cały czas
              musisz zabierać głos w każdej dyskusji zajmij się czymś pożyteczniejszym bo
              zapewne już Cię od kompa oczy bolą...
              • blinski Re: do blińskiego 22.07.04, 20:44
                hm.. znawca? nie, napisałem na kim wg. mnie wyglądają dobrze biodrówki. nie mam
                prawa skomentować i ocenić? w końcu po coś się zakłada wątek, nie?
                poza tym co ty z tym 'gejem'? to jest wg. ciebie najgorsza obelga?
                dałbym ci linka w którym wyjaśniam, dlaczego mnie tu tak pełno 9jesteś chyba
                1426. osobą która ma do mnie o to wąty), ale mi się nie chce.
                • Gość: Karolina Re: do blińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:02
                  Nie bliński gej to nie jest obelga...Gejem się jest, albo nie, a to że nim
                  jesteś (zresztą w ogóle nie zaprzeczasz) wnioskuje z Twego zachowania...
                  • blinski Re: do blińskiego 22.07.04, 21:17
                    heh.. nie wiem, od kiedy tu bywasz i widzę że czytałaś moje komentarze z co
                    najwyżej dwóch ostatnich dni. wiele razy była gadka o takich sprawach, w której
                    opisywałem jak wyglądam etc. ja nie jestem nawet extra trendi these days
                    metroseksualistą. po prostu lubię towarzystwo kobiet, rozmowę z nimi. nie
                    cierpię pieprzonych męskich szowinistów, najczęściej gadających tylko o jednym;
                    nie mających poczucia estetyki, pojęcia właśnie np. o mniejszościach
                    seksualnych etc. - męczy mnie to; a na dodatek moda jest jedną z patu rzeczy,
                    które mnie interesują (tzn. moda 'praktyczna' - bo projektanci, fashion tv
                    etc.)
                    czy naprawdę tylko geje mają te wszystkie cechy/upodobania dzisiaj?
                    choć na pewno mało który facet obojętnie od orientacji, bo jak sama widzisz
                    jestem tu jedynym stałym gościem.
                    • blinski Re: do blińskiego 22.07.04, 21:18
                      w nawiasie miało być: (bo projektanci, fashion tv itp. w ogóle mnie nie
                      pociągają)
      • Gość: Sineira Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:31
        To kwestia indywidualna, czasami "pełniejsza" dziewczyna z jędrnym ciałem
        wygląda w biodrówkach lepiej niż chudzinka z obwisłym brzuchem. Generalnie
        najlepszym wyznacznikiem dla niewiasty, która nie jest pewna, czy powinna nosic
        biodrówki, jest oponka, która u niektórych (niezależnie od tuszy) tworzy się
        nad krawędzią spodni.
        Ale, ale... Jest jeszcze przeciwny biegun... Widziałam ostatnio pannę tak
        odchudzoną, że biodrówki opierały jej się na wystających kościach miednicy, a
        pomiędzy materiałem a brzuchem (czy raczej zapadliskiem po brzuchu) pozostawała
        przestrzeń ok. 2 cm. To też nie wyglądało zbyt pięknie!!!
      • Gość: s. Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego IP: *.light.csk.pl 16.07.04, 15:08
        ja mam 160cm, i jak na swoj wzrost długie nogi, normalne spodnie sięgają mi
        prawie do pępka co nie jes zbyt wygodne, a biodrówki pasują, akurat
        • Gość: ajza Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 17:59
          no dobra niech te niskie i tęgie dziewczyny noszą biodrówki, ale na boga, niech
          nie zakładają do nich bluzek które są tak krótkie że widać te "oponki"(jak ktos
          ładnie powiedział)dla mnie to obrzydliwe kiedy taka panna idzie sobie ulicą i
          wygląda jak witryna sklepu mięsnego-ze schabami na wierzchu. to już nie zalezy
          od tego kto sie w czym dobrze czuje, trzeba zachowac jakąś kulturę ubioru.
          • Gość: Sineira Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 18:26
            Nie to, żebym miała jakieś kompleksy... Ale zejdźcie z "niskich" dziewczyn,
            dobrze? Kto powiedział, że wysokie = zgrabne??? Małe jest piękne, a wysokie też
            potrafią być tęgie! Takie wielkie, samobieżne machiny oblężnicze z pupą
            wielkości koła od ciężarówki.
            To, czy się dobrze wygląda w biodrówkach, nie ma nic wspólnego ze wzrostem.
      • Gość: Kasia Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 21:03
        Kazdy ma prawo ubierac sie jak mu sie podoba, mysle ze nie macie prawa oceniac
        kto dobrze wyglada ,kto zle...czy jest ktos gruby, czy chudy , wysoki czy
        niski.
        • tralalumpek Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 16.07.04, 21:13
          Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Kazdy ma prawo ubierac sie jak mu sie podoba, mysle ze nie macie prawa
          oceniac
          > kto dobrze wyglada ,kto zle...czy jest ktos gruby, czy chudy , wysoki czy
          > niski.

masz racje, kazdy ma prawo ubierac sie jak mu sie podoba i wygladac jak chce
          jak demokracja to demokracja, kazdemu wolno i mnie wolno zatem (korzystajac z
          tego samego przywileju) nie narazac oczu na paskudztwa!
          • nadja Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 22.07.04, 17:33
            To moze powinnas wyjechac do jakiegos biednego kraju,
            tam bedziesz miala samych "szczuplych"???

Ciekawi mnie, ze w USA kazdy moze isc ubrany tak jak ma ochote
            i nikogo to nie interesuje.
            W Polsce kazdy MUSI przygladac sie wszystkiemu i wszystkim i -rzecz
            jasna -oceniac...

n
      • predator12 Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego 17.07.04, 07:11
        Chciałabym przeprosić wszystkie niskie dziewczyny, które mogły się poczuć
        urażone moim osądem. Oczywiście każdy może chodzić tak ubrany jak chce i na
        pewno jest też to sprawa indywidualna jak i w czym wygląda niezależnie od
        wzrostu i grubości. Napisałam to w uogólnieniu i oczywiście jest to moje
        skromne zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać.
        Jeszcze raz przepraszam każdego kto mógł czuć się dotknięty.
      • Gość: nieeeeeee Re: Spodnie biodrówki nie dla każdego IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.04, 16:17
        wszystko fajnie tylko sprobuj dostac fajne "nie biodrowkowate" dzwony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka