Dodaj do ulubionych

Superfundusz Compensa

13.04.09, 20:45
Witam Wassmile
Nie wiem czy to dobry temat na tym forum... ale inwestowanie tez chyba ma
wplyw na nasza przyszlosc, nasze oszczednosci, etc.

I dlategp mam pytanie odnosnie tego funduszu? Czy ktos z Was moze sie
podzielic informacjami na jego temat? Po rozmowie z doradca, pani
zaproponowala mi wlasnie ten fundusz. Nie ukrywam, ze sporo czytalam - opinie
sa sprzeczne - ale to chyba jak odnosnie kazdej tego typu inwestycji.
Najbardziej interesuje mnie rozklad oplat po pierwszej 'dwulatce' bo nie
jestem pewna czy dobrze interpretuje OWU? Ale wszelkie opinie beda wskazane smile

Z gory dziekuje za wszelkie informacjesmile

I przepraszam jesli to nie jest za bardzo na temat smile
Obserwuj wątek
    • wegorkie2 Re: Superfundusz Compensa 22.04.09, 10:33
      Ogólnie - odradzam. Ze względu na zbyt wysokie koszty - szczególnie obciążenie
      kwot z pierwszych dwu lat. Ostatnio zwrócił się do mnie ktoś o poradę w tej
      sprawie stąd trochę się dowiedziałem o tym produkcie.
      • grzegorczykp Re: Superfundusz Compensa 22.04.09, 12:15
        a co w takim razie w zamian?
        samodzielne inwestycje ? PSO w mbanku czy inteligo? bo o tym tez myslalam smile
        • wegorkie2 Re: Superfundusz Compensa 23.04.09, 08:50
          Z pewnością samodzielny PSO w mBanku da Ci lepsze rezultaty niż Compensa. W
          Inteligo nie bo tam jest tylko jedno TFI i opłaty.
          • grzegorczykp Re: Superfundusz Compensa 07.05.09, 16:55
            mam jeszcze jedno pytanie - jesli moge oczywiscie smile
            mozesz mi podac informacje jak sie ma przedstawiany zysk przez doradcow do
            kosztow? i ile tak naprawde jest sie w stanie na tym zarobic?smile

Dziekuje z gory smile
            • wegorkie2 Re: Superfundusz Compensa 08.05.09, 22:51
              Poczytaj sobie tutaj:

www.eportfel.com/?q=node/243
              Przedstawione tam są koszty dla różnych przykładów.
            • dzoharek Re: Superfundusz Compensa 11.11.09, 15:27
              Witam,
              Przede wszystkim produkt Compensy- superfundusz nie jest inwestycją
              którkoterminową więc jak chce Pani odkładac na dziecko to jest bardzo doby
              fundisz! Owszem przez pierwsze lata chcąc zrezygnować trzeba sie liczyć z tym ze
              sie nic nie dostanie ale po dłuższym okresie czasu pieniądze bardzo dobrze na
              siebie zarabiają i na prawde warto. Co do opłat- są one niewielkie hehe bo
              8zł/m-c za prowadzenie takiego funduszu i 0,75% w pierwszych 2 latach, a po 2
              latach są to koszty 8zł mies za prowadzenie +0,125%, chyba nie jestem pewna ale
              jak ten fundusz potrafi zarobić co najmniej 14% to te opłaty są smieszne. co 3
              lata można sobie zawiesić wpłaty a te pieniądze które mamy na koncie dalej nam
              rosna, dalej są inwestowane. jest możliwośc wpłacania nawet 75zł miesiecznie jak
              będą cieższe czasy. Superfundusz wg mnie jest bardzo opłacalny jeśli w gre
              wchodzi dłuższy okres czasu, bo jesli chcemy wypłacić pieniądze po roku to nie,
              ale tak czy inaczej- wybierając lokate liczmy sie z 3,6% inflacją+ koszty
              utrzymania czyli tak na prawde te pieniadze prawie nic nie rosną ale zawsze
              lepsze to niż trzymanie kasy na ROR( rachunek oszczednościowo rozliczeniowy)
              Jakby były jakieś pytania to można pisać

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka