Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Eva Minge ...

04.10.04, 13:59
    A co sadzicie o jej projektach???
    Wedlug mnie sa fenomenalne! W Gdansku teraz otworzyli jej butik musze sie tam
    wybrac!
    Wracajac do projektow to mi oczywisice nie podobaja sie wszytskie , ale
    uwazam ze ona jest jedna z nielicznych projektantek ktora tworzy ciuchy
    naprawde z dusza i w ktorych mozna "wyjsc na ulice prosto z wybiegu"
    Obserwuj wątek
      • papryczka_ag Re: Eva Minge ... 04.10.04, 15:09
        Zbyt kiczowata w całości... na szczęście zdarzają się wyjątki w postaci moich
        trzech par spodni i butów :)
        Ale ogólnie zbyt to wszystko przedobrzone i za dużo zbędnych ozdobników.
      • mariisa Re: Eva Minge ... 04.10.04, 15:56
        Ja wychodze z zalozenia ze ona jako projektantka przez ciuchy wyraza czesc
        swojego charakteru..pozatym jej ubiory sa pelne wyobrazni... Faktem jest ze
        niektorych bym nie ubrala ale duza wiekszosc bardzo mi sie podoba
        • Gość: cytrusowa Re: Eva Minge ... IP: *.kolonianet.pl 04.10.04, 18:03
          wnisokuję, że jesteś z Trójmiasta.
          Gdzie jest ten sklep?
          I wogóle mam takie pytanko - gdzie najlepiej, w jakich sklepach lubisz się
          ubierać? i ubierasz się? Bo jakoś nie mogę trafić na "swoje" sklepy, wciąż jest
          to tak, że trochę mam z np. reerved, trochę z H&M itp., itd.
          Pozdrawiam
          • kochanica.francuza DAWAĆ LINKA N/T 04.10.04, 18:35
            • papryczka_ag Re: DAWAĆ LINKA N/T 04.10.04, 18:38
              www.ewaminge.pl
              • kochanica.francuza Re: DAWAĆ LINKA N/T 04.10.04, 18:56
                papryczka_ag napisała:

> www.ewaminge.pl
                ależ dzięki!
        • Gość: marta Re: Eva Minge ... IP: 193.111.166.* 06.10.04, 13:03
          mariisa napisała:

> Ja wychodze z zalozenia ze ona jako projektantka przez ciuchy wyraza czesc
          > swojego charakteru..pozatym jej ubiory sa pelne wyobrazni... Faktem jest ze
          > niektorych bym nie ubrala ale duza wiekszosc bardzo mi sie podoba

To znaczy, ze ona projektuje choinki? Manekiny? I dlaczego bys ich nie ubrała?
      • mariisa Re: Eva Minge ... 04.10.04, 19:07
        Cytrusowa

Ten sklep a wlasciwie butik jest w Gdansku -Wrzeszczu w centrum handlowym
        Manhatan na parterze.

Ja do niedawna tez nie mialam "swoich " sklepow ale teraz najczesciej kupuje w
        Vertusie
        H&M
        Monari

I wlasnie najwieksza czesc moich ubran pochodzi z powyzszych sklepow.

Pozdrawiam;-)
        • Gość: cytrusowa Re: Eva Minge ... IP: *.kolonianet.pl 04.10.04, 20:07
          mariisa, dzięki bardzo. Fakt, trzeba troche pochodzić, by coś znalezc. A ja
          taka niecierpliwa jestem...
      • mariisa Re: Eva Minge ... 05.10.04, 07:44
        Cytrusowa

Ja mam podobnie strasznie sie wkurzam gdy nie moge czegos ladnego znalezc , gdy
        juz sie wybiore na zakupy marze o wynalezienieu maszyny ktora bedzie dla nas
        wyszukiwac ciuchy i od razu pokazywac jak w nich wygladamy...;-)
        • y_a_s_m_i_n Re: Eva Minge ... 05.10.04, 18:27
          to ja proponuje wybrac sie do tegoz samego manhattanu, tez na parter do royal
          colection. tam sa rzeczy naprawde ladne, z klasa. dla mnie projekty minge sa po
          prostu kiczowate, krzykliwe takie jak sama projektantka.
      • diastema Re: Eva Minge ... 05.10.04, 18:43
        bylam w gdansku w tym butiku to sa rzeczy ktorych nie da sie ubrac chyba ze sie
        chce straszyc dzueci na ulicy ;/
      • Gość: blinka Re: Eva Minge ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 19:26
        NIeznosze tej baby i wszystkiego co projektuje. W zyciu bym tego nie załozyła,
        cuda nie z tej ziemie, a w dodatku nieładne A ta reklama Pawełków
        hehehe.........
      • mariisa Re: Eva Minge ... 05.10.04, 22:20
        Wy nie znosicie mi sie podobaja i tyle!Cale szcescie z enie kazdy lubi to samo
        bo wtedy na ulicahc panowala by wielka nuda:)
        A co do samej projektantki to wzbudza ona we mnie sympatie.
        • kochanica.francuza Re: Eva Minge ... 05.10.04, 22:26
          Ale dlaczego te półgołe panie mają,jako pokaz,nazwę "Szkoła muzyczna"?hehehehehe
      • zettrzy Re: Eva Minge ... 06.10.04, 03:19
        Dziewczyny, ile wy przecietnie macie lat? 90? Przeciez to sa normalne laszki dla
        mlodych kobiet, tak sie ubieraja mlode dziewczyny jak ida na imprezy, oczywiscie
        to nie propozycje do biura czy na pogrzeb. Jasne jakis konkretny model moze sie
        podobac mniej lub wiecej, jakies wielkie krawiectwo to nie jest, mozna sie
        czepic ze nie sa to najbardziej oryginalne pomysly, ale tak ja zjechac od kiczu?
        Ja widze wiele mlodych (lat dwadziescia, powiedzmy) kobiet ktore tak sie
        ubieraja i nikt ich nie myli z dresiarami. No i co to znaczy "rozebrane" kiedy
        sie idzie gdzies na wieczor? Wieczorne imprezy od tego sa zeby sie ubrac na
        rozebranie.
        • Gość: barbara Re: Eva Minge ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 05:03
          sory, ale to nie sa normalne laszki- sa badziewne i nie ma co sie spierac ...
          fajne laszki to robi baczynska albo pokropek, minge jest krolowa kiczu i w
          swojej konkurencji rzeczywiscie sie wybija ...
          • papryczka_ag Re: Eva Minge ... 06.10.04, 08:45
            Ja tam uważam, że to co jest w mojej szafie z metką MINGE nie jest kiczowate i
            obciachowe. Podejrzewam, że nikt by nie zgadł :)
            Jak w każdym sklepie - trzeba szperać i czekać, w końcu się coś trafi.
            Większości rzeczy jej projektu nie założyłabym nigdy w życiu. Sama Ewa Minge,
            to dla mnie kwintesencja kiczu i pretensjonalności. Wyjątkowo za nią nie
            przepadam.
            • Gość: natalia Re: Eva Minge ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 10:58
              ˝enuj?cy kicz.
              wstyd i ha?ba dla Polski.

Polscy projektanci: paprocki i brzozowski, baczy?ska, arkadius (pomijaj?c
              fatalny sklep w warszawie z ciuchami szytymi na tajwanie)
              minge i zie? - naganny brak klasy. ten wylinia?y czerwony dywan pod
              sklepem zienia w utopii....fuj.
              • papryczka_ag Re: Eva Minge ... 06.10.04, 11:12
                Prawie zawsze można cos znaleźć nawet w zalewie tandety. Polscy projektanci są
                nudni- nie wiem czy to ten kraj tak działa czy inne czynniki. Jednak czasem
                zdarza się im przebłysk gustu. Niestety dość rzadko.
      • mariisa Re: Eva Minge ... 06.10.04, 22:10
        Niech kazdy ma wlasne zdanie na ten temat. Ja szanuje opinie innych ale zdania
        w stylu "to kicz i tandeta nie ma co sie spierac tolerowac nie bede"
        Tolerowalabym gdyby nie owe slowa "nie ma cos ie spierac" Bo jest o co i ja i
        kilka innych osob mamy prawo wyrazic swoje opinie.
        • Gość: dzaga Re: Eva Minge ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 23:13
          nikt nikomu nic nie zabrania- kupa smierdzi- mozemy sie spierac ale po co???
        • zettrzy Re: Eva Minge ... 07.10.04, 02:41
          tak trzymac mariisa, podoba ci sie i nie daj sobie wmowic inaczej. Kuchnia, co
          jest - powrot do lat kiedy pewne rzeczy byly konieczne a inne zakazane odgornie?
          Nikt nie ma prawa ci wmawiac co ma ci sie podobac. I nie bardzo tez rozumiem
          skad takie deterministyczne podejscie tylu forumowiczek do sprawy preferencji
          ubraniowych ... w koncu gust jest sprawa indiwidualna.
          • papryczka_ag Re: Eva Minge ... 07.10.04, 14:41
            Ja się zgodzę, ale z jednym zastrzeżeniem. Jeśli się dziewczyna chce ubierać
            jak dziwka - niech się ubiera.Jeśli chce jak zakonnica - proszę bardzo. Byleby
            była w tym choćby odrobina oryginalności. Bo mi zawsze chodzi tylko o bezmyślne
            klonowanie plastikowych laluń z MTV i im podobnych.
      • Gość: Bianca Re: Eva Minge ... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.10.04, 14:33
        Kicz totalny
      • mariisa Re: Eva Minge ... 07.10.04, 20:50
        Czy ja gdzies napisalam ze chce kopiowac wszystko co zwiazane z MTV???
        Wogule nie pisalam ze cokolwiek chce kopiowac.
        Podobaja mi sie pomysly Evy i tyle ! Logiczne (dla niektorych moze i nie) jest
        to ze nie mam zamiaru kupowac wszystkich ciuchow.
        Stylu dresirskiego nie znosze , tandety tez nie a jeszce bardziej rzucania
        haslami np. kicz lub tandeta bez uzasadnienia.
        Ale z nikektorymi da sie dyskutowac z innymi nie.
        Pozatym jak napisalam w "poscie glownym" to uwazam ze sa fanatstyczne projekty
        ale nie wszystkie (czytajcie ze zrozumieniem tresci chyba ze niektore nie
        potrafia to rozumiem zachowanie tych osob)

Pozdrawiam.
      • xoxo Re: Eva Minge ... 12.10.04, 07:05
        www.vipnews.pl/!__octopus_front/article.php?category=4&article=1024
        • Gość: jasiu Re: Eva Minge i jej wygląd IP: *.master.pl / *.master.pl 12.10.04, 10:16
          Tak z ciekawości dziewczyny co sądzicie o jej wyglądzie? Mam na myśli głównie
          jej twarz bo moim zdaniem to dramat.
          • xoxo Re: Eva Minge i jej wygląd 12.10.04, 16:20
            byla kiedys taka znana historia kobiety po operacjach plastycznych
            upodobniajacej sie do kota. EMinge efekt blizniaczej siostry powoli osiaga. czy
            jest w stanie zamknac oczy? i czy jakies oprawki od okularow na nia pasuja przy
            takim rozstawie? wybaczcie zlosliwosc, potaram sie poprawic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka