Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dziecko i bierzmowanie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 15:51
    Mam problem, moja corka juz za kilka miesiecy idzie do bierzmowania i nie
    wiem jak ja ubrac?? Chce zeby wygladala klasycznie jak i zarazem
    modnie,odswietnie no i molodziezowo.Moda u nasw kosciele jest dowolna ale
    uwazam ze dziecko powinno wygladac takslicznie jak na 1 komunii switej, jakie
    kolory dobrac i buty...Blagam stylistki pomozcie napiszcie firmy, sklepy
    kolory i kroje jakich uzywac...Prosze o pomoc
    Obserwuj wątek
      • fritzek Re: dziecko i bierzmowanie 09.08.04, 16:03
        Gość portalu: mysia15 napisał(a):

Moda u nasw kosciele jest dowolna ale
        > uwazam ze dziecko powinno wygladac takslicznie jak na 1 komunii switej, jakie
        > kolory dobrac i buty...

no to kup jej suknię ślubną.bo to chyba o taką 'śliczność' ci chodzi?na figurę
        szesnastki napewno dostaniesz coś w salonie ślubnym ;)))
        ROTFL

btw/sporo tych prowokacji typu 'co włożyć za rok na :bal,studniówkę,teraz
        bierzmowanie'.
        co jeszcze wymyślisz?
        • Gość: mysia15 Re: dziecko i bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 16:14
          wiesz wypraszam sobie moze nie masz dzieci i nie wiesz jakie to wazne przeciez
          nei puszce jej w zwyklej spodniczce i bialej bluzce, bo nikt juz tak nie chodzi
          ubrany a tym bardziej jesli ktos ma pieniadze i moze dziecku zapewnic ladny
          ubiur, a tak poza tym to szukam rady a nie wyzywania
          • Gość: Sara Re: dziecko i bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 23:31
            > a tak poza tym to szukam rady a nie wyzywania
            Buahahaha, a Ty przypadkiem nie masz 15 lat? Być może się mylę, ale ten nick
            mysia15 mówi sam za siebie, a w ogóle ten sposób wysławiania się...
          • Gość: eeeeeee Re: dziecko i bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 22:01
            Wybacz, ale pusta jestes. Ja na swoim bierzmowaniu bylam w czarnej spodnicy i
            bordowej bluzce z duużym dekoltem i było ok. Teraz bym tak nie poszła
            (zestawienie kolorów...). Nie uważasz, że córcia może ubrać cokolwiek co jej
            się podoba i jest zarazem w choćby najmniejszym stopniu eleganckie (chociaż
            moim zdaniem, biorąc pod uwagę fakt, że o kk chodzi to nie musi :))?
      • Gość: papryczka Re: dziecko i bierzmowanie IP: 212.160.106.* 09.08.04, 16:06
        taak... zrób z niej nabita koronkami bezę. Na pewno będzie tak wygladać, że ją
        zapamiętają - i żyć nie dadzą...
        • Gość: mysia15 Re: dziecko i bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 16:16
          Tak to napewno jej nie ubiore a tak poza tym to prosze o rade , nie ubire jej w
          byle co bo na to nie zasluguje...
          • fritzek Re: dziecko i bierzmowanie 09.08.04, 16:23

> Tak to napewno jej nie ubiore a tak poza tym to prosze o rade , nie ubire jej
            w
            >
            > byle co bo na to nie zasluguje...

to TY UBIERASZ kilkunastoletnią dziewczynę?!i ona sie na to godzi?przedziwne
            zjawisko...poza tym co to za święto pt. bierzmowanie?
          • solaris87 Re: dziecko i bierzmowanie 09.08.04, 16:55
            wiesz byłam w tym roku na bierzmowaniu młodszego kumpla... z chłopakiem
            mieliśmy cały czas brechty z dziewczynek odstawionych w różowe spódniczki,
            gorseciki, białe żakieciki i spodenki,nio i jeszcze różowe, zielone szpilki z
            czubem, oczywiście wszystko bardzo obcisłe i zminimalizowane - nie wspomnę o
            tym, że ksiądz i reszta ludzi była zbulwersowana. biała bluzka i czarna
            spódniczka są dobrym pomysłem - wystarczy trochę inwencji i pomysłow... a tak w
            ogole bierzmowanie jest swiadectwem dojzrałości, a nie głupoty i mody...

a tak w ogóle, żeby cię nie zmartwić, ksiądz proboaszcz zazwyczaj podaje typowy
            strój, prosi, żeby buty były na niższym obcasie, a spódniczka za kolano.. ;]

pozdr.
            • Gość: mysia15 Re: dziecko i bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 15:39
              Dzieki ci Solaris87 za rade no niektorzy to maja na prawde niezle kreacje ale
              nie na ta okazje , wiec chyba za rada twoja zostane przy bialej bluzce i
              czarnej spodniczce i butacg na malej szpileczce...Jeszcze raz wielkie dzieki
              Pozdro dla Ciebie....
      • Gość: Aga Re: dziecko i bierzmowanie IP: 81.15.254.* 09.08.04, 23:49
        Co znowu? Ja na bierzmowanie poszlam w czarnej, dlugiej spódnicy i bialej
        bluzce. Większośc koleżanek z klasy - podobnie. Chopcy najczęsciej w
        garniturach albo ladniejszych koszulach. To przezycie religijne, a nie rewia
        mody, na litośc Boską!
      • Gość: aga Re: dziecko i bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 08:27
        A to mnie zaskoczył ten Twój post, po pierwsze moje bierzmowanie było ze 3 lata
        temu i nie pamiętam w co byłam ubrana, a juz na pewno nie myślałam żeby kupowac
        coś na tą okazję (założyłam pewnie czarną spódnicę i białą bluzką), po drugie
        co to za wydarzenie bierzmowanie??? u mnie było jakiegoś dnia w tygodniu
        wieczorem i nikt na ubiór nie zwracał uwagi, a po trzecie to jak miałam 16 lat
        to na pewno mnie mama nie ubierała, kupowałam co chciałama ona najwyżej mi
        doradzała i tak zostało do dzisiaj.
        • miska_malcova Re: dziecko i bierzmowanie 22.08.04, 20:02
          Może nie przesadzajmy. Bierzmowanie to nie komunia. Nie przypominam sobie, abym
          sie zastanawiała co ubrać na bierzmowanie.
        • achna_lublin Re: dziecko i bierzmowanie 22.08.04, 20:18
          Czyli bierzmowanie odbywa sie gdy ktos ma 16 lat? Jak ktoś jest w 3 klasie
          gimnazjum?
          • Gość: Aga Re: dziecko i bierzmowanie IP: 81.15.254.* 23.08.04, 09:05
            W III gimnazjalnej to ma się chyba 15 lat?
            A termin bierzmowania zależy od danej diecezji. Ja mialam w VIII klasie, moja
            koleżanka z innego miasta - dwa lata później.
            • truskawkowe-studio Re: dziecko i bierzmowanie 23.08.04, 10:03
              hahha mysia15 cierpi chyba na schizofrenie nie? ej czemu po prostu nie spytasz
              jak powinnas sie ubrac na bierzmowanie? ludzie, naprawde...
            • Gość: do Agi Re: dziecko i bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 21:54
              do Agi: idiotko, nie wiesz że w 3 klasie gimnazjum ludzie zazwyczaj mają 16
              lat? chyba że ty byłaś nadzwyczajnym geniuszem i miałaś 15 lat w 3 klasie
              gimnazjum buhahahaaha
              • Gość: Aga Re: dziecko i bierzmowanie IP: 81.15.254.* 23.08.04, 22:07
                Wiesz, zlotko, ja nie bylam w gimanzjum. Nie przychodzi ci do glówki, że bywają
                ludzie odrobinkę starsi od ciebie? III gimnzjum to dawna I liceum, gdy ją
                zaczynalam, mialam 15 lat. A geniuszem jestem nadal.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka