Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

..a mnie mówiono, że

09.02.13, 08:53
    ..takich kołnierzyków nie powinno się nosić przy obfitym biuście. O reszcie nie wspomnę
    Pani w Simple długo szukała dla mnie sukienki do pracy (dresscode) i niestety najmodniejsze kołnierzyki tego sezony z dużego biustu robią airbag-i

www.fakt.pl/Katarzyna-Niezgoda-jako-pensjonarka-Ukochana-Tomasza-Kammela-w-odwaznej-stylizacji,artykuly,199368,1.html
    Obserwuj wątek
      • 5th_element Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 13:31
        nie przed obiadem, no proszę> To co ta pani zakłada i jej cała obecność w świecie mody i biznesu to jest "kuzorium"
      • aqua48 Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 14:00
        nie każdy musi mieć gust, wyczucie stylu i poczucie co może włożyć bezkarnie, a w czym będzie wyglądać śmiesznie, niezależnie od wieku czy wagi...
        • xtrinn Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 14:15
          Nie rozumiem, co Was tak bulwersuje. Pani Niezgoda wygląda na tych zdjęciach całkiem ładnie. Podkreślone zgrabne nogi (mówię o zdjęciach w czółenkach, nie w kozakach), góra też optycznie wysmuklona. Kołnierzyk wcale nie powiększa jej piersi jakoś dramatycznie, bez przesady. Nie widać żadnych fałdek, rozmiar dopasowany do sylwetki. O wiele gorsze stylizacje widuje się u polskich gwiazd i celebrytek. Komentarz "nie przed obiadem" pominę milczeniem, świadczy tylko o kulturze oceniającej.
          • nuta15 Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 14:50
            Niezgoda ma bardzo krótką i grubą szyję, w sukience z kołnierzykiem nie ma jej wcale. Okrągła główka wyrastająca prosto z okrągłych i szerokich ramion,wielki biust i króciutka sukienka sprawiają,że cała sylwetka wygląda bardzo nieproporcjonalnie.
            • kammkara Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 15:06
              przymierzałam kilka sukienek z tego typu kołnierzykami - lata 60.
              Nie mam figury Pani Katarzyny ale w żadnej nie czułam się dobrze. Mam spory biust wąską talię a właściwie brak talii- wzorcowy kielich. Takie kołnierzyki pasują do smukłej szyi i raczej drobnej twarzy i nie z takim pokaźnym przodem.
              Na moje nieszczęście w sklepach obfitują właśnie takie kołnierzyki, szukam dalej.
              A propos stylizacji Pani Niezgody nie podoba mi się

www.google.pl/search?q=niezgoda+katarzyna&hl=pl&client=firefox-a&hs=jir&tbo=u&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=-FYWUfPxK8KdtAa95YG4CQ&sqi=2&ved=0CDwQsAQ&biw=1138&bih=563#imgrc=wZ52Cyq_MjuuEM%3A%3B6deQKvVUoQIsqM%3Bhttp%253A%252F%252F2.s.dziennik.pl%252Fpliki%252F4118000%252F4118601-katarzyna-niezgoda.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Frozrywka.dziennik.pl%252Fplotki%252Fgaleria-full%252F407528%252C5%252Cmagda-gessler-i-katarzyna-niezgoda-nowa-przyjazn-w-show-biznesie-galeria-zdjec.html%3B440%3B660
              dla porównania

link

• kammkara Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 15:07
                i dla porównania bo mi uciekło

www.google.pl/search?q=niezgoda+katarzyna&hl=pl&client=firefox-a&hs=jir&tbo=u&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=-FYWUfPxK8KdtAa95YG4CQ&sqi=2&ved=0CDwQsAQ&biw=1138&bih=563#imgrc=RPVKGnBzAO1_cM%3A%3BsBZNPYRc2teioM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.fakt.pl%252Fm%252FRepozytorium.Obiekt.aspx%252F-650%252F-550%252Ffaktonline%252F634763877731717588.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.fakt.pl%252FKatarzyna-Niezgoda-zgodnie-z-prawem-zwolniona-z-pracy-Partnerka-Tomasza-Kammela-Katarzyna-Niezgoda-kontra-bank-Pekao-Zapadl-wyrok-w-aferze-Kammelgate-%252Cartykuly%252C188363%252C1.html%3B650%3B432
      • stuletnia_stokrotka Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 15:03
        na szczęście pani Niezgoda ma głęboko w rzyci co o niej i jej guście sądzą ekspertki z forum moda :P
      • cherry-cherry Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 15:07
        Kammkara, wypominasz innym modowe bledy, a polszczyzna odlogiem lezy...
        Mowi sie "a MI mowiono", a nie "MNIE mowiono".
        Zaimek ja w celowniku przybiera forme MI a nie MNIE.
        Podobnie jak nie mowi sie "dano mnie jablko", tylko "dano MI jablko".
        • kammkara Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 15:11
          mój post to nie jest forma wypominania błędów modowych, tylko zwrócenie uwagi na modne bardzo w tym sezonie kołnierzyki. Oczywiście znajdzie się zawsze wybitny polonista, który prześledzi moja korespondencję i znajdzie w niej beletrystykę godną kloszarda. Za uwagę dziękuję, mieszkam na śląsku i tutaj czasem takie naleciałości zostają, aczkolwiek będę to miała na uwadze.
        • lady-z-gaga Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 15:37
          > Zaimek ja w celowniku przybiera forme MI a nie MNIE.

Zaimek JA przybiera w celowniku formę Mi lub MNiE, zależnie od ulokowania w zdaniu.
          Za PWNem cytuję
          celownikowe mi występuje tylko w pozycjach nieakcentowanych, w akcentowanych powinno pojawiać się mnie.
          Proponuję dokształcić się dokładniej, a potem ocenić, czyja polszczyzna leży odłogiem:)
          • cherry-cherry Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 20:34
            lady-z-gaga napisała:

> Za PWNem cytuję
            > celownikowe mi występuje tylko w pozycjach nieakcentowanych, w akcentowanyc
            > h powinno pojawiać się mnie.

Jezeli faktycznie tako rzecze PWN, to sorry - zwracam honor autorce watku. Przyznaje, ze nie wiedzialam. Dzieki za info.
            • kammkara Re: ..a mnie mówiono, że 09.02.13, 21:04
              nie na temat, ale znalazłam coś takiego:

"Na przykład mamy dwa zdania:
              Mnie/mi się to podoba.
              Podoba mnie/mi się to.

Warto podstawić formę drugiej osoby. Łatwe, prawda? Nikt nie powie przecież:
              Ci się to podoba
              Lub
              Podoba tobie się to.

Naturalne jest, że powiemy
              Tobie się to podoba
              oraz
              Podoba ci się to.

I analogicznie:
              Mnie się to podoba.
              Podoba mi się to"

za chwilę będzie wrzask, że cudzysłów po angielski wstawiłam :-)
              cherry-cherry nie gniewam się, a wracając do tematu kołnierzyków no nie pasują i tyle :-) :-)

• black_magic_women Czy tylko ja nie rozumiem? 09.02.13, 22:02
                Autorka wątku napisała,że ma "wąską talię a właściwie brak talii" wybaczcie nie rozumiem tego mam,ale nie mam :/
                • kammkara Re: Czy tylko ja nie rozumiem? 09.02.13, 22:10
                  nie mam :-) mam figurę kielicha, którą głównie charakteryzuje duża góra i reszta forma "pod faceta" mam 73 cm w pasie i 85 cm w biodrach, to nie jest wybitnie podkreślona talia.
                  • black_magic_women Re: Czy tylko ja nie rozumiem? 09.02.13, 22:20
                    To dlaczego piszesz,ze masz?Pytam bez złośliwośi,po prostu nie rozumiem;)
                    • kammkara Re: Czy tylko ja nie rozumiem? 09.02.13, 22:24
                      fakt, mój błąd :-)
                      To co z tym moim brakiem talii i kołnierzykami?
                      • maitresse.d.un.francais ale to jest SZEROka talia! 10.02.13, 17:12
                        wąska to właśnie taka dużo węższa od bioder

albo "słabo zarysowana"

a z kołnierzykiem jak najbardziej racja
                        • ach_dama_byc_z_kanady Re: ale to jest SZEROka talia! 11.02.13, 02:22
                          Pani Kasia na zdjeciu nr 2 wyglada bardzo wdziecznie w tym kolnierzyku.

Mnie sie wydaje ze to kwestia ujec gdzie jak wyglada.

Minnie
      • torio.claven Re: ..a mnie mówiono, że 11.02.13, 08:24
        Pani Kasia cokolwiek na siebie zalozy nie ukryje faktu, ze ma znaczaca nadwage, przez co juz dla niektorych ludzi nie ma szans na wygladanie dobrze, cokolwiek na siebie zalozy - i to okrutnie wykorzystuja plotkarskie potrale.
        Czy ma kolnierzyk, czy nie ma, czy zalozy sukienke 5 cm przed kolano czy 5 cm za kolano w jej przypadku nie ma wiekszego znaczenia. Ale jesli kwestia kolnierzyk pod szyje contra dekolt dotyczylaby kogos o posturze p. Figury sprawa jest bardziej dyskusyjna.
        • tralalumpek Re: ..a mnie mówiono, że 11.02.13, 11:56
          no nie dokladnie tak jest z p.Kasia :) (typowo polski zwrot)
          na zdjeciach tu pokazywanych bardziej po oczach bije 'krotkosc' sukni, fatalnie przerysowujaca figure niz ten kolniezyk

co du nadwagi, tu dwa przyklady: 1 fatalny i 2 bardzo ladnie sie prezentujaca 'nadwaga'

1
          www.plotek.pl/plotek/56,79592,13380644,Adele,,3.html
          2.
          www.plotek.pl/plotek/56,79592,13380644,Anita_Baker,,37.html

i trzeci przyklad: fatalnie prezentujacego sie biustu w sukni
          www.plotek.pl/plotek/56,79592,13380644,Katy_Perry,,10.html
          • kammkara Re: ..a mnie mówiono, że 11.02.13, 14:00
            no dobra, zrobiłam wczoraj końcowe podejście do sukienki ( innych coraz mniej) z kołnierzykiem lata 60.
            Góra wyglądała jakby miała zamiar eksplodować natomiast w okolicach talii miałam luz.
            Zamek na plecach stękał po dojściu do masywu górskiego.
            Wygląd na moje oko fatalny, Pani w Simple ( tym razem katowickim :-) ) pokiwała głową i stwierdziła, że niet
      • mocno.zdziwiona Re: ..a mnie mówiono, że 13.02.13, 17:24
        Nie wiem kim jest ta pani, ale wygląda jak nauczycielka z wiejskiej podstawówki. Serio, mama kumpelki uczyła w baaardzo wiejskiej podstawówce i jak przychodziły do niej koleżanki to w tym stylu się ubierały. Kobieta jest ogólnie gruba więc jak modelka w niczym nie będzie wyglądać, ale ten kołnierzyk jest fatalny :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka