Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wystający brzuch

IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 15:15
    czy jak ktos ma fałdke na brzuchu to musi chodzic w ogrodniczkach? czy
    ogrodniczki sa jeszcze modne?
    Obserwuj wątek
      • magic00 Re: Wystający brzuch 20.08.04, 09:07
        Ubierz ogrodniczki a od razu wzbudzisz podejrzenie, ze jesteś w ciązy.
        Widziałam wiele wystających brzuchów, wcale nie w ogrodniczkach i jakoś mnie to
        nie razi. W biodrówkach jest przewiewniej
        • Gość: :) Re: Wystający brzuch IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 28.11.04, 12:01
          Całkowicie cię popieam. W ogrodniczkach chodzą głównie babeczki w ciąży.
          Biodrówki dla każdej figury!!!!
          • Gość: anka Re: Wystający brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:05
            > Biodrówki dla każdej figury!!!!

O w mordę...
          • kamisia22 Re: Wystający brzuch 11.04.05, 00:56
            no nie wiem czy dla kazdej..mam znajoma ktora nie dosc ze nie ma wciecia w talii
            to jeszcze brzuch jej wystaje jakby byla w 4 miesiacu ciazy..no ale eksponuje go
            chodzac w biodrowkach...wyglada to straszliwie bo owa "faldka"poprostu wylewa
            sie na zewnatrz spodni... nie wyglada to dobrze :)
      • Gość: malena Re: Wystający brzuch IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.04, 12:15
        uważam że w biodrówkach o wiele ładniej wygląda trochę wystających brzuszek niż
        płaski. pozdrawiam
        • Gość: Kaja Re: Wystający brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 12:39
          Tragedia, własnie zwrócilismy uwagę (z moim chłopakiem), że dziewczyny teraz są
          dużo grubsze niż powiedzmy 10 lat temu i do tego totalny brak poczucia
          estetyki, chodzą z wielkimi tyłkami i wystającymi brzuchami w ciuchach
          przynajmniej o jeden numer za małych! Fuj, spójrzcie w lustro dziewczyny i
          przestańcie wystawiać na światło dzienne swoje tłuste brzuchy, to jest
          obrzydliwe!!!!
          • Gość: tolka Re: do kaja IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.08.04, 21:29
            Kaja napisał(a):

> Tragedia, własnie zwrócilismy uwagę (z moim chłopakiem), że dziewczyny teraz

>
            > dużo grubsze niż powiedzmy 10 lat temu i do tego totalny brak poczucia
            > estetyki, chodzą z wielkimi tyłkami i wystającymi brzuchami w ciuchach
            > przynajmniej o jeden numer za małych! Fuj, spójrzcie w lustro dziewczyny i
            > przestańcie wystawiać na światło dzienne swoje tłuste brzuchy, to jest
            > obrzydliwe!!!!

Jeszcze jedna anorektyczka. Może twój chłopczyk po prostu ma już dość,a to że
            zauwazył "brzuszki" na ulicy i fakt że sie za nimi oglada-powinien dać ci
            dziewcze drogie dużo do myslenia.

Z reszta poczekaj jak dziecie urodzisz. hehe
            • adsa_21 Re: do kaja 29.11.04, 10:48
              zalosne!
            • Gość: szczupła Re: do kaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:01
              > Jeszcze jedna anorektyczka. Może twój chłopczyk po prostu ma już dość,a to że
              > zauwazył "brzuszki" na ulicy i fakt że sie za nimi oglada-powinien dać ci
              > dziewcze drogie dużo do myslenia.

Śmieszna jesteś. Zazdrościsz szczupłym? Oglądanie się za brzuszkami????
              Niedługo dowiem się, że faeci oglądają się za cellulitisem :))))).
              Jak wy wszystkie chcecie się pocieszać wmawiając sobie, że wasze wystające
              brzuchy, grube d.... i masywne nóżyska są atrakcyjne.
              • wycie_koyota Re: do kaja 31.03.05, 21:26
                Spokojnie, faceci ogladaja sie za wszystkim co sie rusza
          • blinski Re: Wystający brzuch 28.11.04, 13:12
            identyczny tekst ktos wstawial ze 2 m-ce temu.
          • Gość: lulka77 do kaja IP: *.localnetwork.pl / 217.153.174.* 29.11.04, 14:42
            ja mam cudowny brzuszeczek, bo wystający odrobinę- po ciązy rzecz jasna.
            mam nadzieję, że jak już przejdziesz fazę młodzieńczego buntu to oponka ci sie
            zrobi rzecz jasna nie od ciązy, tylko totalnej nietolerancji.
        • Gość: Be Be Re: Wystający brzuch IP: *.skarpam.net / *.crowley.pl 10.01.05, 22:36
          Dzieki, wlasnie taki mam
          • kamisia22 Re: Wystający brzuch 11.04.05, 21:46
            tu nie chodzi o tolerancje tylko "lekki" brak samokrytyki. bo prawda jest taka
            ze im mniej dziewczyna ma do pokazania tym bardziej to pokazuje bo uwaza ze ma
            co pokazac. i nie jest to moje wyimaginowane pojecie.wystarczy sie rozejrzec. z
            drugiej strony znam wielu facetow ktorzy smieja sie pod nosem widzac dziewczyny
            w o rozmiar za malych ciuchach byle tylko pokazac cos "zgrabnego"..fakt Kaja
            lekko przesadzila ale 3/4 jej postu bylo tylko i wylacznie prawda z ulicy pozdr :)
        • Gość: lukrecja Re: Wystający brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:58
          Gość portalu: malena napisał(a):

> uważam że w biodrówkach o wiele ładniej wygląda trochę wystających brzuszek
          niż płaski. pozdrawiam

Wystający brzuch jest ohydny i NIGDY i W NICZYM nie wygląda lepiej niż płaski.
          To tak samo jakby napisać, że obwisły biust wygląda lepiej niż jędrny.
      • Gość: Majka Re: Wystający brzuch IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 20.08.04, 12:47
        Moja kolezanka ma bardzo wystajacy brzuch.Wczoraj jechalysmy razem autobusem i
        jakis facet ustąpil jej miejsca bo myślal, że jest w ciąży.Bardzo klopotliwa
        sytuacja, szczególnie dla niej.Myślę, że trzeba ubierać sie w to w czym się
        dobrze czujemy, ale zachowując przy tym dobry smak i wyczucie co nam pasuje a
        co nie.
        • Gość: Adani Re: Wystający brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 20:23
          Dziwczyny - estetyka estetyka (jest wazna) a zdrwowie swoja droga. Nie myslcie ze tu jakos chce was nawracac i udawac zatroskana mamusie, ale takie wystajace brzuchy i plecy prowadza w prostej lini do zapalen jajanikow, przeziebien pecherza i nerek itp. Ja sie tak wlasnie nabawilam niezlego chorobska i teraz mam zakaz odslaniania tych czesci ciala praktycznie do konca zycia. I dodam, ze wcale nie szalalam z pepkiem na wierzchu - po prostu ubieralam sie tak, ze mi tam troche wiatr wiewal i nic poza tym.
          Jak jest cieplo - owszem, ale z umiarem. Wiekszosc narzadow wewnetrznych znajduje sie wlasnie w brzuchu - dbajcie o te czesc ciala najbardziej!!
      • Gość: nininie matrw się Re: Wystający brzuch IP: *.crowley.pl 21.08.04, 12:42
        to zależy, czy się'wylewa' jak u niektórych panów, czy po prostu lekko
        wystaje...
        niech sobie wystaje, brzuch kobiecy jest w ogóle naturalnie nieco wypukły; u
        każdego trochę inny, ale to przecież o to chodzi, to ludzka cecha - a poza tym,
        nie zaszkodzi zrobić 2xdziennie parę ćwiczeń np nożyce i po tygodniu można
        olać ten artykuł :)
        • Gość: ania z kielc Re: Wystający brzuch IP: 195.116.211.* 31.03.05, 22:18
          zgadzam sie, Ja polecam też chodzenie na "wdechu" to zawsze parę cm mniej i
          ćwiczy mięśnie brzucha!
      • adsa_21 Re: Wystający brzuch 29.11.04, 10:48
        W ogrodniczkach Twoj brzuch bedzie jeszcze bardziej widoczny.
        • Gość: formerA27 Re: Wystający brzuch IP: *.ilabs.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 14:53
          W ogrodniczkach chodzilam jak bylam w ciazy - az mi kolezanka powiedziala, ze
          mnie pogrubiaja i ze mam tyle lepszych szmat ciazowych. Wiec przestalam w nich
          chodzic.
          Z odslonietym brzuchem tez nie chodze, bo nie lubie.
          • Gość: natalka Re: Wystający brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:20
            wystajacy brzuch przeszkadza, u mnie w szkole nie wolno tak chodzic
      • kasiahej Re: Wystający brzuch 06.04.05, 11:21
        Ogrodniczki sa wybitnie ciążowe- zdecydowanie odradzam!!
        Do wystajacego brzucha mogą być biodrówki, tylko trochę luźniejsze, żeby sie
        nie wrzynały w ciało. Wczoraj widziałam dziewczynę w obcisłych biodrówkach
        które niemiłosiernie wrzynały sie w sadło, nawet miała odpiety guzik, bo jej
        sie wszystko wylewało.
        Alternatywą mogą być troszkę luźniejsze jeansy, a najlepiej spodnie z zamkiem
        po boku, bo nie eksponują brzucha i go splaszczają.
        • mech-k Re: Wystający brzuch 12.04.05, 12:49
          jasne, szczególnie te z zaszewkami z przodu :D:D:D wyjątkowo spłaszczą wszystko!
          Ja polecam zwykłe proste dżinsy ale z lekko obniżoną talią z przodu i klasyczne
          spodnie o kroju dżinsów z zamkiem z przodu jednak :)
          Pozdrawiam
      • Gość: Ivre Re: Wystający brzuch IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 06.04.05, 11:38
        A moze po prostu troche samozaparcia i cwiczen? i juz po wystajacym brzuchu :)
        Wiem, bo znam to z autopsji ;)
      • ania_wiedzminka Re: Wystający brzuch 06.04.05, 15:21
        Lolu, oczywiście, że nie musi chodzić w ogrodniczkach, ale też nie widzę żadnego
        powodu, żeby wbijać się w biodrówki. Są spodnie w rozmaitych krojach, coś
        pośredniego na pewno się znajdzie:)

Brzuch kobiecy nie jest płaski jak deska, ale ma swój naturalny kształt ze wzgl.
        na to, co się w nim mieści:)w anatomię nie wnikam - nie mniej jednak jest
        diamteralna różnica pomiędzy jego naturalnym raczej płaskim kształtem, a
        "fałdką" powstającą przeważnie w wyniku nagromadzenia się tłuszczu w tym akurat
        miejscu. To, że wbijesz się w jakieś spodnie jeszcze to tylko podkreśli.

Co do niektórych wypowiedzi, to doprawdy nie znam faceta, który ogląda się za
        wyeksponowaną tkanką tłuszczową. Scenka z klubu: wchodzimy ze znajomymi do
        lokalu, koło nas przechodzi dziewczyna promująca jakieś drinki wciśnięta w
        bardzo opiętą srebrną sukienkę, cichy komentarz jednego kolegi do drugiego był
        taki: "ciekawe, kto ją w tą upchał" ...

P.S. polecam ćwiczenia wzmacniające mięśnie brzucha i pozdrawiam!

• Gość: ala Re: Wystający brzuch IP: 62.148.85.* 06.04.05, 17:17
        Zamiast biadolić, że musicie chodzic w ogrodniczkach weźcie się za siebie i
        zlikwidujcie brzuszyska...Polecam aerobiczną 6 Wiedera,jest ciężko ale dacie
        radę. Skoro ja nie ćwiczylam przez długi czas(oprócz 1.5 h wf na studiach
        jakies parę lat temu..:)) i dałam radę, to wy też możecie. Tylko potrzeba
        uwierzyć w siebie! I nie dajcie sobie wmówić, że ten trening jest nie do
        przejścia!!! . A swoja drogą, to robi mi się niedobrze, kiedy widzę wylewające
        się brzuchy spod obcisłych bluzek i spodni....
      • pimpek06 Re: Wystający brzuch 11.04.05, 22:43
        nie ogrodniczki....ale pomyśl w czym Ci dobrze, i co ukryje brzuszk, ale takie
        coś, co ukrywając go Cię nie oszpeci.
        Brzuszek da radę ukryć, tę fałdkę.
        Zresztą mozesz kupić sobie takie majteczki, które trochę go wcisną.
      • Gość: Agnieszka Re: jak z przodu, tak z tylu IP: 80.202.142.* 11.04.05, 23:03
        Porady takie jak ta mozna zamiescic na forum humorum, hehe:) Przeciez jak ktos
        ma wystajacy brzuszek, to i szyneczki na zadku takiej osobie nia brak. I
        tutaj "doradcy" przecza sami sobie: nie nos biodrowke jak masz brzuch, zmniejsz
        optycznie tylek noszac niskie spodnie (czyli jednak biodrowki!).
        Ktoras radzi spodnie z zamkiem z boku, rozsadny pomysl, splaszcza optycznie.
        Dodac jeszcze moge, ze najlepsza chyba wysokoscia spodni przy lekko wystajacym
        brzuchu, jest polowa jego wysokosci, tak aby nie wylewal sie nad paskiem, ani
        nie odcinal sie pod nim.
        A dobrze dopasowany rozmiar ubran obowiazuje wszystkich, od anorektyczek po
        puszyste, tutaj nie ma ulg :)
        • Gość: anka Re: jak z przodu, tak z tylu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:28
          > Przeciez jak ktos ma wystajacy brzuszek, to i szyneczki na zadku takiej
          > osobie nia brak

Niekoniecznie. Mozna mieć figurę "jabłka" - wystający brzuch i płaski tyłek.
          Albo figurę "gruszki" - szczupłą talię i brzuch, za to obfite biodra i uda.
      • pimpek06 Re: Wystający brzuch 11.04.05, 23:36
        kiedyś mnie ten problem dotyczył i uwieżcie,, że nie chciano mi wierzyć, że mam
        taki problem.Problem był zgrozą, ale poradziłam sobie z nim.
        Mi zawsze oddstawał, nie był plaski, teraz już nie mam z nim klopotów, bo wiem
        co to powoduje.
        Ale zawsze umiałam ubrać się tak, że nie było go widać a i tak wyglądałam
        super.Jedank trzeba popatrzeć na siebie i wiedzieć jak się ubrać.
        A każda figura ma swoje defekty, wady, nie wszystko każdemu pasuje.
        I jeszcze jedno trzeba siebie zaakceptować, a nie każdy umie
        • Gość: puola13 Re: Wystający brzuch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:43
          pimpek06, napisz proszę, co powoduje kłopoty z wystającym brzuchem i jak sobie
          poradziłaś. Fajny post napisałaś tylko cokolwiek tajemniczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka